Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar de kunstenaar !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik vertrek straks naar Johan Tahon. Johan wie ? De heer Tahon is kunstenaar (www.johantahon.be). Hij werd verzocht -op voorspraak van 'kunstpaus' Jan Hoet- om een kunstwerk voor Massembre te maken naar aanleiding van de ingebruikname van onze nieuwe keuken, resaurant en bar.
    Hij wil 'iets' maken met geweien van herten in Massembre. Dus neem ik vier dubbele geweien in de wagen en rijdt tot bij de heer Tahon.
    Het kunstwerk zal onthuld worden door Jan Hoet himself in aanwezigheid van de Waalse minister voor toerisme (die ons subsidiedossier goedkeurde), de voorzitter van CM, de architecten, aannemers, ....
    We hopen uiteraard dat het een mooi stuk wordt !


      

    28-05-2009 om 10:21 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    27-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuken !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen kwam de camion toe met de keuken ! Dat wil zeggen dat we echt aan de eindafwerking zijn van onze nieuwe keuken, restaurant en bar... Ze beginnen vandaag met het installeren van de self-service, dan de eigenlijke keuken en tot slot de vaatwasmachine.
    Vandaag komt er nog een school aan voor de resterende drie dagen van de midweek. Er logeren dan 363 mensen in Massembre verdeeld over 8 scholen en -zoals de kenners weten- 9 gebouwen.
    Gisteren bespraken we met de dienstverantwoordelijken de 'verhuisweek' van 13 tot 19 juni. We sluiten dan een weekje en dan is het: alle hens aan dek ! Het wordt verhuizen, poetsen, poetsen en nog eens poetsen. Op 19 juni komen immers de eerste klanten toe in ons nieuw restaurant ! Dan hebben we nog een week volle bak met scholen en dan begint de vakantie: 800 kinderen en monitoren. Ik hoop dat iedereen zo enthousiast is als ikzelf om naar de nieuwe keuken, restaurant en bar te verhuizen !!!  

    27-05-2009 om 09:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hagel als tennisballen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik schreef gisteren: hagel van wel een centimeter dik. In Beauraing, op 20 km van hier, was het heel wat ernstiger. Hagelbollen zo groot als kleine tennisballen.
    Enkele personeelsleden wonen daar... Enkele faits divers van het ondertussen tot 'natuurramp' uitgeroepen noodweer. Hagelbollen doorboren een veluxraam in de badkamer en vernielen de badkuip. In de tuin zijn alle stoelen en tafels in harde plastiek gewoon vernield. Kelders onder water, riviertjes overstroomd.... Een man krijgt een hagelbol op zijn hoofd: hersenschudding en open wonde... In één van de scholen waar nog enkel glas in de ramen staat, vliegen meerdere ramen aan diggelen; paniek in vooral de lagere schoolklassen...
    Hier in Massembre was één school op dat moment op wandeling: ze waren drijfnat natuurlijk !
    Goed puntje: het nieuwe schuine dak van ons nieuwe gebouw heeft het water probleemloos kunnen slikken !

    26-05-2009 om 09:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    25-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat een weekend ! Tevreden klanten, want zo'n zomerweer had niemand verwacht !
    Daarnaast konden die 170 klanten natuurljk genieten van de inzet van een weergaloos animatie- en wandelteam, een mooi logement, een gezellige bar en overheerlijke maaltijden. En voor de kinderen kan zo'n weekend niet stuk. Alleen al wat je allemaal kan beleven in Massembre: waterplaza, avontuurlijk parcours, ... voor dit verlengde weekend voegden we er nog een snuifje kinderanimatie aan toe !
    Vandaag is het dan weer snel poetsen en overschakelen op de groep 'scholen'. We stijgen tot 363 kinderen en leerkrachten deze week, verdeeld over 7 scholen.
    Na een schitterende zonnige, zelfs zwoele start vanmorgen, viel het water kort na de middag met bakken uit de hemel. Een onweertje van een dik uur; tot en met hagelstenen van een goede cm dik !
    Ondertussen is dat al lang voorbij, is de temperatuur weer lekker en ruikt het al de hele namiddag heerlijk fris !

