onze-reis
Inhoud blog
  • Wij sluiten af!
  • zaterdag, 6 juli
  • vrijdag, 5 juli
  • donderdag, 4 juli
  • woensdag, 3 juli

    Zoeken in blog



    22-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag, 20 december

    Even tijd om het wat rustig aan te doen. Voor de middag beperkten we onze activiteiten tot het naar de winkel gaan om inkopen te doen. Terwijl ons vokke een wandelingetje deed met onze Yuna, maakten ons moeke en ik wat aperitiefhapjes klaar. Stany verhuisde de tafel en stoelen naar een zonnig plekje. Het is hier aangenaam warm maar je waagt je best niet in de schaduw want daar is het veel frisser. Vandaar de hele verhuis met tafel en stoelen zodat we konden smullen in het zonnetje.
    We namen onze tijd om te lunchen.
    Na de middag wilden we onze beentjes strekken en trokken naar het strand. Het strand van Armacao de Pera is een mooi gouden strand dat omlijst wordt door goudgele kalkstenen kliffen. Ze vormen een natuurlijke achtergrond. Op het strand trok ik gauw mijn schoenen uit want ik vind het heerlijk om al wandelend pootje te baden. Er waren stoerdere kinderen die zich echt in zee waagden
    maar daarvoor vinden we het net iets te fris. Onze Yuna die gek is op water, vond de aankomende golfjes maar niks. Ze sprong altijd net op tijd achteruit. Grappig om haar bezig te zien.
    Er waren nog een heleboel wandelaars op het strand en zelfs enkele zonnekloppers. In de zomer is er op het strand vast geen plekje meer over en dan moeten alle toeristen die in de zon liggen zowat gebraden en gebakken zijn, denken we.
    Op de terugweg zagen we net 2 vissersbootjes die met een tractor tot aan de waterlijn werden getrokken. In een mum van tijd verdwenen ze aan de horizon met een vlucht meeuwen boven het spoor kolkende water dat de bootjes achterlieten.
    Na deze fikse strandwandeling maakten we spaghetti klaar, waar heerlijk van gesmuld werd.
    We gaan morgen naar Faro, de hoofdstad van de Algarve. Nog even bereidden we deze uitstap voor om dan voldaan en tevreden in onze bedjes te kruipen.

    Linda

     







    22-12-2012, 19:52 geschreven door stany

    Reageer (0)

    20-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag, 19 december

    Vandaag, na het ontbijt, was het een beetje bewolkt. We hadden besloten om mijn schoonouders ook een beetje van het moois van de westelijke richting van de Algarve te laten ontdekken. We reden eerst met de auto naar Carvoeiro. We vonden het nu al wel sneller dan onze vorige keer. Maar het is beslist de moeite om dit natuurstukje in de rotsen voor een tweede keer te bezoeken. Met Hugo deed ik de wandeling nog eens over die ik vorige keer alleen deed. Langs de rotstrappen naast de kust daalden we af. Hugo genoot er met volle teugen van, ondanks hij last heeft van hoogtevrees. Daarna reden we naar Lagos, de Portugezen spreken het uit als Lajos. Het weer was al omgeslagen naar zeer goed en we misten onze short, die we thuis vergeten waren. We liepen nogmaals langs de oude binnenstad en de slavenmarkt, waar ik voorstelde om Hugo te verkopen, maar de tijden zijn veranderd, hé. De winkeltjes waren allemaal geopend en de sfeer was goed, want blijkbaar hebben de Portugezen al kerstvakantie. Rond 13.15u gingen we op onze vorige camping eten. Een buffet voor een lage prijs kan je hier niet laten liggen. Onze oude buur, van de camping, kwam er ook eten en was verrast om ons nog eens terug te zien. Nadien reden we terug richting Silves. Een oud dorpje waar er vroeger veel kurkfabrieken waren en nu nog slechts één overbleef. Linda had in de groene Michelingids gelezen dat je de fabriek kon bezoeken en dat het een goede toeristische exploitatie had. Het adres werd in de gps gezet. Bij aankomst zagen we helaas dat alles er gesloten was. Twee werklui die er buiten kwamen, wisten me te vertellen dat heel het fabrieksmuseum al een jaar failliet was. Tja, daar stonden we dan. Op de berg zagen we ook de burcht nog die in rode zandsteen opgetrokken was met ernaast de kathedraal. We namen de moeite om tot boven te wandelen en bekeken er de buitenkant. Toen we terug naar de auto gingen zagen we plots een winkelstraatje met rode loper. We kwamen er terecht in het oude stadsgedeelte. Het was een prachtig oud dorpje waar we de nodige winkeltjes bezochten. Toen we nadien terug naar huis reden,stuurde de gps me langs een smal wegje met mooie sinaasappelgaarden. Prachtig. Er liggen ook al veel sinaasappels op de grond, maar die worden naar het schijnt nooit opgeraapt. Moe en voldaan genoten we ’s avonds nog van enkele gebakjes die we in Lagos bij een artisanale bakker kochten. Ook de pasteisj de natal werd door mijn schoonouders heerlijk bevonden.

    stany







    20-12-2012, 19:39 geschreven door stany

    Reageer (2)

    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijk kerstfeest

    Liefste bloglezers,

    Wij willen jullie van harte een zalig kerstfeest
    en een heel gelukkig Nieuwjaar toewensen
    vanuit Portugal. Hef samen met ons het glaasje.

