Foto
Inhoud blog
  • Stilte
  • Terug van weggeweest
  • Schaaiten
  • Hiërarchie
  • Oudemannenvanzeventigterreur
  • Uniform
  • Sneeuw
  • Mijn droomjob
  • Facteur
  • fishes
    E-mail mij

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jospeeters
    blog.seniorennet.be/jospeet
    Fieps hersenspinsels
    Gedachten, illustraties en verhalen
    26-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sad Kermit
    ...

    26-02-2008 om 20:41 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie geloofd er in geesten?
    ...

    25-02-2008 om 07:14 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hond in Iran

    Celstraf en zweepslagen voor Iraniër die hond uitliet

    Een Iraniër heeft vier maanden cel en dertig zweepslagen gekregen omdat hij zijn hond uitliet. Dat meldt De Telegraaf.

    In veel islamitische landen wordt een hond als een 'onrein dier' gezien. De politie betrapte de 70-jarige man in één van de dorpen rond Teheran.

    Openbare orde verstoord
    In Iran is het uitlaten van honden uitdrukkelijk verboden. De man werd door de islamitische rechtbank veroordeeld wegens "verstoring van de opanbare orde".

    Ahmadinejad kocht vier honden
    Ondanks de fel bij de haren getrokken straf gaan steeds meer inwoners toch met hun huisdier de straat op. President Ahmadinejad kocht onlangs zelf openlijk vier honden. Normaal krijgen overtreders een boete of wordt hun dier in een asiel gestopt. (eb)

    22-02-2008 om 11:21 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smurka

    Smurf met boerka geweigerd uit wedstrijd 'Happy Smurfday'

    Foto Alwin Huber.
    De smurfen vieren dit jaar op 23 oktober hun 50e verjaardag. Daarom organiseert het Belgische bedrijf IMPS, dat de rechten van de smurfen bewaart, sinds januari een wedstrijd over heel Europa.

    Beeldjes
    In verschillende Europese steden worden tijdens een 'Happy Smurfday' witte smurfbeeldjes verstopt die moeten beschilderd worden door de deelnemers. Maar dat de organisatie niet alle creaties aanvaardt dat ondervond een deelnemer uit het Nederlandse Zoetermeer.

    Smurka
    Hij stuurde een blauwe smurf in met een boerka, met de naam de smurka. De blauwe neus van het popje steekt nog net door het islamitische en allesbedekkende kledingstuk heen en ook de blauwe handen en witte voetjes van het popje zijn zichtbaar. Dat schrijft de Nederlandse site AD.nl

    Religieus
    Volgens Hendrik Coysman van IMPS kunnen ze geen poppetjes toestaan die pornografisch, politiek of religieus getint zijn. "Zelfs een smurf met een kruisje zouden we uit de selectie moeten halen", aldus Coysman, "Binnenkort moeten we misschien ook smurfen met een voetbalshirt weigeren. Voorlopig zit er eentje met een ADO Den Haag-shirt tussen, maar als het te erg wordt, weigeren we die ook." (ka)
    21/02/08 15u47

    22-02-2008 om 11:17 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in loving memory Vinnie 1996 - 2008
    ...
    Windows Live Spaces

    21-02-2008 om 13:15 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update
    Ik weet het, het is lang geleden eer nog iets van me heb laten horen. Vergeef me, maar ik heb het veel te druk met school. Maar als ik tijdens mijn opzoekingen op het net iets interessants tegenkom wil ik dat met jullie delen (zie vorige bizarre nieuwtje)

    Denk nu niet dat ik tot de islam ben bekeerd (zie de islamfilmpjes), maar ik ben een studie aan't maken over de vrouw in de Islam en dan stoot je wel eens op iets, natuurlijk

    Ik heb ook heel treurig nieuws te melden. Gisteren is onze oude Pitbull gestorven. We hebben hem laten inslapen ... Hij was op en hij kon niet meer van de pijn. Het was het enige wat we nog konden doen voor hem. Hem nog langer bij ons houden zou egoïstisch geweest zijn. Ik mis hem, maar hij was al langer niet meer bij ons. Hij was niet meer de Vinnie die wij kenden. Ook zijn hersenen takelden af en eenvoudige alledaagse bevelen begreep hij niet meer.