    25-05-2009 om 16:25 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk verlengd weekend.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lekker weertje ! Echt lente...: zon, lichte wolkjes en een 'iets' te fris briesje. Véél families en véél kinderen in Massembre. Met al die speeltuigen, het avontuurlijk parcours, de waterplaza, ... dat trekt families met kinderen aan, hé. Maar ook groepen met kinderen en/of volwassenen vinden hoe langer hoe meer de weg naar Massembre.
    De anti-slip gegoten vloeren beginnen er goed uit te zien in de nieuwe keuken. Een ploeg van 9 man is aan de slag om die vloeren morgen klaar te hebben. Daarnaast zijn er ook nog andere onderaannemers op de werf, want elke dag wordt het spannender !
    Minister Lutgen heeft ons bevestigd dat hij naar de opening komt ! Dat is goed nieuws ! We kunnen immers genieten van subsidies van het Waalse Gewest. Die subsidies zijn voor ons onmisbaar, gezien onze prijszetting. Vermits we werken in het sociaal toerisme is het onmogelijk om van onze inkomsten een nieuwe keuken en restaurant te zetten. Je betaalt hier dit jaar als volwassenen (CM-lid) € 55,60 voor één keer slapen en drie keer eten ! Daar kan je in een doorsnee hotel van overnachten en met een beetje geluk ontbijten....

      

    22-05-2009 om 13:10 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blog werkte niet...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik probeer al enkele dagen een berichtje te plaatsen op de blog, maar het systeem functioneerde niet... vandaar.
    En er gebeurt toch heel veel in Massembre...
    De werf... het is nu alle hens aan dek. Gisteren liepen hier zowat 50 man rond ! Allemaal met één doel: het moet hier af geraken ! De werfleider was dan ook heel de dag op de werf om al dat werkvolk in de juiste banen te leiden. Gisteren startten de werkzaamheden voor de 'gegoten' vloeren in de keuken en de afwasruimte. Tegen zaterdag moet die er liggen en begin volgende week verwachten we de installatie van de eigenlijke keuken.
    Massembre zelf draait natuurlijk gewoon verder. Onze trouwe klant uit Kontich met liefst 300 personen bezet hier bijna het ganse centrum; altijd even enthousiaste leerkrachten ! En kinderen.
    Daarnaast logeren hier nog drie kleinere scholen, waarvan twee Franstalige. Zo goed als volle bak dus.
    En met het verlengde weekend hebben we 170 man in huis; ook niet slecht. Veel families met kinderen en twee groepen: een cyclo en taekwondogroep. 

    20-05-2009 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen regen meer... ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds gisterennamiddag is het droog ! Een beetje fris, maar te doen.
    Gelukkig voor de aanwezige groepen, want het werd wel moeilijk. Zeker voor de groep met anders valide jongeren die erg gestructureerd begeleid moeten worden.
    Als de zon er nu nog eens zou doorkomen, dan voelden we ons nog stukken beter !
    Gisteren hebben we nog eens met alle dienstverantwoordelijken samen vergaderd; we proberen dat elke week, maar dat lukt niet altijd: recuperatie, een vergadering, verlof, ziekte, ... Maar als we er dan allemaal zijn, zitten we snel op de juiste golflengte. Tof ploegje.

    13-05-2009 om 09:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vers leven in Massembre...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een nieuw klein reetje !
    Mooi hoor. Wist je dat zo'n klein reetje gedurende enkele dagen onbeweeglijk blijft liggen en geen geur afgeeft ? Zo blijft het veilig voor andere dieren.
    Je mag het dus ook niet aanraken -al zou dat kunnen- om het te strelen; want dan geef je het een geur mee en wordt het opgemerkt en loopt het dus gevaar.
    Regelmatig hebben we in Massembre geboortes (everzwijnen, schapen, geiten, ...) maar een reetje is toch even 'mooier'...
    Onze ezel Lisa daarentegen is al héél lang zwanger, maar bevalt maar niet. En toch -denken we al maanden- is het voor één dezer dagen... Een echte ezelsdracht ! We houden je op de hoogte.

    12-05-2009 om 12:04 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo lente ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag was ik nog enthousiast over het weer... en nu regent het al sinds gisteravond zonder ophouden. Het kan verkeren. Goed voor de natuur uiteraard, maar zon is leuker.
    Dit weekend logeerde Kazou ter voorbereiding van de vakantiekampen; zij zullen hier de kinderen begeleiden. Zij aten de laatste keer in het 'oude' restaurant en dat riep voor een aantal 'anciens' nogal wat nostalgie op ! Maar natuurlijk kijken ze wel uit naar het nieuwe restaurant en de nieuwe wijze van werken.
    Ook deze week zullen de scholen er weer zijn; een beetje natter vandaag en morgen, maar de rest van de week belooft beter te worden.
    Het is halftien vanmorgen en de lucht klaart op; hopelijk blijft het een beetje over nu.

