De periode 1900: En Mr. Poiret bevrijdt de vrouw... 1900 was de periode van Jacques Doucet, Mariano Fortuny maar vooral van Paul Poiret. Het was Paul Poiret die de vrouwen verloste van hun korset... LEES VERDER
Dat fotomodellen er in het echt niet zo uitzien als op de foto's in de bladen, weten we natuurlijk al lang. Dikke laag make-up, nepwimpers, flink retoucheren, en voilá! Maar hoe schokkend de realiteit precies is, onthult het volgende filmpje...
Hetfilmpje is onderdeel van een internationale campagne van huidverzorgingsmerk Dove For Real beauty. Met het filmpje wil Dove laten zien hoe het schoonheidsideaal van vrouwen wordt gemanipuleerd.
Zelfvertrouwen Onze boodschap is: veel van de getoonde modellen zijn niet echt, zegt woordvoerster Debora de Laaf. Echte schoonheid haal je uit jezelf. In Groot-Brittannië is het filmpje inmiddels onderdeel van een workshop voor pubers, bedoeld om hun zelfvertrouwen op te vijzelen. bron Elsevier
Ga ook eens kijken naar Dove fonds voor zelfwaardering
Het perfecte parfum bestaat, maar is voor ieder van ons anders. Althans, dat beweren ze bij het parfumhuis In Fine te Antwerpen. Parfums worden er geproefd via geurdegustaties. Uit een heel assortiment authentieke geurtjes selecteer je spontaan het luchtje dat het best bij je past. Meer nog, het uitverkoren parfum onthult, volgens de kenners, meteen jouw persoonlijkheid.
Parfumhuis Op de Antwerpse Grote Markt nodigt de mooie etalage van het Parfumhuis meteen uit om parfums te proeven. An krijgt er al meteen zin in. Even later krijgt ze tientallen authentieke en ambachtelijke parfums te zien, samengesteld door Jean Patout. De man is één van de grote neuzen uit de Franse parfumwereld en startte met zijn eigen In-Fine winkels. Zijn ambacht werd door Ivo Jacobs en Myriam Nussbaum naar Antwerpen gebracht, meteen het enige parfumhuis in België.
Test An krijgt meteen een papiertje in handen gestopt waarop ze haar favoriete geurtjes moet noteren. Een hele opdracht, tientallen geurtjes, gaande van bloemige en frisse parfums over hout, fruit, gekruide en zwoele essences moeten opgesnoven worden. Niet makkelijk, vindt An, na een tijdje weet je niet precies of je het wel of niet lekker vindt. Myriam heeft een oplossing: ze plaatst een beker koffiebonen op de tafel die de geuren neutraliseren waardoor het reukorgaan even kan rusten. Enkele ogenblikken later is Ans lijstje netjes ingevuld. Een heleboel parfums werden door haar goed bevonden. Tijd voor de afvalrace. Met de ogen toe moet ze opnieuw ruiken aan haar gekozen essences tot er nog vier flesjes resten. Haar favorieten vormen de basis voor een karakteranalyse.
Eigen geurpalet Mensen kiezen onbewust een geur die bij hen past. Na tien jaar van observatie en statistiek kwam parfumneus Jean Patout tot een hele karakteranalyse. Met zijn psychologische profiel van geuren heeft Jean Patout naar eigen zeggen een slaagpercentage van 84 procent. Ook Myriam bevestigt de theorieën van Patout: Het is belangrijk om je eigen geurpalet te kennen. Vrouwen vragen soms aan hun vriendin: wat ruik je lekker, wat is dat? Ze kopen die geur dan zelf, maar dan blijkt dat ze het parfum toch niet zo aangenaam vinden. Net zoals bij kleding: niet iedereen staat beeldig met hetzelfde kleedje. Eens je weet welk geurpalet je past, wijzigt jouw voorkeur nooit meer.
Wat met de analyse van An? Stemmen haar gekozen geurtjes overeen met haar psychologisch profiel? Bangelijk juist, lacht An. Bij de degustatie greep ik blijkbaar naar parfums met hout als element. Myriam maakte hiermee een vrij gedetailleerde én accurate beschrijving van mijn karakter. Bizar, niet?
