Inhoud blog
  • Mijn nieuwe uitdaging ...
  • vooruitzichten voor het najaar
  • Op 27 maart wordt er weer gelachen en geademd ...
  • Lachwandeling in Mechelen op 1 mei 2017
  • Nieuw in Ternat - Lach- en ademkring
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    camillefox_antiek
    blog.seniorennet.be/camille
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Heling van lichaam en geest
  • Foto
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Foto
    Merlijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Deze foto's zijn momentopnamen van Lach-Yoga én klankschaalmeditatie in Strombeek op woensdag 3 december 2008.
    Lach-Yoga - Yogalachen - LACHYOGA - BEWUST VERBONDEN ADEMEN
    Lachen in mijn Lachclubs van Ternat en Strombeek - lachen bij verenigingen. - Ademsessies begeleiden ...
    Lach je graag - ben je het lachen verleerd - heb je verdriet - ben je eenzaam - slechts één manier om je goed te voelen: KOM LACHEN IN MIJN LACHCLUB van Ternat - CC de Ploter 1ste donderdag van 20:30 tot 21:30 uur. Tijdens de dag in 1853 Strombeek; 1ste en derde woensdag van 10 tot 11u in dienstencentrum Ter Borre - St.-Amandsplein, 7 - Op maandag in RC te Dilbeek van 20:30 uur tot 21:30 uur - dit alles samen met Jean. NIEUW: kom lachen en ademen in kring in Sint-Jozef te Ternat van 20 tot 22 uur.
    30-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezige bij
    Als je, lieve lezer(es), denkt dat ik gestopt ben met lach-yoga, omdat ik sinds augustus niets meer van mij heb laten horen, lees 'schrijven' - dan ben je goed mis !!! Niets is minder waar!
    Lach-Yoga zit goed in de lift, wordt ontdekt door alle lagen van de bevolking... en dat brengt natuurlijk veel lachwerk met zich mee. 
    Om dan telkens mijn enthousiasme te laten horen in mijn verhalen wordt op de duur 'afgezaagd', val ik telkens in herhaling, want elke keer opnieuw genieten de deelnemers en ikzelf van de lachsessie. Lachen doet wonderen!
    Ook volg ik nog geregeld 'workshops' om 'bij te tanken', want dat hoort er bij; daarbij vind ik nieuwe technieken, kan ik mezelf opladen en ontmoet ik toffe mensen.
    De ene lachsessie is al toffer dan de andere omdat het resultaat voor een groot deel afhangt van het publiek, van de deelnemers en hun enthousiasme... Af en toe neem ik een 'opdracht' aan die ik zie als een uitdaging. Eigenlijk is het telkens een uitdaging, omdat de 'klant' voor mij een onbekende is en de groep deelnemers heeft die telkens zo verschillend zijn.
    Vrouw en Maatschappij, KVLV, KAV, Leiding van Chiro Vlaams-Brabant, Okra enz. hebben de weg naar de lach al gevonden, kunnen de sessies echt naar waarde schatten.
    Laatst werd mij gevraagd een lachsessie te geven : privé - allemaal familieleden en dat was voor mij de 1ste keer. Het werd een fantastische ervaring! 12 volwassenen tussen 25 en 60 jaar, zowel mannen als vrouwen. Wanneer ik aan die avond terugdenk, voel ik opnieuw de warmte en vriendelijkheid van die familie. Lach-Yoga werkt op alle vlakken, dat mochten die mensen ook ervaren!
    Vorige week ging in Ternat nav de Seniorenweek een verenigingenbeurs door, waarop ik stond met 'Lach-yoga' - ik werk onder VZW.lachclubs van België. Daar gaf ik een lachsessie aan geïnteresseerden. Wij waren met een twintigtal en de lachsessie werd een succes, daarop volgt dan vraag om een lachsessie te komen geven bij andere verenigingen... zo is de cirkel rond !  
    Wanneer je dit alles hebt gelezen kom je tot besluit dat ik een bezige bij ben; ik heb geen tijd om ziek te worden of om oud te worden en daarbij komt nog dat lachen de mensen jong houdt !!!

    30-11-2009 om 19:27 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lach-Yoga aan zee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Middelkerke, vrijdag, 21 augustus 2009

