Inhoud blog
  • Mijn nieuwe uitdaging ...
  • vooruitzichten voor het najaar
  • Op 27 maart wordt er weer gelachen en geademd ...
  • Lachwandeling in Mechelen op 1 mei 2017
  • Nieuw in Ternat - Lach- en ademkring
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    saartje_2010
    blog.seniorennet.be/saartje
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Heling van lichaam en geest
  • Foto
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Foto
    Merlijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Deze foto's zijn momentopnamen van Lach-Yoga én klankschaalmeditatie in Strombeek op woensdag 3 december 2008.
    Lach-Yoga - Yogalachen - LACHYOGA - BEWUST VERBONDEN ADEMEN
    Lachen in mijn Lachclubs van Ternat en Strombeek - lachen bij verenigingen. - Ademsessies begeleiden ...
    Lach je graag - ben je het lachen verleerd - heb je verdriet - ben je eenzaam - slechts één manier om je goed te voelen: KOM LACHEN IN MIJN LACHCLUB van Ternat - CC de Ploter 1ste donderdag van 20:30 tot 21:30 uur. Tijdens de dag in 1853 Strombeek; 1ste en derde woensdag van 10 tot 11u in dienstencentrum Ter Borre - St.-Amandsplein, 7 - Op maandag in RC te Dilbeek van 20:30 uur tot 21:30 uur - dit alles samen met Jean. NIEUW: kom lachen en ademen in kring in Sint-Jozef te Ternat van 20 tot 22 uur.
    10-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontspanningsoefeningen voor het slapengaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorbereiding op de slaap

    Dit is een zeer krachtige ontspanningsoefening waardoor je lichamelijke ongemakken en emotionele blokkades kunt laten gaan. Hij verbetert ook je geheugen en je concentratie.

    Het staren in kaarslicht helpt je zenuwstelsel in evenwicht te brengen, stress en slapeloosheid te verminderen en de slaap te bevorderen.

    ‘De persoon die zijn geest kan beheersen en zonder gehechtheid de dingen kan doen, kan uitstekend werk verrichten’. De Bhogavod (3:7)

    Steek een kaars aan en je favoriete wierook. Denk een paar minuten na over de gebeurtenissen van de dag en laat deze gedachten dan gaan. Spreek met jezelf af dat je gedachten de komende 15 à 20 minuten over ontspanning en meditatie zullen gaan. Ga in een prettige houding zitten met je rug recht.

    Kijk een paar minuten naar de vlam van de kaars. Sluit je ogen en houd het beeld voor je ogen. Wanneer het beeld verdwijnt, open je je ogen en kijk je weer naar de vlam. Herhaal dit een aantal keren.

    Blijf zitten of ga op de grond liggen in de ontspanningshouding, Shasavana (pag 17 en 18), maar val niet in slaap. Doe een paar minuten de yoga-ademhaling (zie pag. 24 en 25) of de afwisselende neusademhaling ( pag 69) en kijk dan of je ergens spanning voelt in je lichaam. Richt je adem naar plekken met spanning en als je uitademt, laat je ze zacht worden en ontspannen.

    Visualiseer de vlam van de kaars op het scherm van je geest. Eerst klein, maar terwijl je ernaar kijkt, zie je hem groter worden en helderder, hij omhult je hele lichaam en geeft vrede, liefde, leven en mededogen. Laat de vlam je hele innerlijke ruimte vullen en concentreer dan alles op het hartchakra (anahata)

    Laat dit beeld vervagen en concentreer je op de adem bij het topje van je neus. Word je weer geleidelijk aan bewust van je lichaam, te beginnen met je vingers en tenen.

    Als je hiermee klaar bent, open je langzaam je ogen.

    Pag. laatste blad - uit boek: Yoga voor meer energie – Alistair Livingstone

    10-10-2005 om 17:40 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn yoga-lach-sessie van donderdag 6 oktober.
    Er waren 16 deelnemers ingeschreven, 2 belden af op het laatste moment en 4 zijn gewoon niet gekomen. Maar niet getreurd. Al bij al waren wij nog met 11 plus ik, er kwam nog een 'vrije' leerling bij, hij was nog niet ingeschreven...
    Mensen, wat hebben wij ons een 'kriek' gelachen!
    Elke sessie is zo anders en dat komt door de deelnemers. Deze keer kreeg ik 2 jonge meisjes bij de deelnemers, die aan hun eindwerk bezig zijn en die in Lach-yoga wel iets zien voor hun verdere opleiding... Het werd een succes. Dat 'jong geweld' was zeer vrolijk en liet hun lach schateren.
    De 'lachers' waren zeer tevreden en hebben van die 'slappelach' heel veel deugd gehad. Ze schreven bijna allemaal - ( 2 onder voorbehoud) - opnieuw in voor de sessie van 20 oktober.
    Als ik er nu aan terug denk, heb ik er nog deugd van!

    07-10-2005 om 15:36 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag is het 'Kruikenburgse wandeltocht-dag'
    Ik ben een fervente aanhanger van de wandelclub 'Kruikenburg'.
    Morgen is het zover! Het moet mooi weer zijn, want dan komen andere clubs naar Ternat om van ons mooi Pajottenland te genieten!
    Onze wandel-omloop is één van de mooiste. Het pajottenland is prachtig en heeft nog heel veel mooie groene wandelingen en kleine paadjes.
    Samen met een 50-tal andere stappers van 'Kruikenburg', ben ik 'van dienst' in een 'rustplaats'.
    Mijn stekje is een 'rustplaats' voor de wandelaars die de kleinste omloop stappen - de 6km. Bij ons vinden ze lekkere soep met balletjes, broodjes, pintjes, koffie en gebak enz... en natuurlijk wat rust. Sommige wandelaars komen slechts een stempel halen en hebben zelfs geen tijd om te rusten, omdat ze graag nog gaan wandelen bij een andere club. Kwestie van zich daar ook te laten zien.
    Rare mensen die wandelaars .....

    01-10-2005 om 22:23 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn lach-yoga sessie op 29 september 2005
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het werd alweer een succes gisteren.
    Met 17 deelnemers hebben wij 'de zot' uitgehangen, wij voelden ons opnieuw als een kind. Een lach-yoga sessie doet zo'n deugd dat je er dagen nadien nog plezier van hebt, het geeft je echt heel veel energie. De lach verschijnt vanzelf op je gezicht. Ik ben zeer gelukkig dat ik die lach-yoga heb leren kennen en dat ik nu de kans krijg die door te geven aan anderen.

