CHEERY

Image and video hosting by TinyPic
27-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHEERY, EN VAN WAAR KOMT HET ZOUT ?

 

POLEN


.

Wieliczka is gelegen op 12 km van Kraków. Het stadje ligt in het voorgebergte van de Karpaten. Daar bevindt zich de oudste nog werkende zoutmijn van Europa. De zoutmijn van nu is een ondergronds doolhof van gangen met gezamelijke lengte van ruim 200 km, die 2040 ruimtes verbinden. Bekwame gidsen geven je een rondleiding, er is zelfs een gids die héél goed Nederlands spreekt. Eerst brengt een houten trap met 378 treden ons 64m onder de grond. daar heet een heuse harmonie je welkom. In het toeristisch seizoen speelt de harmonie, in 3 shiften, de ganse dag. Vandaar daalt het nog verder tot 135m door de eindeloze gangen en verschillende mooie zalen. Op 135 m diepte bevindt zich een mijnbouwmuseum. Alle sculpturen die er staan, zijn uit zout gemaakt. Is heel mooi!!! De ronddtocht doet slecht 2% van het complex aan. Op 211m is een sanatorium ter behandeling van de luchtwegen ingericht. Dit is echter niet toegankelijk voor toeristen. In de mijn heerst er een constante temperatuur van 14° C.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 Een laag zout bevindt zich op plaatsen waar vroeger een zee is geweest. De mijnen kunnen op twee manieren worden bewerkt. De laag zout wordt letterlijk uit de bodem gehakt of er wordt water in de mijnen gespoten waardoor er pekelwater ontstaat. Dit pekelwater wordt uit de bodem gezogen. Door verhitting van dit water blijft het zout over. 
.

Zoutmijn Wieliczka Polen.

  
 Ook andere landen hebben zoutmijnen, ook Nederland.
 
In Nederland is er zout gevonden in de buurt van Hengelo, Harlingen en Delfzijl. De methode die wordt gebruikt is het maken van pekel. Water wordt in het zout gespoten waarna het pekelwater wordt opgezogen en gedroogd. Op deze manier ontstaan holtes in de aarde waardoor de grond kan verzakken. De bodemdaling door deze manier van zoutwinning begint vooral in Friesland een probleem te vormen.

 

Zoutmijnen Roemenie


.

De grootste toeristische attractie in de buurt van Cluj in Roemenie zijn de zoutmijnen: in 1932 zijn die gesloten, en nu als industrieel erfgoed toegankelijk.

 

Ze zijn echt prachtig om te zien! De wanden waren zwart en glanzend: dat komt door de aanslag die erop zit. De gids gooide in het donker een handje zout omhoog en scheen daar met een zaklantaarn op, waarna een fluorescerende mist van zout neerdaalde prachtig. Alles was zout: muur, vloer, plafond.

 

 

Langs de enorme koepel van de ‘ Rudolf’ klommen we 13 verdiepingen naar beneden. Op de bodem van die gigantische bel zat een strijkkwartet (de hal heeft een fantastische akoestiek), en op hun klassieke klanken liepen we de trappen naar beneden. Wat een belevenis.

Een tijdje beneden geweest en toen ook weer naar boven, en ineens bleek er een zanger onder ons.

..


Zoutmijnen Spanje



.

CARDONA - Bij vakantie in Spanje ben je al snel geneigd te denken aan lekker luieren aan de Costa's, een pilsje drinken op de Ramblas of een fikse snuf cultuur in het Madrileense Prado of het Alhambra van Granada. Het laatste waar je op vakantie op het Iberische schiereiland aan denkt is een bezoekje aan een mijn. Toch is een bezoek aan de mijn La Salina in Cardona, een dorpje 88 km ten noorden van Barcelona, een onvergetelijke gebeurtenis en een zeker hoogtepunt van een tripje door de Catalaanse binnenlanden.

La Salina is dan ook geen gewone mijn, maar zoals de naam al zegt, een van de weinige echte zoutmijnen in de wereld. Al bekend en beroemd bij de oude Grieken en Romeinen. De Griekse geoloog Estrabon en de Romeinse schrijver Aulo Gelio roemden al rond het begin van de jaartelling het witte goud en schreven lovend over het 'natuurlijke wonder van de zoutberg die alleen maar leek te groeien, naarmate er meer zout gewonnen werd'.