    Anne, mijn vriendin, woont in Middelkerke. Toen ik haar en haar vriendin Marthe enthousiast vertelde over de lachsessie in Zuid-Frankrijk - lach-yoga in het zwembad - stelde haar vriendin mij voor een lachsessie te verzorgen voor haar vriendinnen en kennissen in Middelkerke.
    De uitnodiging werd opgemaakt, doorgestuurd en inschrijven kon tot 19 augustus...
    Het zonnige weder is besteld, om 13 uur druppelt het even, kwestie van verfrissing...
    14 uur, de deelnemers komen toe, enkele geven forfait maar er komen 3 deelnemers in hun plaats. Samen 10 personen; 9 vrouwen en 1 man.
    Een plaats op het strand is vlug gevonden, het is nog vroeg in de namiddag, kalm, dus storen wij de mensen niet.
    Blote voeten in het mulle zand, het geluid van de golfslag als achtergrondmuziek, op en top verbonden met de natuur, wat een luxe om op deze wijze een lachsessie te doen. De energie stroomt, de deelnemers doen goed mee en snel wordt de echte en weldoende lach gehoord, ook door de voorbijgangers, die even blijven staan en ... meelachen, want lachen werkt aanstekelijk.
    Na de liggende lachmeditatie en het zingen van een eigen lied door Maria, wordt een rondje geëvalueerd. De deelnemers hebben er heel veel deugd van gehad, eentje zou liever wenen dan lachen. Dat is altijd mogelijk, lachen brengt soms ook het 'oude' verdriet naar boven.
    Samen gaan wij naar het huis van Marthe om van een kopje thee of koffie of frisdrank te genieten en voor de liefhebbers nog een koekje erbij.
    Nog een tijdje wordt nagepraat... Wij verlaten elkaar als 'vrienden'; lachen brengt mensen bij elkaar, ook deze keer is dat zeer duidelijk gebleken!
    Lachen aan zee zal zeker nog een vervolg krijgen, alleen de datum staat nog niet vast

    Bijlagen:
    PICT0044.jpg (78.7 KB)   

    22-08-2009 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lach-Yogasessie in Zwembad
    9 juli 2009 - Goudargues ligt in Frankrijk, aan de Cèze. Een lieflijk dorpje zoals er veel zijn in Frankrijk. 'Le Saint-Michelet' heet onze Camping. Verscheidene jaren gingen wij daar naartoe wanneer onze kinderen nog klein waren, een supervakantie met de Cèze aan onze voeten...
    Ondertussen is de camping al 3 maal van eigenaar verandert, is er vorig jaar een zwembad bijgekomen, wat ik persoonlijk een grote aanwinst vind. Vijf jaar geleden waren wij nog op deze camping, ons 40 jaar huwelijk gevierd met de hele familie (samen 20 man) : de vier kinderen met hun 'aanhang', elk gezin in een stacaravan en wij; mijn man en ik, in ons eigen stulpje: onze 'Rapido' een klein maar zeer goed en praktisch caravan'ke. Dat werd een vakantie om nooit meer te vergeten !
    Wij hebben ons pas helemaal geïnstalleerd op een rustige en schaduwrijke plaats als er 's avonds een koppel naar ons toekomt. 'kennen jullie ons nog?', ik moet eens goed kijken en ja hoor, dat zijn die mensen uit Leuven, zo heb ik hen in mijn gedachten. Ondertussen weet ik opnieuw dat ze 'Delvaux' heten, mooie naam, doet mij denken aan die prachtige handtassen... en ja, ze hebben mij een tijdje geleden gezien op TV, in 'het programma van Wim Helsen'; Lachyoga; ze hebben er zelf ook goed kunnen mee lachen. 'Morgen komt mijn schoondochter met haar dochter en nog vier andere tienervriendinnen, zou jij dan eens een lachsessie met hen willen doen?'Waarom niet, het is weeral een tijdje geleden, het zal mij zelf ook goed doen.
    De volgende dag staan er twee knappe meiden aan onze caravan: 'zou je een lachsessie willen doen met ons?' De afspraak is om 17 uur ... in het zwembad! Is eigenlijk de enige plaats op de camping waar er vrij veel decibels mogen gemaakt worden.
    17 uur. Niet te veel volk, één persoon zit te lezen, de anderen liggen te zonnen.
    Wij zijn in totaal met 8: mevrouw Delvaux, schoondochter Greet, dochter Annabel, vriendinnen Amelie, Anneleen, Stefanie en Hanne en ik. Wij starten ogenblikkelijk met de opwarmingsoefeningen, met 35° is dat vlug in orde ! vervolgens allerlei klank- en zangoefeningen afgewisseld met lachoefeningen en ademhalingsoefeningen. In het water gaat alles zoveel vlotter, je lichaam voelt veel lichter aan, er wordt duchtig gelachen en de toeschouwers lachen mee, alleen is die ene met het boek verdwenen.
    Lachmeditatie zoals wij die gewoonlijk doen plus de rustige meditatie kon niet plaatsvinden, er werd gewoon in het zonnetje uitgerust, want moe waren ze!
    Moe maar tevreden, zelf heb ik er een zeer fijne herinnering aan over gehouden; lach-yoga in het zwembad, dat wil ik zeker nog eens meemaken.
    Op 21 augustus geef ik een lachsessie -op bestelling - in Middelkerke: Lach-Yoga aan zee.
    Nu nog duimen voor zonnig en warm weer!