    30-09-2005 om 23:09 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 REDENEN OM TE LACHEN

    Bron "NEUT"

    Reden 1: Stressvermindering

    Het lachen is de meeste doeltreffende, goedkoopste en de gemakkelijkste stressverminderaar

    1. Uw bloedvaten breiden uit
    2. Bevordert hart-en bloedsomloop
    3. Vermindert risico’s op bloedklonters
    4. Is spierenontspannend
    5. Masseert uw darmen (vlottere stoelgang)
    6. Zorgt voor uitscheiding van endorfinen (*) ter hoogte van de hypothalamus

    *ENDORFINEN

    Endorfinen zijn stoffen die in de hersenen gemaakt worden, voornamelijk in het hersenaanhangsel (hypofyse). Ze verminderen het pijngevoel, verbeteren de stemming en ze lijken sprekend op morfinen. Vandaar de naam: endo- (door het lichaam zelf aangemaakte) morfinen ofte wel endorfinen. Het zijn betrekkelijk kleine eiwitten die ontstaan uit brokstukken van veel grotere hormonen (ACTH) die ook in de hypofyse gevormd worden en die invloed hebben op de bijnieren en andere hormoonproducerende organen. Endorfinen zijn onze eigen pijnstillers die pas in werking treden als we ze echt nodig hebben (bijv. hardloopwedstrijd over langere afstand).

    Reden 2: Vermindert depressie, bezorgdheid en slapeloosheid

    Uit onderzoek (1) blijkt dat mensen die lijden aan hoofdpijn, bezorgdheid, slapeloosheid, angst na een lachsessie verbetering hebben van hun toestand. De grote meerderheid kon na regelmatig en veelvuldig lachen medicatie verminderen of zelfs stopzetten. Bij regelmatig lachen konden de meeste het gebruik van medicijnen verminderen.

    Reden 3: Versterkt het immuunsysteem

    Het immuunsysteem speelt een belangrijke rol in het handhaven van een goede gezondheid. Studies (2) die geleid werden door psycho-neuro-immunologen tonen aan dat alle negatieve emoties zoals bezorgdheid, depressie, woede, … het immuunsysteem van het lichaam verzwakken en daardoor de weerstand tegen infectie vermindert. Het lachen draagt ertoe bij om de hoeveelheid antilichamen te verhogen.

    De onderzoekers hebben vastgesteld dat er na een lachsessie verhoging is van de antilichamen. Deze antistoffen zorgen voor een betere bescherming tegen sommige virussen, bacteriën en andere micro-organismen.

    Aantal verkoudheden, pijnlijke kelen, bronchitis, astma,… verminderen. Weerstand tegen kanker en andere ziekten wordt groter. Vele bezoekers van NEUT! hebben opgemerkt dat de frequentie van verkoudheden, pijnlijke kelen, bronchitis, astma aanvallen en andere infecties zijn verminderd.

    Reden 4: Verbetering van uw fysiek

    Uit onderzoek (3) blijkt dat 1 minuut lachen, overeenkomt met 10 minuten roeien op een machine. Bij NEUT! komt dit overeen met 90 minuten lachen = 900 minuten roeien, maar zonder zweten.

    1. Uw bloeddruk vermindert na 10 minuten lachen
    2. Risico’s op bloedklonters vermindert door goede bloeddoorstroming
    3. Stimuleert vele spieren, veroorzaakt een zachte massage van de interne organen, vooral ter hoogte van de buik.
    4. Pijnen verminderen door toename van de endorfinen (*)

    Reden 5: Uw persoonlijke groei wordt gestimuleerd

    1. U leert uw schuchterheid overwinnen en uw remmingen verminderen
    2. Lachen geeft u zelfvertrouwen en opent uw algemene houding
    3. U gaat zich beter voelen, zowel lichamelijk als fysiek
    4. Lachen maakt van u een gezelliger en aangenamer persoon
    5. Het opent uw communicatie met anderen
    6. Uw leiderskwaliteiten worden meer ontwikkeld
    7. Uw relativeringsvermogen vergroot
    8. U krijgt de sleutel tot geluk en succes: verandering.

    Kortom: Lachen geeft. Wie geeft krijgt. Lachen verandert de mens.

    Lachen is de sleutel tot geluk en succes.

    Reden 6: Groepen en personen groeien naar elkaar toe

    1. “ Lachen is de meest directe weg tussen twee mensen” (4)
    2. Bevordert interpersoonlijke verhoudingen
    3. Iedereen wordt tijdelijk gelijk aan elkaar (statussen worden opgeheven)
    4. U ervaart een gemeenschappelijk (groeps)gevoel; het zorgt voor teambuilding en betere communicatie

    Samenvatting

    Lachen verandert u op volgende vlakken

    1. Fysiologisch
    2. Psychologisch
    3. Relationeel
    4. Communicatief

    Tegenaanwijzingen

    Er zijn weinig of geen tegenaanwijzingen die iemand verhinderen om te komen lachen. Echter is het aan te raden dat zwangere vrouwen, mensen die aan astma lijden en/of mensen die typische hartstoornissen vertonen best eerst hun arts raadplegen voordat zij komen lachen.

    (*) endorfinen zijn hormonen met pijnstillende eigenschappen die een teveel aan stresshormonen zoals adrenaline en cortisol verminderen)


    Bronnen:
    (0) Algemene bron: lachclubs België vzw
    (1) ‘Anatomie van een ziekte’ – Norman Cousins
    (2) onderzoek volgens Dokter Lee S. Yuck van Loma Linda University - Califonië V.S.
    (3) onderzoek volgens Dokter William Fry van Stanford University – Californië V.S.
    (4) Charlie Chaplin

    26-09-2005 om 22:47 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AARDINGSOEFENING

    Wanneer je erg gehaast bent, je jachtig voelt, het gevoel hebt dat je geen greep op dingen hebt, of wanneer je onrustig bent of in een omgeving bent of komt waar veel mensen zijn, is het goed om een aardingsoefening te doen. Dit is ook een basisoefening vóór je gaat mediteren/visualiseren.


