R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
22-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
Klik op de afbeelding om de link te volgen Kardinaal Godfried Danneels:

"We moeten een beetje ophouden over die pedofilie.
Op het einde word je daar zo moe van."

22-12-2010 om 15:39 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEGO
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Kerstman is op ronde...

... in Lego-blokjes.

22-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
21-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge scores

België en Vlaanderen scoren hoog.

- 161.844 -  In België werd in 2009
in totaal  161.844 dagen gestaakt. 

                 
In verhouding tot het aantal wernemers is ons land daarmee
                 
Europees kampioen.

- 1.027 - In 2008 (laatst gevonden cijfer) hadden we in Vlaanderen 1.027 overlijdens door zelfdoding. Het betreft 728 mannen en 299 vrouwen.  Dat zijn er gemiddeld bijna 3 per dag.
Daarnaast doen meer dan 10 keer zoveel mensen een poging tot zelfdoding.

Voor gans het land zijn er dagelijks gemiddeld 7 zelfdodingen en 100 pogingen tot zelfdoding te noteren.

In 2009 hebben 119 personen zich op het spoor van het leven beroofd. Dat zijn er net evenveel als in 2008 en als in 2007 (120).


Binnen de leeftijdsgroepen bij mannen tussen de 20 en 24 jaar en tussen
de 30 en 50 jaar en bij vrouwen tussen de 15 en 40 jaar vormt zelfmoord
zelfs de voornaamste doodsoorzaak.

Ondanks het Vlaamse actieplan suïcidepreventie dat in 2005 werd opgestart om het aantal overlijdens door zelfdoding te verminderen, bevindt het Vlaamse suïcidecijfer zich nog 1,5 keer hoger dan het EU-gemiddelde. België heeft het op één na het hoogste zelfmoordcijfer in Europa. Alleen Finland doet het nog beter - of beter gezegd: nog slechter.

Wereldwijd slaat elke 40 seconden iemand de hand aan zichzelf. Dat zijn alles samen één miljoen zelfdodingen per jaar.

- Grootste betaler – België is het Europese land dat in 2009 proportioneel de grootste financiële inspanning leverde aan het Europese budget en is de grootste nettobetaler aan de Europese schatkist.

Nettobetalers zijn landen die meer aan de EU afstaan dan ze er van terugkrijgen in de vorm van allerhande subsidies en regelingen. Nederland deelt samen met Denemarken de 2de plaats.

Vorig jaar steeg het Belgische begrotingssaldo - het verschil tussen wat een lidstaat krijgt van Europa en wat die bijdraagt aan de EU-begroting - tot 1.669 miljoen euro ten nadele van de Belgische schatkist, oftewel -0,49 procent van het bruto nationaal product (bnp). België is daarmee voor de eerste keer de belangrijkste nettobetaler, vóór Duitsland (-0,26% van zijn bnp), Frankrijk (-0,30%), Italië (-0,34%) en Nederland en Denemarken (-0,36%).

België betaalt dit jaar zo’n 5,2 miljard euro aan Europa en dat zal in de toekomst zeker niet minderen vermits er de laatste jaren veel arme landen, zegge netto-ontvangers, zijn bijgekomen.

Anderzijds haalt België een moeilijk te berekenen financiëel voordeel uit de aanwezigheid van de Europese instellingen in Brussel.

21-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet enkel bij ons
Klik op de afbeelding om de link te volgen Heel de noordelijke wereld kreunt onder de kou en de sneeuw.

Hier een foto van een vuurtoren aan het Eriemeer in Amerikaanse staat Ohio die door de aanhoudende sneeuwtormen en het opspattende water van de golven volledig ingepakt werd met een laag sneeuw en ijs.

20-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (5)
19-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenboog
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog een mooie regenboog.



(klik op afbeelding om te vergroten)

19-12-2010 om 12:24 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lost
   LOST.   
De meest intrigerende en enerverende serie sinds Twin Peaks. 

Voor de liefhebbers van dit feuilleton:  vandaag begint op TV het 6de en tevens laatste seizoen van
LOST.

Lost is een Amerikaanse televisieserie
over een aantal mensen dat na een vliegtuigcrash strandt op een mysterieus tropisch eiland.
De serie werd grotendeels opgenomen op het Hawaïaanse eiland Oahu.