    11-08-2009 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lach-Yoga voor de zesdes van Sint-Jozef te Ternat
    Woensdag, 29 april 2009. Gezondheid-dag op Sint-Jozefinstituut te Ternat.
    Katrien en Jarno, leerlingen 6de-jaars hebben lach-yoga gekozen als workshop en hebben 40 leerlingen enthousiast kunnen maken om die workshop te volgen.
    Het weer is zonnig en warm genoeg om de lachsessie in openlucht te geven. Ambiance verzekerd!
    Mijn onlangs aangekocht professioneel toestel komt van pas, Muziek en klank autonoom weergeven zonder de noodzaak van een elektriciteitaansluiting geeft een grotere mobiliteit. De lachsessie kan doorgaan op eender welke plek op school.
    De speelplaats is groot genoeg op Kasteel Kruikenburg, ik stel mij op aan de grote vijver, ver genoeg van de klaslokalen.
    De 1ste reeks van 20 leerlingen dienen zich aan en al vlug is er een goede sfeer, er wordt bijzonder goed meegedaan en wanneer wij op het einde, liggend op de grond (op een handdoek) de lachmeditatie doen, begint de speeltijd. Op slag hebben wij een 100-tal kijklustigen, zoveel toeschouwers heb ik nog nooit gehad. De zin bekroop mij om al die kids bij de lach te betrekken, maar dat zou niet fijn geweest zijn voor die 20 mensen die aan 't lachen waren...
    Een geluk dat ze zich er niets van aantrokken en lustig verder lachten !
    Na de korte break is het tijd voor de 2de reeks van 20 leerlingen 6de jaars.
    Op voorhand werd al gezegd dat er twee plezante gasten bij zouden zijn en ik leerde ze kennen...
    Altijd succes met plezante gasten op voorwaarde dat ze plezant blijven en niet storen.
    Het werd opnieuw een hele toffe lachsessie, er werd goed meegewerkt.
    Alleen met de lachmeditatie, 'lachen zonder reden' hoopte ik op meer gelach van die plezante mannen... lachen op bevel blijft moeilijk en wanneer je moet is het niet meer zo plezant als wanneer je niet mag ! Hoho hahaha.
    Alles bij mekaar is het heel aangenaam lach-yoga te mogen doen met jonge mensen, yoga en bewegen  ligt wat moeilijk, ze doen dat minder graag, maar dansen en zottigheden doen, doen ze des te liever...

    De werklieden, werkzaam aan de verbouwing van de klaslokalen, hebben een lachdag gehad, daarvan ben ik zeker !

    29-04-2009 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek de ster in Sint-Niklaas
    Het is weer zover, op 28 april 2009, in Sint-Niklaas komen al de kinderen met een handicap in klasverband bijeen voor een zalige sport- en speldag. 'Ontdek de ster' in sportcentrum 'de ster'.
    Er is keuze ten over: trampolines staan opgesteld, springkastelen allerhande, speedboot, paardentram, treintje rijden, Taï-Chi, volksdans, atletiek en ... lach-yoga
    Zoals vorig jaar mag ik weer lach-yoga sessies verzorgen: twee groepen in de voormiddag (  11 + 20) en twee in de namiddag 28 + 12) ; in 't geheel 71 deelnemers. 59 daarvan zijn jongeren.
    De eerste groep is super, de leraar 'voate' is zelfs de aanvoerder en doet fantastisch mee; dat ligt aan de basis van welslagen. Tranen heb ik met hen gelachen, het was echt genieten.
    De andere groepen zijn ook zeer actief. De oprechtheid van die jonge kinderen doet deugd, ze leven 200%.
    De vierde en laatste groep (12) zijn volwassenen, een 5-tal genoot vorig jaar reeds van lach-yoga en hebben opnieuw deze workshop gekozen. Ze komen al lachend toe en kennen mij nog.
    Je krijgt zoveel vriendschap van die mensen, dankbaar werk is het, ik kom graag terug volgend jaar...
    Een fijn initiatief van Burensportdienst Waasland !

    28-04-2009 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VZW het Balanske - Lachsessie Oudernamiddag - 25 april 2009
    Vzw Het Balanske is een uniek vrijetijdszorgcentrum in St.-Joris-Winge - Vlaams-Brabant - waar gezinnen met een persoon met een handicap zich kunnen ontspannen en hun vrije tijd op een aangename en zinvolle manier kunnen doorbrengen. (zie: www.balanske.be)
    Enkele keren per jaar wordt een namiddag extra ingericht voor de ouders.
    De gezinswerking zorgt dan voor een leuk aanbod van workshops zoals nu bv. klankschalen, massage en/of Lach-Yoga.
    Gegadigden schrijven zich in en kunnen het 1ste uur één workshop volgen, dan is er pauze. Vervolgens kiezen ze een 2de workshop en tot besluit wordt iedereen verwend met taart en koffie of frisdrank. Vrijwilligers staan klaar om de voorraden aan te vullen.
    Het valt mij op hoe jonge mensen hun vrije tijd gebruiken om zich bezig te houden met de jongeren met een handicap, niets is hun teveel en steeds met de glimlach !! Wie zegt er dat de jeugd van tegenwoordig niet deugd???
    Het was een fijne ervaring lach-yoga te hebben mogen geven aan de ouders, opgewekte mensen, oprechte mensen en lachen deden ze als de beste. Het was duidelijk te zien dat ze genoten van de ontspanning.
    Dank aan de 'gezinswerking', hopelijk vraag je mij volgend jaar opnieuw...