    Ga op een stoel met een rechte rug zitten, voeten plat op de grond.

    Sluit je ogen.

    Word je een poosje bewust van hoe je zit, en zorg dat je lichaam en ledematen ontspannen aanvoelen (dat kun je doen door heel bewust van je voeten naar je hoofd alle lichaamsonderdelen afzonderlijk te voelen, een beetje te bewegen en daarna te ontspannen).

    Draai je hoofd wat heen en weer en in cirkels, trek je schouders op en laat ze weer vallen. Laat alle spieren, ook die van je gezicht, helemaal los. Word je bewust van een ontspannen zit.

    Haal diep adem: adem in door je neus, voel daarbij de adem helemaal tot diep in je buik gaan. Houd de adem een paar tellen vast en adem dan door de mond langzaam helemaal uit, voel daarbij dat je buik terugzakt. Herhaal dit 2-3 keer.

    Visualiseer dan dat er een koord vanuit je stuit omlaag gaat naar de aarde. Het gaat dwars door de vloer van het huis heen, komt in de fundering, gaat verder omlaag, steeds verder, door zand, door klei, door steen, door steeds donkerder wordende aarde. Het koord houdt je lichaam in balans en wortelt in de aarde, steeds verder en dieper gaat het, door alle aardlagen heen, totdat de kern van de aarde bereikt is. Het koord boort zich door de kern klinkt zich vast aan één van de vele stenen die daar speciaal voor jou ligt. Je bent helemaal verbonden met de aarde.

    Laat nu alles wat niet bij je hoort, alle zorgen, alle problemen, alle lasten (ook die van anderen die op je afkomen), van je afglijden. Laat het uit je hoofd en nek wegvloeien door het koord naar de aarde. Schud het van je af. Visualiseer hoe de negatieve energie van je afglijdt en in de aarde terechtkomt, waar het geen kwaad kan. Doe daar zo lang over als je wilt.

    Wanneer je dit gedaan hebt en je leeg voelt, visualiseer dan dat er vanuit de aarde via je voeten en het koord energie in je lichaam komt. Denk aan rode, groene en bruingele stromen energie, die omhoog vloeien en je krachtig en weerbaar maken. De energiebanen circuleren door je hele lichaam, en je voelt je krachtiger worden. Ga hier zo lang mee door als je nodig hebt.

    Wanneer je voor je gevoel voldoende energie opgedaan hebt doe je je ogen langzaam open, geef je jezelf de tijd om even bij te komen en sta je langzaam op. Je zult je wat zwaar voelen, maar dat is de bedoeling.

    25-09-2005 om 18:58 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooie overdenking !.. nog steeds '˜up to date'

    Wees kalm te midden van het lawaai en de haast en bedenk welk een vrede er in de stilte kan heersen.

    Sta op goede voet met andere mensen zonder jezelf geweld aan te doen.

    Zeg je waarheid rustig en duidelijk en luister naar anderen; ook zij vertellen hun verhaal.

    Mijd luidruchtige en agressieve mensen ; zij belasten de geest.

    Wanneer je jezelf met anderen vergelijkt zou je ijdel en verbitterd kunnen worden, want er zullen altijd grotere en kleinere mensen zijn dan jij.

    Geniet zowel van wat je bereikt als van je plannen.

    Blijf belangstelling houden voor je eigen werk, hoe nederig dat ook moge zijn : het is een werkelijk bezit in het veranderlijke fortuin van de tijd.

    Betracht voorzichtigheid bij het zakendoen, want de wereld is vol bedrog. Maar laat dit je niet verblinden voor de bestaande deugd ; veel mensen streven hoge idealen na en overal is het leven vol heldendom.

    Wees jezelf. Veins vooral geen genegenheid. Maar wees evenmin cynisch over de liefde, want bij alle dorheid is zij eeuwig als het gras.

    Volg de loop der jaren met gratie, verlang niet naar de tijd die achter je ligt.

    Kweek geestkracht om bij onverwachte tegenslag beschermd te zijn, maar verdriet jezelf niet met spookbeelden. Vele angsten worden uit vermoeidheid en eenzaamheid geboren.

    Leg jezelf een gezonde discipline op, maar wees daarbij lief voor jezelf. Je bent een kind van het heelal, niet minder dan de bomen en de sterren, je hebt het recht hier te zijn, en al is het je misschien niet duidelijk, toch ontvouwt het heelal zich zoals het zich ontvouwt, en zo is het goed.

    Heb daarom vrede met God, hoe je ook denkt dat hij moge zijn, houdt vrede met je ziel, in de lawaaierige verwarring van het leven. Met al zijn klatergoud, somberheid en vervlogen dromen, is dit nog steeds een prachtige wereld.

    Wees voorzichtig.

    Streef naar geluk!

    Deze wijze ‘tekst’ werd gevonden in de oude kerk van Baltimore, en was gedateerd 1692.

    24-09-2005 om 23:02 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interview met God


    Ik droomde dat ik een interview had met God.

    “Kom binnen,”zei God.

    “Dus jij wilt mij interviewen?”

    “Als U tijd heeft”, zei ik.

    God glimlachte en zei: “Mijn tijd is de eeuwigheid en is genoeg om alles te doen.

    Welke vragen zou jij me willen stellen?”

    “Wat heeft U het meest verbaasd van de mensheid?”

    God antwoordde: “Dat het ze verveelt om kinderen te zijn, haast hebben om volwassen te worden en er vervolgens naar verlangen om weer kind te zijn.

    Dat ze hun gezondheid verliezen om geld te verdienen en hun geld weer verliezen om hun gezondheid te herstellen.

    Dat ze, omdat ze vol verwachting naar de toekomst kijken, het heden vergeten en op zo’n manier dat ze noch in het heden, noch in de toekomst leven.
    Dat ze leven alsof ze nooit zullen sterven, en sterven alsof ze nooit geleefd hebben.”

    God nam mijn hand in de Zijne en we zaten zo een poosje toen ik vroeg:

    “Als ouder, wat zou U graag willen dat Uw kinderen zouden leren?”

    God antwoordde met een glimlach:

    “Te leren dat ze niemand kunnen leren of dwingen om van hen te houden. Wat ze kunnen doen is zich door anderen laten liefhebben. Te leren dat wat het meest waardevol is in hun leven, niet is WAT ze hebben, maar WIE ze hebben in hun leven.
    Te leren dat het niet goed is om jezelf met anderen te vergelijken.