Soirée of Matinée Wie dat wenst, kan na de degustatie het parfum op maat aankopen in flesjes van 50 ml en 100 ml. Een parfum op maat kost alvast geen fortuin, vanaf 54 euro heb je al een flesje. Al even origineel zijn de demonstraties en presentaties tijdens een Soirée of Matinée Parfumée.
Madammeke vroeg ook mij om te komen vertellen over mijn stijl. Ik ben Sissi en ben 39 jaar jong. Velen kennen mij reeds van mijn blogje "Sissi" op bloggen.be, waarop vele foto's staan van mijn uitstapjes en reizen.
Mijn man Eddy en ik hebben een slagerij te Waanrode. Het is dus echt niet elke dag feest, het is hard werken. Maar toch vergeet ik ook niet te "leven"!
In de winkel draag ik steeds een dikke, warme trui en broek omdat het er heel koud kan zijn, zeker in de winter. Een witte schort met een zwarte voorbindschort draag ik er dan nog extra over.
Eén van mijn hobby's is skiën! Daar volg ik de mode zo niet. Je draagt je skipak tenslotte maar 1 x per jaar. Het moet wel comfortabel en ruim zitten zodat je er goed kan in bewegen en natuurlijk moet het warm zijn. Ik geef de voorkeur aan jas en broek apart.
Op mijn vrije zondagnamiddag en maandag kleed ik me graag mooi op. Ik hou van rokjes omdat ik in de week al altijd een broek draag. Mijn kleding koop ik steeds in mijn vaste boetiek te Aarschot waar ik altijd toffe dingen vind. Ik snuffel niet graag rond maar hou ervan dat de verkoopster mij helpt met het kiezen. Ondertussen kennen ze daar al de stijl van Sissi.
Wat betreft make-up gebruik ik niet zoveel, een lijntje onder de ogen, wat mascara en wat lipgloss.
Zoals degenen die mijn blogje al bezochten al weten, lach, dans en feest ik graag. Mijn lievelingsdrankje is dan ook champagne!
Mijn lievelingsparfum was jaren lang "Jean Paul Gaultier" maar sinds kort gebruik ik "Coco Mademoiselle" van Chanel.
Ik ben een romantisch iemand en hou van gezelligheid, een glaasje en een velletje voor de brandende openhaard ... Ik hou van muziek en vooral van ballades, in de auto zing ik steeds mee met de muziek. Wat een geluk dat niemand mij dan kan horen!
Wat ik ook belangrijk vind is mooie en confortabele lingerie. Af en toe verwen ik me met een mooi setje wat niet alleen mij maar ook mijn man gelukkig maakt! Hij maakte ook de bijgaande foto's!
Op onze 20-ste huwelijksverjaardag droeg ik een creatie van de bekende mode-ontwerper "Nickey Vankets". Ik wilde die dag schitteren en dat deed ik dan ook! Zo eenmaal mocht het eens wat meer zijn want 20 jaar is tenslotte al een prestatie, hé!
Het leven is mooi en ik probeer ervan te genieten!
Dierenprints zijn niet alleen hot bij vrouwen, ook bij de mannen waren er heel wat te zien op de catwalk voor deze winter. Van schoenen en tassen tot hemden en truien, alles mag! Dierenprints zijn sexy en trekken de aandacht. Vandaar dat ze niet ontbreken in de collecties van de beste designers...
De U-Boat horloges zijn stoere en erg mooie mannenhorloges In 1942 heeft de Italian War Departement een onderneming die wapens fabriceerde, opdracht gaven een professioneel horloge te ontwerpen met een aantal eisen, zoals precisie, accuraatheid, sterk en de tijd moest af te lezen zijn onder alle omstandigheden en alle lichtniveaus
.
Voor de reizende man
Het modemerk Windsor (overgenomen door het Zwitserse Strellson) heeft voor de reizende man iets speciaals: Jacket in the Bag. De Jas in de Tas is licht, kreukvrij, stijlvol en kent een moderne, slanke snit. Het jasje met de bijpassende reistas in dezelde stof is ideaal voor op reis of als standaarduitrusting in je kofferbak.
Eén, onze mede blogger schrijft in de gastenboeken dit! Ouderdom komt plotseling op als een sneeuwbui, en op een morgen stelt men bij het ontwaken vast dat alles wit is.
Juist! wit en verrimpeld hé .. Maar!! dit is nog geen reden tot Paniek
Om naar de botox te grijpen! Want ... Roc beloofd het U!