    25-04-2009 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eli Lilly houdt een lachsessie
    Afspraak te SPA op donderdag, 19 maart 2009 - Radisson SAS Palace Hotel - voor een lach-yoga sessie in de namiddag voor 80 personen - 2-talig: Nederlands en Frans.
    Het is een prachtige, zonnige dag - echt vakantieweer!
    Belangrijk is dat de keuze vrij moet zijn om deel te nemen, niet iedereen houdt van lachen op bevel... 
    14:30 uur - de grote zaal loopt stilaan vol en vrij vlug steken wij van wal met een opwarmingsdans. Op slag verdwijnen er reeds enkele deelnemers naar de uitgang;
    hadden ze zich lach-yoga anders voorgesteld ?
    Wanneer wij de opwarmingoefeningen, ademhalingen, rekken en strekken afgewerkt hebben en het tonen en zingen beginnen, zijn er opnieuw 'vluchtelingen', erg is dat niet, mensen moeten vrij zijn de zaal te verlaten als ze dat wensen.
    Maar niet getreurd, toch liever een goede helft die 'echt' wil deelnemen, dat werkt!
    Spellen worden gespeeld met nadien lachoefeningen en dé lachmeditatie.
    Na een deugddoende relaxatie zijn het blije en ontspannen mensen die de zaal verlaten.
    Opdracht geslaagd !

    19-03-2009 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KHLeuven - studenten opleiding sportleraar ontdekken Lach-Yoga
    Annelies Huibers vraagt mij per mail of ik op 11 maart 2009 twee lach-yogasessies kan verzorgen, met daarbij nog relaxatie en massage want het gaat om een 'relaxatie-avond' die ze inrichten met nadien nog pannenkoeken en warme choco of koffie/thee.
    Ik ben er al goed op tijd en kan al 'chambreren'. Een goede hi-fi installatie is voorzien met een headset, is geen overbodige luxe want de lachsessie gaat door in een grote sportzaal en met veel deelnemers. Het geluid is goed afgesteld en na een tijdje wachten komen de deelnemers van de 1ste lichting druppelsgewijs binnen.
    Om 19:30 uur wordt gestart, blije en tevreden gezichten verlaten de zaal om 20:45 uur na veel ontspanningsoefeningen, dansen, spelen, zingen, lachen - vooral lachen - relaxatie nadien en afgerond met nek- schouder, arm en handmassage en om 21 uur is het de beurt aan een kleinere groep studenten - een 15tal. Voor die 2de sessie is er tijd te kort, ze doen zo goed mee met al de oefeningen dat ze er niet genoeg van kunnen krijgen, er wordt wat afgelachen !!! Rond 22:30 uur is er relaxatie en massage om te besluiten. Vooraleer te vertrekken wordt mij nog een lekkere pannenkoek aangeboden en een warme chocoladedrank. De lachers van de 2de reeks staan nog na te lachen en stellen nog een afscheidslach voor tot afscheid.
    Het was een dankbare job.
    Nu ik er aan terugdenk krijg ik een warm gevoel vanbinnen, te zien hoe dat jonge volk zo prachtig lag te lachen in groep. (de lachmeditatie gebeurt liggend op de grond)
    SUPER !

    12-03-2009 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opleiding lachanimators te Kortenberg op 17 en 18 januari 2009
    17 ingeschreven aspirant lachanimators, 4 'anciens', 4 opleiders = wij waren met 25 lachers gedurende 2 dagen; super is dat.
    Al van bij het binnenkomen in d'Oude Abdij voelde de sfeer goed aan - zo te horen hadden ze allemaal heel veel zin in lachen! Ik was de helper van dienst: onthaal van de deelnemers, koffie en thee en versnaperingen aanbieden tijdens de pauzes, tussendoor zorgen voor water, want water werd met emmers gedronken. Was dat bier geweest dan zouden ze dronken geweest zijn, hoho hahaha.
    Als 'vreemden' kwamen ze binnen en na de 1ste dag, 's avonds bij dans en spel waren die mensen reeds als vrienden samen, alsof ze elkaar al lang kenden.
    Zo zie je maar dat lachen mensen bijeen brengt, dat lachen bevorderlijk is voor sociale contacten en welzijn.
    Ook zondag liep alles op rolletjes, al lachend en dansend, maar ook met de nodige ernstige momenten, want didactisch werden de deelnemers ook begeleid. Heel belangrijk indien ze Lach-Yoga willen gebruiken om een lachclub te starten of om lach-yoga toe te passen in hun dagelijks werk als therapeut of als biodanser of als coach. Huiswerk kregen ze mee voor de 3de opleidingdag; op 21 februari mogen ze een mini lachsessie brengen, voor de durvers een hele uitdaging....
    Elke keer opnieuw zeggen wij onder elkaar: 'dit is de beste groep die wij ooit hadden' - en elke keer is het een fijne ervaring zoveel enthousiaste mensen te mogen begroeten, zo blijven wij jong en dynamisch en blijven wij geloven in ons werk.

    22-01-2009 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachsessies in Ternat en in Strombeek in 2009
    Wij zijn er dit jaar weer stevig ingevlogen, wij lachten 2009 in op 14 januari te Strombeek en op 15 januari te Ternat met daarna een lekker glas bier of frisdrank of wijn : naar keuze. De volgende sessies staan te lezen op de site www.lachclub.be

    15-01-2009 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachyoga én klanschaalmeditatie in Lachclub Ternat
    Onze voorlaatste lachsessie van 2008 heeft zijn beslag gekregen.
    Om extra luister te geven aan het Sinterklaasfeest werd de lachsessie met een klankschaalmeditatie afgesloten. Dat klankenspel werd door iedereen naar waarde geschat en is voor herhaling vatbaar (dixit de 10-koppige deelnemers).









