Foto
Inhoud blog
  • Stilte
  • Terug van weggeweest
  • Schaaiten
  • Hiërarchie
  • Oudemannenvanzeventigterreur
  • Uniform
  • Sneeuw
  • Mijn droomjob
  • Facteur
  • fishes
    E-mail mij

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ludovikus
    blog.seniorennet.be/ludovik
    Fieps hersenspinsels
    Gedachten, illustraties en verhalen
    31-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jobhunting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen vijf uur (zomertijd) was ik klaarwakker. Vol plannen voor vandaag. Afgelopen weekend had ik verschillende email - sollicitaties verstuurd en vandaag had ik twee afspraken met interim-bureaus op het programma staan. Ik deed geen oog meer dicht. Kwart na vijf stond ik op en zette me voor de computer. Drie uur lang heb ik rondgesurft op zoek naar werk op de vdab - website. Een tiental sollicitaties heb ik verstuurd.

    Het eerste interimbureau stelde me enkele aanbiedingen voor, waaronder een grote doehetzelfzaak. Een jaar of acht geleden had ik ook de kans om daar te beginnen. Het is hard werken, maar wel plezant. Full time, die gemakklijk anderhalve time kan worden. Het is een binnen en buiten gaan van nieuw personeel. Slechts enkelen blijven, omdat het ook weekendwerk betreft. Zondag is officieel vrij, maar maandelijks staat er altijd wel iets op de kalender zodat ze ook op zondag "vrijwilligers" zoeken. Toen heb ik die kans niet genomen omdat ik een deeltijdse baan zocht, die ik gemakkelijk kon combineren met mijn zelfstandige zaak. Een beslissing die ik sindsdien nog altijd betreur.

    Ik heb wel meer slechte beslissingen genomen op dat gebied. Daarom dat we er financieel zo slecht voorstaan. Maar nu krijg ik opnieuw een kans. Morgenmiddag heb ik daar een gesprek. Net zoals ik vanmiddag een gesprek had in een speelgoedzaak. Woensdag in een restaurant, donderdagvoormiddag in een ander restaurant en dondernamiddag in een tuincentrum. Uiteindelijk ga ik weer teveel keus hebben. Ik ben nu al bang dat ik het verkeerde ga kiezen, zodat ik daar binnen acht jaar opnieuw spijt van zal hebben.

    31-03-2008 om 19:30 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    30-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huishond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb terug tijd. Een voordeel van het vroegtijdig einde van mijn studententijd. Met de lente in aantocht, nam ik schoonma mee naar een tuincentrum. Met schoonma naar een "bloemenparadijs" gaan is hetzelfde als een kind in een speelgoedwinkel loslaten. Met grote ogen en vreugdevolle kreetjes kijkt ze rond. Ieder potje eens bekijken, ieder bloemetje bewonderen en ook al had ze zich voorgenomen om niets te kopen, toch staan twijfelen tussen de ontelbare keuzemogelijkheden. Ze is met een volle kar buiten gegaan. Eind volgende week komt haar nieuwe tuinman voor de eerste keer haar tuintje onder handen nemen. Nu schoonpa er niet meer is, moet ze het onderhoud van haar tuintje uitgeven. Het zal weer een hele aanpassing zijn, om een andere man in haar tuintje te zien werken.

    Ik had ook enkele goedkope heesterplantjes meegebracht. Wij hebben een grote tuin. Te groot eigenlijk. Het achterste gedeelte is veranderd in een bos. Ik heb er de afgelopen tien jaar boompjes en struiken ingeplant. De meeste verstotelingen uit andere tuinen die ik met liefde geadopteerd heb. De kippen onderhouden het onkruid dat er tussen groeit, dus veel werk heb ik er eigenlijk niet aan. Maar rond het huis is het nog een kale woestenij. Een verwilderde brandnetelweide.