    Iedereen wordt individueel beoordeeld op wat zij gedaan hebben, niet in vergelijking met anderen.

    Te leren dat een rijk persoon niet diegene is die het meeste heeft, maar diegene is die het minste nodig heeft!
    Te leren dat het maar een paar seconden duurt om een grote wond te openen in diegene die we liefhebben, en dat het vele jaren duurt om dat te genezen.

    Te leren om te vergeven door vergeving toe te passen.

    Te leren dat er mensen zijn die zielsveel van hen houden zonder dat ze in staat zijn om dat te uiten of te laten zien.
    Te leren dat je met geld alles kunt kopen behalve geluk!

    Te leren dat twee mensen naar hetzelfde ding kunnen kijken en beiden iets anders zien.

    Te leren dat een echte vriend iemand is die alles van je weet en toch van je houdt.
    Te leren dat het niet altijd genoeg is om door anderen te worden vergeven, maar dat ze zichzelf moeten vergeven.”

    Ik zat daar een poosje te genieten van het moment.

    Ik dankte Hem voor Zijn tijd en voor alles wat Hij voor mij en mijn familie gedaan heeft.

    Hij antwoordde

    “Altijd.’

    ‘Ik ben hier vierentwintig uur per dag. Al wat je moet doen is aan Mij vragen en Ik zal antwoorden.’

    24-09-2005 om 11:15 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ECHTPAAR IN DE TREIN
    Met de allerliefste in een trein

    kan aangenaam en leerzaam zijn.

    De prachtig vormgegeven stoel

    geeft allebei een blij gevoel.

    Voor ‘t verre reisdoel kant en klaar

    zit ik dus tegenover haar.

    De trein maakt zijn vertrouwd geluid

    en zij rijdt vóór-, ik. achteruit.

    We zien dezelfde dingen wel,

    maar ik heel traag en zij heel snel.

    Zij kijkt tegen de toekomst aan,

    ik zie wat is voorbijgegaan.

    Zo is de huwelijkse staat:

    de vrouw ziet wat gebeuren gaat,

    terwijl de man die naast haar leeft

    slechts merkt wat zijn beslag al heeft

    Van nieuw begin naar nieuw begin

    rijdt zij de wijde toekomst in,

    en ik rij het verleden uit.

    En beiden aan dezelfde ruit.

    24-09-2005 om 00:08 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme uitspraken
    Geweten is verleden tijd.
    Iedereen is wijs....tot hij spreekt.
    Op sommige vragen kunnen we beter geen antwoord hebben, soms is ervaring veel beter.
    Moest je weten en kennen wat ik al vergeten ben ..... je zou een slimme kerel zijn.
    Omdat we niet meer weten wie we zijn, dringen wij iedereen op te zijn zoals wij zijn, in de angst dat wij anders onszelf niet meer zijn. Peijffer
    Het loon van bekommernis heet vaak verdriet.
    Twijfel is een luxeprobleem, het impliceert altijd het hebben van een keuze.
    Mensen hebben geen smaak, tenzij ze worden opgegeten.
    Een bijzondere speld in een hooiberg zoeken, is het zoeken waard.
    Ik voelde me zo eenzaam. Toen belde ik mezelf op en werd heel gelukkig. Ik was in gesprek.
    Er zijn zo van die zaken die onlosmakelijk in mijn geest verbonden zijn : met woorden maak ik beelden en omgekeerd.
    Eenzaamheid is blindheid. Je ziet de mensen niet die om je geven.
    Je kunt niet de klokken luiden en in de processie gaan. Spanje
    Het leven is als een darmlokaal, gelukkig komt er ooit een einde aan.
    Vrouwen kunnen orgasmen faken, mannen een hele relatie.
    Zolang er nog iemand aan je denkt, ben je onsterfelijk.
    Volhouden ! Is niet vol te houden.
    Al wie gelooft in toeval heeft geen oog voor détail en ironie. F.Segers
    Het kan mij allemaal niet schelen. Achter mijn kont is de wereld rond.
    Mooie woorden zijn niet altijd waar; ware woorden zijn niet altijd mooi.
    Statistiek is als een bikini. Het geeft een idee, maar het houdt het essentiele verborgen.
    Wijsheid wordt uit nood geboren.
    Ik ga pas slapen als ik wakker ben.
    Wanneer je alle doelen bereikt hebt, heb je de lat te laag gelegd.
    De leugen is vaak net zo grot als de glimlach waar achter men ze verbergt.
    Alles wat omhoog gaat, gaat ook omlaag, behalve uw gewicht..
    Als de avond valt, moet je schuilen.
    's Morgens een glimlach, 's avonds een smile, in het weekend de slappe lach

    22-09-2005 om 23:43 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'uitspraken' van bekende mensen

    LACHEN

    Als je met iets kunt lachen, kan je er mee leven.

    Als je lacht, wees er dan zeker van dat je lacht om wat mensen doen en niet om wat ze zijn.

    De lach is onze stem in het kwadraat.

    Kees van Kooten

    Lach zolang je leeft, want je leeft zolang je lacht.

    De lach is de geigerteller van de humor.

    Koestler

    Een lach is belangrijker dan applaus. Applaus is zo goed als een plicht. Een lach is een beloning.

    Channing

    De slappe lach is een absurditeitervaring.

    Herman de Coninck

    De lach is de vriendelijkste muziek ter wereld.

    Ustinov

    In het leven komen veel werkelijk onontwarbare knopen voor en het enige zwaard om ze door te hakken is de lach.

    G.A.

    De essentie van de slappe lach is dat hij niet valt na te vertellen.

    H.De Coninck

    Lach, daarmee bewijs je dat je een mens bent.

    Rahner

    Lachend kan men duizend dingen doen die met tranen onmogelijk zijn.

    F.Schiller

    Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

    Lachen kost minder dan elektriciteit en geeft minstens evenveel licht.

    Abbé Pierre

    Lachen: kalmeermiddel zonder nevenwerking.

    Glasgow Arnold

    Lachend kan men duizend dingen doen die wenend onmogelijk schijnen.

    Schiller

    Er valt op deze wereld niets te lachen, maar als je daar nu maar van uitgaat, valt er nog een hoop te lachen.

