Foto
Inhoud blog
  • Stilte
  • Terug van weggeweest
  • Schaaiten
  • Hiërarchie
  • Oudemannenvanzeventigterreur
  • Uniform
  • Sneeuw
  • Mijn droomjob
  • Facteur
  • fishes
    E-mail mij

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gerardkeijser
    blog.seniorennet.be/gerardk
    Fieps hersenspinsels
    Gedachten, illustraties en verhalen
    16-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hijaab
    ...

    16-02-2008 om 21:32 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoofddoekjes kijken
    ...

    16-02-2008 om 21:29 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.part-time hond

    Deeltijdse hond voor Amerikanen met weinig tijd

    Een Amerikaans bedrijf heeft een oplossing voor dierenliefhebbers met weinig tijd: een deeltijdse hond.

    Voor vijftig dollar (34 euro) per maand en een jaarlijkse bijdrage van honderd dollar (64 euro) kunnen de parttime-eigenaars dollen met de zogeheten timesharedog en hem daarna weer inleveren bij het bedrijf FlexPetz.

    Cursus
    De meeste dieren zijn honden die dringend op zoek zijn naar een nieuw baasje, aldus het bedrijf. Om de hond te mogen lenen, moeten de nieuwe eigenaars eerst een cursus volgen. Voor zichzelf welteverstaan. (eb)

    15-02-2008 om 18:09 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.superhond

    Superhond redt twee keer leven

    De Japanse superhond is een labrador
    Een labrador heeft in Japan het leven van een 86-jarige man gered. Toen ze met haar baasje aan het wandelen was, begon het dier aan een sloot plots te blaffen. Haar baasje ging kijken en zag de man in het ijskoude water liggen. Het was al donker buiten en zonder de hond was de man waarschijnlijk doodgevroren.

    Het baasje van de hond werd inmiddels gehuldigd, maar in feite is de hond uiteraard de grote held van het verhaal. Het was trouwens niet de eerste keer dat de hond een leven redt. Vorig jaar begon ze te blaffen in de buurt van een auto die onder een brug geparkeerd stond. Haar baasje ontdekte toen een man die op het punt stond om zelfmoord te plegen. (gb)

    15-02-2008 om 17:50 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blauwe ogen

    Alle mensen met blauwe ogen stammen af van één voorouder

    Alle mensen die momenteel rondlopen met blauwe ogen, stammen af van één voorvader die zo'n 10.000 jaar geleden leefde in het gebied rond de Zwarte Zee. Dat schrijft de Independent on Sunday, op basis van nieuw Deens onderzoek.

    Alle windstreken
    Professor Hans Eiberg en zijn ploeg, die zijn verbonden aan de universiteit van Kopenhagen, bestudeerden bij zo'n 800 mensen uit alle windstreken, van blonde Scandinaviërs met blauwe ogen tot inwoners van landen als Turkije en Jordanië de genetische basis van de kleur van onze ogen en ontekten dat 99,5 procent van de blauwogige proefkonijnen die hun DNA lieten testen dezelfde piepkleine mutatie vertonen in het gen dat de kleur van de iris bepaalt. Dat geeft aan dat deze mutatie zich voordeed bij één mens, aan wie sindsdien ontelbare mensen hun blauwe ogen danken.

    Mutatie
    Wanneer die mutatie precies optrad is niet na te gaan, maar vermoedelijk gebeurde dat zo'n 10.000 jaar geleden, toen er als gevolg van de groeiende landbouw in het Midden Oosten de bevolking in Europa razendsnel toenam. "De mutatie die verantwoordelijk is voor onze blauwe ogen deed zich vrijwel zeker voor in het noordwesten van de streek rond de Zwarte Zee", aldus professor Eiberg.

    Chromosomen
    "In oorsprong is bruin de kleur van onze ogen, wat veroorzaakt wordt door de concentratie van het donkere huidpigment melanine. Maar in het noorden van Europa deed zich een mutatie voor in een gen dat OCA2 werd genoemd. Daardoor werd er in sommige chromosomen een knop omgedraaid die de melanine afstopte en de mogelijkheid tot bruine ogen afsloot. Hieruit kunnen we afleiden dat mensen met blauwe ogen dezelfde voorvader hebben, want bij hen zit dezelfde 'knop' op precies dezelfde plaats in hun DNA. Er is wat dit betreft geen enkel verschil tussen mannen en vrouwen", zo schreef de vorser in het vakblad "Human Genetics".

