Ingrediënten - 700 g middelgrote scampi's - 500 g mediterrane groentjes (diepvries) - 1 teentje knoflook - 250 g geraspte mozzarella - 300 g penne - 800 g tomatenstukjes met basilicum (blik) -2 eetl. olijfolie - 1/2 koffiel. paprikapoeder - Italiaanse mix (molen, Topaz) - peper en zout
Voorbereiding Dompel de diepgevroren scampi's gedurende 2 min. in heet water, pel ze en verwijder het darmkanaal. Dep droog. Snipper het teentje knoflook fijn.
Bereiding 1. Breng 3 L lichtgezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar. Giet af. 2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de scampi's al roerend tot ze lichtrozig zijn. Kruid met de Italiaanse mix en haal ze dan uit de kookpot. 3. Doe de diepgevroren groentemix in de kookpot en laat al roerend even stoven. Voeg de tomatenstukjes toe, roer om en laat op een matig vuur en zonder deksel stoven gedurende 8 à 10min; tot u een dikke groentesaus krijgt. Kruid met peper en zout, de Italiaanse mix en paprikapoeder. 4. Meng de uitgelekte penne door de groentesaus en schep in een ovenschotel. Schik er de scampi's bovenop en bestrooi met een dikke laag geraspte mozzarella. 5. Schuif in een voorverwarmde oven (180°) gedurende 5 min. en zet indien nodig nog even de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.