Eet je genoeg spinazie?
Spinazie is, net als alle groene bladgroenten, de belangrijkste voedselbron van vitamine K. Er zijn nieuwe wetenschappelijke gegevens die erop wijzen dat een hoog vitamine K-gehalte in het bloed wordt geassocieerd met een lager risico op vasculaire en hartaandoeningen omdat het inwerkt op de eerste oorzaak van deze ziekten: verkalking van de slagaders, een fenomeen dat ze abnormaal stijf maakt.
Een recent onderzoek geeft aan dat het verband nog groter is bij mensen die antihypertensiva gebruiken. Dit is een uitstekende reden om uw consumptie van groene groenten aanzienlijk te verhogen.
Andere minder bekende voedingsmiddelen als goede bronnen van vitamine K zijn gefermenteerde producten: zuurkool of andere groenten, yoghurt. Natto en gefermenteerde sojabonen, bevatten het meest, maar zijn door hun speciale smaak minder populair bij ons.
Oorspronkelijk artikel: “Mangez-vous assez d’épinards”, Alternatif Bien Etre, n°85 Septembre 2013.
Bijlagen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3683819/
30-03-2020, 21:19 geschreven door opabio
|