Microdermabrasie is een snelle manier om je huid er jonger uit te laten zien. De gezichtshuid wordt gemasseerd met microkristallen van aluminiumoxide of andere ingrediënten om het bovenste laagje van de opperhuid te verwijderen en de vernieuwing van de opperhuidcellen te stimuleren. Dermatologen en schoonheidsspecialisten gebruiken daarbij meestal een apparaatje dat de kristallen en de verhoornde dode cellen vacuüm zuigt. RoC introduceert met Renewex het eerste microdermabrasiesysteem voor thuisgebruik. Getest: Na een behandeling met Renewex ziet mijn huid er fris en schoon uit. Wel reageert mijn huid gevoeliger op zon en gezichtscrèmes. Na opbouwen van zowel duur als frequentie van deze doe-het-zelf-microdermabrasie, verdwijnt de gevoeligheid en lijkt mijn huid er steeds beter uit te zien. Prijskaartje 45 Euro per kit, inclusief 50 ml crème, elektrische applicator en sponsjes
Het is bij het ouder worden dat men leert jong te blijven
Het worden feestdagen vol schittering met een vleugje retro. Glamour tops met bolero's en rijke romantische rokken, koker-rokken, bolrokjes, naaldhakken, en kleine pochets,dat zijn de must haves voor de vrouw die in december helemaal trendy wil zijn.
Als u de feestdagen liever niet helemaal 'opgeprikt' maar toch stijlvol wilt doorbrengen .zelfs met versierde jeans kunt u goed voor de dag komen. Om er toch een soort avondgarderobe van te maken valt de broek te combineren met een haltertop,.
Goudkleurige rokjes, lang/kort, mooie blouses, transparante, luchtige materialen stralen pure glamour uit en datzelfde geldt ook voor de lichte breisels met lurexdraad en borduursels. Uiteraard ontbreekt het broekpak niet. Velours geldt nog steeds als zeer feestelijk materiaal en met de komst van glanscorduroy is het feest helemaal compleet!
Speciale gebeurtenissen Vooral in de twintigste eeuw lijken de vormen van gekke tassen onbegrensd. Zo is er in het museum zelfs een tas in de vorm van een schip te vinden, het luxe cruiseschip de Normandië. Toen dit schip in 1935 voor het eerst voer (van Frankrijk naar de Verenigde Staten) kregen alle eersteklas passagiers deze tas als aandenken.
Bezondere eigenaars
Ontwerpers proberen een tas vaak extra te laten opvallen met een apart model, een bijzondere versiering ..Gianni Versace ontwierp een avondtas die versierd is met plantentakjes. Een zelfde exemplaar werd gedragen door Madonna bij de première van de film Evita.
De Amerikaanse ontwerpster Judith Leiber ontwierp een schitterende tas van kristalstenen in de vorm van een zwarte kat met witte pootjes. Ze schonk zo'n tas aan Hillary Clinton. Deze tas kreeg daarna de bijnaam 'Socks', genoemd naar de kat van de familie Clinton.
Niets is te gek
Christian Lacroix ontwierp De voorloper van het mobieltje was niet om in de tas mee te nemen, maar is zelf een tas. De hoorn van de telefoon heb je altijd bij de hand omdat het tegelijk het hengsel van de tas is. Deze tas lijkt een grapje maar het is een echte telefoon, die je nog wel moet inpluggen.
Hallo allemaal, op de valreep ben ik uitgenodigd door Madammeke.
Ik ben Pierre Vanstipelen, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Priet. Ik ben een man en woon in Bilzen (België) en mijn beroep is Mobiliteitsambtenaar te Bilzen. Ik ben geboren op 11/02/1951 en ben nu dus 55 jaar jong. Mijn hobby's zijn: Schilderen en Tuinieren. In tekenen en schilderen kan ik mijn passie voor al wat mooi is kwijt. Mijn gezin is voor mij heilig. Mijn kleinzoon Pieter is mijn oogappel. Tevens ben ik voorzitter van de Kunstkring "Alkanna" en penningmeester van de Limburgse Federatie.
Kunst
Voor ieder mens betekent Kunst iets aparts,
De één houdt van muziek, een mooi boek of goed geschilderd doek, sommigen zelfs van Commedia del Arté.