    Carmiggelt

    Lachen werkt aanstekelijk….organiseer een epidemie.

    Thurman

    Lach en de wereld zal met je lachen. Huil en je huilt alleen.

    E.W.Wilcox

    Wie niet kan lachen met ernstige dingen is geen serieus mens.

    F.Auwera

    Lach….morgen wordt het nog erger.

    Murphy

    Lachen is tijd doorbrengen bij de goden.

    Japan

    Sinds de dood van mijn man heb ik niet meer zo gelachen.

    In lachen schuilt onzichtbaarheid.

    Lachen is lichaam maar glimlachen ziel; lachen is hebben en glimlachen zijn; lachen is ontlading, glimlachen sereniteit; lachen is vuurwerk, glimlachen blijvend licht.

    Nottelaer

    Lachen is als een pamper verversen. Het lost niets definitiefs op, maar het maakt de zaken voor een tijdje draaglijker.

    Waarom zou hij lachen, hij heeft nooit verdriet gehad ?

    P.Van Rompaey

    Lachen is de kortste afstand tussen mensen.

    J.F.Kennedy

    Je mag hem vergeten met wie je samen gelachen hebt, maar nimmer hem met wie je hebt geweend.

    Gibran

    Lachen: leedvermaak, maar dan met een zuiver geweten.

    Nietzsche

    Hartelijk lachen is een manier van innerlijk trimmen waarvoor je de deur niet uit moet.

    Cousins

    Gun je de tijd om te lachen, het is het lied van de ziel.

    Engeland

    Een vrouw die altijd lacht, is ieders echtgenote. Een man die altijd lacht, is een idioot.

    China

    Samen lachen kan de vertrouwelijkste vorm van liefde zijn.

    Oswald Wynd

    We lachen als we herkennen.

    Carmiggelt

    Hij die niet kan lachen, moet geen winkel beginnen.

    Confucius

    Mensen die zich doodlachen, leven langer.

    Lachen is het niezen van de geest.

    Wyndham Lewis

    Wie lacht, heeft het vreselijke nieuws nog niet gehoord.

    B.Brecht

    Elke keer iemand lacht, voegt hij een paar dagen aan zijn leven toe.

    Malaparte

    Je houdt niet op met lachen omdat je oud wordt, je wordt oud omdat je ophoudt met lachen.

    Pritchard

    Lachers houden van het leven, spotters houden van zichzelf.

    Geert Galle

    Er zijn zo weinig vrouwelijke komieken omdat er weinig vrouwen kunnen verdragen dat er om hen gelachen wordt.