    04-12-2008 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling van Beloften in RC Dilbeek of hoe lach-yoga per opbod wordt verkocht.
    "Hoho - Hahaha ! Lachen is gezond en ook goed voor het moreel. Het is ook één van de beste remedies tegen stress. Neem het leven niet te ernstig en leer relativeren! Lachen kan je helpen! Doe dat dan ook !
    Jij en 19 van je vrienden krijgen de unieke gelegenheid om een workshop lachyoga mee te maken. De lachyogasessie duurt 1 uur. Jij zorgt voor een plaats waar de workshop kan doorgaan, ik zorg voor de rest. Ingezonden door Lieve Vonck (leerkracht Regina Caeli)" Deze aankondiging stond te lezen op internet op 1 oktober 2008. Voordien vroeg mijn dochter of ik een lach-yogasessie cadeau wou doen, waarom niet, 't is tenslotte voor een goed doel !!!
    Tijdens het eetfeest van Regina Caeli werden de binnengekomen schenkingen per opbod verkocht. Zelf deed ik een bod op 'tennisinitiatie', met het gedacht de prijs wat op te voeren, bleek niemand hoger te bieden en had ik het spek aan mijn been. Ondertussen leerde ik de eerste begrippen van het tennis en ben ik zeer tevreden dat gedaan te hebben. Verder tennislessen nemen is niet aan mij besteed, ik voel nog steeds mijn rechterschouder.... Een mens moet naar zijn lichaam luisteren hé !
    Dus er werd geboden en nog eens geboden. Lach-Yoga ging tenslotte de deur uit voor 70 euro, op zich nog een vriendenprijsje... Op 12 oktober kreeg ik een mailtje van RC met de toewijzing. De hoogste bieder bleek mevrouw Karin Spitaels te zijn. Er werd mij gevraagd met haar af te spreken voor de uitvoering van mijn 'belofte'. Na enkele mailtjes en info-uitwisseling zijn wij tot een uitvoeringsdatum gekomen en dat is.... vandaag, 4 december 2008.
    Inge Duyck is de gastvrouw, zij heeft voldoende ruimte om 14 deelnemers te ontvangen. Een mooie, grote plaats - een ruimte in een verbouwde hoeve - wordt mij toegewezen. Druppelsgewijs komen de vriendinnen binnen. Eens per maand wordt iets georganiseerd, dat kan vanalles zijn, deze keer iets speciaals, iets waar ze zich niets kunnen bij voorstellen...
    Om 10 uur is reeds een 10-tal aanwezig. 'nog wat wachten want enkele komen van ver.'
    Omdat het vriendinnen zijn komt de sfeer er direct in, het wordt een plezante aangelegenheid.
    Na de ontspanningsoefeningen, zingen en dansen, komt de lach spontaan. De lachmeditatie is dan weer eerst wat 'gemaakt', maar wanneer ieder met zijn hoofd op de buik van de ander ligt komt de lach spontaner en voel je dat de echte lach zoveel vreugde geeft. Een geleide meditatie en rust bij zachte muziek doet eenieder voelen hoeveel deugd het lachen hen heeft gedaan.
    Een rondvraag in de cirkel laat het volgende horen: 'ik was gespannen, nu voel ik mij ontspannen'; 'het was goed, maar het moest niet langer duren'; 'Ingrid, dank voor de lach-yoga, het was een goede koop'; 'het heeft deugd gedaan'. Over de hele lijn klinkt het positief, maar ook zeggen enkelen  ... 'goed voor één keer, is niet helemaal mijn ding...'. Veertigers hebben het soms moeilijk om zich helemaal te laten gaan, los te laten.
    Tot slot van de lachsessie schenkt Ingrid mij een grote doos met het koekjesassortiment van 'Jules Destroper', 'jij geeft de centjes tenslotte aan RC, je krijgt nu iets voor jou.' Ook Inge valt in de prijzen, voor het ter beschikking stellen van haar huis.
    Maar het feest is nog niet gedaan... Na de lach-yogasessie drinken wij eerst een groot glas water, is nodig om de vrijgekomen toxines weg te spoelen. De wijn volgt... Een lunch is voorzien en ook ik ben van harte uitgenodigd.
    Karin blijkt na goede organisator ook nog een goede kok te zijn.
    Dank aan Karin, Inge en de 12 anderen, dank voor jullie vriendelijkheid, ik voelde mij als vriendin aanvaard! Wat een goed gevoel geeft dat !!!
    Nu nog het door Karin gestorte bedrag (70 euro) aan 'de ouderraad Regina Caeli Lyceum' doorstorten en dan is mijn taak volbracht !

    04-12-2008 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen in Dienstencentrum Ter Borre - datums tot juni 2009 !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij zijn al met 10 deelnemers - ik inbegrepen - om regelmatig samen te lachen!
    Zo was het vandaag weer super-plezant. Wij hebben tranen gelachen !!!
    De lachmeditatie werd deze keer - uitzonderlijk - besloten met een klankschaalmeditatie. Dat werd door iedereen erg gewaardeerd en is voor herhaling vatbaar.

