Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit ! Fini ! The End !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Schijnt de zon toch vandaag !!! Uiteraard vinden we dat fantastisch, maar het had enkele dagen eerder mogen zijn...
    Niet getreurd, bij mooi weer inpakken en opruimen is voor de kinderen en monitoren, maar ook voor het personeel eens zo leuk.
    Vanmorgen heb ik mijn rondgang al gemaakt ter controle: ik loop dan alle gebouwen en kamers even door, zie of de 'pre-poets' netjes is verlopen en of er eventueel schade is. En ... het was in orde; geen schade en overal netjes. Ook rond de gebouwen en in het bos worden de laatste papiertjes opgeruimd.
    En daarna worden er nog spelletjes gespeeld, gedansd op de kampdansjes, handtekeningen aan mekaar doorgegeven op de sjaaltjes, geëvalueerd, nog een laatste gesprekje, nog eens bij  de moni gaan zitten als het een heel goede was, ...
    Vanmiddag dan nog één maal naar het restaurant voor pasta met kip of tonijn, en groenten. Massembre geeft alle kinderen een brochure mee voor thuis. Wie met zijn gezin, groep, seminarie of wat dan ook in Massembre wil logeren, vind daar zeker informatie in.
    De vrijwilligers van de coördinatie zijn al twee dagen aan het afbreken en opruimen: het gocart parcours, de tentjes in het expeditiebos, het kampement met 20 seniortenten in Falaën, het tipidorp (keuken- en reftertent, een tiental tipis). De uitleendienst wordt opgeruimd en alles wordt terug binnengeleverd. Alle afrekeningen, verpleeginformatie, ... alle administratie en kassa's worden afgesloten, de verblijfspapieren worden ingevuld... Elke vakantieverantwoordelijke wordt vanmorgen nog geëvalueerd, hij of zij doet dat op zijn beurt met zijn monitoren.
    Hartelijk bedankt voor zoveel vrijwillige inzet !
    We hadden dit jaar schitterende coördinatoren, een fantastische samenwerking... we catalogeren dit jaar onder 'de betere' !
    Het onderhoudspersoneel van Massembre is met vier man al van vanmorgen in de weer met vuilzakken, drankinventarissen, afbreken van de surplusbedden, ...; de receptie begeleidt de laatste administratie en is al volop met volgende week bezig ... De keuken en het restaurant bereiden en serveren de laatste maaltijd. Het poetspersoneel is er met zijn zestienen vandaag letterlijk ingevlogen. Een aantal gebouwen krijgen al een grondige beurt, want dinsdag komt de eerste school toe.
    Ook aan hen: hartelijk dank voor jullie inzet en geniet met volle teugen van de enkele dagen vrij !

    30-08-2008 om 11:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste volle dag...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het einde van de vakantie is in zicht en ook het einde van deze Kazou-periode. Nog één keer slapen en het is zover.
    Nog enkele outdoor (buiten Massembre) activiteiten van enkele verbonden: Mechelen gaat kajakken en vlotten op de Lesse, Leuven trekt nog naar het zwembad in Givet en een deel van Brugge loopt nog een dagje Fun Adventure.
    Alle andere verbonden blijven vandaag in Massembre met tal van activiteiten: genoeg te doen overigens. En natuurlijk bereiden ze hun laatste avond voor. Het moet een knal-afscheid worden... misschien met kinderfuif, een extra drankje en chips gratis, en ...wat later naar bed.
    Wij serveren vanuit Massembre vooraf nog een kinder-top-maaltijd: soep, frietjes met stoofvlees en sla, en een ijsje als dessert. Daar een flinke klod mayonaise over en iedereen straalt !
    Na al dat fraais duikt iedereen uitgeput zijn bed in, misschien al stilletjes verlangend naar huis, om morgen de laatste -zware- dag aan te vatten: opruimen, kamer vegen, verloren voorwerpen verdelen, papiertjes rapen rond de gebouwen en in het bos, ... 