    A.Russell

    22-09-2005 om 18:11 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humor als levenskunst - Door Dokter Stuer Hugo.
    Velen onder ons vroegen zich waarschijnlijk af: hoe valt dit te rijmen?
    De ruime publieke opkomst voor ONZE maandelijkse namiddag, ditmaal op 16/09/2000, met als thema: "Humor als levenskunst", schiep hoge verwachtingen. Maar, als we een glimlachende man op het verhoog zagen staan, was na korte tijd het ijs al gebroken. Hier volgt zijn relaas.
    "Toen ik begon met humor en gezondheid, ging er iemand heel kwaad weg en zei: dat ziet ge van hier, humor en pijn, dat gaat niet samen....en dat gebeurt vandaag ook"
    Als ge met twijfel hierheen bent gekomen: dat mag!
    Humor als levenskunst: ik wil U graag een vraagje stellen: hoe vaak heeft U gisteren gelachen? Hoeveel minuten, denkt U?
    Ja, er bestaan statistieken over. Niet bij ons, maar wel in Frankrijk. Daar lachte een gemiddelde Parijzenaar twee generaties terug 16 minuten per dag. 1 generatie later was dat nog slechts 6 minuten per dag en nu... is dat nog maar 1 minuut per dag.
    Het lijkt erop dat, zoals de zure regen onze bossen aan het bedreigen is, ons mensdom innerlijk aan het verzuren is.
    Daar gaan we het vandaag over hebben.
    Is dat zo? Wat zijn daar de gevolgen van? Misschien kunt ge er wat aan doen?
    We gaan het op een wetenschappelijke manier doen. Dit wil zeggen, we gaan te werk met de voornaamste bron van informatie en dat is praktijk.
    Ik denk aan die bejaarden, die zo leuk uit de hoek kunnen komen.
    Er was eens een dame op leeftijd en die zei tegen mij: wel dokter, hoe oud bent U eigenlijk? Ik antwoord: ik ben zo van in de oorlog. Ach, zegt ze: mag ik ook weten van welke oorlog?
    Ik denk aan mijn eigen moeder, 87 jaar jong en nog zeer vitaal. Op een keer zei ze tegen mij: ""Hugo dat Armagnacdieet dat zou niks voor mij zijn."
    Ik ben al een 12-tal jaren bezig met het observeren van humor in het leven en dat is begonnen op een zeer pijnlijk moment. Ik wil U dat wel vertellen.
    Toen mijn vader zeer ernstig ziek was en hij wist dat hij nog maar enkele dagen te leven had of alleszins nog maar een zeer beperkte periode, was er ook nog zijn verjaardag.
    Wat doet ge dan, als er iemand zo erg in nood zit, alleen maar in bed kon liggen, geen enkele activiteit meer heeft?
    Viert die zijn verjaardag? Kunt ge die man nog een geschenk geven? Kunt ge daar nog iets feesten?
    et verliep allemaal in mineur en toch wou ik hem iets geven.
    Toen gaf ik hem dat boekje:" Humor in de kerk" van pastoor Geldof.
    Sommigen onder U kennen dat nog. Ik gaf hem dat boekje Na een tijdje las ik hem iets voor uit dat boekje. Eerst zonder veel commentaar. Na nog enkele passages, schaterde die man plotsklaps luidkeels en minuten lang. Er kwam van alles los en die man had een heel ander stuk van zijn stemming bereikt en dat is blijven hangen tot op het einde.
    Toen heb ik begrepen wat voor een bevrijding dat is geweest voor hem en ook voor zijn omgeving, waar het altijd zo stil en zwaar werd.
    Toen heb ik besloten om onderzoek te gaan doen rond de betekenis van humor als levenskunst in moeilijke tijden.
    Want dat is wat ik geleerd heb ondertussen.
    Vroeger dacht ik dat lachen bestemd was voor als het goed ging en dat ge dat verleert als men in nood zit en dat is ook zo.
    Uiteraard weten jullie dat beter dan ik.
    Maar ik heb ook een aantal mensen gezien, die als ze in nood zitten, humor scheppen als overlevingsstrategie en daar heb ik vooral respect voor gekregen.
    Humor is de binnenkant, de lach is de buitenkant.
    Op zoek daarnaar kom ik het ongeboren kind tegen. Of ge dat nu graag hoort of niet, een mensenkind wordt huilend geboren. Dat ding wordt verwend, vertroeteld, bediend op al zijn wenken. Je zou er jaloers op zijn. Wekenlang kan er geen glimlach af. Dat is dus het begin van een mensenkind: huilen kan het al, lachen nog niet. Dat duurt 3 weken en dan verschijnt na een voeding, die wat in de smaak valt, een grimas rond de mond. Dat is de eerste stap in de ontwikkeling van de mens, het leren lachen. De tweede stap, 6 á 7 weken oud, is het zien van de moeder op de juiste afstand, in geuren en kleuren en dan verschijnt de eerste kontakt-glimlach en dan hebt ge de peuter en de kleuter en het gegiechel, schaterlachjes, mondlachen en de binnenpretjes, enz.
    We hebben 100 verschillende termen over lachen. Terug naar dat kind dat aan het leren is met humor en lachen om te gaan.
    We gaan er van uit dat elke mens de mogelijkheid heeft om dat te leren en er zijn er die daar zeer begaafd in zijn, juist zoals ge een wiskundeknobbel of muziekknobbel of sportief of handvaardig kunt zijn, zo kunt ge ook begaafd zijn met humor.
    Maar dat betekent ook dat er mensen zijn die het niet leren.
    Houdt U vast, want 10%, dat is 1 op 10, heeft zijn gevoel voor humor niet ontwikkeld!
    Probleem daarbij is dat die "humorlozen" wel lachen en soms wel het voortouw nemen om wat smakeloze grappen in Uw schoot te werpen.
    Dus iemand die lacht, betekent nog niet dat die humor heeft. Er is nog een andere categorie: de mensen die weerstand vertonen voor humor. Ik heb het U in het begin reeds gezegd: een aantal mensen zullen hier niet aanwezig zijn, vanwege hun weerstand tegen het thema.
    Goed, dat was de eerste draad van mijn verhaal. Is er iets aan de hand met onze humor?
    En hoe zit het met de mogelijkheid van humor in moeilijke tijden? Tweede draad van het verhaal: lachen is gezond.
    Iedereen zegt dat, maar eigenlijk is dat nogal krasse taal, want dat zou dus willen zeggen: iemand die veel lacht zou dan minder vaak ziek worden. Of iemand die ziek zou worden en beschikt over de lach, beter en sneller gezond zou worden. Nu even iets over het wetenschappelijk onderzoek.
    Het eerste onderzoek, waar heel wat over verschenen is, humor en lachen, gaat vooral over de dertig seconden lachen, want dat heeft een enorm effect op een lichaam.
    Nu zal U zeggen: dertig seconden lachen, dat is lang geleden dat ik dat nog gedaan heb, want gewoonlijk is dat maar een slappe lach en een slappe lach heeft niets te maken met goed gezind zijn of met humor. Dat overkomt U! Gewoonlijk als het niet gepast is, bv. Als Uw schoonmoeder op bezoek is of ik weet niet wie, in een museum, enz...
    Onthoudt echter wel dat dertig seconden lachen werkelijk een ziekte uitspaart, zoals ze zeggen.
    De lach is een geschenk van de goden, dat moet ge koesteren. Men is eens gaan kijken wat er gebeurt als men dertig seconden lacht. Wel, als ge lacht, stimuleert dat elke vezel van uw lijf: van Uw voeten tot Uw aan Uw hoofd: van Uw spieren tot Uw zenuwstelsel: van Uw hormonen tot Uw zintuigen: van Uw spijsvertering tot Uw hart: van Uw bloed tot Uw weerstand.
    Elk systeem van Uw lichaam wordt gestimuleerd door de lach van dertig seconden. Vervolgens is men gaan kijken, want dat is iets zoals een gezondheidskuur, zoals ze zeggen.
    Ge moet altijd maar bewegen: niet roken: van de boter en de suiker afblijven enz...
    Als ge wilt genezen, moet ge maar overal afblijven. Waarom zoudt ge dan nog willen genezen?
    Dus in de plaats van altijd die gezondheidsmaatregelen, doen die dertig seconden lachen wonderen.
    Men is dat gaan vergelijken en men heeft gezien dat twintig minuten joggen of dertig seconden lachen, juist hetzelfde is! Vandaar dat er op 1 april in de krant: "De Morgen" (ik weet: gij leest andere kranten), maar in die bewuste krant stond in grote letters:" Lachen is de sport van de LUIAARD". Zowel de verhoogde als de verlaagde bloeddruk hebben er allebei baat bij met dertig seconden lachen.
    Hoe komt dat?
    Wel dat heeft te maken met het middenrif.
    Dat is die grote spier, die niet alleen voor Uw ademhaling zorgt, maar ook voor Uw bloeddruk en dat zijn nu eenmaal dingen die enorm werken. Zowel lachen als huilen, doen dus iets met Uw middenrif.
    Dan gebeurt er iets heel belangrijk, want die ademhaling is erbij betrokken en een westerse mens heeft een heel eenzijdige manier van ademhalen. We zouden op 4 verschillende manieren kunnen ademhalen, nl. met de schouders, de borst, de flank en de buik, maar we gebruiken altijd maar de helft.
    Vrouwen hebben van kindsbeen af geleerd om hun buik in te trekken, dat wil zeggen dat het middenrif zo gespannen zit als een tent. Zij ademen niet langs de buik, maar boven. Mannen hebben daar zo geen last van: zij ademen meer langs de twee bovenste gebieden.
    Wat gebeurt er nu als ge eens goed doorlacht, dertig seconden aan een stuk? Dan gaat heel die accordeon open! Die vier verdiepingen mogen alzo nog eens ademen, zodanig dat hoesten het gevolg is en dat betekent hetzelfde zoals Uw grote kuis.
    Dan dwarrelt er steeds wat stof rond en dat is en goed teken. Als er iemand hoest wil dit zeggen dat, negen op tien, die persoon heeft gelachen.
    Goed, derde stuk. Als ge iets wilt doen aan Uw" humorloosheid", hoe kunt ge dat nu best stimuleren?
    Dat staat niet in de boeken. Wel, ik heb daar een trucje voor. Als ge iets wilt weten en het staat niet in de boeken, vraag het dan aan de kinderen, die weten alles.
    Humor en lachen zijn een echt medicijn, dat wil zeggen dat er nevenwerkingen of verwikkelingen kunnen bijkomen. Zo zou er bij lachen een bijsluiter moeten zijn en U waarschuwen voor de mogelijke problemen.
    Ik heb ooit de vraag gesteld aan de zaal.
    Wat kennen jullie van de nevenwerkingen?
    Wat ik sindsdien gehoord heb, is heel indrukwekkend. Sommigen krijgen daar hoofdpijn van, sommigen pijn in de kaken, anderen weer aan hun lachspieren. De spieren die ge weinig gebruikt, worden uitgetrokken.
    Over de blaasspieren wordt er heel wat gekletst. Sommigen onder ons krijgen het daar op hun adem van, krijgen hoestbuien enz...
    Op zeker ogenblik werd ik toch bang, want er is een Vlaamse spreuk die zegt dat ge U kunt doodlachen.
    Aan de ene kant is pijn gebaat met rust, de basis voor een pijnpatiënt is altijd een conflictloze rust. De mens is een ritmisch organisme, die moet zijn ritme krijgen.
    Vandaar het belang van ademtechnieken, stemtechnieken, neuriën, zingen, huilen, enz...
    Het eerste boekje dat ik geschreven heb, is nog steeds leesbaar, denk ik.
    Het tweede is meer technisch, met name voor hulpverleners, die humor in de praktijk willen leren kennen.
    Voor we het wisten was het 17u00! Ik denk dat we kunnen terugblikken op een aangename, leerrijke en plezante namiddag, dank zij een medicus, vol van humor, die ons heeft doen inzien hoe we onze pijn kunnen relativeren. De meesten onder ons keerden, opgelucht en voldaan, huiswaarts, denkend aan die "vrolijke dokter" Zeker voor herhaling vatbaar!

