Suikervervangers voor diabetici: Vijf suikers die OK zijn.
(NaturalNews) In de afgelopen 25 jaar is diabetes aanzienlijk gestegen. Vandaag hebben bijna 26 miljoen Amerikanen diabetes waarvan er 7 miljoen niet gediagnostiseerd zijn. Bijna 2 miljoen mannen en vrouwen orden elk jaar gediagnosticeerd met diabetes - dat is meer dan 5200 per dag. Wat meer is, diabetes speelt een primaire of bijdragende rol in bijna een kwart miljoen doden per jaar in de VS.
Voor degenen die worstelen met diabetes is het zoeken naar veilige levensmiddelen centraal in het beheer van de ziekte. De meeste deskundigen adviseren het vermijden van het eten van zoet en suikerhoudende voedingsmiddelen om ervoor te zorgen dat de bloedglucose- en insulineniveaus zo stabiel mogelijk blijven, maar het volledig verbannen van suiker is niet realistisch voor de meeste mensen. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke suikervervangers met de nodige smaak en zelfs voordelen voor de gezondheid. Hier zijn vijf alternatieven die men kan overwegen op zoek naar een vervanger voor geraffineerde suikers:
Rauwe honing Een geschenk van de bijen en bloemen, honing in 300 verschillende variëteiten, die allemaal unieke smaken hebben. Rauwe honing - vooral de donkere rassen zoals van boekweit - bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van celschadelijke vrije radicalen en tevens sterke antibacteriële eigenschappen hebben. Omdat het gemakkelijk wordt opgenomen prijzen sommige studies het consumeren van honing aan voor het verbeteren van atletische prestaties in vergelijking met andere koolhydraatbronnen.
Kokossuiker Gemaakt van het sap van de kokospalm, kreeg kokossuiker veel aandacht in de afgelopen jaren, dankzij de resultaten van de eerste studies die laten zien dat het een lagere glycemische index heeft dan geraffineerde suikers, waardoor de pieken in de bloedsuikerspiegel die kunnen interfereren met het diabetesbeheer en een belangrijke rol spelen bij gewichtsbeheersing, kunnen beheerst orden. Om de suiker te verkrijgen, wordt het sap ingekookt tot een dikke stroop, gedroogd en vervolgens vermalen tot een poeder dat in smaak vergelijkbaar is met caramel. De suiker die ontstaat heeft veel van de gezonde eigenschappen van de kokosnoot waaronder voedingsstoffen zoals ijzer, zink, calcium en kalium.
Dadelsuiker Terwijl kokossuiker van het sap afkomstig is, komt dadelsuiker van de vrucht zelf. Deze wordt gedroogd en fijngemalen. Dat betekent dat het nog dezelfde hoeveelheid vezels heeft als de hele vrucht en de voedingsstoffen zoals vitamine B6, ijzer en magnesium. Omdat het fijn is in poedervorm is het niet goed op te lossen in vloeistoffen zoals koffie of thee, maar kan men het wel toevoegen aan andere voedingsmiddelen en kan het zelfs vervangen worden bij een 1:1 verhouding in recepten die vragen om bruine suiker.
Melasse Melasse is eigenlijk een bijproduct van het witte suiker raffinageproces, waarin alle voedingsstoffen en vitaminen nog aanwezig zijn die verdwijnen als rietsuiker wordt gerafinneerd. Het bevat hoge niveaus aan ijzer, calcium, kalium, mangaan, magnesium en selenium, evenals tal van B-vitaminen; melasse is misschien wel de meest voedzame natuurlijke zoetstof die wij kennen. Door de jaren, heen werd melasse voornamelijk gebruikt in veevoer, maar tegenwoordig wordt meer aandacht besteed aan het gebruik ervan in de voeding voor mensen. Er zijn verschillende kwaliteiten beschikbaar, maar ruwe melasse bevat de meest nutritionele voordelen.
Ahornsiroop Gemaakt van het sap van esdoorn - meestal suikeresdoorns - wordt het sap ingekookt tot een dikke, amberkleurige vloeistof vol calcium, kalium, mangaan, fosfor, magnesium en ijzer, maar ook vitaminen B2, B5, B6, niacine, biotine en foliumzuur. Ahornsiroop bestaat ongeveer uit 70% suiker en bevat ongeveer 50 calorieën per eetlepel - minder dan maïssiroop, die 60 calorieën per eetlepel geeft. Om de inname van vitaminen en voedingsstoffen te maximaliseren kiest men best voor de donkere, rang B siroop in plaats van de lichtere klasse A, veel gebruikt op pannenkoeken. U kunt ook esdoornsuiker kopen gemaakt van verdampte ahornsiroop.
Of u diabetes hebt of je hebt een verhoogd risico op het ontwikkelen van de ziekte, of als u gewoon gezondere alternatieven wilt voor geraffineerde suikers zijn dit de smakelijke alternatieven voor witte en bruine suikers en kunstmatige zoetstoffen. Probeer één of twee van die producen op te nemen in uw dieet en geniet van de voordelen van een meer natuurlijke suikervervanger. En als je al last hebt van de symptomen van diabetes of prediabetes, zoals extreme dorst, verhoogde eetlust, groot gewichtsverlies of gewichtstoename of frequent urineren, raadpleeg dan uw arts om uw risicoprofiel te bespreken en te praten over de tests die kunnen helpen bij het bepalen of je al of niet de ziekte hebt.
Oorspronkelijk artikel:"Sugar substitutes for diabetics: Five sugars that are OK to eat", Sunday, June 22, 2014 by: Aurora Gelb. Bijlagen: http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5573/2 http://professional.diabetes.org/admin/UserFiles/0%20-%20Sean/FastFacts%20March%202013.pdf http://science.naturalnews.com/diabetes.html http://science.naturalnews.com/sugar.html http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6145a4.htm
09-07-2014, 21:17 geschreven door opabio
|