    Ook de monitoren zullen moe in hun bed duiken, na eerst toch nog een feestje gebrouwd te hebben onder elkaar...ook als afscheid. Want voor hen is het ook onherroepelijk gedaan. In ieder geval: bedankt voor hun vrijwillige inzet !
    En dan, zaterdagavond, je kunt het je niet voorstellen, valt de stilte over Massembre. Iedereen weg, het personeel zondag een dagje vrij... stil, stil en nog eens stil.
    En maandag ? Stilte voorbij want we breken een gebouw af (je kan het volgen op onze website).
     

    29-08-2008 om 16:48 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd vliegt !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is al donderdag ! Het gaat snel... en het blijft grijs. Geen regen (gelukkig), maar een streepje zon zou 'ons allen verblijden'.
    Vandaag gaat Leuven kajakken en vlotten op de Lesse; zij die maandag kajakten, gaan nu vlotten en omgekeerd. Mechelen trekt met piknik naar het toffe zwembad van Givet. Turnhout (nog enkele groepen) en Brugge vliegen erin met Fun Adventure in het Massembre bos: death-ride, pamperpaal, apenbrug, ... het spreekt tot de verbeelding.
    Sint-Michielsbond houdt vanavond barbecue in het amfitheater. Roeselare-Tielt komt terug van tweedaagse; nog 12 km te voet tot Massembre !
    Het thema 'indianen' is gisteren gaan kajakken in de 'bewoonde wereld', van Gendron tot Anseremme; vandaag gaan die al voluit voor het samenleven met mekaar en de rites die daarbij horen. Zo is de grootste tipi echt het centrum van het kamp; daar wordt het vuur aangehouden, worden er gesprekken gevoerd, overlegd, verteld... en verzamelen na de dagtaak ook de monitoren om te evalueren, en ook wel om een pintje te drinken. 
    Gisteravond is hier een immense kraan toegekomen. Die moet dienen om een gebouw af te breken, namelijk het ex-zwembad dat we sloten wegens té duur. We dachten er eerst nog aan om daarin onze nieuwe keuken, restaurant en bar in onder te brengen, maar het prijskaartje bracht ons vlug op andere ideeën. We bouwen nu een spiksplinternieuw complex (je kan dat dag na dag volgen op onze website bij 'bouwwerken') en breken vanaf 1 september het andere gebouw af. Daarvoor is dus die kraan bestemd.
    Zowel in Massembre als in het dorp kwamen kijklustigen de straat op om één en ander in de gaten te houden. Een kamion met dubbele opligger (goed voor 40 meter lengte!) moest haarfijn de nodige maneuvers uitvoeren om in Massembre aan te komen, zijn vracht te lossen, en terug te keren. Geen sinecure. Enfin, de kraan staat er. En als de laatste vakantiegangers vertrokken zijn starten maandag de afbraakwerken: veel stof, lawaai... de klus zou in 10 dagen geklaard moeten zijn. Het afvoeren van het puin zal waarschijnlijk nog wel wat langer duren...
    En op de plaats van de afbraak zal -hopelijk snel- onze speeltuin herrijzen... toy groot jolijt van kinderen met hun papa's en mama's en logerende scholen.

    28-08-2008 om 16:55 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (7)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar blijft de zon ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In mijn krant wordt al dagen gemeld dat het warmer wordt en dat duiden ze aan met een zonnetje dat net komt piepen achter een wolkje. Nou, 'warmer' is relatief en 'zon' is er niet; die zou er alsnog vanmiddag moeten doorkomen. Gelukkig regent het niet en dat was ook voorspeld; trouwens het zou nog tot zondag droog blijven. Fijn.
