Foto
Inhoud blog
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Reizen met de camper
    Reisverhalen
    27-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Donderdag 26 mei

     

    We staan vroeg op want we willen naar Bryce canyon en daar hebben we geen plaats gereserveerd. Daar werkt het systeem wie eerst aankomt heeft veel kans op een plaats. De camping ligt ook binnen het natuurpark en heeft weinig voorzieningen, maar die hebben we niet echt nodig. Wanneer we Zion verlaten moeten we eerst door een tunnel gebouwd in de dertiger jaren en die is niet voorzien voor het moderne verkeer. We moeten daarom een extra taks betalen want om ons door de tunnel te laten moet aan de andere kant het verkeer worden tegen gehouden. Wij kunnen dan in het midden van de weg rijden zodat we zonder schade aan de andere kant komen.
     
    Het landschap ziet het er totaal anders uit, het is groener en de rotsformaties hebben andere vormen. Onze route loopt door een groen glooiend landschap, af en toe rijden we door plaatsjes die er geen van allen erg aantrekkelijk uitzien. Ons navigatiesysteem brengt ons feilloos op de camping, er zijn nog plaatsen vrij en we nemen een geschikte plaats in op een vlak stuk want de camping ligt tegen de bergen aan.

    Hier is ook een shuttledienst die ons tot het uitkijkpunt Bryce Point brengt. Wat we hier te zien krijgen tart alle verbeelding.

    De natuur heeft hier in miljoenen jaren een landschap geschapen dat nergens zijn gelijke kent. De rode zandsteen is hier door erosie van de wind, regen en sneeuw uitgehold tot een soort kolommen, hoodoo’s genoemd.
     
    We bekijken hier het landschap weer van boven aan de rand van de canyon, het uitzicht is weids en bijzonder kleurrijk. Wanneer we het pad langs de rand volgen bekijken we alles weer onder een andere hoek.

    Het pad loopt op en neer,soms vrij steil en dus vermoeiend want we bevinden ons hier op 8200 voet hoogte en dat is toch zo een 2600 meter. We keren terug naar de camping, morgen bezoeken we weer andere uitzichtpunten.

    27-05-2011 om 02:43 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Woensdag 25 mei

     

    Om de Zion canyon te bezoeken moeten we gebruik maken van een shuttlebus die tot het einde van de canyon rijdt en verschillende haltes aandoet.
     
    De dienst is gratis en je kan aan elke halte afstappen en terug opstappen. De busjes komen om de 5 à 10 minuten langs. De canyon is in de loop van miljoenen jaren uitgesleten door de Virginrivier. De wanden rijzen steil omhoog, het zijn de hoogste zandsteenbergen ter wereld wordt  ons verteld. Ze zijn in alle geval erg indrukwekkend en het zonlicht doet hun oker en rode kleuren prachtig uitkomen. De rivier heeft een flink debiet en in de smallere stukken kolkt het flink.

    We laten ons aan de laatste halte afzetten en gaan dan te voet verder tot waar de kloof zo versmalt dat men nog slechts door het water verder kan. Zelfs dat is nu afgesloten omdat het water te fel stroomt. Plotse onweren verder op kunnen het water zo snel doen stijgen dat er een echte stortvloed ontstaat die alles op zijn weg meesleurt. In de voorbije winter moet er ook zo een stortvloed geweest zijn die heel wat vernieling had aangericht. We genieten nu rustig van al dat moois, we weten weer niet waar eerst kijken want de ene bergwand is al spectaculairder dan de andere.

    Het is er zo overweldigend mooi dat we geregeld stil blijven staan om te genieten van dit overweldigend landschap. Met het busje rijden we terug naar een andere halte om weer een spoor langs de rivier te volgen om dan weer andere zichten te ontdekken. De vallei is door al dat water erg groen en overal zien we kleurige bloemen tussen de rotsen. Je kan het haast niet geloven maar deze vallei ligt midden in een woestijngebied. Na de middagpauze keren we terug en blijven genieten van deze uitbundige natuur. Tegen de avond keren we terug naar de camping om bij een frisse pint, terwijl de kolibries voor onze neus vliegen, na te genieten van deze prachtige en zonovergoten dag.

     

    27-05-2011 om 02:30 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dinsdag 24 mei

     Vannacht werden we gewekt door een loeiend brandalarm, na in allerijl ons te hebben aangekleed,  kwamen we in de gang waar andere hotelgasten verdwaasd stonden te kijken. Over luidsprekers werd ons gevraagd om op de kamers te blijven en uiteindelijk was er niets aan de hand. Niet goed uitgeslapen stonden we dan vroeg op want om 9uur zou een taxi ons komen ophalen om naar het verhuurcentrum te rijden. Na de nodige formaliteiten te hebben afgehandeld konden we vertrekken. Eerst bij een grootwarenhuis mondvoorraad opslaan, tanken en we konden de baan op.

