Vandaag naar de bibliotheek geweest en een boek meegebracht van Michael Dibdin. Namelijk de thriller: "en dan sterf je" . Tot op heden is deze auteur mij onbekend. Heeft er al iemand iets van deze schrijver gelezen? Volgens Vrij Nederland is Dibdin een uitnemend schrijver. De Sunday Times zegt dat hij de beste thrillerschrijver is die er is De Daily Telegraph schrijft: Dibdin heeft de gave de meest onverschrokken lezer te choqueren. Publishers Weekly: Leesgenot in zijn zuiverste vorm.
08-08-2005 om 18:05
geschreven door julie (Arlette)
Wat heb je nodig? Mosselen prei ui selder laurierblad teentje knoflook citroen peper witte wijn saffraan cayenne peper rode en/of groene paprika tijm
Mosselen goed wassen. Groenten in niet al te kleine stukken snijden en stoven in een eetlepel boter. Mosselen erbij doen kruiden met peper en cayennepeper. Citroen uitpersen en erbij gieten. Look fijnsnijden en erbij strooien. Scheutje droge witte wijn erbij gieten en eventueel 1/2 tasje water (om wat meer sap te hebben) saffraan erbij doen en nu maar laten koken tot ze gaar zijn. Let op !!! Niet te lang laten koken anders worden ze taai. En nu maar smullen met bruin brood (of frietjes) en een goed gles droge witte wijn. De rest van het sap niet weggooien!!!!! giet het dooer een zeef en stop het in de diepvries. Zo heb je een van de lekkerste fonds voor uw vissoep of vissaus.
05-08-2005 om 17:21
geschreven door julie (Arlette)
6stronken witlof, 3eieren, boter Het witlof gaarstoven, laten uitlekken en door een zeef steken. Het nog eens in de pan doen en het goed laten drogen. De geklopte eieren erbij doen, de eiwitten stijfkloppen en er eveneens onder mengen. Alles in een beboterde vuurvaste schotel schikken en laten soufleren in de oven. Heel warm opdienen en goed laten opdrogen. Dit is een heel speciaal maar lekker tussengerecht. Kan eventueel ook als groente bij vlees gebruikt worden.
05-08-2005 om 16:56
geschreven door julie (Arlette)
Fond, rode wijn, porto, beetje suiker en het sap van 1/2 snaasappel. Alles op een klein vuurtje laten koken (ongeveer 1 uur) Eendenborst bakken (rosé). Pan deglaceren, fond in de pan gieten. Laten doorkoken en kruiden met peper en zout. SMAKELIJK.
05-08-2005 om 16:39
geschreven door julie (Arlette)
Gisteren zag ik op TV de bekende opera van Puccini "La Bohème". Ik vind dit een van de mooiste opera's met prachtige aria's die door merg en been gaan en mij tranen in de ogen bezorgen. De dichter Rodolfo, de schilder Marcello, de filosoof Colline en de musicus Schaunard leiden een armtierig bohémienbestaan.Ze wonen samen op een triestig zolderkamertje.Op kerstavond maakt Rodolfo kennis met het naaistertje Mimi. Het is liefde op het eerste gezicht. Minder goed vlot het tussen Marcello en Musetta. Jaloezie en geflirt gooien daar roet in de relatie. Het prille geluk van Mimi en Rodolfo is echter ook van korte duur want Mimi heeft tbc. Rodolfo stelt haar voor een rijkere man te nemen die het geld heeft om haar behoorlijk te verzorgen. Hij verlaat Mimi. Musetta brengt het stel dan uiteindelijk terug bij elkaar waar ze, omringd door haar vrienden en weer verzoend met haar geliefde, in alle sereniteit kan sterven. Het stuk speelt zich af in één van de mooiste en meest tot de verbeelding sprekende steden ter wereld PARIJS. La Bohème staat al meer dan een eeuw zeer hoog op het lijstje van de opera's.