    De laatste jaren heb ik al enkele schamele pogingen gedaan om ook dit gedeelte tot een waar vogelparadijs om te toveren. Ik wil geen mooi aangelegd tuintje. Maar een "wildtuin" met bomen, struiken en hier en daar een bloemetje en kruiden. Maar op dit moment is het echt een wildernis. Hoog tijd om die eens aan te pakken. Naast het huis begint mijn border aardig op te schieten. Aan de ene kant heb ik vorig jaar het begin van een heg geplant, dat duurt nog wel een jaartje voor die in de gang schiet. Aan de andere kant van het huis is echter nog niets gebeurd.

    Vanmorgen vroeg, de zon scheen en de vogels floten uitbundig. De weersvoorspelling voorzag regen en wind. Maar zelfs in een uurtje zou ik al een hele hoop gedaan krijgen. Volle moed begon ik eraan. Ik plantte de heesterplanten die ik gekocht had. Een schamel begin van een nieuwe heg. De bloembakken schoongemaakt, onkruid uitgetrokken in mijn border en onze Stitch heeft flink geholpen moet ik toegeven. Stitch is een echte huishond, zoals er huisvrouwen en -mannen bestaan. Hij helpt mee poetsen, koken (ik noem hem soms mijn eigen Piet Huysentruitje). Hij is gek op de meest vreemde dingen, voor een hond. Zoals appel, peer, sla ... Hij lust werkelijk alles. En nu blijkt hij ook een talentvolle tuinman te zijn. Als hij het nog afleert om de kippen op te jagen, is hij de perfecte hond.

    30-03-2008 om 11:31 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leverpaté
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanochtend al heel vroeg speelde Lotje, onze driejarige poes, voor wekker. Zij heeft een heel irritante manier van wekken. Ze krabt heel luidruchtig met haar lange, scherpe nagels aan de matras. Aan de kant van manlief. Meestal trapt hij dan woest in het luchtledige, met als gevolg dat ik opsta en ons madame geef wat ze verlangt: de buitendeur openen, melkje geven of vleesje. Voor brokjes haalt ze je meestal niet uit je bed. Maar vanmorgen stond manlief grommend op.

    Ik bleef nog enkele uurtjes in ons lekkere warme bed liggen, om uiteindelijk beneden een overspannen manlief te vinden en een ontevreden kat. De hele ochtend al speelde ze, volgens hem, met zijn voeten. Ze zette alle kastdeuren open, liep hem mauwend en klagend achterna. Als dat niet hielp, laadde ze alle kasten uit, gooide dingen op de grond, vloog in het rond, sprong overal op en haar laatste middel was gemeen krabben, bijten en grommen. Manlief was wanhopig en bijna op het oorlogspad. Wat was er aan de hand?

    Lotje had zin in vlees ... Geen brokjes, geen melk ...maar lekkere, sappige vleesbrokje of nog beter ... paté. Maar ik had niets in huis voor mijn lieve poesjes. Alleen brokjes en wat melk. Maar dat was duidelijk niet naar haar zin. Naar buiten wilde ze ook niet. Bij de buren krijgt ze ook eten, heb ik sinds kort ontdekt. Soms gaat ze eerst daar eens een kijkje nemen, voor ze genoegen neemt met ons "goedkoop merk". Maar deze keer niet. Ze eiste bediening, en wel onmiddellijk. Demonstratief ging ze voor haar lege eetpotje zitten en ze keek me aan in een oorverdovend stilzwijgen. Voor mij veel erger dan grommen, krabben of bijten.

    Uiteindelijk trok ik met een diepe zucht de ijskast open. Op zoek naar eventuele katvriendelijk restjes. En ja hoor, er lag nog een beetje leverpate met de vetrandjes er nog bij. Ik gooi de lekkernij in haar bakje en opgelucht heeft ze het opgesmikkeld. Lotje blij, ik blij en manlief opgelucht.

