SOEP MET KAAS
Ingrediënten
400 g kaas (vb vlaskaas) 6 dl water 2 dl room 50 g wit van prei
150 g ui
2 dl vlasbier
10 g boter
takje tijm 2 blaadjes laurier
peper en zout
Bereiding
- Breng het water aan de kook
- Snijd de vlaskaas in kleine stukken, leg de vaskaas in het kokende water en laat 30 min trekken op een zacht vuurtje
- Koelhet vlaskaasvocht af, zeef en bewaar.
- Reinig en snijd de prei en de ui fijn
- Stoof de groenten in de boter met tijm en llaurier.
- Voeg 6 dl vlaskaasvocht, room en het vasbier toe.
- Breng het mengsel aan de kook en laat 15 min zachtjes koken.
- Mix en zeef de soep, kruid met peper en zout.
Als garnituur
Preiringen op een zacht vuurtje laten garen
Toastbrood in kleine blokjes snijden en bakken in boter of olijfolie
Doe soep, preiringen en toastjes in je bord
In je bord kan je dan nog hamblokjes toevoegen
SMAKELIJK
|