    Nog één sessie en dan zit 2008 erop. De datums voor 2009 liggen vast en die deelde ik vandaag mee. Er zijn 11 sessies 'geprikt' tot half juni.
    In Strombeek werk ik met reeksen, het feit van samen te komen met steeds dezelfde mensen, geeft een vertrouwd gevoel aan de deelnemers, ze komen los en brengen zelfs eigen, originele voorstellen naar voor. Er kan altijd wel iemand als losse deelnemer bijkomen, dat is altijd mogelijk, die wordt nadien toch 'vaste' deelnemer... Hoho Hahaha !!!
    De datums voor Strombeek 2009 zijn: 14 januari, 4 en 18 februari, 4 en 18 maart, 1 en 15 april, 6 en 20 mei, 10 en 17 juni. De bijdrage voor de hele reeks van 11 sessies is 50 euro. Het bedrag kan opgesplitst worden in 2 delen 30 en 20 euro. Per sessie komt het op 7 euro. Elke sessie is uniek, je kan steeds aansluiten!
    In Strombeek wordt de lach-yogasessie gegeven zittend op een stoel, zo is lachyoga ook toegankelijk voor senioren en mensen met een handicap.
    Een HAHA-koor dankt de goede Sint voor de versnapering....

    03-12-2008 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vormingsdag voor rusthuisanimators - Relaxatie voor bewoners via lachyoga
    Op 5 januari 2007 krijg ik telefoon van Jan-Pieter Hermans van het Seniorencentrum te Brussel of ik een workshop lach-yoga wil geven... in november 2008. Dat lijkt mij veraf en natuurlijk staat die datum nog vrij in mijn agenda. Maar mensen wat vliegt de tijd want gisteren was het zover!
    Jan-Pieter is ondertussen niet meer werkzaam in het Seniorencentrum...
    Eerst met de auto naar Dilbeek, daar de lijnbus 128 genomen op weg naar 'De Brouckère'.
    Na wat fileleed toch maar afgestapt bij de Metro 'Weststation' en daar de B2 genomen. Op zeer snelle wijze en tijdig - zelfs 10 minuten te vroeg - aangekomen bij het Seniorencentrum.
    Na een vriendelijk onthaal door Chris word ik door hem naar de 1ste verdieping geleid, waar de contactpersoon Peter De Cabooter mij opwacht.
    Een kopje verse koffie staat al klaar, wat een fijn onthaal!
    Er zijn slechts zes inschrijvingen werd mij aan de telefoon medegedeeld ... zo weinig, jammer.
    Hebben ze schrik om te lachen? Vinden ze dat te belachelijk? Vinden ze dat te gemakkelijk 'wie kan er nu niet lachen, daarvoor moet je toch geen workshop volgen...' Driemaal fout !!! Hoe meer je lacht, hoe beter je je in je vel voelt, hoe meer je open kunt staan naar de anderen toe. Lachen kan je verleren en wordt je tijdens de lachsessies opnieuw aangeleerd. Niet te geloven hoe je na enkele sessies het verschil bij jezelf voelt, dat je zoveel blijer bent, dat het leven zoveel lichter aanvoelt...
    Er zijn al drie deelnemers aanwezig. Twee anderen zijn nog onderweg: FILE!
    De tijd van wachten op de laatkomers wordt gebruikt om nader kennis te maken. Een syllabus heb ik opgesteld, Peter maakt kopieën voor de deelnemers, wat een service!
    Eindelijk komen de twee dames dan toch aan en kunnen wij van start gaan. Het is ondertussen 10 uur geworden.
    Eerst geef ik een toelichting over het ontstaan van Lach-Yoga, vervolgens vertel ik over de weldaden van lachen en die zijn niet min. De deelnemers zijn kiné of bejaardenverzorgster of verpleegkundige maar allen zijn ze Rusthuisanimator en dan nog wel voor dementerende ouderen.
    Ervaring is de beste leerschool, daarbij nog veel aanverwante lectuur doornemen, cursussen volgen en opzoekingen doen op het internet geven mij genoeg materiaal om een workshop in elkaar te steken.
    Door het geven van lach-yogasessies in Rusthuizen heb ik ervaren hoe zwaar een opdracht soms kan zijn, maar het is zo dankbaar wanneer je ziet hoe die bejaarden ervan genieten.
    Zeer snel komen wij bij het praktische gedeelte: hoe een lachsessie houden voor Alzheimer-patiënten en bewoners van een Rusthuis.
    Eigenlijk is het fijn dat wij met een kleine groep zijn, het is bijna een privé-aangelegenheid. Er wordt heel intensief  'gewerkt': ademhaling, lichaamsoefeningen, tonen en zingen en natuurlijk : lachen. Na het grote werk doen wij nog een aangepaste meditatie.
    Bij de rondvraag hoor ik hoeveel de deelnemers van de 'workshop Lach-Yoga' hebben genoten en 'dat ze hun 'bagage' weer hebben aangevuld'.
    Ze zullen zeker Lachyoga toevoegen aan hun huidige ontspanningsessies. Moe maar zeer tevreden keren ze terug naar hun werk na een kopje geurige koffie. Het is ondertussen 12:30 uur geworden.
    Peter heeft heel goed 'meegewerkt', is zeer enthousiast en ziet het zitten om eventueel een reeks Lach-Yoga te programmeren in het Seniorencentrum. Misschien eerst een proefles om van start te gaan, zo kunnen de senioren kennis maken met 'Lachen zonder reden'.
    Indien het past in mijn agenda wil ik dat heel graag doen!!!