    29-03-2008 om 17:14 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blij met een dode mus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat een gedoe ... werk zoeken, vinden en houden! Vanmorgen trok ik met goede moed naar interimkantoren. Bij het tweede kantoor had ik geluk. Maandag kon ik beginnen in een bedrijf in Paal. In ploegen, wat wel zwaar is voor een cvs patientje als ik. Maar ja, alles voor de belastingen.

    Ik kreeg al werkschoenen mee, inlichtingen over het bedrijf. Soit, klaar om te starten. Ik ben het al gaan zoeken, voor het geval ik maandagochtend om vijf uur verloren zou rijden. Al maar goed, want onderweg was er een brug onderbroken en in Limburg kennen ze het concept "omleiding" niet, laat staan straatnaambordjes ... Uiteindelijk, ik heb een meer dan uitstekend richtinggevoel wat naar het schijnt zeldzaam is bij vrouwen, heb ik het toch gevonden.

    Net kreeg ik telefoon. Het gaat maandag niet door ... Misschien later op de maand maar ik sta eerst op de lijst. Maar daar geraken de belastingen niet mee betaald. Ze hadden echter ook een beetje beter nieuws. Ze waren op zoek naar iemand die part time wil werken. 25u/week. Ook in Paal bij een bedrjf die medicijnen voor dieren onder dierenatsen verdelen. Goed betaald en licht werk. Niet zoveel verdient als een full time in ploegen, maar wel een beetje beter vol te houden voor ondergetekende.

    Ik heb toegestemd voor een sollicitatiegesprek, in de loop van volgende week. Maar zoals ik vroeger al heb geleerd en nu wordt ik er opnieuw met mijn neus bovenop gedrukt ... Nooit zeker zijn van werk voor ik ook effectief een contract getekend heb ...

    28-03-2008 om 16:25 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fini schoolcarière ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Slecht en goed nieuws ... Gisteren een grote verrassing in de brievenbus gekregen. De nachtmerrie aller nachtmerries. Een belastingsbrief van ... €3000. Ik was zo zeker dat het een vergissing moest zijn, omdat onze "boekhouder" verleden jaar had uitgerekend dat manlief zo's slordige € 700 zou terugtrekken. Het was ook een vergissing ... van onze "boekhouder". Zij had manliefs invaliditeitsinkomen vergeten bij te rekenen en de ziekenkas trekt blijkbaar zo goed als geen belastingen van de uitkering af. Hadden ze ons wel eens voor mogen waarschuwen ... niet?

    Soit, effe paniek hier in huize Fiep. Al maar een chance dat ik nogal oplossingsminded ben. Ik blijf niet snel bij de pakken neerzitten en  ik zoek onmiddellijk naar een oplossing. En de enige die ik vond was: ondergetekende heeft een job nodig. Een Full - time job. Geen tijd meer voor de studie of andere afleidingen. Onze bankrekening en manliefs tattoocariére heeft voorrang. Ik heb er alles voor over om hem daarin te steunen. Dus: vaarwel schoolcarière.  De gedachte om een student te zijn was fijn. Ik zou het aankunnen, zeker weten, maar het mag niet zijn. Er zijn andere, belangerijkere dingen. En wie weet ... misschien komt het er ooit nog wel van.

    Ondertussen heb ik alweer enkele vooruitzichten. Ik heb gesoliciteerd als parkeerwachter. Zie ik echt wel zitten, parkeerbonnen uitschrijven. Ondertussen heb ik ook een betalende opleiding van computertechnicus gevonden. Een jaarcontract, minimumloon betaald maar wel 85 % kans op vast werk nog voor het jaar om is. Manlief heeft met enkele schuldgevoelens te kampen omdat hij vind dat ik nu mijn dromen laat varen. Maar bij mijn dromen hoort ook het feit dat hij zijn tattoocarière kan uitbouwen. Dat we zonden geldproblemen kunnen leven. Dat we geld hebben om af en toe iets extra te doen en wie weet eens op vakantie te kunnen gaan. Om ontspannen door het leven te gaan en te kunnen en durven genieten.