    11-05-2009 om 09:39 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    09-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon schijnt...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jawel, de lente is in het land. Het kan altijd beter, maar wat we hebben, pakken ze ons niet meer af. Heerlijk in je T-shirtje buitenlopen !
    We rondden de voorbije midweek af met het vertrek van de scholen (die hadden ook heerlijk weer!), met de wekelijkse vrijdagse werfvergadering en met de aankomst van onze weekendklanten: Intersoc, een familiegroep en Kazou op monitorenvoorbereiding voor de vakanties in juli en augustus. Goed voor 130 man in Massembre.
    Volgende week gaan we met de scholen naar 340 aanwezigen en het weekend dat er op volgt naar 155.
    Op de werfvergadering wordt er goed samengewerkt met de onderaannemers; géén sinecure, maar een goede werfleider zorgt ervoor dat alles netjes in mekaar overloopt. Hij waakt er ook over dat er geen conflicten ontstaan, want soms staan ze daar met een 30-tal mensen op dezelfde werf: houtbewerkers, tegelaars, verwarming, elektriciteit, verluchting, ... Die lopen soms lettelijk in mekaars weg... en dan komt het erop aan om het zo te organiseren dat iedereen kan blijven werken. 

    09-05-2009 om 11:33 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag spannender !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De oplevering van het nieuwe gebouw komt eraan met rassenschreden ! Elke dag wordt het spannender. Zoals je op de foto's op onze website merkt, begint het vooruit te gaan... maar er is nog vééél werk !
    Niet getreurd, het komt wel in orde, denken we.
    Het zonnetje schijnt hier wel degelijk in Massembre; de temperatuur is wat aan de lage kant, maar het is fantastisch buiten. Alle scholen zijn op excursie of genieten van Massembre zelf; avonturenparcours met Fun Adventure of het 2 km lange avonturenparcours met waterplaza, het dierenpark, het riviertje de Massembre, de funzone, ... Dit is echt 'bosklassen' !
    Morgen is het terug werfvergadering, de stand van zaken zal opnieuw opgemaakt worden en we streven naar een perfecte einddatum.
    Er komt ook een kunstwerk van Johan Tahon (www.johantahon.be) in het nieuwe gebouw. Ons Beheerscomité besliste om iets exclusiefs toe te voegen aan het nieuwe gebouw. Mr. Tahon wil graag iets construeren met de door ons gespaarde geweien uit het dierenpark. We zijn benieuwd !

    07-05-2009 om 14:38 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    04-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meimaand !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat van die vogels die een ei leggen, is correct. In het gebouw in aanbouw heeft er zich een koppeltje gevestigd... het moet er goed zijn, maar lang zal het voor die durvers echt niet duren. Spijtig.
    Het één mei weekend is rustig verlopen; niet overdreven veel volk, maar toch fijn. Naast het Historisch Erfgoedweekend, werd er ook weer heel wat gewandeld; ideaal hier. En dan zo'n weer !
    Daarnaast waren er ook de eerste andere menu's van onze nieuwe verantwoordelijke keuken; en dat ziet er goed uit, want op de evaluatieformulieren van onze klanten stond heel veel 'uitstekend' en slechts twee die 'goed' melden; uiteraard geen 'matig' noch 'slecht'. 
    Deze week gaan we ook weer tot 525 kinderen en leerkrachten van vijf scholen; en dat in een heerlijk lenteweertje.
    Morgen trek ik naar Brugge met onze nieuwe keuken-man voor een studiedag rond grootkeuken met alle nadruk op vegetarisch, halal, seizoensgebonden, minder vlees, alternatieven, ... We willen immers naar een gezonder keuken evolueren, zonder dat we ons budget willen laten stijgen. En uiteraard primeert de smaak ! Op vakantie moet het lekker zijn.
    Het staat hier rondom Massembre ook weer vol koolzaad (zie foto); prachtig !

    04-05-2009 om 18:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!