Na de Romeinen exploiteerden vanaf 1925 ook de Spanjaarden op grote schaal de zoutmijn. Maar aan het eind van de jaren tachtig was de exploitatie niet langer rendabel: op 1308 meter diepte konden de mijnwerkers vanwege de hoge temperaturen niet meer in ploegendiensten van acht uur werken en dus werd het zout gewoon te duur. Ook al bedraagt de voorraad naar schatting nog zo'n slordige 500 miljoen ton, toch ging de mijn in 1990 dicht.

Pas in 1997 ging La Salina weer open voor het publiek en het succes is overweldigend. Voor een kleine ingangs som ,krijgt de bezoeker absoluut waar voor zijn geld. Na een obligate rondleiding door het zoutmuseum en langs de imposante takelmachines, waarmee de kompels destijds naar de bodem van de twee schachten werden getransporteerd, begint het eigenlijke avontuur pas goed. Met een razende vaart dendert de omgebouwde landrover, die goed dienst zou doen in de Rally Dakar-Cairo, over de met houten balken geschraagde weg van anderhalve kilometer over de berg mijnafval, de diepte in naar de 80 meter lager gelegen in de mijn ingang

..


Na het passeren van een stalen hek, en getooid met een verplichte plastic helm als in een bouwput, ontplooit zich in de mijn een adembenemend palet van de meest uiteenlopende van kleurenvariaties. Niks witte korrels zoals uit een zoutvaatje, maar een doolhof van galerijen met stalagmieten en stalagtieten, in de meest bizarre vormen en tinten. De 'Sixtijnse kapel' heeft niets met Leonardo da Vinci te maken maar is daarom zeker niet minder indrukwekkend dan de gelijknamig zaal uit het Vaticaan. Het magnesium en andere metalen, die zich met het zout vermengd hebben, hullen de galerij in een terracotta gloed. In de Sala de Corales (De Koralen Zaal) waan je je echt als een duiker tussen de riffen. Met dit verschil dat je hier geen zuurstoffles of duikbril nodig hebt.

Het advies van de gids om de leren en suède jasjes en kostbare kledingstukken binnenste buiten te keren, blijkt niet overbodig. De zoutdruppels laten fikse vlekken achter op trui of bloes. En het met zout verzadigde water in de gangen laat hardnekkige kringen achter op de schoenen. Maar een kniesoor die daar in zoveel praal en pracht op let.

Maar de zoutmijn is niet de enige die een bezoek aan Cardona rechtvaardigt. Op de 154 meter hoge heuvel boven het 5600 zielen tellende dorpje prijkt een van de juweeltjes van de Catalaanse historie. Het oude kasteel dateert al van voor de 8e eeuw, al veranderde de Moorse veldheer Al-Mansur de burcht in 985 in een ruïne. De kerk van Sant Vicente, grenzend aan het kasteel en een van de pronkstukken van Romaans-Lombardische architectuur in Europa, werd in 1040 officieel ingewijd en is na de restauratie die in 1986 werd afgerond weer volledig in zijn oude glorie hersteld. De lichtval, de graven van de heren van Folch, de eerste eigenaren van Cardona en gelieerd met Karel de Grote, en de in ongekend gave staat verkerende crypte doen de bezoeker wegdromen in de vroege Middeleeuwen.

Sinds 1975 is het kasteel ingericht als Parador of staatshotel. De inrichting van het hele complex, vooral van de schitterende eetzaal en de talloze knusse nisjes, zijn in perfecte harmonie gerestaureerd en uiterst sfeervol. Zelfs de traditionele kasteelgeest ontbreekt niet. Volgens de overlevering waart nog steeds de geest rond van de dochter van een van de generaties Folch.

In de 11e eeuw, zo gaat de legende, werd de jonge maagd Adales verliefd op de Moorse heer van de naburige burcht van Malda. De liefde voor de aartsvijand vond geen genade in de ogen van haar ouders die hun dochter opsloten in de kasteeltoren tot ze op haar dwaling terugkwam. Maar ook toen was liefde al blind en Adales stierf van verdriet. De gevangenis, de Torre de Minyones (toren van Eerbied) is nog steeds een gewild bedevaartsoord voor bezoekers met liefdesverdriet. En de geest van Adales huist volgens de overlevering nog steeds in kamer 712, niet de meest favoriete kamer van de gasten die de sage kennen.