    Stany en Linda





    19-12-2012, 21:14 geschreven door stany

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag, 18 december

    Het beloofde een mooie dag te worden volgens de meteosite. En dat was ook zo!
    Van in de voormiddag konden we al genieten van een superzonnetje. We waagden het erop om naar een markt te gaan in Albufeira. Omdat Stany zich eerst goed had geïnformeerd aan de balie van de camping, reden we zonder omwegen naar de dichtstbijzijnde parking. Bij een markt kan je je nooit op voorhand een beeld vormen. Is het een kleine markt? Verkopen ze er alleen groente en fruit? Al gauw wisten we dat het om een grote markt ging. Zo ver we konden zien zagen we overal marktkraampjes. Onze zintuigen werden langs alle kanten geprikkeld. Mooie bonte kleuren van truien, armbandjes, sokken, pyama’s en handtassen kwamen ons tegemoet. Lekkere geurtjes van in frituurolie gebakken churros prikkelden onze neus. En onze oren die wisten niet waar ze het hadden. Marktkramers riepen, krijsten en lokten klanten door een bonte mengelmoes van verschillende talen uit te kramen. We vonden het vaak lachwekkend hoe temperamentvol vooral de dames hun koopwaren aanprijsden. Het marktbezoek was een geslaagde onderneming.
    We reden huiswaarts voor het middageten. Het was zo zonnig dat we buiten konden picknicken.
    Heerlijk genoten we nog een poosje na in het zonnetje.
    Halverwege de middag besloten we om terug naar Albufeira te rijden. In onze gids wordt deze stad omschreven als de drukste badplaats van de Algarve. Gelukkig merkten we daar nu niet veel van.
    Het was er gewoon gezellig druk in de oude binnenstad. Alle geplaveide straatjes komen uit op een centraal plein waar het niet ontbreekt aan cafeetjes en terrassen. De straatjes zijn soms hellend of dalend met trapjes want de stad ligt hoger dan het strand. Lekker kuierend genoten we volop van de zon, zee en gezellige straatjes.
    Op de terugweg stopten we aan een appelsienenkraampje langs de weg. Ons vokke stapte uit om een zak te gaan kopen. We zagen hem met hand en tand uitleggen wat hij nodig had. Na een poosje kwam hij oprecht fier met twee volle zakken appelsienen naar ons toelopen. Het zijn de lekkerste appelsientjes die ik al gegeten heb en we kunnen er nog genoeg van smullen.
    De temperatuur bleef vandaag lekker lang aangenaam. Het was een supertoffe dag.

    Linda







    19-12-2012, 18:42 geschreven door stany

    Reageer (1)

    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag, 17 december

    Taken zijn er om uitgevoerd te worden. Het was vandaag mijn taakje om te bloggen. Ik ben samen met mijn echtgenote vorige zaterdag geland in Faro een hele belevenis ,het was dan ook de eerste keer dat wij in een vliegtuig zaten, ik moet zeggen dat alles super verlopen is. Wij zijn zeer goed onthaald ,het weerzien was zeer emotioneel. Wat hadden jullie gedacht. De zon liet zich zondag al zien dat was een fijn gevoel. Vandaag hebben wij een groot deel van de streek ‘de Algarve’ gezien. Linda had de trip goed voorbereid en stany heeft die taak heel goed uitgevoerd we waren in de wolken met de uitstap en we zaten met ons hoofd letterlijk in de wolken we zaten immers zo rond de 950 meter hoogte.
    We hebben de waterbron van de liefde bezocht. Er was een oven buiten waar er heerlijke broodjes gebakken werden alles op een rustige manier. Yuna was mee van de partij en dat gaf ons een goed gevoel den hond was blij en wij dus ook. We hebben ons bokes ’s middags in een fijn aangelegd stukje natuur verorberd tussen amandelbomen en appelsienbomen met tussendoor een citroenboom,een hele ervaring voor ons . Het stadje Monchique hebben we bezocht voor we de lage bergen introkken (sic), er was zoveel te zien van links naar rechts da’k er mottig van werd en dat had niks met de rijstijl van Stany te maken maar wel met de straffe koffie die ik gedronken had aan de bron van de liefde (ik had beter water van de bron gedronken) maar ja t’was nu zo. Al bij al hadden we een geweldige dag waarbij we veel van het binnenland gezien hebben. Ik heb gezien dat de mensen hier een huis dat waarschijnlijk aan bepaalde eisen niet meer voldoet, kompleet laten verkrotten. Ze laten het gewoon zo staan. We hebben hier zeker niet te klagen over verveling want men laat ons hier zoveel mogelijk zien van het prachtige Portugal. Zeker een aanrader om te bezoeken. De mensen hier praten wel rap maar ik denk niet dat ze  zo vol stress zitten zoals bij ons.