    21-02-2008 om 13:13 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloedgever

    Hond geeft 20 keer bloed

    De mastiff is een kloek hondenras
    Lurch, een mastiff-hond van 90 kilo, werd door de Rode Kruisafdeling van Michigan in de bloemetjes gezet omdat hij twintig keer bloed heeft gegeven. Tijdens een plechtigheid in Howell kreeg hij de titel van 'Pet's Best Friend'.

    Hondenlevens redden
    Lurch, een 2-jarige Engelse mastiff, geeft eens in de vier weken bloed voor andere honden. Hierdoor werden al meerdere viervoeters van de dood gered, onder meer een hond die aan het rattenvergif gezeten had.

    Dierentuin
    Baasje Joni Melvin- Thiede is trots op Lurch. Maar ook z'n Lucas - een Amerikaanse mastiff - z'n zeven katten, z'n kippen en vier... zeehonden hebben zijn hart gestolen. (eb)

    21-02-2008 om 13:04 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.double trouble
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Double Trouble, het katje met twee gezichten

    Dit katje kan later alvast met een gerust gemoed de baan op: met zijn twee kopjes ziet hij elk gevaar van ver afkomen.

    'Double Trouble', zoals de poes toepasselijk genoemd werd, werd geboren in de slaapkamer van zijn baasje, de Amerikaanse Rennee Cook. Die schrok zich uiteraard een hoedje toen ze de vreemde nakomeling van haar half-perzische kat Amber van naderbij aanschouwde.

    "Ik nam het beestje in mijn armen en nog kon ik niet geloven dat hij twee gezichten had. Ik dacht zelfs dat hij dood was omdat hij zo koud aanvoelde. Tot hij plots met zijn staart begon te wiebelen en van dan af is hij er niet meer mee opgehouden. Hij heeft een stevige hartslag, waardoor ik er goede hoop op heb dat hij het zal halen", aldus Cook. (svm)

    21-02-2008 om 13:01 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kat met twee gezichten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... Kat met drie ogen en twee gezichten Lil'Bit stelt het prima. In Arizona in de Verenigde Staten is een kat met drie ogen en twee gezichten na zeven maanden nog steeds in leven. Het baasje geeft Lil'Bit via een druppelaar voeding. Het beestje werd vier ogen geboren. De twee ogen in het midden zijn echter veranderd in een groot oog. Twee paar hersenen Onderzoekers geloven dat Lil'Bit ook twee paar hersens heeft. Het viel hen op dat als het ene gezicht slaapt, de andere wakker en alert blijft. Ook merkten ze dat er tijdens een verkoudheid slechts bij één van de twee neuzen sprake was van een loopneus. Verder is er volgens de eigenares sprake van stereogeluid als de kat begint te snorren, meldt Luchtignieuws. (vsv)

    21-02-2008 om 12:55 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gekloonde pit bull

    Amerikaanse bestelt kloon van pitbull in Zuid-Korea

    Een Zuid-Koreaans bedrijf richt zich sinds kort op het klonen van huisdieren en heeft zijn eerste klant binnen: een Amerikaanse vrouw die een kloon heeft besteld van haar overleden pitbull. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De vrouw was bijzonder gehecht aan het dier, omdat het haar leven redde toen zij werd aangevallen door een andere hond, die haar arm afbeet.

    Universiteit van Seoul
    Het bedrijf, RNL Bio, werkt samen met de wetenschappers die als eersten in de wereld een hond kloonden, zei woordvoerster Kim Yoon. Het gaat om een team van de Nationale Universiteit in Seoul onder leiding van professor Lee Byeong-chun, een belangrijke medewerker van de in ongenade gevallen stamcelspecialist Hwang Woo-suk.

    Nep of bonafide?
    Veel van de spectaculaire doorbraken waarmee Hwang het wereldnieuws haalde bleken achteraf nep, maar het klonen van de hond, de Afghaanse windhond Snuppy, werd als bonafide aangemerkt. Het hondenkloonteam stond onder leiding van Lee en kloonde later nog meer honden en zelfs een wolf. Lee bevestigde de samenwerking met RNL Bio, maar gaf geen bijzonderheden.

    Eén kans op vier
    Woordvoerster Kim zei dat de kans op succes bij het klonen van de pitbull van de Californische Bernann McKunney ongeveer 25 procent bedraagt. Het DNA moet komen van een stukje oorweefsel dat McKunney de hond afnam voordat hij anderhalf jaar geleden stierf en dat zij in bewaring gaf bij een Amerikaans biotechbedrijf.