Frankrijk  

.

Minstens 1250 jaar voor onze jaartelling werd er al zout gewonnen in het dal van de Seille. Sindsdien is de productie ononderbroken in Lorraine. Tijdens de Merovingers waren Vic, Mayenvic, Marsal en Dieuze al bekend en in die tijd werd ook zout gewonnen in Rosières aux Salines. Zout is onregelmatig verdeeld over het Franse grondgebied en betekende macht. In de 13e eeuw legden bisschoppen en abdijen beslag op deze rijkdom. Later werden ze verplicht die rijkdom veilig te stellen voor de Hertogen van Lorraine. In de loop van de 20e eeuw zijn praktisch alle zoutmijnen van Lorraine, gesloten. De Compagnie des Salines in Varangéville is de laatste nog werkende zoutmijn en de grootste raffinaderij in Frankrijk. Museum in Marsal.


.
 Departement Nancy, region,Meurthe- et Moselle

zoutfabriek en zoutmijn Varangéville.


..

Drijven op de dode zee te Jordanie

door het hoge zout gehalte kun je er alleen maar drijven



     Er zijn verschillende soorten zout:


.




Keukenzout;
Bewerkt zout wat zowel met als zonder jodium te koop is. Om klontjes te voorkomen mag er door de fabrikant antiklontermiddel aan toegevoegd worden.
Tip van CHEERY : nooit teveel zout gebruiken

Zeezout;
Doordat dit zout meestal niet door de fabrikant bewerkt is kan het resten van allerlei mineralen zoals kalium, jodium en ijzer bevatten. Ook kunnen er resten van zwaardere metalen zoals lood, kwik en cadmium in voorkomen. Deze zijn afkomstig van afval dat in de zee gestort wordt. Eveneens bestaan er zeezouten die geraffineerd zijn (en dus een bijna gelijkwaardige zuiverheidsgraad bevatten als keukenzout) en zelfs ook onder de noemer "keukenzout" en "tafelzout" kunnen vallen.

Tafelzout;
Zout met een heel fijne korrel met een toegevoegd antiklontermiddel waardoor het goed strooibaar blijft. Aan tafelzout wordt ook wel eens jodium toegevoegd, dit wordt gejodeerd zout genoemd. Dit moet wel in de naam vermeldt worden als ‘jodiumhoudend tafelzout’.

Broodzout;
Dit is gejodeerd keukenzout. De hoeveelheid jodium die toegevoegd wordt is wettelijk vastgelegd. Dit zout mag gebruikt worden bij de bereiding van brood en broodvervangers. Onder broodvervangers worden producten verstaan als toast, knäckebröd en ontbijtkoek.

Nitrietpekelzout;
Dit zout wordt gebruikt bij de bereiding van vleeswaren voor de kleur. Nitrietpekelzout bestaat uit keukenzout met een klein beetje nitriet waaraan eventueel jodium toegevoegd is. De hoeveelheid jodium is wettelijk vastgelegd.

Aroma- of keukenzout;
Naast zout bevat deze variant gedroogde en vermalen kruiden en specerijen. Soms zijn er antiklontermiddel en een smaakversterker toegevoegd.

Rookzout;
De typische smaak die dit zout heeft, is verkregen door het zout te roken boven het vuur van notenhout.

Mineraalzout;
Bevat 40% minder natrium dan keukenzout en daarnaast zitten er andere mineralen in waaronder kalium en magnesium.

Gomasio;
Zeezout gemengd met vermalen sesamzaadjes.

Dieetzout;
Niet altijd geschikt voor een natriumarmdieet. Het natrium is grotendeels vervangen door kalium. Hierdoor is het voor hartpatienten af te raden, omdat het kalium in een te hoge concentratie in het bloed kan voorkomen en daardoor hartritmestoornissen kan veroorzaken.


.


