Forensische antropoloog Bill Brockton, werkzaam op het onderzoeksinstituut de Bodyfarm, wordt vanwege zijn expertise gevraagd om te assisteren bij een vreemde moordzaak. Een man in vrouwenkleding is doodgeslagen en opgehangen aan een boom. Stap voor stap gaat Brockton na hoe en wanneer de moord heeft plaatsgevonden. De zoektocht naar de moordenaar leidt echter tot een tweede gruwelijke moord, deze keer op iemand die hem zeer dierbaar is. De verdenking rust op niemand minder dan Brockton zelf. Meer dan ooit wordt hij zowel professioneel als persoonlijk op de proef gesteld.
04-08-2010 om 17:15
geschreven door julie (Arlette)
Niets lijkt op het eerste zicht eenvoudiger dan een slaatje bereiden. Je maakt een mix van diverse groenten, je doet er een scheutje olijfolie en citroen op, wat peper en zout en klaar is kees. Eenvoud siert inderdaad maar zeker als het rauwe groenteschotels betreft, moeten de hoofdingrediënten smaakvol, mooi van uitzicht en vooral vers zijn. Een kwaliteitsnorm die perfect beantwoordt aan de Flandria-productvereisten die dag op dag gemakkelijk en vers te verkrijgen zijn in supermarkt of nabijgelegen groenteverkoper. Sla bewaar je best in de koelkast en afgedekt. Sla is vaak het basisbestanddeel van een slaatje en gelukkig bestaan heel wat variaties in kleur, textuur en smaaktoetsen. Er is de traditionele kropsla, de wat steviger ijsbergsla, rode sla, Romeinse sla, eikenbladsla, Lolla Bionda en Lolla Rossa Sla behoort tot de meest caloriearme groenten maar is toch een niet onbelangrijke leverancier van vitamine A en C, kalium en fosfor. Evengoed bevat sla antioxidanten, die op hun beurt een preventieve rol spelen in het ontstaan van een aantal kankers. Sla gaat natuurlijk heel mooi samen met heel wat andere groenten zoals tomaat, komkommer, radijsjes
Sla is zoutarm, maar veel mensen lusten wat zout op hun sla. Toch is enige oplettendheid geboden want niet alle groenten lusten het zout op hun brood op dezelfde manier! Komkommer wordt beter van wat zout en ook koolsla wordt er smakelijker en iets minder wateriger van. Radijs mag eveneens gezouten worden, zon 45 minuten vooraf terwijl je tomaat best gematigd zout geeft een kwartiertje voor het opdienen. Sla en bladgroente verdragen slechts zout net vóór het serveren.
Leuk als accessoire bij een slaatje zijn croutonblokjes (van gebakken paneermeel of tofu), geroosterde zaden of pitten, gehakte nootjes, geroosterd zeewier. Bovendien maakt sla een mooie combinatie met appel als dat geen leuke tip is voor een aantal nazomerse gezonde momenten!
20-07-2010 om 17:42
geschreven door julie (Arlette)
Ingrediënten per persoon: 1 plak rauwe ham, 1 sjalotje, 1 kleine appel, een handvol blaadjes kropsla, 1 el kant-en-klare (light)dressing, 2 sneetjes bruin- of volkorenbrood.
Snijd de ham in reepjes. Pel het sjalotje en snipper het fijn. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Schik de slablaadjes op een bord en leg er de hamreepjes op. Strooi er de sjalotsnippers en de appelblokjes omheen. Lepel er de dressing over en serveer met 2 sneetjes brood of croûtons.
Lekker en fris tijdens deze snikhete dagen
20-07-2010 om 17:39
geschreven door julie (Arlette)
Zilveruitjes Nodig - 1,5 kg zilverui - 1 l olcoholazijn - 120 g kristalsuiker - 2 el mosterdzaad - 1 el korianderzaad - 3 bl laurier - 1 el zout zo maak je het Pel de uitjes, kook ze even op en doe ze over in een bokaal, samen met de aromaten. Kook de azijn, suiker en zout en giet over de uitjes. Steriliseer ca. 30 min. voor een weckpot van 750 ml.
28-06-2010 om 10:13
geschreven door julie (Arlette)
Nodig -1/2 l alcoholazijn -65 g kristalsuiker -250 g aardbeien -10 bl munt -5 bolletjes zwarte peper
zo maak je het Ontdoe de aardbeien van hun kroontje, was ze en dep ze droog. Doe ze samen met de munt in een bokaal. Kook de azijn en de suiker op met de geplette peperbollen en giet over de aardbeien. Sluit af en laat afkoelen. Bewaar op een donkere, koele plaats
28-06-2010 om 10:11
geschreven door julie (Arlette)
Het astronomisch bepaalde begin van de zomer is de zomerzonnewende (rond 21 juni op het noordelijk halfrond en rond 21 december op het zuidelijk halfrond). De zon gaat dan door het zomerpunt, de zon bereikt die dag de hoogste stand boven de horizon en de dag duurt het langst. De zomer eindigt met de herfst-equinox (rond 23 september op het noordelijk halfrond en 20 maart op het zuidelijk halfrond).
De aangegeven tijd is de lokale Belgische en Nederlandse zomertijd. Op het zuidelijk halfrond begint op deze data de winter. Zie voor het begin van de zomer op het zuidelijk halfrond de aanvangstijden op het artikel winter Meteorologische zomer
Om praktische redenen begint de meteorologische zomer eerder, op 1 juni op het noordelijk halfrond en op 1 december op het zuidelijk halfrond. Deze duurt dan tot 1 september respectievelijk 1 maart.
De zomer kenmerkt zich op het noordelijk halfrond door relatief hoge temperaturen, langer daglicht en het zo nu en dan voorkomen van onweer. Verder is er in het eerste deel van de zomer veel bloeiende natuur. De zomer is ook het seizoen met de voor de meeste mensen langste vakantie van het jaar: de zomervakantie. Op het zuidelijk halfrond valt op hetzelfde moment een tegenovergesteld beeld waar te nemen.
Weerextremen zomer in België
warmste
droogste
minste
regendagen
zonnigste
koudste
natste
meeste
regendagen
somberste
eerste
19,7 (2003)
42,9 (1921)
18 (1835)
825,0 (1947)
13,9 (1841)
364,8 (1992)
68 (1860)
404,0 (1888)
tweede
19,2 (1976)
89,4 (1885)
22 (1885)
817,7 (1976)
14,2 (1860)
360,2 (1850)
67 (1977)
406,6 (1977)
derde
19,0 (1947)
99,2 (1949)
23 (1976)
812,3 (1959)
14,3 (1907)
355,9 (1888)
65 (1916)
425,2 (1981)
vierde
18,9 (2006)
101,2 (1955)
24 (1887)
759,0 (1911)
14,4 (1844)
348,4 (1980)
65 (1980)
425,9 (1956)
vijfde
18,8 (1995)
103,0 (1857)
26 (1989)
748,0 (1949)
14,4 (1956)
240,9 (2002)
64 (1845)
428,4 (1980)
normaal
17,0
210,4
46,4
665,9
17,0
210,4
46,4
665,9
(wikipedia)
20-06-2010 om 17:46
geschreven door julie (Arlette)