     

     groetjes hugo









    18-12-2012, 22:14 geschreven door stany

    Reageer (1)

    17-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag, 16 december

    Vandaag was het ritueel veranderd,  we waren niet meer met z’n tweetjes. Het appartementje staat zo’n 60 meter van onze caravan. Yuna, kreeg zoals steeds als eerste haar eten en daarna trokken we naar moemoe en vava. De tafel stond al gedekt en we genoten van het ontbijt met de nodige verhalen van onze reis en het thuisfront. Nadien trokken we met de auto naar het dorpje hier aan de kust. Het weer was goed en onze fleece trui verdween al snel rond onze heupen. We wandelden over de dijk en een stukje over het strand. Het zonnetje deelde in onze vreugde. Snel was het al na de middag en keerden we terug naar huis. We genoten van een glaasje wijn en een broodmaaltijd. We hadden nog ruim voldoende over van de kaasschotel van gisteren. Nadien reden we terug naar de zee om een strandwandeling te maken langs de andere zijde van het dorpje. De zee was volop aan het opkomen en we waren net op tijd om terug over een watergeul te zijn, anders hadden we een heel eind moeten omlopen om terug bij de auto te komen. Even gunden we elk koppel de tijd om te relaxen. Dan was het feest. We deden een goede wijnfondue. Heel lekker en met de nodige glaasjes wijn erbij kon het niet stuk. ’s Avonds keken we in onze caravan nog naar quiz me quick en kropen nadien lekker in ons bedje. Er werd vandaag heel wat bijgepraat en de dag was eigenlijk te kort; zoals altijd.

    Stany.







    17-12-2012, 21:40 geschreven door stany

    Reageer (0)

    16-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag, 15 december

    Naar deze dag hadden we al even uitgekeken. Ons moeke en vokke gingen ’s avonds met het vliegtuig naar Portugal komen.
    We hadden nog wat taakjes te verrichten. Daar had ik wel zin in. We begonnen met de auto.
    De achterbank moesten we vrijmaken zodat onze passagiers straks mee in de auto konden. Dus moesten we even wat plekjes zoeken om de spullen die altijd op de achterbank  blijven vanwege plaatsgebrek in de caravan, tijdelijk onder te brengen.
    Daarna ging ik ijverig aan de slag met winkellijstjes. We wilden de ijskast al vullen met lekkere hapjes voordat ze aankwamen. Na het winkelbezoek wou ik vandaag al wat koken zodat we daar maandag, als we op uitstap gaan niet te veel aan moeten denken. Weldra rook het in onze caravan heerlijk naar
    bouillon van kip, gebakken champignons en heerlijke zelfgemaakte witte roux. Je hebt het al geraden: het werd een vidéschotel. Het was er één en al bedrijvigheid. We zorgden voor een kaasschoteltje want onze reizigers zouden vast nog wel een hongertje hebben als ze gingen aankomen.
    Om 16.00 u mochten we de sleutel van hun huisje afhalen. We konden dan al het lekkers stockeren in hun ijskast en het ook al wat gezellig maken. Ik was heel blij met al deze taakjes, dat bracht wat afleiding.
    We hadden ook voor een klein cadeautje gezorgd. Het inpakken gaf me fijn gevoel. Ik voelde voor het eerst een beetje ‘kerst’.
    Om 21.00u vertrokken we naar de luchthaven in Faro zo’n  40 km van onze camping. Ons moeke en ons vokke zaten toen nog in het vliegtuig. Dat vond ik best spannend. Het was voor hen de eerste keer dat ze een vliegreis boekten. Toen we in de luchthaven aankwamen rond kwart voor tien konden we vrijwel meteen vaststellen dat hun vliegtuig geland was. Waterlandertjes liepen al over mijn wangen voordat ik ze gezien had. Het weerzien was hartverwarmend. Het was een ‘ mooi moment’. In de auto wisselden we al heel wat verhalen. Maar vooral in hun knusse vakantiehuisje genoten we volop van onze kaastafel met een glaasje wijn. We babbelden honderduit tot midden in de nacht. Dit was nog eens een dagje met een gouden randje.

    Linda

     







    16-12-2012, 17:48 geschreven door stany

    Reageer (1)