    Het was wel even wennen aan die grote bak maar met automatische versnellingsbak en cruisecontrol ging dat vlot.Langs de Amerikaanse snelweg schiet dat lekker op, het is wel eentonig want veel valt er onderweg niet veel te beleven, een uitgestrekt en dor landschap schuift aan ons voorbij.

    Van Nevada rijden we eerst een stukje door Arizona om in Utah te komen.
    We rijden door de Virgin bergketen waar het iets groener begint te worden. De rivier Virgin is hier voor verantwoordelijk. Die rivier ontspringt nabij de Navajo woestijn om uit te monden in het Meadmeer dat uiteindelijk in de Colorado terecht komt.
    Ons eerste doel is het natuurpark Zion, waar we tegen de avond aankomen we hebben inmiddels onze klok een uur vooruit moeten zetten want we hebben nu Mountain time.

    Op de camping Watchman hebben we een plaats gereserveerd en kunnen we nog terecht want het is hier erg druk. De camping is gelegen aan het begin van de Zion Canyon aan de rand van de Virginrivier.

     

    27-05-2011 om 02:22 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Maandag 23 mei

     

    Het is onze laatste dag in Vegas en aan de overkant van de boulevard staat het reusachtige hotel “Ceasars Palace” en dat willen we ook wel aan de binnenkant bekijken.

    Zoals overal heerst hier ook weer overdadige luxe en de interieurs zijn met Romeinse motieven uitgewerkt, de speelzalen zijn zeer luxueus ingericht en zoals in alle speelzalen is er nergens een klok te bespeuren die de tijd zou kunnen aangeven. De spelers mogen daar niet aan denken. We nemen de bus naar Freemont Street want dit ligt ongeveer 7 mijlen van ons hotel verwijderd.
     
    In Freemont Street is eigenlijk het gokgebeuren in de jaren 1930 ontstaan. De hele straat is overkapt en in die overkapping zijn miljoenen lichtjes verwerkt die een feeëriek lichtspel zullen opleveren. Om 8 uur begint dit lichtspel dat betoverende beelden brengt in een razend tempo op de tonen van opzwepende muziek. Het is een passende afsluiting van ons verblijf in Las Vegas.

    24-05-2011 om 08:05 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zondag 22 mei

     

    Om 20 voor 7 worden we aan het hotel opgehaald door een shuttlebus die ons naar het busdepot voert. Een comfortabele bus, gemaakt door Van Hool zal ons naar de Grand Canyon voeren, het is een rit van 275 mijlen of ongeveer 450km. Op de Amerikaanse snelwegen schiet het goed op en op de meeste plaatsen kan de chauffeur de maximum snelheid van 75mijl per uur aan houden.
     
    In het plaatsje Williams stoppen we voor de lunch bij het treinstation van waar een ouderwetse trein naar de canyon rijdt. Tijdens de rit merk je ook hoe uitgestrekt dit land is. De plaatsen liggen ver uit elkaar en tussen in is er slechts een leeg landschap met wat struikgewas en cactus. Vaak erg vlak met aan de horizon bergen. De Hoover dam kunnen we niet bekijken want er mag geen verkeer meer over rijden wegens strenge veiligheidsmaatregelen. Rond 12 uur bereiken we de Grand Canyon bij het bezoekerscentrum. Van op de parking komen we via een korte wandeling bij het Mather Point vanwaar we onze eerste blik krijgen op de Canyon. Het zicht is adembenemend en je hebt ogen te kort om dit alles in je op te nemen.
     
    De zon schijnt volop maar het is wat heiig zodat de kleuren wat verzwakt zijn. We lopen langs de rand van de  canyon naar een wat verder gelegen uitzichtpunt. Bij elke bocht die het pad maakt verandert het uitzicht weer en bekijk je de canyon weer van een andere hoek. Je kan ver kijken en in de diepte zie je af en toe de rivier de Colorado. Het uitzicht is machtig en je krijgt er niet genoeg van.

    Bij het uitzichtpunt is ook een museum waar uitleg gegeven wordt over de in de canyon gedane opgravingen. Daaruit blijkt dat daar reeds lang voor onze jaartelling mensen woonden. We moeten op tijd terug naar de bus want we rijden nog naar een ander punt Bright Angel point. Op die plaats ontstond het eerste hotel waar bezoekers konden overnachten. De originele gebouwen doen er nog steeds dienst. Ook vandaar krijgen we weer een magnifiek uitzicht op de vallei, indrukwekkend. Verder op langs de rand bevindt zich een replica van de adobe woningen, die gebruikt werden door de Indianen. In dit geval de Hopi, op een podium voert een Hopi een traditionele dans uit met begeleiding van trommel en gezang.