Het zesde seizoen liep in de Verenigde Staten van 2 februari tot 23 mei 2010.  In Nederland was het NET5 die deze serie uitzond.   Normaal gesproken zou de serie in Nederland rond juni/juli uitgezonden worden, maar voor het zesde en tevens het laatste seizoen maakte NET5 een uitzondering en is de serie reeds drie dagen later, op 11 februari, gestart,  In Vlaanderen wordt deze laatste reeks vanaf vandaag 19 december uitgezonden op VT4.

Het gegeven:
Op 22 september 2004 stijgt het vliegtuig Oceanic 815 op vanuit een vliegveld uit Sydney, op weg naar Los Angeles. Na enkele uren wordt het vliegtuig getroffen door hevige turbulentie. Niet veel later wordt het staartgedeelte afgerukt en kort daarna breekt ook de cockpit af. Het vliegtuig stort in delen neer op een eiland, en de 48 overlevenden uit het middengedeelte slaan een kamp op bij het strand, om zo de aandacht te trekken van passerende vliegtuigen of boten. De eerste avond zijn de overlevenden getuige van een angstaanjagend geluid dat uit de jungle komt, gepaard met ontwortelde bomen. De volgende dag gaan drie overlevenden, Jack, Kate en Charlie, op zoek naar de cockpit die in de wildernis van de jungle is neergestort. Alle passagiers daar zijn dood, op de piloot na. De piloot brengt hen het nieuws dat er voorlopig geen hulp zal komen, omdat ze vlak voor het ongeluk al twee uur in de verkeerde richting vlogen; niemand zal weten waar ze zoeken moeten. De piloot wordt kort daarna vermoord door iets dat zich in de jungle schuil houdt. Wanneer de groep na enkele dagen door krijgt dat ze voorlopig geen hulp zullen krijgen, proberen ze er het beste van te maken, en gaan ze op zoek naar eten en drinken, en nieuwe plekken om te slapen. Ze vinden al snel onderdak bij een paar grotten waar ook vers water stroomt. De komende anderhalve maand verspreidt de groep zich over de slaapplekken op het strand en in de grotten.

De eerste 3-4 reeksen vond ik geweldig goed en spannend, maar daarna werd het werkelijk ingewikkeld en moeilijk om nog te volgen.  Lost kreeg trouwens tijdens seizoen 3 reeds uit enkele hoeken hevige kritiek vanwege de opvatting dat de makers het verhaal uitmelkten en er te veel mysteries en te weinig antwoorden waren. 



Seizoen 6, welk bestaat uit 18 afleveringen, concentreert zich op twee verschillende tijdlijnen. Aan het eind van seizoen 5 werd een bom opgeblazen die de hele toekomst zou moeten veranderen, waardoor het ongeluk dus nooit zou hebben plaats gevonden. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt alsof dit niet is gelukt, blijkt er toch het één en ander zijn veranderd, alleen speelt het zich af in twee tijdlijnen. Tijdlijn 1 (flash-sideways genoemd) concentreert zich op wat zou zijn gebeurd als de bom daadwerkelijk was ontploft en het vliegtuig dus gewoon in Los Angeles aankomt, terwijl tijdlijn 2 laat zien wat er zou zijn gebeurd als de bom nooit was afgegaan en de groep nog steeds vastzit op het eiland, en door middel van het elektro-magnetisme terug naar 2007 is getransporteerd. Ze ontdekken dat John Locke niet John Locke is, krijgen te maken met meer vreemdelingen en oude bekenden die terugkeren naar het eiland. De overlevenden van Oceanic 815 die allemaal ooit zijn benaderd door Jacob zullen ontdekken wat hen de rest van hun leven te wachten staat. Dit alles gaat gepaard met veel gevechten en de dood van vele personages, en eindelijk de antwoorden die iedereen al zo lang zoekt. Uiteraard keerden ook vele personages uit eerdere seizoenen terug om tijdlijn 1 te voltooien.


(bron: Wikipedia)

19-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
18-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat..
Wat is dat toch de laatste tijd?

Nu is mijn laptop eindelijk gerepareerd en heb ik hem terug hier thuis en nu had ik vandaag toch weer geen tijd voor een nieuw artikeltje.

Maar ja, 't is zaterdag.
Eerst al wat langer in bed gelegen, dan rustig aan ontbijten en klaarmaken om naar het warenhuis te gaan.  Het gebruikelijke stramien van 's zaterdags voormiddag.

Als ik terug ben met de boodschappen is het al tijd voor het middageten.