    15-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag, 14 december

    Amaai, vandaag  zou het gaan regenen hadden we op de weersvoorspelling gezien. En inderdaad,  toen we deze morgen opstonden was het bewolkt. Het zonnetje van gisteren was nergens te bespeuren. Maar het was droog. Dat is ook al goed. Heel rustig genoten we van ons ontbijtje en een tasje koffie en thee met op de achtergrond radio 2. Het is genieten zo. Tegen 10.30u trokken we naar Albufeira om er in de Lidl een apparaat te gaan kopen dat een paar weken geleden in de aanbieding was geweest. Helaas, alles was al weg. We deden een voorraad op voor volgende week met Linda haar ouders. Nadien reden we huiswaarts, het was al na de middag zodat we eerst ons middagmaal nuttigden. Hier doen ze precies weer de afwas met koud water op de camping , want warm water is er niet in de afwasbakken. We moeten dus eerst water koken in onze waterkoker en dan doen we de vaat in onze voortent. Een afwasmachine missen we echt nog niet hoor, alhoewel er op die camping tegen Madrid 3 kleine vaatwassers waren waar de Spanjaarden veel gebruik van maakten. Na de middag namen we onze fietsen en reden eens naar het dorpje aan de kust. Het is zo’n 3 km verder. We maakten een ritje langs de dijk en zagen dat de zee een beetje wilder was dan normaal. Zou het toch slecht weer gaan worden? Een uurtje nadat we thuis waren, begon het dan lichtjes te regenen. Den hof moet af en toe ook is wat water hebben, hé.( lol). Later op de avond ging het dan over in regen. Tegen 18.30u werd te TV aan gezet en hadden we plots geen beeld meer. Weer even in de regen aan de schotel gaan draaien en bijsturen , maar het bleef niets. Het heeft te maken met het slechte weer. Bij de buren , die TV keken in hun voortent, zag ik wel beeld. Ik besloot om eens al mijn posten te zappen om te zien op welke zender ik wel beeld zou hebben. Plots op zender nr 100 kreeg ik beeld op één. Maar dit is de niet HD zender. Dus, bij slecht weer krijgen we geen beeld op HD en kijken we in het vervolg analoog. Je moet het maar allemaal weten en de aanhouder wint , zeggen ze. Dit is weer iets dat we geleerd hebben voor in de toekomst. Later op de avond hield de regen op. ‘s Nachts had het nog wel een beetje  gewaaid , zo zei Linda me.

    Stany





    15-12-2012, 18:00 geschreven door stany

    Reageer (0)

    13-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag, 13 december

    Zoals gezegd trokken we vandaag verder naar onze nieuwe camping. De buren rondom ons kwamen uitvoerig afscheid nemen. Engelsen, Nederlanders en onze Belg. Ze vonden ons een vriendelijk en behulpzaam koppel, zo zei een Nederlandse oudere dame. Tja, op deze camping hebben er vele wat technische uitleg over het kampeergedoe komen vragen en aan Linda over haar hobbywerkjes. Zo zie je maar. Iets later dan verwacht verlieten we de camping en reden naar onze eindbestemming: Armacao de Pera. Op de middag arriveerden we net na een Duitser en een Oostenrijker met mobilhomes. Dat had wat aarde aan de dijk eer die ingeschreven waren, zeg. We checkten in en keken eerst te voet even rond naar een geschikt plaatsje. En dan nu de vraag die jullie hadden, hé??? Waarom naar de winkel geweest gisteren. Wel we kochten er een zachte borstel op steel om ons huisje eens langs de buitenkant te wassen. Dat is wel eens nodig na die vele weken rondtrekken. Maar eerst hadden we lekker gegeten in het zonnetje. We waren om 16u klaar met alles en stonden met een blinkend huisje fier op onze nieuwe plaats. Snel een douchke en dan , wat denk je ? Aperitief time. We hebben hier weer het geluk om ter plaatse in onze voortent Wifi te hebben. Dat is leuk dat je niet weg moet ervoor. Zo dadelijk zal Linda weer iets lekkers als avondmaal uit haar hoge hoed toveren en dan kunnen we weer genieten van onze avond. Zo hebben jullie nu eens de dag zelf het nieuws op onze blog.

    Slaapzacht Stany.





    13-12-2012, 19:13 geschreven door stany

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag,12 december

    Hoikes,

    Het is verwonderlijk, maar we staan hier altijd op rond de tijd dat het zonlicht door alle rolluikjes begint te piepen, en dat is zo ongeveer 08.15u onze tijd. Voor de Portugezen is het dus een uurtje vroeger en dat zien we ook als we dan naar het sanitair gaan. Er is nog nauwelijks beweging op de camping. In de voormiddag trokken we nog even naar de winkel in Lagos. Morgen zal ik zeggen waarom. Ons winkelen duurde niet lang en daarom konden we nog een aperitiefje nuttigen voor we naar het restaurant op de camping gingen. Dit opende pas zijn deuren om 13u onze tijd. Je kan hier eten in buffetvorm voor nog geen zeven euro. Zoveel als je wil, warm en koud , vis of vlees. Onze buurman, een Belg uit Halle, kwam daarna ook binnen en we nodigden hem uit om bij ons te komen zitten. Ik heb hem al wat geholpen met technische problemen met zijn caravan. Nadien trokken we met onze fietsen nog naar het dorpje hiernaast, Luz genaamd. Een heel klein dorpje dat ook aan zee gelegen is en blijkbaar ook heel toeristisch is in de zomer. Nu is er hier en daar een klein winkeltje of café open. We kuierden wat rond en reden daarna terug naar huis. ’s Avonds hadden we niet veel honger meer en genoten van een chocoladebroodje met een tas koffie en thee. Het was onze laatste avond op deze camping. We genoten hier volop van.

    Stany.







