Foto
Inhoud blog
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Reizen met de camper
    Reisverhalen
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vrijdag 17 juni

     

    We nemen vroeg de shuttle om de lagere lus te doen, het is erg koud en er staat een zure wind met af en toe wat regendruppels. De chauffeur vertelt ons dat we moeten uitkijken naar een groepje wapitiherten met prachtige geweien.
     
    In een bocht van de weg zien we ze inderdaad liggen, rustig aan de kant van de rivier. De chauffeur is zo vriendelijk om even te stoppen zodat er foto’s kunnen gemaakt worden. Bij Fern Lake trail maken we een flinke wandeling tot dat aan de Pool, af en toe komt de zon erdoor maar het blijft fris.

    In de namiddag gaan we terug voor een andere wandeling rond de Moraine. Het pad loopt vrij vlak en doordat we een stuk lager zijn dan de camping is het hier aangenaam warm.

    Van ver zien we een kudde wapitiherten, we hopen ze van dichterbij te kunnen zien.
     
    Wanneer we ze dicht genaderd zijn zien we dat het een flinke kudde is van meer dan honderd dieren,  allemaal vrouwtjes met vele jonge dieren. Het is fantastisch om dit van nabij te kunnen gadeslaan, de herten houden ons wel in de gaten maar blijven rustig grazen.  Boven hen zien we ook nog een roodstaart havik zweven en in de verte zien we een coyote rennen ook nog een kleurig blauw vogeltje laat zich fotograferen.
     
    Prachtige natuur!!

    Na een lange wandeling van een 8-tal km zijn we terug bij de bushalte en keren voldaan terug naar de camping. Het is er erg koud en vreselijk aan het waaien, we hebben geluk gehad dat we gisteren de wandeling aan de bovenzijde gedaan hebben want vandaag heeft het er gesneeuwd. In de avond pakken we onze koffers, morgen is het afgelopen.

     

    19-06-2011 om 02:15 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Donderdag 16 juni

     

    Voor ons zien we weer bergen met op de toppen de eeuwige sneeuw, de Rocky Mountains van Colorado.
     
    Om tot op onze bestemming te geraken moet er flink geklommen worden.

    De Big Thompson rivier waar het water wild in bruist wijst ons de weg, we volgen de rivier de berg op doorheen kronkelende valleien.
     
    In Estes Park dat gelegen is in een zeer brede vallei, lijkt het wel kermis. Het is één groot vakantieoord waar het erg druk is. Het mooie weer heeft er veel volk aangetrokken, maar we moeten nog hoger.
     
    Bij de ingang van het park zien we een kleine kudde wapitiherten met een mooi bok erbij.

    We vinden snel een plaats op de Glacier Basin kampgrond, mooi gelegen met zicht op de gletsjers. Hier rijdt ook een shuttle busje rond dat de toeristen rondbrengt om van de uitzichten te genieten en te gaan wandelen.

    Het busje brengt ons tot op het uiterste punt aan de bovenzijde van de lus en we maken een wandeling rondom Bear Lake.
     
    Om de ronde volledig te maken moeten we flink door de sneeuw ploeteren waarbij uitschuivers niet ontbreken. Nadien dalen we af naar de Victoria waterval om daarheen te lopen. Het terrein is echter vrij zwaar en door de ijle lucht, we zitten tenslotte op een hoogte van 3000 meter, moet ik stoppen en keren we terug.
     
    Plots staan we oog in oog met een wapitihert dat rustig staat te grazen. We keren terug met de shuttle naar de camping, het was leuk wandelen in een aangename temperatuur.

     

    19-06-2011 om 02:10 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Woensdag 15 juni

     

    Al rijdend door een  groene uitgestrekte prairie verlaten we South Dakota en komen in  Nebraska. Meer dan 100 km zien we niets dan de prairie met hier en daar een kudde koeien, want het is prima grasland, en af en toe zien we in de verte reewild.

    Het landschap is vrij eentonig met soms wat rotsformaties langs de weg. Wat we zien van deze staat is voornamelijk landbouw en veeteelt. Voorbij de plaats Chadron zitten er weer kolen en olie onder de grond.

    We zien een tiental treinen die wel 2km lang zijn getrokken door 4 of 5 locomotieven die enorme hoeveelheden kunnen vervoeren. Onderweg zijn er weinig stopplaatsen en we verlaten Nebraska vrij vlug om terug in Wyoming te komen. Nabij de stad Cheyenne zoeken we een kampeerplaats en blijven er voor de nacht. Voor we de camper moeten achterlaten in Denver willen we nog het Rocky Mountain National Park in Colorado bezoeken, daar gaat het morgen naartoe.

    16-06-2011 om 04:20 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dinsdag 14 juni

     

    ’s Morgens vroeg verlaten we de camping richting Hot Springs de weg loopt kronkelend door de groene golvende prairie bij het begin van een wandelpad doorheen een groene vallei parkeren we de auto en volgen we het pad tot aan de grens van het park.