Zout uit de hele wereld- 24 verschillende soorten zout in een dekoratiev bamboe kastje

Een zoutreis door de salines en zoutmijnen van deze wereld in een kastje van bamboehout. Inhoud: Alaea-Hawaiian Sea Salt (fijn & grof gemalen) // Bali Coconut & Lime Smoked Sea Salt // Cyprus-Mediterranean Flake Salt // Cyprus Black Lava Flake Salt // Fleur de Sel de Guérande (Frankrijk) // Zoutbloem Portugal // Flower of Bali (Tropical Sea Salt) // Fumée de Sel (Chardonnay Oak Smoked Salt) // Hawaii Kai (Hawaiian Black Lava Salt) // Himalayan Pink Salt (fijn en grof gemalen) // Kala Namak (Indian Black Salt) (fijn en grof gemalen) // Murray River (Australian Pink Flake Salt) // Peruvian Pink (Mountain Spring Salt) // Salish (Alder Smoked Salt) (fijn en grof gemalen) // Sel Gris de Guérande (fijn en grof gemalen) // Sel de Mer (Mediterranean Sea Salt)(fijn en grof gemalen) // Bolivian Rose (uit het Andesgebergte) (fijne en grof gemalen)

En vergeten we niet het zout strooien in de winter voor onze wegen en voetpaden.


     ..

          



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (45)

31-03-2010
Dat is hier heel zout...
Mooie reportage waar heel wat opzoekingswerk aan vooraf is gegaan,
weeral iets bijgeleerd, ne mens is nooit te oud om te leren hé Cheery
Doe zo verder hoor, het is hier heel interessant !!!
Lieve groet,
Fernanda

31-03-2010 om 08:36 geschreven door Fernanda


midweekgroetjes.
knopafbeelding1iiiia.jpg


Een zachte blik, een blij gelaat,
een vriendelijk woord, een goede daad.
Al lijkt het weinig wat je schenkt,
je geeft soms veel meer dan je denkt.
Lieve groetjes van Freddy en Patty
en een dikke knuffel van onze drie rakkertjes

31-03-2010 om 03:09 geschreven door patty en freddy


Midweekse groetjes !

Image and video hosting by TinyPic
Fijne midweek gewenst...

heel vele lieve groetjes.

LIEFS MIA

31-03-2010 om 01:44 geschreven door Mia


30-03-2010
Een lieve dinsdaggroet...liefs van Valerie

x4qb7b.jpg

30-03-2010 om 15:29 geschreven door VALERIE


Lieve groetjes van ...
knopafbeelding13333.jpg


Tussen vriendschap en een roosje is
er een heel groot onderscheid.
 Rozen bloeien slechts een poosje,
maar vriendschap duurt een eeuwigheid.
Veel liefs van Freddy, Patty en een
dikke knuffel van onze  drie kapoentjes

30-03-2010 om 04:28 geschreven door patty en freddy


29-03-2010
ja we staan daar niet bij stil hoeveel zout we nodig hebben he
Image and video hosting by TinyPic

29-03-2010 om 17:31 geschreven door Brigitta


Lieve groetjes Cheery..knappe reportage.
347ioa9.gif

29-03-2010 om 17:10 geschreven door Vivi.


HALLO CHEERY
heel interessant, een mens staat daar niet bij stil als je het zout op de patatten doet.


gw14.gif


Lieve groetjes van Lydia

29-03-2010 om 15:47 geschreven door Lydia


boeiende reportage !

Een aangename week toegewenst vanwege Amor Fati !

 

Originaliteit is vaak een hoeveelheid vooroordelen

Uit de vooroordelen van een mens kan men het snelst een oordeel over hem vormen


 

29-03-2010 om 13:54 geschreven door Amor Fati


Hoi ik ben het
.
ftgdu0.jpg
Bedankt dat je mijn blog hebt komen opzoeken hier is het ook heel intresant ik wist neit dat er ZOVEEL verschillende soorten zouten bestonden, en heb er van genoten ook op je mooie blog. Een gezellige week, lieve groetjes nog een kuf.

29-03-2010 om 11:42 geschreven door nia1948


Maak er een mooie dag van......