    13-12-2012, 18:58 geschreven door stany

    Reageer (0)

    11-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag, 11 december

    Bij het opstaan is het van zonnetje nog niet zo heel veel te zien hier, alhouwel het al licht is om 08.15u, begint ze haar kopje pas op te steken zo rond 08.45u. We deden het rustig aan en rond 11u trokken we met de fiets naar de Zoo van Lagos. Het was zo’n 8km hier vandaan. Toen we er toekwamen zagen we een paar bussen met schoolkinderen. We kochten onze tickets en werden er verwelkomd door verklede mensen die ons ook een snoepje aanboden. Leuke ontvangst was dat. Het was een leuk opgebouwde zoo. Zo een beetje anders dan Antwerpen en Planckendaal of de zoo die we in Frankrijk bezochten. Vele soorten vogels en ook aapjes. Heel de zoo was ook aangekleed met een winters tintje. Overal hingen in de bomen kerstmannen en ballonnen. Het is eigenlijk vreemd zo. Je wandelt hier in de zon in short en t shirt en je ziet kerstmannen en een beetje kunstmatige opgespoten sneeuw op een paar bomen. Je zou denken dat je gek aan het worden bent, want dit klopt niet volgens onze wetenschap. Nadien reden we terug naar huis en zochten nog naar een Frans brood ergens in een winkeltje in een dorp dat we passeerden. Maar dit lukte niet. Onze buren, een paar Nederlanders gingen naar de winkel en brachten er voor ons nog eentje mee. Onze andere buurman , een Belg, kwam vragen of we een glaasje wijn lustten, dit sloegen we niet af. Nadien deden we nog een fondue en de avond was geslaagd. Groetjes.

    Stany

     

     

     

     

     

     

     







    11-12-2012, 19:53 geschreven door stany

    Reageer (2)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag, 10 december

    Vandaag kreeg ik droef nieuws te horen. Een kindje van mijn klas is overleden. Even wil ik wat tijd
    voor mezelf. Alles op een rijtje zetten. Verslagjes schrijven van onze uitstapjes gaat me even niet af.
    Stany zal voor de volgende dagen de reporter van dienst zijn. Ik geef hem het woord:

    Linda

    Zoals jullie al  weten werd ik ‘s morgens verrast toen ik van de douche kwam. Linda stond me in paniek op te wachten met het droevige nieuws. Het nieuws heeft ons vlug bereikt, waarvoor onze dank. Je ziet het, we zijn nu wel 2365km van huis af, maar de technologie staat voor niets. Voor de middag deed Linda even een grote wandeling met Yuna om alles proberen te verwerken. Ik bleef thuis om haar de ruimte te geven. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij zonder dat ze aan haar klasje denkt, geloof me. Is het niet overdag ,dan is het ’s nachts.

    Na de middag trokken we dan met de auto op uitstap naar de wandeling die we eigenlijk gisteren wilden doen. We kwamen langs een klein prachtig dorpje, net voor we op de eindbestemming kwamen. Vermoedelijk is dit hier in volle zomer een overrompeling van mensen. Dit konden we ons zo voorstellen. Te voet liepen we de laatste honderd meter naar het begin van het spektakel. We daalden af via trappen in de rotsen, die ons leiden naar een prachtig zicht op de baai en de kliffen. We namen de nodige foto’s voor ons archief en vervolgden onze weg. Trappen uitgehouwen in de rotsen namen ons mee naar een ander panorama. De natuur kan toch zo prachtig zijn. Wat wij in de wereld toch niet allemaal hebben, nietwaar? Nadien reden we met de auto via een binnenweg terug huiswaarts, waar we onderweg nog halt hielden om een klein dorpje aan de overzijde van Portimao te bezoeken. Er waren kleine straatjes die je te voet via treden moest bezoeken. Prachtig. We hadden ook een mooi uitzicht op de moderne stad Partimao. Toen we terug naar de auto gingen, ontdekten we een pleintje met terrasjes in het zonnetje. We nestelden ons neer en genoten van een wijntje en een cola, bob hé. ’s Avonds werd er nog even met het thuisfront geskypt, want sommige mensen kennen het  klasje van Linda en wilden hun verdriet ook even kwijt.

    Stany







    11-12-2012, 19:51 geschreven door stany

    Reageer (0)

    09-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag, 9 december
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met enkele sobere kerstversieringen hebben we vanmorgen onze caravan wat opgesmukt. Gewoonlijk trekken we thuis toch wel wat tijd uit om de kerstboom en ons kerstdorpje op te stellen. Nu was het in enkele tellen klaar maar zo hebben we toch ook wat kerstsfeer.
    Omdat het er vanmorgen redelijk goed uitzag, deden we een was. Ik waste zelfs enkele spullen met de hand uit. Het zou wel goed drogen, dacht ik. Maar dat was geen goede inschatting want we kregen de was amper droog.
    Na de middag deden we nog een wandelingetje in de buurt van de camping met onze Yuna. Die geniet daar met volle teugen van.
    Stany vertelde vrijdag dat we op bezoek waren op een andere camping. Het is niet onze gewoonte om op voorhand een camping te gaan zoeken. Maar we hadden deze keer een goede reden om het wel te doen. Mijn ouders, ons moeke en ons vokke komen volgende zaterdag met het vliegtuig naar Portugal. Ze komen ons een weekje vergezellen. We halen hen dan op de vlieghaven af. Omdat er in onze caravan niet genoeg plaats is voor 4, hebben we voor hen een vakantiehuisje geboekt. We zijn zo reuzeblij met hun komende bezoek dat we niet langer kunnen zwijgen en het jullie vandaag graag laten weten. We tellen alle dagen een dagje af. Nog 6 keer slapen.