    21-11-2008 om 19:05 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KVLV Idegem ontdekt Lach-Yoga
    KVLV van het gewest Geraardsbergen heeft met 32 ingeschreven deelnemers genoten van Lach-Yoga. Gelukkig was de parochiezaal op het Grimmingeplein groot genoeg.
    Van bij het binnenkomen voelde ik dat het weer een goede lachsessie zou worden. Blije mensen!
    De lachmeditatie op het einde werd het hoogtepunt... 32 deelnemers liggend op de grond (op hun matje) geschrankt met hun hoofd op de buik van de ander, dat was lachen op hoog niveau !!!
    Het feit dat ze overwegen nog sessies te laten doorgaan is voor mij het beste bewijs dat ze lach-yoga konden smaken.
    Laat de KVLV mij maar om Lachsessies vragen, ik zal dat met heel veel plezier doen. Die mensen staan er echt voor open!!!

    18-11-2008 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KVLV Rillaar ontdekt Lach-Yoga
    7 oktober 2008 - parochiehuis te Rillaar.
    Zoals altijd ben ik wat te vroeg, deze keer heel veel te vroeg, want van Ternat tot voorbij Leuven rijden en de files... je weet nooit hoelang je onderweg bent.
    Dan maar even een toevlucht vinden om een koffietje te drinken en mijn boek te lezen.
    Rond 19:45 uur ben ik op mijn afspraak.Het begint al goed wanneer ik aan de deur kom, er wordt gelachen en tof gebabbeld. De zaal wordt in gereedheid gebracht - stoelen in een cirkel.
    Maar wij gaan bewegen, dus even een inleidend woord en daarna worden de stoelen opzij geschoven.
    Slechts een dame blijft zitten, ze heeft problemen aan haar voet.
    Gelukkig maar dat lachen geen pijn doet.
    14 of 16 deelnemers, ik weet het niet meer, maar het was een heel toffe bende!
    Helemaal nieuw voor hen, ze stonden er helemaal voor open.Na de sessie doen wij gelijk altijd een rondvraag en wordt gezegd hoe ze de Lachsessie hebben ervaren. Over de hele lijn was het heel positief, ook die zittende persoon heeft veel plezier gehad, je kon het zien aan haar rode wangen.
    Na de workshop was er koffie en koek en werd er nog wat nagepraat. 4 sessies worden besteld en voorlopig opgetekend - het bewijs dat ze verder willen lachen!
    Gelijk hebben ze!

    07-10-2008 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start van mijn 4de werkjaar 'lachclub Ternat' !
    Wat vliegt de tijd! Het vierde werkjaar zetten wij vandaag in!!!
    Nog wat aan de boom schudden, na een vakantie is het altijd wat moeizaam om van start te gaan...
    Na de uitnodigingsmail - die ik telkens voor de lachsessie verstuur - krijg ik een mailtje van iemand 'ik kom onder voorbehoud', een ander schrijft 'ik kan niet komen, 'één persoon schrijft 'ik kom' en dat is het!
    'Engeltjes, stuur maar een tiental, maar het mogen er ook meer zijn', ik zet mijn Engelen aan het werk.
    Met een 'open mind' trek ik naar het CC de Ploter, 'wij zien wel'
    Onder aan de trap hoor ik al enkele personen praten... toch al iemand flitst het door mijn hoofd.
    Boven gekomen zijn reeds 4 mensen aanwezig. 'onder voorbehoud' is ook gekomen.
    Stilaan begint er meer en meer volk toe te komen en wanneer wij van start gaan - om 20:30 uur - zijn wij met 13 plus ik. MAGIC, pure magie !!!
    Wat voel ik mij super gelukkig, de lachsessie gaat vloeiend en blij, er is een heel goede stemming.
    Na de lachsessie tracteer ik de mensen 'met nog wat tijd' een glas in de cafetaria.
    Een overgelukkig mens, dat ben ik! Zo voel ik mij!

    02-10-2008 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachclub Ter Borre
    1 oktober 2008 - officieel gaat nu mijn lachclub van start!!!
    Zeven deelnemers waarvan enkele 'anciens' volgen de reeks van 6 lachsessies. Nog 3 personen zijn ofwel op reis ofwel aan 't genezen.... Binnenkort hebben wij dan hopelijk 10 deelnemers, dan wordt het echt super!!!
    Alhoewel .... deze deelnemers zijn bijzonder getalenteerd, de lachsessie verloopt fantastisch.
    De 'anciens' zijn heel tevreden dat wij opnieuw van start zijn gegaan, het lange zomerverlof was hun wat te lang... Heel dankbaar is het met die mensen samen te praten, te zingen en te lachen. Deugddoend!

