Gisteren nog toegegeven aan één van mijn verslavingen, nl. kookboeken kopen. Vandaag daaruit voor jullie een dessertje geplukt:
Figos com porto Vijgen met porto
Voor 4 personen
Ingrediënten
8 verse vijgen 5 el rietsuiker 4 el porto 40 g geroosterde amandelen Mascarpone om te serveren
Bereiding
Verwarm de grill voor. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen voorzichtig open. Leg de vijgen in een diepe vuurvaste schotel. Bestrooi met 2 eetlepels rietsuiker. Leg de vijgen 4-5 minuten onder de grill, of tot de suiker smelt en kookt. Doe ondertussen de rest van de suiker en de port in een kleine steelpan. Verhit al roerend tot de suiker oplost. Laat 3-4 minuten op een laag vuur sudderen, of tot het mengsel dik en stroperig is. Besprenkel de vijgen met de stroop, strooi er de amandelen over en serveer met een schep mascarpone.
Nu nog enkel zorgen voor een streepje fado om in de Portugese sfeer te komen
Bom apetite!
Bron: das pas koken PORTUGEES, uitgeverij Rebo Productions bv, Lisse, ISBN 90 366 1987 4
Categorie:Recepten
|