    Linda


    09-12-2012, 19:52 geschreven door stany

    Reageer (4)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag, 8 december

    Vandaag trokken we met onze fiets weer naar Lagos-centrum. Vorige week waren we er uitgeregend en nu leek het vandaag wat zonniger. Het was de perfecte timing. De zon bleef van de partij. Na een fietstochtje van ongeveer 20 min parkeerden we onze fietsen in het centrum. Eerst kuierden we naar de zaterdagse markt. Gewone burgers probeerden er hun eigen geteelde groente en fruit aan de man te brengen. Er heerste een gezellige drukte in de overdekte ruimte. Er werden heel wat etenswaren verhandeld. Ook kippen, duiven en konijnen wisselden van eigenaar. We probeerden ook wat sinaasappelen, look en olijven. Buiten stonden er enkele kramen met textiel maar daar vonden we zeker onze gading niet. ‘ Old fashioned ‘ noemen ze dat, geloof ik.
    In de buurt van een fontein vonden we een geschikte plek voor ons middagmaal. Het was puur genieten in de winterse zonnestraaltjes.
    Lagos is vooral een stad die opgebouwd is met vakantieflats. Tussen al die eerder nieuw opgetrokken gebouwen, zijn er enkele straatjes en pleintjes met hier en daar een vleugje geschiedenis. Omdat het stadskerntje niet te groot was, konden we zonder stadsplan op weg. Gewoon genieten zonder zich altijd te moeten oriënteren. Midden op een pleintje groeide een appelsienenboom, gek he. Na een beetje zoekwerk kwamen we bij een oude slavenmarkt. Er was een museum aan verbonden en we waren eigenlijk benieuwd wat ze ons konden vertellen. Maar we werden er niets wijzer. Enkele kapotte juwelen, wat oude munten en een televisiescherm dat altijd hetzelfde beeld vertoonde was het enige aanbod van het museum. Het kan niet altijd ‘waaaw’ zijn, he.
    In een ander deel van de stad was er dit weekend een ambachtenmarkt. Die werd georganiseerd in een ondergrondse parkeerplaats. Ja, ja, je hebt het goed gelezen. De parkeerplaats veranderde dit weekend in een heuse evenementenhal. Er waren een veertigtal kraampjes. Alle deelnemers hadden hun koopwaren zelf geknutseld. Er waren mandenvlechters, juwelenontwerpers, poppenmaaktsters,
    wolvilters, breisters en nog zo veel meer. Ik vond het heel erg interessant om te ontdekken dat er hier ook graag creatief wordt omgesprongen met diverse materialen. Langs de zijkanten stonden kraampjes waar ijverige chefkoks aan de slag waren geweest om allerlei eigenbereid gebak en andere snoeperijen te verkopen. Er waren hele mooie creaties bij. En om te testen of ze ook lekker waren, kochten we enkele stukjes taart. Toen we moe en voldaan weer in ons vakantiehuisje waren proefden we van de plaatselijke lekkernijen en het moet gezegd: ze waren lekker!

    Linda







    09-12-2012, 19:48 geschreven door stany

    Reageer (0)

    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag, 7 december

    Deze nacht hebben we nog een paar buitjes gehoord, allez Linda dan toch. Toen we vanmorgen opstonden was het over en zaten er blauwe plekken in de hemel. Dat beloofde goed te worden. We trokken met de auto op uitstap met onderweg ook af en toe een bui. Tegen 11.30u kwamen we op een plek en zagen er een mooie camping. We bezochten die even en besloten om er onze volgende halte te nemen als we opschuiven met de caravan. Toen we er halt hielden regende het goed door maar nadien is het zonnetje er regelmatig doorgekomen. Aan de zee zochten we een leuk plekje om te eten en maakten nadien nog een klein wandelingetje daar. Op het strand lagen mooie vissersbootjes en een eindje verder waren vissers hun netten aan het repareren. We reden nadien terug huiswaarts om onderweg nog een tuincentrum te bezoeken. We zochten nog iets om ons huisje op te fleuren met een kersttintje. Helaas , buiten een paar kerstbomen was er niets. Onderweg vond Linda in de Michelingids nog een wandeling ergens met uitgehouwen trappen in de rotsen. Helaas , regenbuien deden ons verder rijden. Maar dit gaan we zeker nog doen met goed weer. Thuis dan maar een goed aperitiefje gedronken en nog eens lekkere frietjes gebakken. Heerlijk. De avond verliep terug zoals anders, zonder regen. Hopelijk blijft het nu zo. De temperatuur daarentegen was vandaag wel 16° , dus aangenaam.

