Ik vroeg aan iemand: "Hoe gebeurt tegenwoordig een geboorteaangifte?". Zijn antwoord: "Dat moet ge aan nen Turk vragen."
Omdat er zoveel nievanhier-kindjes geboren worden, moet er iets gevonden worden om de lange wachtrijen aan de loketten van geboorteaangifte te doen slinken. Ze staan al aan te schuiven tot aan de overkant van de straat om al hun verse spruiten aan te geven. Hier en daar wordt er al een bidmatje uitgerold en gebeden en gedroomd van gouden bergen kindergeld...
Bart De Wever, als burgemeester van allochtonenstad Antwerpen, vindt dat al die wachtenden vlotter aan hun kindergeld moeten geraken en daarom wil hij met een app op smartphone geboorteaangiftes mogelijk maken.
... Enkele dagen geleden las ik een warrig berichtje over Bart De Wever die pleitte voor stedelijke wetgeving, een eigen wetgeving op maat gesneden voor elke stad... Via een paar gedachtekronkels kwam De Wever dan toch tot wat ie zeggen wou: technologisch is het mogelijk dat een arts of vroedvrouw via een app op de smartphone de geboorte kan aangeven van een nieuw kindje, een gedigitaliseerde administratieve handeling, goedkoper en sneller dan een persoonlijke aangifte. Maar de wet zegt dat de ouders die aangifte fysiek moeten doen, in levende lijve dus. Stedelijke dienstverleningen via technologie zijn sneller en goedkoper, maar druisen in tegen hogere regelgeving, vandaar zijn pleidooi voor stedelijke wetgeving... Oef!
Dus digitaal een nieuw kindje aangeven. En daarom hebben alle migranten een smartphone in de hand waar ze naar hartelust op tokkelen om hun fictieve kindjes aan te geven. Niemand van die flierefluiters doet nog mee aan de lotto, want een klik op de toets levert veel meer op. En als al die kindjes grote mensen zijn kunnen ze via een klik op de toets ook valse paspporten aanvragen. De computers van de ambtenarij zullen roodgloeiend staan en riskeren in brand te vliegen... Ik denk dat BDW slecht geslapen had toen hij zich uitsprak over een elektronische geboorteaangifte.
|