Lentebloemkool Bloemkool is er bijna het hele jaar door, maar is het lekkerst in de lente. Bloemkool moet je kort stomen of koken, zo blijven de roosjes beetgaar. Laat dan schrikken in ijswater of spoelen onder de kraan.
Radijsjes Jonge radijsjes hebben een scherpe, peperachtige smaak. Ze worden vaak rauw gegeten en zijn overheerlijk in salades. Radijsjes worden altijd verkocht met het loof eraan en voor de versheid laat dat zo tot je ze klaarmaakt.
Doperwtjes Verse erwtjes zijn er tot half juli. Haal ze pas op het laatste moment uit de peulen. Je kan ze rauw eten in een salade of zeer kort gekookt. Laat ze altijd even schrikken in ijskoud water om de kleur te behouden.
Jonge prei Prei wordt het jaar door gekweekt,maar er is een groot verschil tussen de grove herfst- en de winterprei die slecht weer kan verdragen, en de zomerprei met zijn lange dunne stengels, geelgroene kleur en fijne structuur. Jonge prei kan je heel fijngesneden rauw eten of stoven in een beetje boter.
Reacties op bericht (9)
26-05-2011
Lieve groetjes dikke knuffel lieverd
26-05-2011 om 16:43
geschreven door Diana
goede middag
26-05-2011 om 12:44
geschreven door emmy
25-05-2011
Lana en Pip wensen jullie een warme groet
Ik kom je een fijne woensdag wensen
De waarheid van gisteren is de onzekerheid van vandaag en de illusie van morgen.
25-05-2011 om 10:30
geschreven door lana & Pip
Lieve groetjes dikke knuffel lieverd
25-05-2011 om 03:37
geschreven door Diana
Hallo
Ik lust graag groenten
Groetjes en een fijne woensdag xxx
25-05-2011 om 02:06
geschreven door Athea
24-05-2011
Trucker_John komt met zijn 10 tonner truck door de blogs gereden met zijn vriend Zeno_Blog
.
Een legerpredikant vind ik net zo iets als een vegetarische slager.
..
24-05-2011 om 21:31
geschreven door Trucker_John & Zeno_Blog
Lana en Pip wensen jullie een warme groet
Ik kom je een fijne dinsdag wensen
Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer je het met iemand deelt.