    Het is er mooi en rustig wandelen door de natuur, onderweg zien we een koppel wilde kalkoenen met een zestal kuikens die rustig doorheen het gras naar voedsel zoeken. Overal zien we vogels vliegen en horen we hun gezang, iets verderop zien we nog net twee muledeer in het bos vluchten. De lucht begint te betrekken en we keren maar terug, wanneer we bij de auto aankomen hebben we toch een zestal kilometer gelopen.
     
    Langsheen de weg zien we honderden bizons lopen veel  meer dan in het vorige park.

    Hot Springs dankt zijn ontstaan aan verschillende warmwaterbronnen, die een bezoekersstroom op gang hebben gebracht.

    In de stad staan er heel wat gebouwen opgetrokken in rode zandsteen iets wat in andere stadjes niet gebruikelijk was. De stad is ook een bijzonder museum rijk, de Mammoth Site. Het museum is opgetrokken rond de vindplaats van verschillende mammoet skeletten. Op deze plaats moet miljoenen jaren geleden een verzakking plaats gevonden hebben, die eens met water gevuld een aantrekkingspunt was voor deze dieren. Wanneer ze afdaalden naar het water of er in vielen konden ze er niet meer uit en stierven ter plaatse aan ontbering of ze verdronken. Later geraakte alles bedolven en bedekt met lagen sediment. Nadien terug opgestuwd tot net onder de oppervlakte. Een aannemer die met zijn bulldozer aan het werk was ontdekte de eerste gebeenten. In het museum liggen de meeste skeletten nog zoals ze gevonden werden.

    Er wordt nog steeds in de bodem geschraapt om alles op te graven, kortom een levend museum. In de bijbehorende tentoonstelling komen we nog heel wat te weten over de mammoets en staat er ook nog het skelet van een kortsnuitbeer uit die periode, deze beer had reusachtige afmetingen een was toen heer en meester van de savanne.
     
    Voor een slaapplaats rijden we naar het Angostura natuurgebied dat aan een zeer groot stuwmeer ligt. Het is ook weer een camping van het national park, zeer prachtig gelegen aan de boord van het meer. We krijgen een plaats aan de oever een zeer mooie en rustige plaats waar we ’s avond kunnen genieten van een mooie zonsondergang.

    16-06-2011 om 04:18 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Maandag 13 juni

     

    We gaan weer vroeg op pad want in het Custer State park kunnen we een rondweg van 12 mijl volgen die ons de gelegenheid moet geven om wilde dieren te zien. Pas op weg krijgen we dicht bij de weg een mooie ree te zien die ook  nog mooi voor ons poseert.



    Verderop zien we buffalos, wilde kalkoen, pronghorns, muledeer en heel veel prairiehonden. Die prairiehonden leveren grappige zichten op wanneer ze rechtop zitten en rond zich heen zitten te kijken.
     
    Plots komen we voor een kudde wilde ezels te staan die de weg in beslag hebben genomen, ze willen haast niet wijken en duwen met hun snuit tegen te zijspiegels en de ramen, door de motor even te laten loeien ruimen ze dan toch baan.  De rondweg is te vlug ten einde en we verlaten het park dat naadloos aansluit met het Wind Cave national park.   De naam Wind Cave heeft het park te danken aan een stelsel van ondergrondse grotten, die ontdekt werden doordat uit een gat in de grond wind blies. De eerste onderzoekers behielpen zich met kaarslicht en brachten toch reeds heel wat gangen in kaart. We kunnen kiezen uit drie geleide bezoeken en kiezen voor deze die door de midden galerij voert.

    We volgen de gids die ons dieper de berg in voert via 450 trappen naar beneden. We hebben al vaker ondergrondse grotten bezocht en ze zijn allen verschillend. De gangen in deze grot zijn smal en diep we kunnen dikwijls een heel stuk spleet boven ons zien. Hier en daar zijn er toch grotere zalen met zeer bijzondere rotsformaties, stalagmieten zijn er niet want er is zeer weinig water inzijpeling. Wanneer de gids het licht dooft zitten we in volslagen duisternis, ze steekt een kaars aan en laat ons zien hoe de eerste ontdekkers de grotten zagen. Er zijn tot heden zo een 200km aan gangen in kaart gebracht en volgens de gids zou dit slechts een tiende zijn van het hele stelsel. Gelukkig moeten we die 450 trappen niet omhoog klimmen en worden we met een lift terug naar boven gebracht. Dichtbij is er een camping van het national park, die weliswaar weinig service biedt maar echt in het midden van het groen ligt, erg rustig en mooi.

     

    16-06-2011 om 04:13 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/09-27/09 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 01/09-07/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 28/04-04/05 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!