    En nu heb ik ook opnieuw tijd om te schrijven ...

    26-03-2008 om 00:00 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het tragische verhaal van het nichtje van een goede vriend
    Vorig jaar vertelde een heel goede vriend van ons dat zijn broer in de gevangenis zat voor het jarenlange misbruik van zijn dochter. Zijn overige broers, zijn moeder en de vrouw van de dader kozen zijn kant. "Hij had altijd al een speciale band met zijn dochter" was de reactie. "De mensen hebben geen zaken met wat er binnenshuis gebeurd." Nog zo'n mooie uitspraak die hij te horen kreeg.

    Het meisje en haar broer konden alleen bij hem en zijn vrouw terecht. Geschokt keerde hij ook zijn rug naar zijn familie die hij niet meer herkende.
    De vrouw smeet haar dochter en zoon uit huis, want haar man mocht, van de rechter, niet terugkeren naar het huis waar zijn kinderen woonden. Dus zij moesten het huis verlaten. De man zit zijn straf nog altijd uit ...

    06/03 Incest-vader erft fortuin van misbruikte dochter

    Een 46-jarige man uit Ham, momenteel in de cel wegens seksueel misbruik van zijn dochter, kan een groot deel van haar nalatenschap erven. De jonge vrouw (24) kwam vorige maand om het leven in een tragisch verkeersongeluk.

    Ook een deel van de eventuele schadevergoeding die de dochter eiste, kan via de erfenis naar de man terugvloeien. De broer van het slachtoffer reageert ontzet.

    Vorig jaar veroordeelde de correctionele rechtbank van Hasselt de man tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan twee jaar effectief. Ook werd hij voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet. Het slachtoffer voerde nog een (lopende) burgerrechtelijke procedure waarbij ze een schadevergoeding eiste.

    Vorige maand kwam de vrouw echter om het leven in een verkeersongeluk. De advocate van het slachtoffer en haar broer hebben de ouders gevraagd af te zien van de erfenis, zonder resultaat. De jonge vrouw had veel gespaard en had een levensverzekering. Omdat het ongeluk gebeurde op weg naar haar werk, zal ook de verzekering van de werkgever nog een schadevergoeding uitbetalen. De wet voorziet alleen ‘onwaardigheid tot erven’ bij moord of poging tot moord. Senator Martine Taelman (Open Vld) diende onlangs een wetsvoorstel in om het erfrecht te versoepelen. Uitgerekend vandaag buigt de senaatscommissie voor Justitie zich over het voorstel.

    Sofies broer Tom (23) krijgt geen goed woord over zijn lippen. “Mijn vaders wil was wet. Gebeurde iets tegen zijn zin, dan was het ambras. Door psychologische problemen heb ik tot mijn twaalfde last gehad van bedplassen. Hij strafte me door mijn matras af te pakken, ik moest een hele week op de lattenbodem slapen. Ik herinner me ook dat ik als jongen ooit met een bloedneus op de badkamer zat nadat hij me tegen de muur had geslagen.”

    Ook Sofie werd niet gespaard door haar vader. Ze werd tussen haar 14 en 24 jaar seksueel misbruikt. Tom: “Ik had de laatste tijd een vermoeden, maar ik heb nooit iets gezien en had dus geen bewijzen. Vorig jaar heeft ze het me verteld en zijn we naar de politie gestapt. Mijn moeder heeft ons toen uit het huis gezet en we hebben samen een huis gehuurd. Ik kreeg de schuld van alles, ik had zogezegd mijn zus omgepraat om naar de politie te gaan. Mijn jongere broer en mijn grootmoeder verwijten mij dat mijn vader in de cel zit. Met mijn jongere zus heb ik de jongste tijd een betere band. En met mijn moeder spreek ik liever niet meer. Ze zegt dat ze van niets wist, maar dat geloof ik niet.”

