Volgens een nieuwe studie aan de Universiteit van Exeter, onder mensen van 70-80 jaar, bevordert het drinken van bietensap een mix van mondbacteriën die geassocieerd zijn met gezondere bloedvaten en dito hersenfunctie.
De resultaten van het onderzoek toonden hogere niveaus van bacteriën aan die geassocieerd zijn met een goede vasculaire en cognitieve gezondheid, en lagere niveaus van bacteriën die verband houden met ziekte en ontsteking.
De systolische bloeddruk daalde gemiddeld met vijf punten (mmHg) na het drinken van het bietensap.
“Onze deelnemers waren gezonde, actieve ouderen met over het algemeen een goede bloeddruk”, zei Prof. Vanhatalo. “Nitraat uit de voeding verlaagt hun bloeddruk gemiddeld, en we zijn benieuwd of hetzelfde zou gebeuren bij andere leeftijdsgroepen en bij mensen met een slechtere gezondheid.
Bijlagen: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23640589/
02-04-2021, 21:46 geschreven door opabio
|