Dagelijks noten eten verlaagt sterftecijfer door prostaatkanker met 33 procent.
(NaturalNews) Volgens een nieuwe studie hebben mannen met prostaatkanker hun risico op overlijden aanzienlijk verminderd door regelmatige consumptie van noten zoals pinda's, cashewnoten, amandelen, wal- en hazelnoten.
Prostaatkanker is de meest gediagnosticeerde vorm van kanker na huidkanker, en de tweede belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door kanker bij Amerikaanse mannen. In 2016 werden in de VS ongeveer 180.890 mensen geconfronteerd met prostaatkanker en meer dan 26.000 zullen sterven aan de ziekte. Volgens de American Cancer Society zal ongeveer 1 man 7 te maken krijgen met prostaatkanker.
“Aan prostaatkanker moet serieus aandacht besteed worden daar meer en meer mannen gevoelig zijn voor deze ziekte", aldus hoofdonderzoeker Ying Bao van Brigham en Women's Hospital in Boston, Verenigde Staten.
Eten van noten kan sterfgevallen door prostaatkanker met een derde verminderen.
Onderzoekers aan de Harvard Medical School in Boston bestudeerden 47.000 mensen over een periode van 26 jaar en identificeerden 6.800 individuën die een niet-uitgezaaide prostaatkanker hadden ontwikkeld. Van de geteste mannen overleed 10 procent aan prostaatkanker, terwijl een derde overleden aan hart- en vaatziekten en andere oorzaken.
De deskundigen konden geen significant verband vinden tussen de diagnose van prostaatkanker en de regelmatige consumptie van noten. Ze ontdekten echter wel dat mannen die vijf of meer keer per week noten aten hun risico op sterfte na de diagnose met 34 procent verlaagd zagen.
De meesten van de deelnemers aan het onderzoek aten pinda’s, maar volgens de wetenschappers gelden de beschermende voordelen voor alle soorten noten. Uit onderzoek blijkt dat tocoferol, een vorm van vitamine E in noten, verantwoordelijk is voor de kankerbestrijdende eigenschappen.
In de rapportage van hun bevindingen in het British Journal of Cancer, schrijven de onderzoekers: "Er zijn geen significante associaties waargenomen tussen pinda's of andere noten en prostaatkanker incidentie maar veelvuldige consumptie van noten na de diagnose werd geassocieerd met significant lagere totale sterfte .....
"Dit suggereert dat noten, hoewel niet in verband met de diagnose van kanker, de algehele overlevingskans van patiënten kunnen verhogen“, voegden ze eraan toe.
Waarom noten onderdeel van een gezonde voeding zouden moeten zijn.
Insulinegevoeligheid is gekoppeld aan de progressie en het risico op prostaatkanker. Insulineresistentie is een veel voorkomende aandoening waarbij cellen niet reageren op het hormoon insuline, wat resulteert in een slechte bloedsuikerspiegel.
Volgens de wetenschappers kunnen noten helpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren en het risico van diabetes, kanker en hartziekten verminderen, waardoor de totale doodsoorzaak verlaagt.
Noten bevatten een breed aantal belangrijke voedingsstoffen die anticarcinogene, anti-inflammatoire, antioxidant en cardio-beschermende eigenschappen hebben. Deze voedingsstoffen omvatten eiwitten, onverzadigde vetten, vitaminen, mineralen en veel andere heilzame fytochemicaliën.
Deze studie is niet de eerste in zijn soort om te suggereren dat regelmatige consumptie van noten in combinatie met een gezonde levensstijl kan helpen bij de bestrijding van bepaalde vormen van kanker en andere levensbedreigende ziekten. In een studie uit 2014 stelden wetenschappers vast dat een gezonde voeding en levensstijl met regelmatig noten op het menu, hebben bijgedragen tot het onderdrukken van kanker. Walnoten met name vertragen de groei van prostaat-, darm- en nierkanker.
Maureen Ternus, die een non-profit organisatie bestuurt die bekend staat als de Tree Nut Council Nutrition Research & Education Foundation zei: “Slechts 50 gr noten per dag kan een positief effect hebben op de gezondheid."
"Deze bevindingen versterken de groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal waaruit blijkt dat noten onderdeel van een gezond dieet zouden moeten zijn," voegt Ternus eraan toe.
Oorspronkelijk artikel:”Eating nuts daily reduces prostate cancer death rates by 33 percent, Thursday, June 23, 2016 by: Amy Goodrich, Natural News. Bijlagen: http://food.ndtv.com/health/eating-nuts-may-cut-mortality-risk-from-prostate-cancer-1420221 http://www.cancer.org/cancer/prostatecancer/detailedguide/prostate-cancer-key-statistics http://www.dailymail.co.uk/news/article-3643874/Eating-nuts-slashes-prostate-cancer-death-risk-serving-five-times-week-boosts-patients-chances-survival.html https://www.hindawi.com/journals/ijcb/2013/834684/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27280637
26-11-2016, 22:10 geschreven door opabio
|