500 g ongepelde grijze garnalen 1,5 l visfumet 1 ui 1 wortel 2 tenen knoflook 1,5 eetl tomatenpuree 2 tomaten 2 eetl bloem gas droge wtte wijn een scheut cognac een scheut arachideolie kruidenulte (peterslie, ijm, laurier) bieslook bter peper en zout
Bereiding 1. Pel de garnalen. Verhit arachideolie in een pan en fruit de garnalenschalen. Giet de olie weg en voeg een klont boter toe aan de schalen. 2.Snijd de groenten fijn en voeg eveneens toe aan de pan. Laat 2 min.zacht stoven. Blus met de cognac en fambeer. 3. Voeg de tomatenpuree en de grofgehakte tomaten toe.Laat nog 2 min. stoven 4. Bestrooi met de bloem, meng goed en laat even drogen op het vuur. Blus met de witte wijn en bevochtig met de visfumet. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje en breng al roerend aan de kook. 5. Laat 30 min. zacht koken en giet nadien door een fijne zeef. Schep in 4 borden en werk af met de gepelde garnalen en bieslook.
Reacties op bericht (1)
26-08-2011
Trucker_John komt met zijn 10 tonner truck door de blogs gereden met zijn vriend Zeno_Blog