    22-09-2005 om 17:35 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uittreksel uit het boek : De Profeet van Kalhil Gibran
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uittreksel uit het boek : De Profeet van Kalhil Gibran

    Je kinderen zijn je kinderen niet.

    Zij zijn de zonen en dochters van ’s levens hunkering naar zichzelf.

    Zij komen door je, maar zijn niet van je,
    en hoewel zij bij je zijn, behoren ze je niet toe.

    Je mag hun je liefde geven, maar niet je gedachten,
    want zij hebben hun eigen gedachten.

    Je mag hun lichaam huisvesten, maar niet hun ziel,
    want hun ziel toeft in het huis van morgen, dat je niet bezoeken kunt,
    zelfs niet in je dromen.

    Je mag trachten hun gelijk te worden, maar tracht niet hen aan je gelijk te maken.

    Jullie zijn de bogen, waarmee je kinderen als levende pijlen worden weggeschoten.
    Laat het gebogen worden door de hand van de boogschutter een vreugde voor je zijn.

    21-09-2005 om 23:04 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangepaste versie van mijn uitnodiging voor lach-yoga
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    ‘Wij lachen niet omdat wij gelukkig zijn, wij zijn gelukkig omdat wij lachen.’

    Dr. Kataria

    Hoe verloopt een lach-yoga-sessie? - De sessie bestaat uit lichaams- en ademhalings- en stem-oefeningen met als primair doel ontspanning. Wij dansen en van een stille lach komen wij tot een uitbundige lach. Als sluitstuk brengt meditatie de lach in ons.

    Wanneer? - In principe elke 1ste, 3de en 5de donderdag van de maand om 20.35 uur Iedereen is welkom, zowel jong als oud.

    De sessies staan los van elkaar. Men kan bij eender welke sessie aansluiten.

    Data tot einde 2005: op donderdag 29 september –6 en 20 oktober –

    woensdag 2 november – do 1 en 15 december

    Nu ook op dinsdagochtend om 10 uur. Data tot einde 2005: 11 en 25 oktober –

    8 november – 6 en 20 december

    Duur: ongeveer 90 minuten

    Meebrengen: pantoffels of dikke sokken en ligmatje - Draag losse kledij.

    Bijdrage per sessie: € 5

    Waar? - CC De Ploter - Kerkstraat 4 - 1742 Sint-Katharina-Lombeek (Ternat)

    In de balletzaal

    Om organisatorische redenen is inschrijven
    voor de sessie beslist nodig.

    Je kan inschrijven via: - telefoon: 02 582 27 92 - gsm: 0477 78 55 95

    Bij voorkeur:E-mail: wiske@wiske.net

    Lachanimatrice:

    Marie Louise DESCHEPPER - Tel. 02 582 27 92
    Bezoek ook mijn webblog: http://blog.seniorennet.be/lach_yoga

    21-09-2005 om 11:02 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie richt de lach-yoga sessie in?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heet Marie Louise, ben 63 jaar en gehuwd met een schat van een man. Mijn hobbys zijn Yoga en Tai-Chi beöefenen, mijn lievelingslectuur is filosofie, psychologie en spiritualiteit. Kookboeken lees ik als een roman, ik snuffel graag op internet om meditaties te lezen  en goede ideeën op te doen voor mijn Lach-Yoga sessies. Mijn lievelingsmuziek ligt in dezelfde lijn: Mantras, Didgeridoo, Reiki- en yoga-muziek, new-age en meditatiemuziek.

    Af en toe word ik opgeroepen om te 'depaneren' wanneer één van mijn 9 kleinkinderen ziek is, gelukkig is dat niet dikwijls het geval want ik heb weinig tijd - zoals al de mensen van de derde leeftijd. hihi hahaha

    In mei volgde ik een cursus voor lach-animator ingericht door de lachclubs van België. Reeds lang speel ik met de idee om mensen aan het lachen te brengen, zelf neem ik ook heel dikwijls het leven wat te ernstig op, door het lachen kan ik meer relativeren, het leven wordt er gemakkelijker door.

