Deze studie luidt de doodsklok over ons zoutvaatje.
Het is bekend dat een hoge zoutinname één van de hoofdoorzaken is van hypertensie en een onafhankelijke risicofactor voor coronaire hartziekten en beroertes.
Dankzij een Finse studie, gebaseerd op de waarneming van 4630 personen, weten we nu dat een te hoge zoutinname ook verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van hartfalen, één van de belangrijkste hart- en vaatziekten.
Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen die meer dan 13,7 g zout per dag eten, twee keer zoveel kans hebben op hartfalen dan degenen die minder dan 6,8 g per dag consumeren.
Als u uw zoutinname wilt verminderen, bedenk dat slechts 20% van het zout dat we consumeren afkomstig is van het zoutvaatje, de rest komt uit het voedsel; vooral het zout dat wordt toegevoegd bij brood, kaas, vleeswaren enz. is een verborgen boosdoener.
Vermijd deze voedingsmiddelen zoveel mogelijk omwille van het zout!
Ref: P. Jousilahti et al. Salt intake and the risk of heart failure. European Society of Cardiology 2017 congress. August 27, 2017, Barcelona, Spain. Abstract 1192 Bijlagen: https://www.escardio.org/The-ESC/Press-Office/Press-releases/high-salt-intake-associated-with-doubled-risk-of-heart-failure
06-06-2020, 12:22 geschreven door opabio
|