In 2006 zei
Monica De Coninck, voorzitster van het Antwerpse OCMW en van de raad van bestuur van ZNA (Ziekenhuis Netwerk Antwerpen):
Als je van op afstand naar ons land en zijn systemen kijkt, dan kan je als je vanuit een ander werelddeel komt besluiten: dat is daar gemakkelijk. Waarom zou je er dan niet naartoe gaan? Want je kan daar zomaar geld krijgen
Je zou bij manier van spreken al bijna een onnozelaar moeten zijn om dat niet te doen.
De niet aflatende immigratiestroom is onlosmakelijk verbonden met een jarenlang beleid dat alleen maar kan worden geïnterpreteerd als een publieke uitnodiging om naar onze contreien af te zakken. Die boodschap is ondertussen ook aangekomen in Oost-Europa, waar hele dorpen Roma vertrekkensklaar staan richting België.
De lakse immigratieregels, een falende controle en het zicht op een uitkering maken dit land dan ook tot het beloofde land voor gelukzoekers. In tegenstelling tot andere Europese landen die in hun sociale wetgeving werkloze buitenlanders uitsluiten van steun, kan een nieuwkomer in dit land aanspraak maken op een leefloon, ook al heeft hij/zij hier nog geen dag gewerkt.
De laatste tijd Is dit land verworden tot het beloofde land voor Oost-Europeanen die met valse papieren aan een verblijfsvergunning komen en daarmee meteen naar het OCMW stappen. De zogenaamde Belgiëroute, zoals de weg naar het Belgische OCMW ondertussen wordt genoemd, blijkt bijzonder populair.
Onlangs titelde de grootste Bulgaarse krant Bulgaarse Roma welkom in België. Aanleiding was het Roma-plan dat minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA) heeft ingevoerd. Voortaan zullen Roemenen en Bulgaren ook toegang krijgen tot knelpuntberoepen, wat in die landen terecht als een open uitnodiging voor de Bulgaarse en Roemeense Romazigeuners wordt aanzien.
Een verhuis naar België legt de Oost-Europese gelukzoekers niet zelden Roma dan ook geen windeieren. Samenwonende volwassenen met minderjarige kinderen ten laste hebben recht op een leefloon van 987,09 euro. Hun inwonende meerderjarige kinderen elk op 493,54 euro. Idem voor inwonende ouders of grootouders en hun eveneens inwonende kinderen. Niet zelden verzamelt een uitgebreide familie 3.500 euro aan leeflonen. Bovendien hebben ze als leefloner recht op verhoogde kinderbijslag en uiteraard ook op medische bijstand.
En daar blijft het overigens niet bij. Eenmaal in dit land een verblijfsvergunning verworven, kan betrokkene immers ook zijn familie laten overkomen. Door het uitermate lakse Belgische beleid inzake gezinshereniging kunnen overgebrachte familieleden op hun beurt een partner, ouders en/of kinderen uit het thuisland laten overkomen. In de praktijk betekent dit dat soms hele families zich komen aanmelden bij het OCMW.
(bron:e-magazine)
wordt vervolgd.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|