Na de middag moest ik nog langs de bank om enkele rekeningen te betalen en ben ik ook nog langs de plantenzaak geweest om te kijken voor een kerstboom.  Maar alle fatsoenlijke bomen - prijzen tussen de 40 en de  70 euro! a.u.b. - waren al uitverkocht.  Dat zou ik toch te duur gevonden hebben.  Er waren nog slechts enkele heel kleine en dan nog lelijke misbaksels ook.  Dan zal het dit jaar toch maar terug de kunstkerstboom worden die we nog op zolder hebben liggen.
Verder heb ik na de middag toch al wat kerstversiering aangebracht en hup, weeral tijd voor het avondeten.



En nu hoor ik de voordeur: de kleinzoon die bij ons komt slapen omdat zijn moeder nachtdienst heeft.  Gedaan met de rust.

Groetjes allemaal.

R.A.A.

18-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppen
Naar aanleiding van het programma Koppen van gisteren op TV-één:



Elk jaar ondergaan ruim dertig Belgen een volledige geslachtsoperatie.


In 68 procent van de gevallen gaat het om een man die zich laat ombouwen tot vrouw,
in 32 procent gaat het van vrouw naar man.

 Volgens het Federaal Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) dat sinds 1993 cijfers bijhoudt van het aantal volledige geslachtsoperaties in ons land, blijkt dat op 17,5 jaar tijd (van 1993 tot juni 2010) 507 Belgen zich lieten ombouwen.
Gemiddeld komt dat neer op zo'n dertig geslachtsoperaties per jaar.

In 2008 was er een plotse piek in het aantal geslachtsveranderingen. Toen waren het er 74.
De piek heeft te maken met een verandering en versoepeling van de wet.
Tot 2007 moest je voor een geslachtsoperatie naar de rechter, maar sinds 2008 kan dat via de burgerlijke stand van de gemeente.

Van de Belgen die zich al lieten ombouwen waren 60% uit Vlaanderen, 25% uit Wallonië en 11% uit Brussel. 
65% van deze personen was ongehuwd, 7% gehuwd, 22% gescheiden en 1% weduwe/weduwnaar.




17-12-2010 om 14:25 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
16-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsdiefstallen
Er werden nog nooit zoveel fietsdiefstallen gepleegd.

Vorig jaar werden er in ons land 37.994 fietsdiefstallen gepleegd. Het jaar daarvoor waren er dat nog 37.573.  Voor alle duidelijkheid: het gaat hier enkel over de aangegeven feiten. Men schat dat het er in werkelijkheid nog duizenden meer zijn.
Vooral mountainbikes zijn erg in trek.

In 2009 zijn ook 1.920 motoren gestolen, ook al zijn die tegenwoordig meestal uitgerust met een alarm- of ander antidiefstalsysteem. In vijf tot tien procent van de gevallen gaat het hier om verzekeringsfraude.

 In Antwerpen werden eind oktober reeds 1.705 aangiften van fietsdiefstal gedaan of bijna vijf fietsen per dag.  4% van de slachtoffers maakte voor de aangifte gebruik van het e-loket.

De meeste fietsdiefstallen gebeuren op en rond het Koningin Astridplein en in de fietsenstallingen aan het Centraal station en op de as naar de Groenplaats.



Buiten het district Antwerpen komt vooral de Bredabaan in Merksem in aanmerking.

Aantal aangegeven fietsdiefstallen per district
in 2010 (tot eind oktober)
Antwerpen

   1.124

Berchem

106

Polderdistricten (BeZaLi)

22

Borgerhout

68

Deurne

121

Ekeren

73

Hoboken

59

Merksem

84

Wilrijk

48


In mijn artikel van 9 december sprak ik reeds over een 38-jarige man die dankzij speciale controles kon opgepakt worden en die in een periode van 78 dagen uit de ondergrondse parking van het Centraal Station 623 fietsen gestolen had. Met de verkoop ervan verdiende hij zo'n 16.000 euro waarmee hij zijn alcohol- en drugsverslaving financierde.  Ook werd de man al opgepakt voor winkeldiefstallen.

Enkele preventietips tegen diefstal:
https://besafe.ibz.be/nl/burgers/03_mijn_voertuig_mon_v%C3%A9hicule/pages/fietsdiefstal-vol-de-velo.aspx


16-12-2010 om 17:12 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
15-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug

't Is gelukt: 
  Mijn computer is terug!
Gisterennamiddag, terwijl ik in het cybercafé van de bibliotheek zat, werd mijn laptop terug thuis bezorgd. 
Gelukkig was er een goede buur die 'toevallig'  zag dat er een courierdienst aan de deur stond en die dan het pakje voor mij in ontvangst heeft genomen.

