Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    23-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stilte nabij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik hou het toch wat stil bij mezelf; afscheid nemen van iemand die je mocht kennen, doet me altijd nadenken over mijn eigen leven en dat van mijn omgeving. Uiteraard denk je dan dat het leven aan een zijden draadje hangt.... maar ik denk toch vooral hoe ik momenteel leef: wat ik doe, met wie, hoe, ... Het doet me overigens deugd dat ik van mezelf kan zeggen: ik ben toch wel echt gelukkig.
    Misschien ben ik daarom niet angstig om dood te gaan; ik zou het wel spijtig vinden als het er snel zou aankomen, denk ik... maar ja, dan weet ik het niet meer...
    Regenen, regenen, echt om triest te mogen zijn; gelukkig kleuren de bladeren schitterend dit jaar. Om van te genieten ! 

    23-11-2006 om 11:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    21-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even eruit ...
    'k Ben er even niet geweest...

    De vader van mijn Ecuadoriaanse vriend werd overreden in Ecuador; hij overleed ter plaatse....
    Om mijn vriend de mogelijkheid te geven om naar de begrafenis te gaan, moesten we hemel en aarde bewegen en nog een vlucht boeken. Hij is nu ginds, neemt afscheid van zijn vader en bezoekt zijn vier kinderen. Hopelijk lukt het hem dit droevige moment te boven te komen.
    Vandaar dat ik even afwezig was...
    Gisteravond een zeer goede nieuwe film gezien: Shortbus. Je las er zeker over in de krant. Ga zien: de moeite !
     

    21-11-2006 om 17:38 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    17-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over werfvergaderingen en ezels...
    Straks om 11 uur starten we al onze vierde werfvergadering met architecten,aannemer en bouwheer. Uiteraard is er veel te bespreken bij zo'n serieuze verbouwing.
    Gisteren en vandaag vergaderen in Massembre de diensthoofden Welzijn van de Christelijke Mutualiteit. Een ploeg van 28 personen; en ze hebben een stevig programma voor de boeg. Hopelijk vinden ze toch een half uurtje tijd om van Massembre en de prachtige herfst te genieten !
    En ons Lisa (de ezelin) is hoogzwanger. Al weken denken we "'t is voor morgen", maar telkens zitten we fout. Nou ja, een ezelsdracht !

    17-11-2006 om 09:39 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    16-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie plaatjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn half november en nu pas beginnen de bomen te verkleuren; normaliter zijn alle bladeren al bijna van de bomen, niet ?
    In Massembre wordt ondertussen hard gewerkt !
    Zo installeerden we een nieuwe telefooncentrale; eindelijk hebben ze aan de receptie van die mooie koptelefoontjes. En dat is een stuk gemakkelijker én toch wel stijlvoller !
    Agimont en Cascatelles (de twee logement gebouwen) zie je dag na dag veranderen. Alle afbraakwerken schieten fors op, zodat de elektriekers en verwarmingsinstallateurs al volop konden starten ! Overigens fijn werkvolk... Enkele namen van bedrijven: architectengroep Stramien, bouwonderneming Vanhout, afbraakwerken Calande, elektriciteit Wijnants, water-verwarming- zonnepanelen enz. Leenen, gyproc Baans. En binnenkort komen d'er nog wel enkele bij: schilderwerken, gordijnen Eclips, bedden Braekevelt, bewegwijzering No&A, houtwerk, tabouretjes Bulvano...
      

    16-11-2006 om 15:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    13-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe maandag ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Neen, dit is gewoon echte herfst: regen, wind, zelfs stormachtig; laat licht, vroeg donker...
    Zoals overal in het toerisme meldt zich ook hier stilletjesaan het laag seizoen...
    Dat geeft alleszins ruimte om één en ander te wijzigen, te overdenken, nieuwe initiatieven uit te broeden...
    Zo kwam vanmorgen de financiële planning tot 2035 (!) ter sprake. Dat is wel nodig, want investeren kost geld. En je moet dat wel terugbetaald hebben tegen dat je opnieuw wil investeren.
    Goed nieuws is dat Massembre door de laatste jaren een andere koers te varen, mogelijkheden heeft geschapen waardoor de hele gedroomde, en daarna geplande, investeringen met eigen middelen (en hulp van de Waalse overheid, waarvoor dank) kunnen terugbetaald worden. Een opluchting alleszins, ook al zal elk jaar zeer voorzichtig moeten gewerkt worden.

