Probiotica voor uw hart: mensen met hoge bloeddruk kunnen hun risico op een hartaanval met 30% verminderen door tweemaal per week yoghurt te eten.
Resultaten van een recente studie onthullen dat yoghurt het risico op een hartaanval kan verminderen met ten minste 30 procent bij personen met een hoge bloeddruk. De studie onthult dat het wekelijks consumeren van ten minste twee porties yoghurt het risico bij vrouwen met hypertensie op een cardiovasculaire probleem, zoals een hartaanval of beroerte, met 30 procent kan verlagen. Het risico wordt geminimaliseerd tot 19 procent bij mannen.
De onderzoekers stellen dat dit komt door de combinatie van natuurlijke yoghurtgisting en het gehalte aan calcium, wat goed is voor het hart. Eerdere studies toonden aan dat calcium cruciaal is voor de normale samentrekking en ontspanning van het hart. Terzelfdertijd helpen probiotica uit gefermenteerd voedsel om de bloeddruk te verlagen.
Justin Buendia van de Universiteit van Boston, deelt mee dat de resultaten van hun studie significante nieuwe gegevens onthullen die bewijzen dat yoghurt de gezondheid van het hart kan verbeteren. Een dieet bestaande uit yoghurt, vezelrijk fruit, groenten en volle granen kan wonderen verrichten.
Hoe het onderzoek werd uitgevoerd.
Voor de studie analyseerden de onderzoekers gegevens van 55.898 vrouwen uit de Nurses Health Study tussen de 30 en 55 jaar en 18.232 mannen uit de Health Professionals Follow-Up Study van 40 tot 75 jaar. Allen werden gediagnosticeerd met hoge bloeddruk en gedurende ten minste 30 jaar opgevolgd.
De deelnemers hebben vragenlijsten over hun voeding ingevuld die de wetenschappers gebruikten om hun gemiddelde yoghurtconsumptie te bepalen. De bevindingen van de studie werden gepubliceerd in het American Journal of Hypertension.
Deze studie volgt op een eerder onderzoek dat afgelopen januari werd gepubliceerd, waarin werd gesteld dat vitamine D een "goedkope oplossing" voor medicijnen is. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het "zonlichtsupplement" helpt bij het herstellen en voorkomen van schade aan het hart als gevolg van diabetes en hoge bloeddruk. Vitamine D stimuleert de productie van salpeterzuur dat wordt gebruikt om de bloedstroom te reguleren en de vorming van bloedstolsels te voorkomen. De vitamine helpt ook om "interne stress" in het cardiovasculaire systeem te minimaliseren, wat hartgerelateerde ongevallen zou kunnen voorkomen.
Dr, Tadeusz Malinski, studie auteur van de Universiteit van Ohio, legt uit dat niet veel bekende systemen kunnen helpen bij het herstellen van cardiovasculaire cellen die al zijn beschadigd, maar vitamine D kan dat wel. Hij concludeert dat de vitamine een levensvatbare en betaalbare oplossing is om het cardiovasculaire systeem te herstellen. Volgens hem is het dankzij vitamine D niet nodig om aan een nieuw medicijn voor het hart te werken.
Voedsel voor het hart.
Voedingsmiddelen voor het hart die u aan uw yoghurt kunt toevoegen:
• Appelen - Appelen kunnen helpen om het risico op overlijden door hart- en vaatziekten te verlagen. Het fruit bevat pectine, een vorm van oplosbare vezels die het cholesterol verlagen. Appelen bevatten ook vitamine C, een ander antioxidant.
• Bessen - Bessen zoals aardbeien, rode frambozen en zwarte bessen bevatten polyfenolen, gezondheidsbevorderende plantaardige stoffen die anthocyanines en ellaginezuur bevatten. Polyfenolen kunnen helpen de stikstofmonoxide niveaus te verhogen dat verschillende gezonde effecten heeft op het hart. Het helpt de bloedvaten te ontspannen, wat vervolgens de bloeddruk verlaagt.
• Donkere chocolade - donkere chocolade bevat flavanol wat kan helpen bij het verdunnen van bloed en het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid.
• Noten - Noten zijn rijk aan vitamines, mineralen, hart gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten en lage niveaus van verzadigde vetten: walnoten, pecannoten, amandelen, hazelnoten, pistachenoten, pijnboompitten en pinda's
Oorspronkelijk artikel: "Probiotics for your heart: Eat yogurt twice a week to reduce risk of heart attack in those with high blood pressure by up to 30%", Monday, March 05, 2018 by: Zoey Sky, Natural News. Bijlagen: http://www.dailymail.co.uk/health/article-5395315/Yoghurt-reduces-risk-heart-attack-30.html http://www.eatingwell.com/article/15297/our-top-15-heart-healthy-foods/
03-04-2018, 21:54 geschreven door opabio
|