    RNL Bio wil in de toekomst ook honden gaan klonen die geschikt zijn voor speciale taken als bijvoorbeeld het opsporen van bommen. (novum/eb)

    18-02-2008 om 08:25 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.120 jaar?

    Vrouw beweert dat ze 120 is

    Mariam Amash verloor haar identiteitskaart en vulde formulieren in voor een nieuw exemplaar. Toen ze haar leeftijd vermeldde, werden er wenkbrauwen gefronst. Ze beweerde dat 120 is. Klopt het dan is ze meteen ook de oudste vrouw van de wereld. Vandaag gaat die eer naar Edna Parker uit Indiana. Ze is 114 en staat in het Guinness Book of Records.

    Geboortejaar 1888
    Een woordvoeder van het Israëlische ministerie van Binnelandse Zaken bevestigt de aanvraag van de vrouw en meldt dat ze in het bevolkingsregister staat onder het geboortejaar 1888. "Maar we weten niet of het ook klopt", aldus Sabine Haddad. De vrouw werd op basis van een Turks geboortecertificaat ingeschreven in het bevolkingsregister toen Turkije nog heerste over Jisr a-Zarka, de streek waar de vrouw woont.

    Dagelijks glas olijfolie
    Volgens familieleden heeft Amash tien zonen en een dochter en 120 kleinkinderen. Volgens een aangetrouwde grootdochter is Mariam nog steeds actief. "Ze wandelt nog elke dag en ze drinkt ook dagelijks een glas olijfolie. Het is ook altijd druk bij haar thuis. Ze vertelt vaak over vroeger en het Turkse verleden in Israël." Turkije verloor de controle over Israël na de Eerste Wereldoorlog, schrijft Miamiherald.

    Meer documenten nodig
    De vrouw is ook heel gelovig. Vier keer ging ze op bedevaart naar Mecca. De laatste keer was vijftien jaar geleden. Amarilis Espinoza van het Guinnes Book zegt dat er meerdere documenten nodig zijn om haar leeftijd te staven. "We hebben zoveel mogelijk documenten nodig waaruit blijkt dat ze weldegelijk 120 is. We roepen niet zomaar iemand uit tot de oudste vrouw van de wereld!" (vsv)

    18-02-2008 om 08:20 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi op z'n moslims

    ...

    17-02-2008 om 12:21 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The veiled monologues

    ...

    16-02-2008 om 21:55 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Why I choose
    ...

    16-02-2008 om 21:54 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moslimmode
    ...

    16-02-2008 om 21:38 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoofddoek verbieden?
    ...

    16-02-2008 om 21:36 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hijaab
    ...

    16-02-2008 om 21:32 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoofddoekjes kijken
    ...

    16-02-2008 om 21:29 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.part-time hond

    Deeltijdse hond voor Amerikanen met weinig tijd

    Een Amerikaans bedrijf heeft een oplossing voor dierenliefhebbers met weinig tijd: een deeltijdse hond.

    Voor vijftig dollar (34 euro) per maand en een jaarlijkse bijdrage van honderd dollar (64 euro) kunnen de parttime-eigenaars dollen met de zogeheten timesharedog en hem daarna weer inleveren bij het bedrijf FlexPetz.

    Cursus
    De meeste dieren zijn honden die dringend op zoek zijn naar een nieuw baasje, aldus het bedrijf. Om de hond te mogen lenen, moeten de nieuwe eigenaars eerst een cursus volgen. Voor zichzelf welteverstaan. (eb)

    15-02-2008 om 18:09 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.superhond

    Superhond redt twee keer leven

    De Japanse superhond is een labrador
    Een labrador heeft in Japan het leven van een 86-jarige man gered. Toen ze met haar baasje aan het wandelen was, begon het dier aan een sloot plots te blaffen. Haar baasje ging kijken en zag de man in het ijskoude water liggen. Het was al donker buiten en zonder de hond was de man waarschijnlijk doodgevroren.

