Foto
Inhoud blog
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Reizen met de camper
    Reisverhalen
    13-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dinsdag 9 augustus

     

    De stad Cahors is gelegen in een lus van de rivier Lot. De camperplaats van Cahors gelegen aan de overzijde van de stad is vol maar een eindje verder vinden we nog een leuke plaats aan de oever. Het is mooi weer en we trekken de stad in op verkenning. De boulevard Gambetta, een brede straat met allerlei winkels snijdt de stad in twee delen, rechts de oude stad en aan de linkerzijde het modernere gedeelte. De oude stad heeft nog haar middeleeuwse straten maar die zijn niet erg verzorgd. Bij de kathedraal Saint Etienne is het leuker en levendiger.
     
    We stappen nu naar het voornaamste monument van Cahors, de oude versterkte brug over de Lot de Pont Valentré. Hier is het dan ook druk met toeristen, de brug is indrukwekkend en zeer goed onderhouden. Van op de brug is het leuk om onder ons de plezierboten te zien die zich door de sluis moeten werken. Het bedienen van de sluis gaat met de hand en de pleziervaarders moet dit zelf opknappen. We keren terug naar de camper, bij de deur hebben we een mooie visplaats dus haal ik mijn hengels boven maar zonder succes.

     

    Woensdag 10 augustus

     

    Saint Circ-Lapopie gaat door voor één van de mooiste dorpen van Frankrijk en de weg erheen voert ons gedeeltelijk langs de Lot. In het dal wisselen zich schilderachtige zichten af doorheen zeer mooie oude dorpjes. Bij St. Circ vlakbij de camping komen we op wat we wel de mooiste camperplaats die we al bezochten vinden.
     
    Gelegen aan de oever van de Lot onder de bomen die ons schaduw verschaffen, want het is  ondertussen zomers warm, nemen we een plaats in. Het is inmiddels reeds laat in de namiddag en we maken een wandeling langs de Lot en van ver kunnen we reeds het dorp hoog op de rots liggen.

     

    Donderdag 11 augustus

     

    Het dorp Saint Circ-Lapopie ligt op één van de hoogste rotswanden van de Lot dus moeten we flink klimmen om er te komen.

    Het dorp dat ook op de Unesco lijst staat is zeer goed bewaard gebleven met smalle en steile straatjes geplaveid met  keien. Langs de straten staan mooie gebouwen, veelkleurige bloemen zijn overal te zien.

    Op het uitzichtpunt boven het dorp hebben we een prachtig vergezicht op de vallei van de Lot en de okerkleurige daken van het dorp. Het was een zware klim om boven te geraken maar het was wel de moeite waard.

    In de namiddag trekken we verder naar Boisse Penchot een ander dorpje aan de Lot waar ik nog wel eens wil trachten te  vissen.
     
    De camperplaats is heel mooi verzorgd en er zijn nog plaatsen vrij. Het is nog steeds warm en aangenaam om buiten te zitten.

    13-08-2011 om 14:55 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zondag 7 augustus

     

    Het museum van de prehistorie in Les Eyzies, tegen de rotswand aangeplakt en gedeeltelijk gevestigd in de resten van een kasteel is een bezoek waard.

    We treffen het want de eerste zondag van de maand is de ingang gratis. Het museum geeft met vele voorwerpen die in de buurt gevonden zijn een zeer goed beeld hoe de oermensen hun leven opbouwden en met primitieve middelen hun creativiteit ontwikkelden.

    In Tursac bezoeken we het versterkt kasteel van Reignac dat gedeeltelijk in de rotswand is ingewerkt. De rotswand werd reeds bewoond door de prehistorische mensen waarvan vele sporen zijn terug gevonden en tentoongesteld zijn in het kasteel. Het kasteel is zeer goed bewaard en de natuursteen heeft zijn mooie kleur door de eeuwen heen bewaard. Het interieur is nog origineel en geeft een goed beeld hoe het leven daar verliep. Er is verder ook nog een verzameling marteltuigen die op huiveringwekkende manier aantonen wat mensen elkaar kunnen aandoen.

    Sarlat in de Périgord Noir is ons volgend doel. Wanneer we er toekomen is het er zo druk dat we er nergens een parkeerplaats kunnen vinden, de fransen hebben ook verlof en zorgen overal voor de nodige drukte. We zetten dan maar koers naar La Roque Cageac een dorpje aan de oever van de Dordogne dat tegen de rotswand aan plakt.
     
    Op de camperplaats kunnen we één van de laatst beschikbare plaatsen innemen. In het dorp is het vrij druk het verkeer moet zich door de smalle weg wringen, het is de enige rijweg door het dorp. Het dorp is zeer schilderachtig met een kasteel op de achtergrond. Het is kermis, en vanuit de danstent klinkt tot laat in de nacht luide muziek. Om elf uur begint er een schitterend vuurwerk dat wel twintig minuten duurt en werkelijk prachtig om zien is.