Ik wens je een heel goede start van de nieuwe week en een
en een gezellige maandag, veel liefs knuf Brigitta

Klik hier voor meer gratis plaatjes

Klik hier voor meer gratis plaatjes

29-03-2010 om 10:07 geschreven door Gita


Hi Cheery
En ik maar denken dat mijn eitje in de pekel zat hahaha

knuff van mij
Loewiesa


sffbc6.jpg

29-03-2010 om 09:36 geschreven door Loewiesa


goedemorgen
Image and video hosting by TinyPic

29-03-2010 om 09:33 geschreven door Noélla


fijne maandag en een goede start van de nieuwe week
knoproos.jpg


In onze handjes hebben wij
iets verborgen, het zijn zoentjes
voor vandaag en morgen.
Veel liefs van Freddy, Patty en een
dikke knuffel van onze  drie kapoentjes

29-03-2010 om 03:53 geschreven door patty en freddy


Maandaggroetjes..

Goedemorgen lieve Cheery, mooie foto's en heel interessant
De laatste dagen van maart, het gaat vlug..
Wens u een aangename nieuwe week
Knufje en liefs, Indra-

2ch48iu.jpg

29-03-2010 om 01:23 geschreven door Indra-


Bedankt voor je bezoekje

1239303105-420.gif

1239991723-260.gif

29-03-2010 om 00:28 geschreven door HowZekers


Mooie Paasweek Cheery

Image and video hosting by TinyPic  

Ik wens u een prachtige Paasweek toe



Image and video hosting by TinyPic

29-03-2010 om 00:15 geschreven door Mia


28-03-2010
Nog een aangename avond en een goede start van de week
Weer wat bijgeleerd,heel interessante uitleg.
aangenameavond.jpg

28-03-2010 om 21:41 geschreven door marcoen ria


ik woon naast zo'n zoutmijn en euh dat stinkt ook nog hoor
Image and video hosting by TinyPic xxxxxxx knufs bo

28-03-2010 om 20:58 geschreven door boomer


effe een avond groeteke
Image and video hosting by TinyPic

28-03-2010 om 20:08 geschreven door emmy


Wandelgroetjes uit Borgloon



Image Hosted by ImageShack.us

28-03-2010 om 19:57 geschreven door Johnny en Christiane


hoikes
vandaag met weinig woorden maar ....

grtz & bedankt

28-03-2010 om 19:03 geschreven door steffie


Een gezellige avond...

Image and video hosting by TinyPic 
Met lieve lente groetjes een knuffel !!!
Een fijne zondagavond !!!

28-03-2010 om 18:10 geschreven door eliane


dat is het leuke aan bloggen...
Iedereen heeft wel iets mee te delen en zo worden we " op onze oude dag" nog een stukje slimmer Cheery. Ik hoop alleen dat jijzelf niet te lang in die pekel bleef liggen...Lieve groetjes.

vis.gif

28-03-2010 om 17:45 geschreven door Natoken


goede middag Cheery
1269438148-240.png
het was heel leerrijk die pekelhistorie heb er wat van opgestoken hoor al is het raadzaam om niet te veel te gebruiken . veel liefs uit LIER xxxx

28-03-2010 om 16:35 geschreven door elisa - juliette


hallo maatje
Aangename namiddag
2j4bm0g.jpg
dat weten we nu ook weer lieve groetjes en knuffels van Krikie

28-03-2010 om 14:53 geschreven door krikie


Dag Cheery weer iets bijgeleerd
183d.gif wens jullie een fijne dag geniet ervan hier is de zon weer verdwenen en begint het weer te druppelen groetjes Roosje

28-03-2010 om 14:48 geschreven door Roosje


Dat weten we ook weeral


Fijn zondag nog en hopelijk niet te nat ,

de laatste zondag van maart zit er weeral bekanttekes op

Image and video hosting by </div></body></html>

28-03-2010 om 14:28 geschreven door Jeske


saagje komt weer lezen

Bedankt voor je bezoek

het is hier wel héééél gezouten

saagje
groetjes van Saagje

28-03-2010 om 13:16 geschreven door saagje


Fijne zondag middag groetjes
Goedemiddag Cheery, bedankt voor uw bezoekje. Ik wens u nog een fijne namiddag. En voor morgen een fijne week, lieve groetjes van MarianneImage and video hosting by TinyPic

28-03-2010 om 12:57 geschreven door Marianne


had niet gedacht dat er zoveel soorten zout waren


by plaatjesupload.net Vele lieve groetjes vanwege Annie & Rogier

28-03-2010 om 12:24 geschreven door Annie & Rogier


nu weet ik er alles van ( haha )
fijn hoor , ik wist wel iets over zout , maar ....nu
wees steeds welkom !