    Het baasje van de hond werd inmiddels gehuldigd, maar in feite is de hond uiteraard de grote held van het verhaal. Het was trouwens niet de eerste keer dat de hond een leven redt. Vorig jaar begon ze te blaffen in de buurt van een auto die onder een brug geparkeerd stond. Haar baasje ontdekte toen een man die op het punt stond om zelfmoord te plegen. (gb)

    15-02-2008 om 17:50 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blauwe ogen

    Alle mensen met blauwe ogen stammen af van één voorouder

    Alle mensen die momenteel rondlopen met blauwe ogen, stammen af van één voorvader die zo'n 10.000 jaar geleden leefde in het gebied rond de Zwarte Zee. Dat schrijft de Independent on Sunday, op basis van nieuw Deens onderzoek.

    Alle windstreken
    Professor Hans Eiberg en zijn ploeg, die zijn verbonden aan de universiteit van Kopenhagen, bestudeerden bij zo'n 800 mensen uit alle windstreken, van blonde Scandinaviërs met blauwe ogen tot inwoners van landen als Turkije en Jordanië de genetische basis van de kleur van onze ogen en ontekten dat 99,5 procent van de blauwogige proefkonijnen die hun DNA lieten testen dezelfde piepkleine mutatie vertonen in het gen dat de kleur van de iris bepaalt. Dat geeft aan dat deze mutatie zich voordeed bij één mens, aan wie sindsdien ontelbare mensen hun blauwe ogen danken.

    Mutatie
    Wanneer die mutatie precies optrad is niet na te gaan, maar vermoedelijk gebeurde dat zo'n 10.000 jaar geleden, toen er als gevolg van de groeiende landbouw in het Midden Oosten de bevolking in Europa razendsnel toenam. "De mutatie die verantwoordelijk is voor onze blauwe ogen deed zich vrijwel zeker voor in het noordwesten van de streek rond de Zwarte Zee", aldus professor Eiberg.

    Chromosomen
    "In oorsprong is bruin de kleur van onze ogen, wat veroorzaakt wordt door de concentratie van het donkere huidpigment melanine. Maar in het noorden van Europa deed zich een mutatie voor in een gen dat OCA2 werd genoemd. Daardoor werd er in sommige chromosomen een knop omgedraaid die de melanine afstopte en de mogelijkheid tot bruine ogen afsloot. Hieruit kunnen we afleiden dat mensen met blauwe ogen dezelfde voorvader hebben, want bij hen zit dezelfde 'knop' op precies dezelfde plaats in hun DNA. Er is wat dit betreft geen enkel verschil tussen mannen en vrouwen", zo schreef de vorser in het vakblad "Human Genetics".

    Zonneschijn
    Waarom die blauwe ogen vooral voorkomen in het noorden van Europa en in zuidelijk Rusland wordt in dit onderzoek niet behandeld. Aangenomen wordt echter dat dit iets te maken heeft met het feit dat blauwe ogen voordelen boden tijdens de lange uren zonneschijn in de zomer en de korte 'lichturen' tijdens de winetrmaanden. Een andere mogelijkheid is dat blauwe ogen aantrekkelijk werden gevonden en dus een pluspunt vormden wat de natuurlijke selectie betreft. (belga/ka)

    14-02-2008 om 09:20 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • eliano
  • yessie
  • meermin
  • horrormovies
  • huismusje


  • You'll never looked into my eyes but don't you wanna know ... What the dark and the wild and the different know ... (Melissa Etheridge)
    Laatste commentaren
  • geen put is te diep om er niet uit te geraken (ANNEKE)
        op Terug van weggeweest
  • Elke dag... (Hetty1943)
        op Terug van weggeweest
  • Nog een aangename avond en een goede start van de week (marcoen ria)
        op Stilte
  • Gewoon een avondgroetje . (mandy)
        op Terug van weggeweest
  • Tattoomateriaal (Koen)
        op dagje solden
  • Archief per maand
  • 03-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007

    Over mijzelf
    Ik ben zomaar iemand, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Fiep.
    Ik ben een vrouw en woon in Balen () en mijn beroep is dromen.
    Ik ben geboren op 07/10/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: schrijven, tekenen, computeren, observeren, mijn huisdieren en mijn lief.
    Ik ben herstellend CVS patient. Sinds een paar maanden durf ik opnieuw toekomstplannen maken. Via het schrijven kan ik me uiten en ik hoop om via deze blog nieuwe zielsverwanten te vinden
    Alleen zinnige dingen
  • Maandagse groeten Fiep
  • ff kennis maken
  • Hallo dierenvriend !
  • mooi blog
  • Op bezoek

    Geen voorgedrukte reclame asjeblief



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!