    01-10-2008 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Page2008
    Mensen wat een ervaring!!!!!
    Birgit vroeg mij een tijdje geleden of ik een lach-yogaworkshop zou willen geven tijdens het Weekeinde Page2008. Geen vergoeding, maar wel de mogelijkheid gratis deel te nemen aan al de andere workshops plus kost en inwoon in een kamer van twee. Uiteindelijk werd het een kamer van vier, maar de kamergenoten waren dan ook van eerste kwal:iteit !
    Wanneer dan uiteindelijk het volledig programma klaar was en het mij werd toegestuurd wist ik al heel goed welke workshops mij interesseerden...
    Eindelijk is het dan 26 september... Start om 17 uur - plaats van gebeuren 'Domein Heibrand' te Westmalle. Voor dat iedereen met pak en zak is toegekomen en zich heeft geïnstalleerd is het 18 uur.
    Vrouwen met lange rokken en nogal donker gekleed, mannen in speciale gewaden... waar ben ik terecht gekomen??? Eerst was mijne frank of mijne Euro nog niet gevallen, maar dit is duidelijk een Heksen, druïden en priesteressen weekeinde. Page staat daarvoor.
    Beste lezer ik ga nu niet het volledige programma beschrijven, ga gerust eens kijken naar Page2008, daar kan je alles lezen.
    Kort samengevat:het is een fantastisch weekeinde geweest. Mijn lach-yogasessie werd een succes, 14 deelnemers, maar zo 'gelijkgestemd' dat alles op wieltjes ging, er werd buitengewoon meegewerkt! Heel jammer dat ik slechts één sessie mocht geven!
    Wat heb ik zoal meegedaan? Het openingsritueel natuurlijk, daarna gaan luisteren naar Mytische verhalen door ABE, de verteller. SUPER!
    De volgende dag, zaterdag, was ik van job en ging mijn lachsessie door. Ik volgde een workshop Gaïa Magie voor de 21ste eeuw -  (in het Engels) door Francesca Howell - maar wel heel goed verstaanbaar.
    De zweethutceremonie die in de namiddag door gaat had ik graag meegedaan, maar een mens moet kiezen hé, zal voor een andere keer zijn. In plaats daarvan volgde ik de workshop 'The Magic of Harmony and the Art of Tone': bijzonder interessant en deels toepasbaar in mijn eigen sessie!
    Zaterdag avondprogramma: Trance dance en daarna nog gaan dansen bij het 'Trio Perdu'.
    Zondag: workshop klankschalen - het werd gewoonweg GENIETEN !!!
    In de namiddag een workshop 'Duidisme' en om te besluiten nog een workshop 'pathworking to balance ourselves and the world' door Francesca Howell; een heel mooie afsluiter!
    Het eindritueel moest ik laten voor wat het was want Birgit vroeg mij om Francesca Howell; een Amerikaanse dame die woonachtig is in Milaan; naar de Luchthaven te brengen. Een vliegtuig wacht niet, dus voor een goed gevoel was het beter tijdig op post te zijn...
    Het werd nog een fijne rit tot ginder met een geanimeerd gesprek in het Engels en in het Frans.
    Birgit, ik wil er binnen vier jaar opnieuw bij zijn en wie weet ben ik daartegen ook een HEKS...


    29-09-2008 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen in AKAPELLA-rusthuis te Kapelle-op-den-Bos
    Op 17 september 2008 rond 14:30 uur ben ik ter plaatse, om 15 uur gaat de lachsessie door voor de bejaarden in AKAPELLA.
    De 'oudjes' zijn in feeststemming. Elke dag van deze week is er iets speciaals te doen.
    Vandaag wordt er gelachen!
    Wanneer ik het vertrek binnenkom zijn er al een 10-tal mensen aanwezig; enkele nog goed te been, anderen in een rolstoel maar toch nog bekwaam genoeg om zelf binnen te rijden.
    Tegen dat wij van start gaan wordt het lokaal bijna te klein. Met al die rolstoelen wordt er veel plaats ingenomen...
    Dat doet niets af van de vreugde die er heerst wanneer er na de yoga-oefeningen nog wordt gezongen en gelachen. Ze zijn er graag bij. Na een uurtje zijn ze moe-gelachen en kunnen ze genieten van een kopje lekkere koffie plus gebak.
    Fantastisch dat het rusthuis zoveel variatie brengt voor haar inwoners, een lichtstraaltje brengen in een dag die soms zo lang duurt....

    17-09-2008 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 09/11-15/11 2020
  • 10/07-16/07 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 25/04-01/05 2016
  • 25/05-31/05 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/10-09/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 15/10-21/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 11/12-17/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Welkom op mijn blog! Vandaag al gelachen? Bekijk je in de spiegel en zeg tegen jezelf 'wat zie ik er weer goed uit vandaag'
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    belinda
    blog.seniorennet.be/belinda

    Een interessant adres?

    Een interessant adres?

    Zoeken in blog


    Over mijzelf
    Ik ben Wiske, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Slappelach.
    Ik ben een vrouw en woon in 1741 Wambeek (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 10/05/1942 en ben nu dus 81 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Yoga, Meditatie, Taï-Chi en Qi-Gong, lACH-YOGA, lezen, PC.


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!