Lepelhapjes
Meng gorgonzola met wat mascarpone en wat melk tot een romige mengeling. Besmeer een plakje gerookte hesp met een koffiel. Rol het stukje hesp op en snij in schijfjes van 2 à 3 cm breed. Leg in een lepeltje.
Lepelhapje met maatje
Ingrediënten (voor 3 hapjes)
-1 maatje
-1 sjalot
- 1 takje groen bijv. kervel of dille
Bereiding
Snij het maatje in kleine stukjes. Meng het maatje met de zeer fijn gesneden sjalot.
Verdeel over de aperitieflepeltjes en garneer met een takje groen.
Tomatenmousse met rivierkreeftjes
Ingrediënten
-125 g rivierkreeftenvlees
-2 tomaten 5à6 cocktailtomaten ( liefst halfgedroogde)
-1 à 2 eetl. Zure room
-peper en zout
Bereiding
Pel de tomaten haal de pitjes eruit
Mix het vruchtvlees fijn samen met de helft van rivierkreeftenvlees en 1 à 2 eetl. Zure room. Snij de rest van de rivierkreeftjes in klein stukjes. Snij de halfgedroogde tomaatjes in kleine reepjes. Schep door de mousse en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de mousse in kleine aperitiefglaasjes.
10-01-2007 om 17:06
geschreven door julie (Arlette)
|