    Het wordt tijd voor de terugkeer en we moeten ons terug bij de bus melden. Waar de snelweg voorbij de Hooverdam komt krijgen we nog de gelegenheid om snel een foto te maken vanuit de bus.

    Met onderweg enkele sanitaire stops komen we moe en voldaan terug in Vegas.

    23-05-2011 om 19:54 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zaterdag 21 mei

     

    Het is weekend en op straat is het erg druk, het weer is zonnig en erg warm. De airco’s draaien overal op volle toeren en in de gebouwen kan je verkoeling zoeken. Op Las Vegas boulevard of the Strip loop je tussen een massa mensen en op de brede rijbanen rijdt een onafgebroken stroom auto’s voorbij, nergens anders zie je zoveel limousines rijden.

    In de speelpaleizen zit overal veel volk aan de speeltafels en gokautomaten. Ik wil 20$ winnen en besluit niet te spelen, dus die heb ik alvast in de zak. Elk hotel heeft zo zijn winkelgalerij de een al luxueuzer  dan de andere. Al de grote merken zijn vertegenwoordigt, en elke ontwerper heeft er zijn eigen winkel, wil je daar gaan shoppen dan heb je wel een flink gevulde geldbuidel nodig.
     
    Het is allemaal erg overweldigend om te zien, je weet niet waar eerst te kijken. Om de drukke straten over te steken kan je gebruik maken van voetgangersbruggen die je kan bestijgen via roltrappen of liften. Van op deze bruggen krijg je ook een mooi uitzicht op de Strip. Tegen de avond gaan de neonlichten aan en wordt het effect nog versterkt.

    De drukte op straat zwelt nog aan en overal lopen de mensen met enorme glazen
    cocktails in de hand over straat. Voor het Bellagio hotel bevindt zich een grote vijver waar  ’s avonds om het kwartier een prachtige show gegeven wordt met fonteinen die oprijzen uit het water en als het ware een vuurwerk met water opvoeren, schitterend.

    We gaan op tijd naar bed want morgen moeten we vroeg op voor de trip naar de Grand Canyon.

    23-05-2011 om 19:49 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vrijdag 20 mei

     

    We staan om 5 uur op na een slapeloze nacht, die koffie gisteren was beslist geen decaf. We moeten onze huurauto nog afleveren en willen op tijd het vliegtuig halen. Dat ging heel vlot en de controle op het vliegveld ging ook vlug maar wel grondig, het was de eerste keer dat we door een bodyscanner moesten. Dat maakt dat we lang hebben moeten wachten eer ons vliegtuig vertrok. Na twee korte vluchten, eerst naar Los Angeles en dan naar Las Vegas, kwamen we op onze bestemming. Het eerste dat we zagen in de aankomsthal waren speelautomaten. Het luchthavengebouw is erg mooi en modern en reusachtig uitgestrekt. Met een ondergrondse tramlijn worden we naar het gebouw vervoerd waar we onze bagage dienen op te pikken. Er zijn wel 18 van die carrousels waar de koffers aankomen. Er is een shuttledienst die ons bij het hotel afzet. Het Imperial Palace is een wat verouderd gokpaleis aan de Strip gelegen. Het is enorm druk aan de balie we moeten wel een half uur onze beurt afwachten. De speelhal vol gokautomaten en allerhande speeltafels zijn druk bezet.
     
    Na ons in de hotelkamer geïnstalleerd te hebben trekken we naar de Strip. Het weer is zonnig en warm prachtig weer om Las Vegas te verkennen. Het is erg druk op straat en we lopen van het ene gokpaleis naar het andere. Je kan er overal vrij in  en uit lopen, de interieurs zijn overal schitterend en luxueus. Bij het Venetian lijkt  het wel of je op het San Marco plein bent in Venetië.
     
    Binnen heerst een overdadige luxe, op een kanaal varen gondeliers met hun passagiers rond. De winkels liggen aan straten die Venetiaans aandoen, inclusief blauwe hemel die de indrukt wekt dat je buiten loopt. Het gebouw waar dit alles ligt moet echt enorm zijn. Aan de overzijde zien we Ceasar’s Palace met zijn hoge hoteltorens en gebouwen in Romeinse stijl, ook weer overdonderend groot.

    Het begint te schemeren en de neonverlichting komt in werking en verhoogt nog het effect van glitter en glamour. Bij een kopie van de Trevi fontein gaan we rustig even zitten en kijken naar de voorbij lopende mensen. Het was weer een drukke dag en we zoeken onze kamer op voor een goede nachtrust.

     

    23-05-2011 om 19:42 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/09-27/09 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 01/09-07/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 28/04-04/05 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!