    Intussen is Tom bang voor de dag dat zijn vader vrijkomt. “Ik denk dat hij me zal komen opzoeken om een confrontatie aan te gaan.” Eind vorig jaar zag het er allemaal goed uit voor de door hun moeder verbannen kinderen. “Bij Kerstmis spraken Sofie en ik af dat we zouden zwijgen over het verleden en dat we van 2008 een fantastisch jaar gingen maken. Eind januari zei ze dat ze zich nog nooit zo gelukkig had gevoeld”.

    Maar op 1 februari slaat het noodlot onverbiddelijk toe. Sofie komt om het leven in een tragisch verkeersongeluk op de E313. Het drama werd nog groter toen de erfenis ter sprake kwam. “Wanneer iemand geen kinderen heeft en niet gehuwd is, erven de ouders, broers en zussen het vermogen van de overleden persoon”, zegt Sofies advocate Karolien Eens.

    “Het erfrecht bepaalt dat de helft naar de ouders gaat en de andere helft naar broers en zussen. In dit geval betekent dat de veroordeelde vader een vierde erft. Het gaat om een redelijk groot bedrag. Sofie had veel gespaard en een levensverzekering. Het ongeluk gebeurde op weg naar het werk, dus daar komt de verzekering ook nog tussen. Er is nog een procedure hangende om een schadevergoeding te krijgen. als die uitgekeerd wordt, komt een deel daarvan via de erfenis terug bij de vader terecht. Ik heb de ouders gevraagd afstand te doen van de erfenis, tot nu toe zonder resultaat.” En dat frustreert ook Tom mateloos.

    “Het is allemaal om het geld te doen. Mijn moeder heeft bij Sofies werkgever het achterstallige loon en vakantiegeld al opgevraagd. Sofie zou nooit gewild hebben dat onze vader iets van haar kreeg. Hij heeft tien jaar lang zijn ‘plezier’ gehad en nu wordt hij er ook nog voor beloond. Ik hoop dat de wetgeving snel wordt aangepast zodat andere mensen niet hetzelfde moeten meemaken. Dan is de dood van mijn zus tenminste niet zinloos geweest”.


    printversie

    06-03-2008 om 12:33 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elhassan, de naaste buur van onze koninklijk familie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op foto

    06-03-2008 om 10:52 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.of Clinton?
    ...

    05-03-2008 om 13:40 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama
    ...

    05-03-2008 om 13:37 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • eliano
  • yessie
  • meermin
  • horrormovies
  • huismusje


  • You'll never looked into my eyes but don't you wanna know ... What the dark and the wild and the different know ... (Melissa Etheridge)
    Laatste commentaren
  • geen put is te diep om er niet uit te geraken (ANNEKE)
        op Terug van weggeweest
  • Elke dag... (Hetty1943)
        op Terug van weggeweest
  • Nog een aangename avond en een goede start van de week (marcoen ria)
        op Stilte
  • Gewoon een avondgroetje . (mandy)
        op Terug van weggeweest
  • Tattoomateriaal (Koen)
        op dagje solden
  • Archief per maand
  • 03-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007

    Over mijzelf
    Ik ben zomaar iemand, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Fiep.
    Ik ben een vrouw en woon in Balen () en mijn beroep is dromen.
    Ik ben geboren op 07/10/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: schrijven, tekenen, computeren, observeren, mijn huisdieren en mijn lief.
    Ik ben herstellend CVS patient. Sinds een paar maanden durf ik opnieuw toekomstplannen maken. Via het schrijven kan ik me uiten en ik hoop om via deze blog nieuwe zielsverwanten te vinden
    Alleen zinnige dingen
  • Maandagse groeten Fiep
  • ff kennis maken
  • Hallo dierenvriend !
  • mooi blog
  • Op bezoek

    Geen voorgedrukte reclame asjeblief



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!