Zo op het eerste zicht werkt alles nog zoals voorheen.
Nu maar hopen dat het zo blijft.

Maar wat was er nu eigenlijk stuk?

Op het bijgevoegde 'Rapport d'Intervention' staat:
Défaut constaté:  Mauvais fonctionnement (Mainboard)
Travaux effectués: Remplacement module (Mainboard)

Dat is't.

Ja, daar in Nedereland denkt men blijkbaar nog altijd dat, als ge van België bent, d'office franstalig zijt.


15-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
14-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.125.000
De invoering van de nieuwe nummerplaten volgens het Europees model is zonder noemenswaardige praktische problemen verlopen.

In minder dan een maand na de invoering werden er reeds 125.000 exemplaren van dit nieuwe model uitgereikt. 

 Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe hoopt dat er na één jaar 1 miljoen nieuwe nummerplaten in omloop zullen zijn. 

Buiten de normale courante nummerplaten werden er ook enkele specifieke platen afgeleverd: 7 aan ministers en parlementairen, 169 aan diplomaten, 640 aan Europese en internationale ambtenaren en 657 transitplaten.
Buiten de aanvragen voor personenwagens waren er ook aanvragen voor 10.430 lichte vrachtwagens, 929 vrachtwagens, 1.119 aanhangwagens, 1.385 motorfietsen, 505 landbouwtractoren, 262 kampeerwagens en 7.540 handelaarsplaten.

14-12-2010 om 16:25 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
12-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRATIS

 Allemaal gratis......

Cartoon
  als ge maar asielzoeker zijt. 
 Niet voor ons dus; wij zullen het allemaal wel betalen.

12-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
11-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoekers
Klik op de afbeelding om de link te volgen
(Uit De Standaard Online van vandaag 11/12/10) 

Op basis van cijfers van Fedasil melden vandaag enkele kranten dat zo'n 600 asielzoekers bij de Belgische arbeidsrechtbanken in totaal zo'n 420 dossiers ingediend hebben om een dwangsom te bekomen van de Belgische staat omdat die faalt hen op te vangen.

Zo melden vandaag enkele kranten. 
Parlementsleden uit de commissie Binnenlandse Zaken kregen deze cijfers voorgeschoteld tijdens een bezoek aan de dienst die instaat voor de opvang van asielzoekers.

De Morgen schat de kostprijs van die geschillen op minstens 730.000 euro: de afgelopen maanden kregen 82 asielzoekers al zo'n 330.000 euro uitbetaald en Fedasil heeft volgens CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri een provisie van 400.000 euro opzijgezet voor dergelijke geschillen.

Volgens Het Belang van Limburg lopen de kosten mogelijk zelfs op tot 3 miljoen euro.  Dat is het bedrag dat Filip De Man van Vlaams Belang bij Fedasil te horen kreeg.

Als wij op reis gaan naar die vreemde landen, is het om daar royaal geld uit te geven.  Als mensen van ginder naar hier komen is het om hier royaal te komen leven op onze kosten, zalig niets doen en nog eisen te stellen ook.   En dan zoudt ge er zelfs nog compassie moeten mee hebben.

          Op reis          
                 Hoe lang gaat die waanzin nog voortduren?                    


Voor vorige artikels over dit onderwerp: tik 'asielzoekers' in 'zoeken in blog'.

11-12-2010 om 16:22 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken
Alexander De Croo (Open VLD):
"Patrick Janssens (nvdr: burgemeester van Antwerpen) leidt zijn stad als een dictator."


 Siegfried Bracke (N-VA):

"Ik heb bij de VRT geprobeerd om goede programma's te maken. ....
Het kan zijn dat ik macht uitoefende, maar ik heb nooit in mezelf gedacht: 'Die partij heeft gelijk, dus we zullen die eens een duwtje geven'.  En andersom ook niet.  Al moet ik toegeven dat we bij de VRT fout omgegaan zijn met het Vlaams Blok.  Hen negeren was fout.  Zo hebben we hen groot gemaakt.  en helaas zijn sommigen bij de VRT nog niet tot dat besef gekomen. 
Als alle krachten zich verzamelen tegen een partij, gebeurt vaak het omgekeerde.''