***
Er zijn mensen die denken dat ze Kunst moeten becommentariëren,
Ja, zij denken dat ze Kunst zien, zoals sommige anderen dénken dat ze Kunst creëren.
***
Zelf denk ik dat Kunst "iets" is dat zich door niets of niemand laat dwingen,
Dat de Kunst bestaat uit heel "gewone klein" menselijke dingen.
Eigenlijk zijn mensen, die het minst over Kunst gaan praten, of denken.,
Zij die meestal hun eigen leven leiden en sommigen zelfs hun leven schenken.
***
Dat deze mensen meer Kunst leggen in, of van hun dagelijks leven maken,
Dan velen van die pseudo-kunstkenners ooit in hun "carrière" zullen smaken.
***
Bedenk hierbij dat al die kleine dingen, bedacht, gebracht of gemaakt door doodgewone mensen,
Zeer Kunstig kunnen zijn, zonder dat zij zich enige sterallures toewensen. Voor mij is de definitie van Kunst zelfs met een "K", eenvoudig en klaar,
Leven als een doodgewone sterveling, alle dagen van Gods ganse jaar.
Het gedicht "leven" schreef opa Pierre voor zijn kleinzoon
Leven
I
Toen ik geboren ben lag thuis mijn hele wereld,
later, toen ik groter werd was mijn wereld ons dorp.
Toen ik vader werd ging er een mooie wereld voor mij open,
later, toen ik grootvader werd kwam de hemel naar mij.
II
Mijn zoon is geboren in een donkere periode,
hij bracht toen weer licht in mijn leven.
Mijn kleinzoon is geboren in een donkere periode,
hij bracht het zonlicht weer tot bij mij.
III
n Kind dient een prachtig leven te krijgen,
kinderen krijgen dient een prachtige gebeurtenis te zijn.
Kleinkinderen dienen een enorme stimulans aan je leven te geven,
achterkleinkinderen zouden de bekroning van je lange leven moeten zijn.
IV
Geboren worden is als een explosie,
geboren zijn brengt soms leed soms vreugd.
Geboorte geven komt voort uit twee mensen hun liefdesleven,
geboorte zien uit jouw geborene dient een explosie in jouw leven te zijn.
V
Bedenk dat je als kind, als een kind moest leren te leven,
bedenk dat je als ouder dat geleerde moest beleven.
Bedenk dat je als grootouder, moet genieten van een nieuw leven,
bedenk dat je als overgrootouder nog een korte periode met nieuw leven kan leven.
VI
Geniet als kind van het leven,
geniet als ouder van je kind en van het leven.
Geniet als grootouder dubbel van je kind, kleinkind en van je leven,
geniet als overgrootouder van je kind, kleinkind en dubbel van het nieuwe leven.
1920 was de periode van Gabrielle Coco Channel, Madeleine Vionnet en Jean Patou. De oorlog is voorbij en zij die hem overleefd hebben feesten erop los. De bescheidenheid en nuchterheid is ver te zoeken...
Na vier jaar oorlog kon de pret niet op en besloot men te gaan genieten van de "geneugten des levens" zoals alcohol en sigaretten. Deze periode wordt natuurlijk gekenmerkt door de charleston en jurken met pailletten. De jongeren zorgen ook voor een nieuwe vorm van vrouwelijkheid. Sporten, dieten en kuren zijn zeer trendy. De look wordt steeds meer tweeslachtig korte jongenskopjes, zoveel mogelijk de borsten verstoppen, het sigarettenpijpje,
De ontwerpers
Gabrielle "Coco" Channel (1883-1971) Hoewel ze in het begin zeer bescheiden ontwerpen maakte, zou ze toch zorgen voor een revolutie in de mode-concepten. Ze was zeer vooruit op haar tijd en introduceerde voor het eerst het begrip lifestyle.
Madeleine Vionnet (1876-1956) Haar modehuis ging van start in 1912 maar het was pas na de Eerste Wereldoorlog dat ze haar grote successen kende. Ze was de uitvindster van de schuine snid en de lage hoed waarvan niemand nog de perfectie heeft beheerst zoals zij dat kon.
Jean Patou (1887-1936) Zeer geïnspireerd door de art nouveau het het kubisme, drukt hij zijn stempel op de mode door als één van de eerste sportkleding te ontwerpen. Hij deed voor onder andere tennister Suzanne Lenglen.