    Zonneschijn
    Waarom die blauwe ogen vooral voorkomen in het noorden van Europa en in zuidelijk Rusland wordt in dit onderzoek niet behandeld. Aangenomen wordt echter dat dit iets te maken heeft met het feit dat blauwe ogen voordelen boden tijdens de lange uren zonneschijn in de zomer en de korte 'lichturen' tijdens de winetrmaanden. Een andere mogelijkheid is dat blauwe ogen aantrekkelijk werden gevonden en dus een pluspunt vormden wat de natuurlijke selectie betreft. (belga/ka)

    14-02-2008 om 09:20 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oud ...
    Ik kan het zelf niet geloven. Ik zit hier te luisteren naar operamuziek notabene, en ik geniet er nog van ook. Gisteren de CD van mijn nieuwste ontdekking nog binnen gehaald en ik ben echt verkocht. Wordt ik nu oud?

    30-01-2008 om 18:52 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Potts: de nieuwe Pavarotti
    Opnieuw geveld ... met hevig spierkrampen deze keer, als gevolg van. Ik kan amper mijn hoofd recht houden. Dus opnieuw gedwongen platte rust. Wat doe je in zo'n geval? Juist ... zappen. Wat is er te zien overdag? Oprah. Vandaag ging het over de makers van You Tube en over degene die 'het gemaakt hebben' door You Tube. Ik werd vooral geraakt door Paul Potts. Een kleine mollige man van middelbare leeftijd. Een televerkoper. Niets speciaals. De onzekerheid en bescheidenheid straalt van zijn gezicht. Nadat de jury vraagt wat hij komt doen antwoord hij verlegen: "Opera". Je ziet ze denken: "Dat wordt niks. " De intro begint ... de zaal is doodstil en dan ... ik dacht dat het playback was ... maar het is zijn echte, ongeschoolde stem. Enfin, kijk en luister zelf maar ... en geniet






    Zijn eerste Cd is ondertussen uit en heet: "One Chance". Ik ben 'm aan't downloaden en ik weet zeker dat ik er mijn schoonmoeder ook een enorm plezier mee doe.

    29-01-2008 om 19:09 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PWA
    Het leven kan soms vreemde wendingen nemen. Verleden week was ik dus doodziek, ik heb er zelfs een examen voor moeten laten schieten. Nou ja schieten, binnen enkele weken krijg ik mijn kans. Maar ziek zijn betekent verveling en dat is nooit goed ... Op deze manier ben ik aan het studeren geraakt. Dus ik surfte wat rond, paste op de VDAB mijn dossier aan en mailde enkele sollicitaties.

    Vandaag kreeg ik het nieuws dat ik niet in aanmerking kom wegens niet de goede opleiding of diploma. Ik was wel even teleurgesteld. Maar geen nood, de brievenbus boodt de oplossing. Een uitnodiging van de RVA ... Ik weet het, ik ben waarschijnlijk één van de weinigen die blij is met een uitnodiging van de RVA.

    Ik kom namelijk in aanmerking voor PWA. Dus, ik kan bijklussen, daarmee een centje bijverdienen tot ik mijn diploma heb behaald. het is niet echt een grote carrièrezet, maar voor mij is het een hele stap voorwaarts. Ik kan niet wachten tot donderdag.

    28-01-2008 om 20:40 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De andere kant van Antwerpen
    ...

    28-01-2008 om 16:05 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's
    ...div style="width:480px; text-align: center;">

    25-01-2008 om 13:06 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rhinovirus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier is'm dan. Het virus dat mijn hele week door de war stuurt. Rhino heet hij. Ik kwam hem tegen op het werk en hij besloot om een tijdje bij mij te komen wonen. Ik had er niets over te zeggen. Hij klom op mijn schouder en reed mee naar huis. Het heeft enkele dagen geduurd voor hij zich een beetje geïnstalleerd had. Als ik ziek ben of wordt ruik ik tomatensoep en wil ik alleen maar tomatensoep eten. Twee dagen voor ik geveld werd, heb ik tomatensoep klaargemaakt ... Nooit een goed teken... ik had het moeten weten.