    Stany





    08-12-2012, 19:04 geschreven door stany

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag, 6 december

    Verdoeme, verdoeme, verdoeme. Hij is ons vergeten. Onze schoenen stonden nochtans voor de deur van ons caravan, maar helaas. Maar hoe kan het ook anders, Hij zit in Belgie, de Goede Sint. Hier in Portugal en in Spanje is daar niets van te zien. Geen hype zoals bij ons en in Nederland. Hetgeen we wel kregen die dag was een hele dag buitjes met tussenin een opklaring. We trokken in de voormiddag even naar de winkel om ons vervolgens de hele dag gezellig bezig te houden. Den boog moet niet alle dagen gespannen staan, hé en af en toe wat rust moet ook. We staan hier immers op een goede camping waar het rustig is. ’s Avonds hadden we enkel wat problemen met de satelliet om VTM te ontvangen. Als het weer slecht is met veel bewolking en regen, dan speelt dat wel parten. Sommige kampeerders staan hier met een schotel van een diameter van 100cm of zelfs meer. Je kan er bij manier van spreken voor de hele camping paella in maken. Maar naar verluidt staan ze er soms ook nog aan te draaien, hoor, dus we hebben het nog niet zo slecht dan. Ook wat plannen gemaakt voor morgen en de avond mooi afgerond.

    Stany

    08-12-2012, 19:02 geschreven door stany

    Reageer (1)

    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag, 5 december

    Het weer had zich wat hersteld vandaag. We besloten om een auto-uitstap te doen. We ontdekten de schoonheid van de zuidwestkust van Portugal. Het natuurpark waar we doorreden, strekt zich uit langs deze westkust. Het is een beschermd gebied waar de wind vrij spel heeft, en voor grote golven zorgt. Het water is hier koud en ook woester dan in de zuidelijkere Algarve. Het landschap is zeer gevarieerd met lange zandstranden, groene weilanden met grazende schapen, statige bossen met kurkeiken en witte huisjes met kleurrijke accenten.
    Onze eerste stopplaats nabij de stranden van Bordeira, leek al een waar paradijs. Het opkomende water kolkte tegen de kliffen die hoog boven het water uitstegen. Het was een waar schouwspel waarbij we vaak een vleugje regenboogkleurtjes konden waarnemen boven het pas omgewoelde water. We genoten een hele poos van deze wonderlijke natuur terwijl we wandelend over aangelegde houten paadjes de kustlijn van op de klippen konden volgen.
    De temperatuur bereikte een aardige 16 graden. Zo konden we ons in het zonnetje weer verlekkeren op ons lunchpakketje. Onze warme truien verdwenen met de lege rugzak in de auto. We reden verder langs de kust op een onverharde weg. Dat was even schommelen in de wagen.
    Onze groene gids meldde ons dat we aan de Torre do Aspa een overweldigend uitzicht zouden hebben op het uiterst zuidelijkste punt van Portugal. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen.
    Na een poos veranderde de weg weer in een onverharde weg. Hoe verder we reden, hoe meer putten en plassen we zagen. De weg werd onberijdbaar. We parkeerden de auto en gingen te voet verder. Langs de weg en op de zanderige heuvels merkten we honderden, waarschijnlijk duizenden azelea’s. Ik kan me voorstellen hoe deze zandduinen er in de lente uitzien wanneer al die azelea’s in volle bloei staan. De Torre do Aspa hebben we uiteindelijk niet gevonden maar op een andere klif die
    we wandelend bereikten, hadden we ook een mooi uitzicht.
    Dan hadden we nog de twee uiterst zuidwestelijke punten van Portugal voor de boeg. Bij Sagres heb je 2 kliffen die loodrecht uit de oceaan rijzen. Op de Ponta de Sagres moesten we een centje neertellen voordat we via een oud fort tot op het uiterste punt konden wandelen. Door de vele bebouwing langs de kusten was het uitzicht minder wijds dan we ons hadden voorgesteld. Op de Cabo de Sao Vincente konden we niet tot het uiterste puntje omdat de vuurtoren op het puntje toebehoort aan een militair domein. Langs de westzijde hadden we wel een indrukwekkend uitzicht op de kliffen die zich oneindig ver uitstrekken naar het noorden.
    Onze Yuna die meewas, was enorm moe van al het wandelen. We hebben ze de hele avond niet meer gehoord. Toegegeven: onze benen en voeten voelden ook vermoeid aan.

    Linda







    06-12-2012, 19:32 geschreven door stany

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag, 4 december

    Deze nacht toch enkele buitjes gehad hier. Toen we wakker werden en de tent buiten kwamen zagen we enkele opklaringen tussen de grijze wolken en besloten om met de fiets naar Lagos te rijden. De temperatuur was wel in orde, dus een deed ik een short aan. Om te fietsen wel mijn fleecetrui aangedaan voor de wind. We reden via de hoofdweg tot het stadje en doken dan een straatje naar beneden in, waarvan we dachten dat dit wel naar het stadje zou leiden. In een boekje hadden we wel een plannetje maar dat was zeer klein en onduidelijk. We zagen geplaveide straatjes waar winkeltjes in waren, maar we wisten nog niet dat we in het centrum waren of niet. Aan de havengeul was er een grote boulevard die we af reden om eens te verkennen. Helaas moesten we even terugkeren en een  voetgangersbrug nemen om tot het strand van Lagos te komen. De zee was hier opmerkelijk rustiger dan aan de kust van de westkant. Daar beukt de zee in op de rotsen met groot kabaal. Hier zag je de kleine rustige golfjes die zich op het strand neer vloeiden. Linda ging even de zee in om eens te voelen hoe koud of warm het zeewater wel was. Het viel wel mee, zei ze. Daarna reden we terug naar het stadje en parkeerden onze fietsen om te voet het stadje te verkennen. We ontdekten er een overdekte vismarkt en kochten er een goed stuk verse tonijn. De prijs vonden we ongelooflijk. 12€/kg. Toen we er buiten kwamen begon het lichtjes te zeveren. We zochten even het infokantoor voor een stadsplannetje. Daar buiten gekomen, liepen we plots ons Nederlands koppel  tegen het lijf, die we al een paar maal ontmoet hadden op doorreis. Nu zaten ze op een andere camping dan wij. We besloten , omwille van het mindere weer, om terug naar huis te rijden. Onderweg kregen we nog wat regen te verduren, maar ja. ’s Middags genoten we van ons lekker stuk vis op de grillplaat. Heerlijk, om van te smullen. Voor herhaling vatbaar. Na de middag hebben we ons thuis wat geamuseerd en ontspannen. Dat moet ook eens kunnen. ’s Avonds blijft het hier licht tot ongeveer 18.30u en dat is ook wel tof.