    Maar met een goede personeels- en vrijwilligersploeg moet dat lukken !

    13-11-2006 om 17:20 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    09-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een herfst !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 09.30 uur, ik kijk uit op een zachtblauwe hemel, de zon verdiept de kleurschakeringen in de bladeren van de bomen. Mooier kan bijna niet, het is een herfst die je zelden ziet. Enkel in het achterhoofd denk ik aan 'klimaatswijziging'; dit is inderdaad geen herfst zoals we dat kennen.
    In Massembre genieten een tweehonderdtal kinderen van dit prachtige weertje op hun bosklas. De kleuters zijn weer op pad met 'Classe Action Nature' onder de thema's 'Kabouters' en 'Robin Hood': de creativiteit zelve! De middelbare school zoekt het in avontuurlijke opdrachten en teamvorming.

    09-11-2006 om 09:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze vliegen erin !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De start van de verbouwingswerken is definitief gegeven. De werf is ingericht, de arbeiders al volop bezig.
    Afbreken gaat snel! Bijgaand de middenzalen die al zo goed als ontmanteld zijn.
    Er hangt mist over Massembre, die ik, terwijl ik dit schrijf, zie optrekken. Daar, waar de blauwe lucht verschijnt, zie je onmiddellijk de bomen kleuren door de zonnestralen. Mooi hoor !
    Na de herfstvakantie komt het laag seizoen stilletjesaan op gang; raar eigenlijk, want deze, én de winterperiode, zijn onwezenlijk mooi. Het wordt hier dan zo stil, zo broos, soms zo wit, dat je verbaasd bent dat dit nog bestaat in België, in Wallonië.

    07-11-2006 om 10:27 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    06-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De werken beginnen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De herfstvakantie zit er op. Prachtig weer, prachtig programma met een heuse spannende Halloweentocht (waarvoor dank aan onze vrijwilligers !). Lekker eten, heerlijke gastronomische maaltijd, wat wil je nog meer ?
    Vandaag starten de renovatiewerken aan logement Agimont en Cascatelles (40 kamers !). Het worden allemaal kamers van 2 tot 4 personen met lavabo, douche en toilet op elke kamer. Elke vleugel heeft een rolwagentoegankelijke kamer, én een werkruimte méér dan voordien. En in één adem vervangen we de dekens door donsdekens.
    Voor dit project werken we samen met arhitectenbureau 'Stramien' en aannemer 'Vanhout'. Onze vorige ervaring met hen was zo positief dat we kozen voor hetzelfde team.
    15 maart 2007 zullen we weten of de samenwerking dit keer ook zo vlot verlopen zal zijn ! 

    06-11-2006 om 13:45 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    03-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren organiseerden we een eerste Halloweentocht voor een honderdtal personen: griezelen en vooral toch ook genieten. 's Nachts in een bos met enkel waakvlammetjes en onderweg van alle rare dingen tegen komen... het hééft iets. Onvergetelijk als kind en 'je voelt je weer jong' ,als volwassene. Daarenboven was het echt goed georganiseerd ! Daar zorgen onze vrijwilligers voor.
    En zaterdag doen we de tocht nog eens over voor alle op dat moment aanwezige klanten.
    Andere vrijwilligers nemen heel de week de klanten die zin hebben op sleeptouw: korte en langere wandelingen, mét en zonder kuitenbijters, leuke spelletjes en prima animatie... Moet je meemaken om te weten hoe fijn (en hoe familiaal) dat voelt.  
    Het is ook aftellen voor de verbouwingen van 2 gebouwen. Maandag is het zover. De archtitecten en aannemers lopen hier al rond en onze onderhoudsploeg is al volop bezig met de 2 gebouwen leeg te maken.

    03-11-2006 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!