    Vrijdagavond ... daar was hij dan: in de vorm van niezen, snuffelen en snuiten. In de loop van de nacht kreeg ik barstende hoofdpijn en zo'n twaalf zakdoeken later en geen minuut slaap ben ik opgestaan, want een les mis ik nooit.

    Zaterdagmiddag... Wat was ik blij om naar huis te mogen. Maar een ramp komt nooit alleen. Ik viel in pan met mijn brommertje. Daar stonden we, Rhino en ik, in de gietende regen te wachten op onze lift.

    Rhino is een trouwe vriend, dat moet ik je nageven. Hij blijft bij je, vooral gedurende de slechte dagen, als het je net niet goed uitkomt. Ook al bestrijd ik hem met allerlei middeltjes en poedertjes en drankjes ... Rhino blijft. Dat moet je hem nageven. Maar stilletjes aan voel ik me weer sterker en zijn trouw verslapt. Hij heeft een oogje op een ander ... Manlief heeft de eerste tekenen van Rhino's vriendschap al opgevangen. Nee, van Rhino geraak je niet zomaar verlost ...

    24-01-2008 om 22:58 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Faith, de hond op twee poten
    ..Ak jaren hangt er bij de dierenartsen hier in de buurt een artikel met foto over Faith aan het prikbord. Faith is een Pitbull die geboren is zonder twee voorste poten. Deze mensen hebben haar geadopteerd en geleerd om op haar twee achterste poten te lopen. Nu is Faith een perfect gelukkige hond ...





    ..

    24-01-2008 om 18:56 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Midden in de nacht ... volle maan en ik doe geen oog dicht. Al dagenlang doe ik niets anders dan slapen. Het virus heeft me weer te pakken gekregen. Hoesten, puffen, snuiven ... alles erop en eraan. Ik moet niet ver zoeken om de oorzaak van die tweewekelijkse ellende te vinden ...

    Ik geef het een tijdje op, al doe ik het graag, met die elfenmensjes omgaan. Maar zij maken me ziek. Zo ziek zodat ik zelfs mijn examen niet mee kan doen. Geen nood, ik doe ze wel op een later tijdstip.

    Nu ga ik nog eens een poging wagen ... slaap zacht ....

    23-01-2008 om 01:50 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achmeds Jingle Bombs
    ...

    22-01-2008 om 21:39 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achmed the Dead terrorist
    ....

    22-01-2008 om 21:29 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jingle Bells
    Hij is groot, stoer en majestueus ... Zelfverzekerd stapt hij door het geschonden leven. Luid zingend, alsof zijn leven ervan afhangt. Zijn bulderende lach klinkt boven alles uit. Altijd goed gezind, wat het leven hem ook brengt.

    Sinds de film is uitgekomen is hiij een BV. Mensen herkennen hem, roepen hem goeiendag. Hij glundert ... hij is BV. Die van d'n TV waren weer bij hem komen filmen op de zaal. De film wordt opnieuw uitgezonden. Opnieuw zal hij overal herkend worden. Hij geniet ervan ...

    Stoer loopt hij voor ons uit. Alsof hij ons de weg zal wijzen. Luid zingend: Jingle Bells ... Jingle Bells lalalalalaa! Tussendoor klinkt een harde schaterlach. Zomaar, zonder reden. Hij kan het niet laten, zijn vrolijkheid. Na zijn ongeluk en de maandenlange coma is dat de enige emotie die hij nog kan tonen. Vrolijkheid en geluk. Maar is dat de enige emotie die hij voelt?

    Bij iedere wegsplitsing of zijstraatje blijft hij staan en kijkt je vragend aan. "Moet ik hier in?" Lijkt hij te vragen. "Nee Eddy, nog altijd rechtdoor." Opnieuw vertrekt hij met grote zelfzekere stappen opnieuw zijn weg. Richtingsgevoel lijkt hij helemaal kwijt te zijn. Een weg die hij bijna wekelijks te voet aflegt, vindt hij niet op zijn eentje. Maar hij blijft zingen ... Jingle Bells ...