    De lach-yoga ging van start op 1 september met een gratis proef-sessie. 35 geïnteresseerden namen deel en hebben er met volle teugen van genoten.

    Op 15 september waren wij met 25 'lachers' plus 3 'helpers'. Alweer werd het een succes. De bijdrage is 5 euro, de prijs van een filmticket.

    Vandaag, 20 september, gaf ik een eerste ochtendsessie. Wij waren met 10 personen, een kleine en fijne groep. Die ochtendsessie kwam er op vraag van mensen die liever tijdens de dag naar zo'n sessie gaan. Die graag thuis zijn bij hun kinderen en hun echtgenoot.

    Lieve lezer kom gerust eens kennismaken, kom eens af om te lachen en wie weet dat je blijft 'plakken', want lachen is gezond en je geniet er nog van na, zeker weten.

    20-09-2005 om 18:55 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een Lach-Yoga sessie volgen?

    Lachen is gezond.

    Lachen is gezond en ook goed voor het moreel. Het is ook één van de beste remedies tegen stress. Bovendien is het gratis, dus kan iedereen ervan profiteren. Doe dat dan ook!

    Een kind lacht gemiddeld 300 tot 400 keer per dag, volwassenen nog slechts 10 tot 15 keer. En inderdaad: het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar waarom zou u zich niet elke dag een flinke dosis humor toedienen?

    Het zal u ontspannen, meer energie geven en beter gewapend maken tegen de dagelijkse beslommeringen. Lachen is in tal van opzichten heilzaam, zowel fysiologisch als psychologisch en zelfs relationeel.

    Het is dan ook geen toeval dat de lachclubs als paddestoelen uit de grond schieten, niet alleen in ons land, maar ook in de rest van de wereld.

    Vermindert stress - Lachen verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed, stimuleert de bloedsomloop en is een krachtige spierontspanner.

    Bovendien zorgt het ervoor dat het centrale zenuwstelsel endorfinen afscheidt, hormonen met pijnstillende eigenschappen die de effecten tegengaan van een teveel aan adrenaline en cortisol als gevolg van stress.

    Versterkt de afweer - Uit studies van psycho-neuro-immunologen is gebleken dat negatieve emoties zoals angst, depressie en woede het immuunsysteem verzwakken, waardoor we minder afweer hebben tegen infecties. Volgens dr. Lee S. Berk van de Universiteit van Loma Linda (Californië) helpt lachen het aantal antilichamen te verhogen. - Onderzoekers hebben vastgesteld dat lachtherapie het aantal antilichamen in de neus- en luchtwegslijmvliezen verhoogt.

    Van die antilichamen is geweten dat ze beschermen tegen virussen, bacteriën en andere micro-organismen.

    Vermindert de bloeddruk en hartproblemen - Experimenten hebben aangetoond dat een lachsessie de bloeddruk na 10 minuten flink doet dalen.

    Lachen stimuleert de bloedsomloop en verhoogt de zuurstoftoevoer naar de hartspier, wat het risico op klontervorming doet dalen.

    Verzacht pijn - Als we lachen, worden er endorfinen afgescheiden in het lichaam. Die hormonen hebben pijnstillende eigenschappen, waardoor de pijn onmiddellijk verlicht wordt.

    Verhoogt het zelfvertrouwen - Lachsessies zijn voor mensen met weinig zelfvertrouwen een goede manier om hun schuchterheid te overwinnen en zich beter in hun vel te voelen. Via groepsoefeningen raken de deelnemers hun remmingen kwijt en worden ze socialer en extraverter.
    Stimuleert de intermenselijke relaties - “De lach is de kortste weg tussen twee mensen”, verklaarde Charlie Chaplin. Lachen in groep schept een gevoel van verbondenheid en zorgt ervoor dat je je meer openstelt voor de anderen.

    Diabetici: veel lachen tijdens de maaltijden!

    Diabetici moeten voortaan vaker “lachen” op het menu zetten. Lachen is immers goed voor de bloedsuikerspiegel, zo blijkt.

    Uit de resultaten van deze kleine Japanse studie blijkt dat lachen tijdens het eten de verhoging van de bloedsuikerspiegel beperkt. De auteurs stellen namelijk vast dat de postprandiale bloedsuikerspiegel (d.w.z. na de maaltijd) schommelt naargelang de omstandigheden waarin de maaltijden genomen worden.
    Deze conclusie werd geformuleerd na meting van het suikergehalte vóór en na een maaltijd van 19 patiënten met type 2-diabetes, in vergelijking met een controlegroep.
    De eerste dag kregen de vrijwilligers tijdens de lunch een saaie voordracht van 40 minuten in de maag gesplitst, terwijl ze de volgende dag verwend werden met een zeer humoristisch spektakel.
    En wat bleek? De postprandiale bloedsuikerspiegel was veel hoger na de voordracht.
    uit www.e-magazine.be

    20-09-2005 om 18:25 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar gaan de Lach-Yoga-sessies door:
    In het Cultureel Centrum de Ploter
    Kerkstraat 4
    1742 Ternat

    20-09-2005 om 18:19 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer gaan de lach-yoga-sessies door
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    op dinsdag om 10 uur
    11 en 25 oktober
    8 november
    6 en 20 december
     
    Clubkaart 20 euro (5 sessies)
    op donderdag om 20.35 uur
    20 oktober
    1 en 15 december
     
    Bijdrage per sessie 5 euro
    Clubkaart 20 euro (5 sessies)

    op woensdag, 2 nov. om 20.30 uur

    20-09-2005 om 18:17 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 09/11-15/11 2020
  • 10/07-16/07 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 25/04-01/05 2016
  • 25/05-31/05 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/10-09/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 15/10-21/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 11/12-17/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Welkom op mijn blog! Vandaag al gelachen? Bekijk je in de spiegel en zeg tegen jezelf 'wat zie ik er weer goed uit vandaag'
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    senga7
    blog.seniorennet.be/senga7

    Een interessant adres?

    Een interessant adres?

    Zoeken in blog


    Over mijzelf
    Ik ben Wiske, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Slappelach.
    Ik ben een vrouw en woon in 1741 Wambeek (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 10/05/1942 en ben nu dus 81 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Yoga, Meditatie, Taï-Chi en Qi-Gong, lACH-YOGA, lezen, PC.


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!