    Stany





    06-12-2012, 19:20 geschreven door stany

    Reageer (0)

    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag, 3 december

    Nu zijn we echt op een luxecamping terechtgekomen. Het is hier echt super. We planden voor vandaag een rustdag want we zijn de laatste dagen veel op uitstap geweest. Voor de middag snelden we naar de supermarkt om de ijskast wat aan te vullen. Gelukkig moesten we niet al te ver rijden naar het grootwarenhuis. Dat is ook een luxe voor Portugal.
    Na de middag konden we heerlijk genieten van het zonnetje. Gewoon even nietsdoen, misschien doen we dat soms te weinig. We zijn nogal gedreven om steeds maar verder te reizen. Maar nu gaan we even op deze camping blijven.
    Ik had vandaag tijd om even te mijmeren over de voorbije dagen in Portugal. Wat ons het meest opviel is, dat vele huizen hier versierd zijn met tegeltjes. Ja, je leest het goed. Tegeltjes aan de buitenkant van de woningen. De stoepen zijn bijna allemaal betegeld met kleine geelwitte kasseitjes afgewisseld met mooie motieven in zwarte steentjes. In de grote steden merkten we heel veel woningen die besmeurd zijn met grafitti. De meest kinderlijke krabbels in allerlei kleuren doken steeds weer op. De krabbels zijn onleesbaar en gaven de stadsdelen een vreemde ietwat verwaarloosde indruk. De mensen zijn hier erg vriendelijk en behulpzaam. Ze spraken goed Frans of Engels.
    Omdat we vandaag geen foto’s namen, post ik nog enkele foto’s over het mooie poppenhospitaal waarover ik zaterdag vertelde. Genieten jullie even mee?

    Linda







    04-12-2012, 19:53 geschreven door stany

    Reageer (2)

    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag, 2 december

    Vandaag verlieten we de hoofdstad van Portugal : Lissabon. We zouden een ritje van 220km maken tot Odemira op de rand van de Aletejo en de Algarve. Om de hoofdstad te verlaten kozen we om even de autobaan te nemen om ons met de caravan niet in de heksenketel van ronde punten en lichten te begeven. Voor 1.65€ waren we buiten bereik van de drukte geraakt en sloegen op een N-weg af. De schrik om nog geconfronteerd te worden met kasseiweggetjes ,zit er nog wel een beetje in. Maar ik kan me van mijn eerste indruk verlossen. Geen kasseien meer gezien, ook vandaag niet. Het zal die eerste dag de Parijs-Roubaix streek van Portugal geweest zijn. Onderweg een prachtig wit kerkje tegen gekomen in een dorpje, niets speciaals eigenlijk, ware het niet dat er 2 reusachtige ooievaarsnesten opgebouwd waren. De grote vogels waren er in hun nopjes, denk ik. 40km voor Odemira hebben we dan halt gehouden om te lunchen. Omdat de rit ons zo goed beviel en we zo goed opschoten, besloten we om ons tussenstation over te slaan en verder te rijden naar Lagos. Rond 15u zijn we hier dan ook toegekomen en we vielen hier dadelijk op. Vele oudere mensen liepen hier gewoonweg in short en t shirt rond,en wij in jeans en trui. We pikten de caravan af en zetten ons dadelijk in de gebruikelijke campingoutfit. Hier staan ze dus. Die overwinteraars. Vele Nederlanders en Britten in hun mobilehomes van je kan niet meer en sommige ook met hele grote caravans met supervoortenten. Het weer is hier super. Helaas een klein beetje tijd verloren met het positioneren van onze satelliet, maar uiteindelijk toch klank en beeld. Heel het systeem van instalatiegegevens is toch een beetje verschoven, naargelang je naar het zuiden trekt, om de satelliet te zoeken. Daarna een heerlijk douchke en dan aperitieftijd en een lekkere maaltijd. We konden eten in onze voortent. Het blijft hier ‘s avonds precies ook een beetje langer licht dan bij ons. Hopelijk blijft het zo leuk in de Algarve, zoals nu bij onze aankomst.

    Stany

    03-12-2012, 19:54 geschreven door stany

    Reageer (1)

    Archief per week
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!