    18-01-2008 om 09:25 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verhaal van Theo
    Kinderen zonder ouders ... daar ken ik alles van. Ik heb eerst bij de Broeders van Liefde gezeten. Die zijn bijna uitgestorven ... Die zie je niet meer. 40 jaar in Gent, voor ik naar Zelzate ging. Mijn ouders leven niet meer. Ik heb ze nooit gekend. Ik kende alleen de Broeders ... die zijn er ook niet meer ...

    Hoe ik hier terecht ben gekomen? Met de auto ... 30 jaar heb ik in Zelzate binnen gezeten voor ik bij deze mensen terecht kwam ... goei mensen ... krijg je veel vriendschap van, eten en een eigen kamer. Wat moet je nog meer hebben? Ik woon nu bijna 25 jaar bij die mensen. Ik heb't niet slecht. Helemaal nie slecht ...

    Ik zou graag ne kodak kopen. Maar dan ne goeie. Ik moet eerst de prijs laten zien voor ik geld krijg. Mijne vorige is gepikt ... uit mijn kastje. Dat gaat op slot ... Maar iedereen kan erin ...

    17-01-2008 om 13:34 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phoebes eerste wandeling na haar operatie ...
    Phoebe is er terug bovenop. Het had zo anders kunnen aflopen, maar gelukkig is ze weer haar oude, hyperkinetische zelf.

    Omdat broerlief van hetzelfde hout is gesneden, maken we nu iedere ochtend een wandeling. Phoebe, Stitch en ik ... Vinnie kan spijtig genoeg niet meer mee. Na zijn laatste epilepsie aanval riskeer ik het niet meer. Stel je voor dat hij onderweg een aanval krijgt ... Sinds zijn vorige aanval staat zijn ruggengraat helemaal krom en zakt hij geregeld door zijn achterpoten. Enkele dagen geleden kon ik hem nog net opvangen toen hij van de trap kwam. Eigenlijk mag hij er niet op, maar soms is hij ons te snel af. Wij helpen hem dan de steile trap af en onderweg voelde ik dat zijn huid opnieuw begon te gloeien. Op dat moment verloor hij zijn evenwicht en ik kon hem nog net opvangen in mijn armen. Normaal kan ik een volwassen pitbull amper tillen, maar hij leek net een veertje, zo licht. 

    Stitch is een mama's kindje. Zolang hij me ziet is hij de braafste pup ter wereld. Hij is zindelijk, luistert en hij is zóóó lief. Maar als ik tien minuten buiten beeld ben, veranderd hij in "a pup from hell!!!" Daar moeten we nog even aan werken. Hij is vastberaden, weet wat hij wil en zo koppig als een ezel. Volgens mij een levenslange uitdaging. I'm loving it!!!

     

    16-01-2008 om 14:57 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    14-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog meer foto's
    ...

    14-01-2008 om 20:02 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speeluurtje
    ...

    14-01-2008 om 19:47 geschreven door Fiep

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • eliano
  • yessie
  • meermin
  • horrormovies
  • huismusje


  • You'll never looked into my eyes but don't you wanna know ... What the dark and the wild and the different know ... (Melissa Etheridge)
    Laatste commentaren
  • geen put is te diep om er niet uit te geraken (ANNEKE)
        op Terug van weggeweest
  • Elke dag... (Hetty1943)
        op Terug van weggeweest
  • Nog een aangename avond en een goede start van de week (marcoen ria)
        op Stilte
  • Gewoon een avondgroetje . (mandy)
        op Terug van weggeweest
  • Tattoomateriaal (Koen)
        op dagje solden
  • Archief per maand
  • 03-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007

    Over mijzelf
    Ik ben zomaar iemand, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Fiep.
    Ik ben een vrouw en woon in Balen () en mijn beroep is dromen.
    Ik ben geboren op 07/10/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: schrijven, tekenen, computeren, observeren, mijn huisdieren en mijn lief.
    Ik ben herstellend CVS patient. Sinds een paar maanden durf ik opnieuw toekomstplannen maken. Via het schrijven kan ik me uiten en ik hoop om via deze blog nieuwe zielsverwanten te vinden
    Alleen zinnige dingen
  • Maandagse groeten Fiep
  • ff kennis maken
  • Hallo dierenvriend !
  • mooi blog
  • Op bezoek

    Geen voorgedrukte reclame asjeblief



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!