Ingrediënten (4pers) -1 mooie griet met vel - 1dl visfumet (potje) of kookvocht van mosselen (nog beter) - 1 dl droge witte wijn - 3 sjalotten - 200 g shiitakepaddestoelen - 3 eetl fijngehakte platte peterselie - een stevige klont boter - peper en zout Bereidingswijze 1. Hak de sjalotten fijn. Snijd de steeltjes van de paddestoelen en versnijd de shiitakes in fijne plakjes. 2. Boter een grote platte ovenschotel in waarin de vis ruim past. Bestrooi de bodem rijkelijk met fijngehakte sjalot. 3. Schraap de schubben van de vis met de achterzijde van het mes. Was daarna de griet. Leg de vis op zijn geheel in de schotel, met de donkere zijde naar boven. Peper en zout de vis naar eigen smaak. 4. Overgiet de vis met de visfumet of het mosselsap en de witte wijn. Strooi de paddestoelen kriskras op en naast de vis. Beleg de vis met klontjes boter. 5. Laat de schotel boven op het fornuis zo vlug mogelijk aan de kook komen. Schuif de griet dan onmiddellijk in de oven die staat afgesteld op 240°C. Laat 20 min. garen. 6. Haal de vis uit de oven en bestrooi met fijngehakte peterselie. Serveer met gekookte nieuwe aardappeltjes en een goed glas witte wijn
Reacties op bericht (6)
16-07-2009
Welkom op het blog Pip
16-07-2009 om 10:14
geschreven door Pip
15-07-2009
Welkom op het blog Pip
15-07-2009 om 10:43
geschreven door Pip
14-07-2009
Welkom op het blog Pip
Nu of nooit het zal wel nooit zijn zeker
14-07-2009 om 00:24
geschreven door Pip
13-07-2009
Welkom op het blog Pip
Ik had meer verwacht maar het mocht niet zijn (dom van mij)
13-07-2009 om 08:27
geschreven door Pip
12-07-2009
De groetjes van ons truckertje John
Met het stuur in de hand rij ik Trucker John op zondag
dwars door bloggenland