03-08-2005 om 16:28
geschreven door julie (Arlette)
snijd het vlees in stukken, schil de citroenen en de ajuinen; leg deze dan in een grote kom. Eerste laag: hen, konijn, kalfsvlees, peper, zout, schijfjes citroen en schijfjes ajuin en enkele blaadjes gelatine. Tweede laag: hetzelfde als de eerste laag en doe zo verder; bovenop de laurier, de giroffelnagels en de rest van de gelatine. Dan in een kom water met azijn mengen (rekening houden met de citroenen), over het vlees gieten tot alles goed oversopt is. De kom goed afdekken en op een zacht vuur laten gaar koken. Als alles gaar is, het vlees in kommetjes schikken, de bouillon zeven, opwarmen met 4 of 5 blaadjes gelatine en over het vlees gieten. Garneren met een schijfje citroen en een takje peterselie. (Ik reken 3 tassen water op 1/2 tas azijn. Ge kunt beter wat azijn bijdoen dan afdoen.)
Dit is het originele oude recept.
01-08-2005 om 17:07
geschreven door julie (Arlette)
Ik hou heel veel van lekker eten. Hier geef ik een lekker en eenvoudig receptje voor het bereiden van kalfsstoofvlees. Ingrediënten: 1/2 kg kalfsstoofvlees 1 sjalot bloem peper tijm laulierblad 1/2 bouillonblok (kip) kalfsfond Luikse siroop rozijntjes Bereiding: Bruin het vlees in een eetlepel boter, snij er dan uw sjalot in ringen bij. Laat nog eventjes meestoven. Bestrooi met bloem en roer terzelfdertijd goed dooreen. Kruiden erbij doen en overgieten met fond (bokaaltje). Laten stoven tot het bijna gaar is, dan een paar koffielepels Luikse siroop bijvoegen en rozijntjes alles goed roeren. In plaats van kalfsfond kan men ook bruin bier gebruiken. Smakelijk.
28-07-2005 om 17:18
geschreven door julie (Arlette)
Mijn favoriete tijdverdrijf is muziek beluisteren. . Ik hou bij voorkeur van klassieke muziek en dan wel hoofdzakelijk van het ietwat lichtere genre. Pavarotti is mijn lievelingstenor. Zijn naam is dan ook werkelijk een begrip geworden. Als hij ergens optreedt dan staat de ganse massa in extase. Men gaat hem bewonderen in grote en prestigieuze concertzalen of operagebouwen. Maar hij treedt even goed op op grasvelden voor de gewone alledaagse mensen. Zijn witte zakdoek is even legendarisch als de strohoed van Maurice Chevallier. Luciano Pavarotti is een een Italiaanse tenor uit Modena.Hij vertolkt opera's van Verdi en Puccini. Maar zingt even goed stemmingsvolle liederen alsook wijsjes uit Zuid-Italië. Het luisteren naar deze tenor met de warme Italiaanse zon in zijn stem bezorgt mij kippenvel. Enkele van mijn favoriete aria's: Non ti scordar di me la serenata O sole mio Torna a Surriento Pourquoi me reveiller Nessun dorma La donna è mobile Een cd met deze onsterfelijke muziek, een lekker glaasje rode wijn, wat schemerlicht en dan maar eventjes wegdromen in een luie zetel. Dat is werkelijk een gelegenheid om u aan de dagelijkse beslommeringen eventjes te onttrekken.
26-07-2005 om 17:40
geschreven door julie (Arlette)
Als je van thrillers houdt dan kan ik je de werken van Deflo ten stelligste aanbevelen. Ik kan je suspens verzekeren van begin tot einde. "Sluipend gif" is de psychologische thriller die ik onlangs las. Voor wie het interesseert geef ik hier een korte inhoud zonder eventueel de clou van het verhaal prijs te geven. Hilde Plaetinck vindt na een bezoek aan de Kinepolis een verwaarloosde vrouw op de achterbank van haar wagen. Ze heeft medelijden met die sukkel en geeft haar een lift. Deze goede daad moet ze bijna met de dood bekopen. Even later beseft ze dat ze gestalkt wordt. De politie wordt ingeschakeld. Dirk Deleu komt de dader op het spoor. Maar hoe dieper hij graaft, hoe meer hij tot de conclusie komt dat de zaak ingewikkelder is dan ze lijkt. Hoe verder het onderzoek vordert hoe hallucinanter het wordt. Het is een strijd op leven en dood. Wie is die geheimzinnige schaduw uit Deleus verleden?
22-07-2005 om 16:22
geschreven door julie (Arlette)