* Bij deze uitspraak heb ik toch mijn bedenkingen.  Ik heb Siegfried Bracke nooit een goed debatleider gevonden en vond hem altijd duidelijk partijdig ingesteld. Daarbij werd de geïnterviewde om de haverklap onderbroken.
Maar dat is 'normaal' bij de VRT.  Zo ook het incident zondagmorgend 5 december in 'De zevende dag' tussen reporter De Vadder en Yves Leterme waarin de premier een te uitgebreid antwoord gaf en de toegestane luttele seconden ruim overschreed, waardoor De Vadder zei 'Zal ik even verdwijnen?' en het daadwerkeleijk ook deed.

10-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
09-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiets gestolen?

  

Omdat de fietsenstallingen nabij het Centraal Station al geruime tijd geteisterd werden door een diefstallenplaag, werd er door de spoorwegpolitie speciaal toezicht gehouden. Zo kon er eind oktober een 38-jarige man betrapt en opgepakt worden die meer dan 600 fietsdiefstallen bekend heeft.  In afwachting van zijn proces werd de dief door de onderzoeksrechter toch vrijgelaten. Hij moet zich wel laten behandelen voor zijn 'verslaving'.

_____________________________________________________________
                                                                                                                        

Is je fiets gestolen in Antwerpen of Limburg?

Surf dan eens naar http://www.gevondenfietsen.be

De provincie Antwerpen heeft zopas een website gelanceerd waarop gevonden fietsen worden samengebracht.

De eer van het oorspronkelijk idee en initiatief komt eigenlijk de gemeente Brasschaat toe. In 2002 constateerde men dat er dat jaar meer dan 400 fietsen gestolen werden op het grondgebied van de gemeente. In 2004 lanceerde de parkgemeente een website om langs die weg vooral niet-gegraveerde gevonden fietsen terug te bezorgen aan hun eigenaar.

Omdat de kans groot is dat fietsendieven het vehikel achterlaten in een andere gemeente, besloot provinciegedeputeeerde Bart De Nijn (N-VA) het Brasschaatse initiatief nu verder uit te breiden. Voor de aanmaak van een volwaardige website werd een budget van 100.000 € uitgetrokken.

De provincie Limburg heeft zich bij dit initiatief onmiddellijk mee aangesloten.

Op deze website staan momenteel 2.396 fietsen die recentelijk op het grondgebied van beide provincies gevonden zijn.

Twee dagen na de lancering van de website kon de eerste fiets al terugbezorgd worden aan zijn rechtmatige eigenaar.

Toch blijft graveren hét middel om je fiets, indien hij ergens gevonden wordt, snel terug te krijgen .


09-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
08-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds niet
Het is nu al meer dan een maand dat mijn computer stuk is.

Na heel wat over en weer gemail met Medion zelf, mocht ik dan uiteindelijk het toestel, dat nog in garantie is, opsturen voor reparatie.

Sindsdien ( 19 november) heb ik er niets meer van gehoord.....
                                      ALDI markt                 

Ik zeg zelf: zoiets koopt ge niet in de Aldi.
Maar ja, het aanbod qua prijs en wat ge er allemaal bijkrijgt van programma's en toebehoren is steeds zó interessant, dat ik me toch heb laten verleiden.

Maar qua service als er iets aan is, dat is zéér triest ondervind ik nu.  Dat is een regelrechte ramp.

Ik tracht me nog altijd te behelpen met dagelijks naar het cybercafé te gaan, maar dat lukt me niet altijd.  Het is nu trouwens 5 dagen geleden dat ik hier nog geraakt ben.  's Zondags en 's maandags is het zo al gesloten en dat uurtje tijd dat ik hier krijg per dag is toch oh zo vlug voorbij.

08-12-2010 om 15:56 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
06-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder zijn helft

 Ieder zijn helft van het bed.

Ieder zijn helft

 Wij hebben het anders opgelost:
  twee aparte matrassen van elk 70 cm breed. 
  Zo is het ineens duidelijk waar de helft is.

06-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
05-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenboog
Klik op de afbeelding om de link te volgen Regenboog boven Sunparks - Oostduinkerke.

(klik om te vergroten)

Daar, achter die boom, ligt de schat begraven.....

05-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
04-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag

 Ik ben vandaag jarig

 en 

 dit is mijn 24.472 ste dag op aarde!

04-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komen eten

'Komen eten'

Cartoon

04-12-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!