28-03-2010 om 11:56 geschreven door ani


hallo
Ik kom je uit de pekel trekken Cheery Heel boeiend om te lezen je blog,is weer eens iets anders! Prettige zondag!
sunday-1.gif
Lachend kan men duizend dingen doen
die met tranen onmogelijk zijn.

28-03-2010 om 11:46 geschreven door lipske


Dank je voor je bezoekje..zeer boeiend om dat te lezen, weer iets bijgeleerd

Image and video hosting by TinyPic
Voor jou een gouden zonnetje
voor jou een zilveren maan
Voor jou een weg met rozen
waarop je voetjes gaan
Voor jou een handvol sterretjes
voor jou het liefste bloemetje
Dat heet...vergeet me niet

Mijn wens voor deze dag zet ik hier nu hier
voor jou een fijne dag vol geluk en veel plezier
Dikke knuff,liefs

28-03-2010 om 11:22 geschreven door José


Lieve groetjes dikke knuffel cheery mooi blogje
Image and video hosting by TinyPic

28-03-2010 om 11:17 geschreven door Diana


goede middag Cheery
23tgqaq.jpg
bedankt voor je bezoekje
prachtig en leerzaam blogje
Liefde moet je tonen
en niet geven maar doen.
Ik wens jullie een rustige zondag
Liefs en knuffeltjes Frieda

28-03-2010 om 11:07 geschreven door Frieda


hallo cheery
ben hier weer even wat komen bijlezen en heb weer heel wat opgestoken .... ik wens je een fijne zondag toe, veel liefs
Image and video hosting by TinyPic

28-03-2010 om 11:04 geschreven door besoto


maak er een mooie dag van
knopafbeelding1.jpg


Wij komen een fijne zondag
en veel blogplezier wensen
Veel liefs van Freddy, Patty en een
dikke knuffel van onze drie kapoentjes

28-03-2010 om 10:49 geschreven door patty en freddy


Owee! Mijn zoutarm dieet.
49.gif
Een heel fijne zondag! Liefs, Carine xXx

28-03-2010 om 10:19 geschreven door wiely


goedemorgen

bedankt voor je bezoek
wens je een fijne zondagImage and video hosting by TinyPic

28-03-2010 om 10:07 geschreven door rudy


zondaggroetjes
Image and video hosting by TinyPic

28-03-2010 om 09:57 geschreven door zonnestraaltje


27-03-2010
Wandelgroetjes uit Borgloon


Wandelgroetjes uit Borgloon

schinnen001a.jpg

Van Johnny en Christiane

27-03-2010 om 19:48 geschreven door Johnny en Christiane


oeps de afbeelding was niet mee
Image and video hosting by TinyPic

27-03-2010 om 16:37 geschreven door zonnestraaltje


fijne zaterdag
http://img98.imageshack.us/img98/5940/1623795d4wo67a1b5.gif

27-03-2010 om 16:28 geschreven door zonnestraaltje


Hallo

Weer iets bijgeleerd





een lach die onverwachts verschijnt
een lach die onverwachts verdwijnt
een lach die verschijnt op het juist moment
een lach die je hart verwarmt
een lach van iemand die om je geeft
die lach schenk ik jou...
fijn weekend...


27-03-2010 om 10:15 geschreven door Athea




Foto

Foto

Foto

Foto



Categorieën
  • . (1)
  • De Ahrwijnen (2)
  • De geschiedenis van de brouwerij Lamot. (1)
  • De miniaturen (1)
  • De Touareg ergens in de woestijn. (1)
  • Het Verenigd Koninkrijk of United Kingdom (2)
  • Kauwgom (1)
  • Kruiswoordraadsel (1)
  • Ons alfabet of de ABC (1)
  • Ons potlood. (1)
  • Sauna (11)
  • Speciale treinreizen. (2)
  • Van ruilmiddel tot aan de beurs. (1)
  • Van waar komt ons zout. (1)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!