     

    Maandag 8 augustus

     

    In Sarlat is het nog steeds even druk en we wijken uit naar Gourdon. Het centrum van Gourdon heeft zijn middeleeuws karakter goed bewaard met smalle straten en typische gebouwen.
     
    Het zijn net de middeleeuwse dagen van Gourdon en overal zijn er standjes met mensen die in de kledij van toen verschillende ambachten uitvoeren.
     
    Op het marktplein worden voortdurend shows opgevoerd met middeleeuws vermaak. Het is erg druk en we kunnen met moeite door al dat volk heen. We genieten vooral van het origineel stratenpatroon dat ons een goed beeld geeft van een middeleeuwse stad.
     
    Van op een uitzichtpunt hoog boven de stad kunnen we de prachtige natuur van de Dordognevallei bewonderen.

    13-08-2011 om 14:47 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vrijdag 5 augustus

     

    Het mooie weer is afgelopen en in de regen verlaten we Saintes richting Périgueux in het hartje van de Périgord. Onderweg volgen we een wegwijzer naar een kasteel in Villebois Lavalette en komen in een klein dorpje met een voor ons onbekende camperplaats waarvan we dan ook nota nemen.

    Na de lunch trekken we richting van het kasteel en dienen daarvoor flink te klimmen door de steile straten. Op het dorpsplein staat er een mooie markthal waar we even op adem komen vooraleer verder te klimmen. Het kasteel is gesloten en we kunnen er slechts rond heen wandelen.

    Van ver kunnen we nog een foto nemen van het kasteel. Rond koffietijd komen we aan in Périgueux waar de camperplaats aan de rand van de rivier Isle ligt. Bij het binnenrijden van de stad zagen we reeds de enorme kerk die een beetje aan een moskee deed denken met de vele koepels en torentjes.

     

    Zaterdag 6 augustus

     

    Na het ontbijt trekken we de stad in die ook een romaans verleden heeft en nog een mooi middeleeuws kwartier heeft. We volgen een omloop die ons door de stad leidt en langs vele mooie hoekjes loopt. In de omgeving van de kathedraal wordt er op verschillende pleintjes markt gehouden met een veelkleurig palet van fruit en groenten.
     
    In de smalle middeleeuwse straatjes genieten we van de atmosfeer die er heerst en het is er gezellig druk. Na onze middagpauze rijden we verder richting Sarlat maar in het stadje Les Eyzies-de-Tayac houden we halt. In deze vallei leefden duizenden jaren geleden de eerste mensen, de Cro-Magnon en die hebben er hun sporen nagelaten er zijn verschillende musea over dit onderwerp en dat willen we wel nader bekijken. Langs de rivier La Vézère is er ook weer een mooie camperplaats waar we neerstrijken. We maken een wandeling door het stadje en vinden de rotswanden erg indrukwekkend. Het is erg warm en drukkend en we krijgen een onweer over ons heen. Nadien is de lucht opgeklaard en kunnen we weer buiten zitten.

    13-08-2011 om 14:36 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dinsdag 2 augustus

     

    In de namiddag komen we aan in L’Aiguillon sur Mer.

    In onze gids wordt er melding gemaakt van mogelijkheid om te vissen en dat wil ik uittesten. Er is een goede internetverbinding en ik kan mijn blog bijwerken. Het vissen stelt niet veel voor ik kan slechts enkele echt kleine visjes haken. Veel valt er verder niet te beleven misschien kunnen we morgen wat gaan fietsen.

     

    Woensdag 3 augustus

     

    Het is erg bewolkt en er valt een fijne regen en het is echt geen fietsweer. Niet ver van hier kennen we een leuke plaats om te gaan vissen en waar het fijn staan is met de camper. In Marans zullen we nu voor de derde maal staan aan de rand van een zijarm van de Sèvre.

    Wanneer we er aan komen schijnt de zon en het is weer zomer. Ondanks een vrij harde wind kan ik in weinig tijd een twaalftal katvissen aan de haak slaan. Die mogen niet terug in het water en moeten afgemaakt worden want zij zijn ingevoerd en verdringen de inheemse soorten. ’s Avonds genieten we nog van een mooie zonsondergang.

    Donderdag 4 augustus

     

    In de voormiddag ga ik nog wat vissen echter zonder succes en in de namiddag zetten we onze tocht verder.
     
     In Saintes langs de Charente hebben we van op de camperplaats een mooi uitzicht op de stad met de enorme kathedraal als blikvanger. De Romeinen hebben hier ook hun sporen nagelaten een mooie triomfboog getuigt hiervan.
     
    We dwalen enkele uren door de stad om alles in ons op te nemen. Het is mooi weer en het is ’s avonds aangenaam buiten te zitten.

    13-08-2011 om 14:32 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/09-27/09 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 01/09-07/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 28/04-04/05 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!