    Ik schreef gisteren al dat er een gebroken pols was (de ouders zijn op de hoogte). Maar het was me het dagje wel: tot 6 maal toe reed de coördinatie naar het hospitaal om 'zeker te zijn'. Zoals U weet zijn er permanent 2 verplegers (vrijwilligers!) in Massembre; die hebben hun handen vol met tekenbeten, wespensteken, hoofdpijn, verstuikingen, diaree, verstoppingen, .... enfin, je kent dat met 800 kinderen en monitoren samen. Als ze niet echt zeker zijn, wordt er doorverwezen naar de plaatselijke dokter of naar het hospitaal. Gelukkig was daar gisteren geen erg bij en bleef alles beperkt (buiten de pols) tot verstuikingen.
    Aktiviteiten bij de vleet vandaag.
    Nog een groepje van Antwerpen en heel Turnhout amuseren zich vandaag rot met Fun Adventure in het Massembre bos van 140 ha. Brugge trekt naar de grotten van Nichet op expeditie met helm en pitslampje. Leuven organiseert vanavond een barbecue in het amfitheater. Roeselare Tielt vertrekt op tweedaagse naar Falaën; daar wacht hen een barbecue, kampvuur en slapen in tenten. En Zuid-West Vlaanderen komt vandaag terug van die tweedaagse; die zullen zeker moe zijn, want ze moeten vandaag nog 12 km te voet afleggen, voor ze terug in Massembre zijn.
    De coördinatieploeg begint vanaf vandaag al stilletjes aan de afbraak... want inderdaad, zaterdag is de vakantie helemaal gedaan. En uiteraard moet alles dan helemaal opgeruimd zijn, zodat er van dit twee maanden durende vakantie-exploot niets meer te merken valt. In totaal maakten een goede 6.500 kinderen en monitoren -hopelijk- een pracht vakantie mee.
    Wie met zijn gezin, groep of bedrijf in Massembre wil logeren, hoeft maar informatie te verzamelen bij die kinderen. Wij hopen dat we ze zo verwend hebben dat het echt goede ambassadeurs voor Massembre (en Kazou) worden.    

    27-08-2008 om 10:55 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijs maar zwoel en af en toe zon...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Belangrijk om weten: de foto's van alle groepen deze week in Massembre logeren, staan on line op onze website: surf naar 'Was je d'er maar' en 'Foto's van de week'... en zoek je zoon, dochter, broer, zus, neef, kleinkind, ....
    Vanochtend een ongelukkig polsbreukje (de ouders zijn al gecontacteerd), maar verder loopt alles vlot in Massembre. Wel zijn er heel wat teken (die worden er netjes uitgehaald) waarvoor de ouders na het kamp van hun kind een briefje zullen krijgen, met daarin uitleg voor opvolging.
    Aktiviteiten zat vandaag !
    Antwerpen is met Fun Adventure de hele dag in het bos (zwevende balken, pamperpaal, ...): dat wordt bibberen. Mechelen maakt de Lesse onveilig met vlotten (tussen Houyet en Gendron) en met kajaks (tussn Gendron en Anseremme). Leuven bezoekt het zwembad van Givet: dat wordt met de glijbaan tientallen keren naar beneden... en zwemmen natuurlijk. Sint-Michielsbond (Brussel) gaat naar het Space Centre  in Transinne; daar doen ze onder andere de moonwalk ! Brugge trekt op expeditie in het 140 ha grote bos van Massembre, bouwt er zijn kamp, barbecuet er en slaapt in openlucht... tussen de wilde dieren ! Een ander deel van Brugge stapt naar de grotten van Nichet waar ze met helm en pitslamp (en zonder verlichting in de grot) er een ware expeditie van maken. Mechelen houdt het in Massembre vandaag (funzone, waterplaza, gocarts, ...), maar breidt er een barbecue aan bij ondergaande zon ! Turnhout komt terug van tweedaagse nadat ze gerailbiked hebben vanmorgen en van Hastière centrum naar Massembre 12 km te voet aflegden: moe maar tevreden hopelijk. Dan een frisse douche en lekker eten en het leed is geleden. Zuid-West Vlaanderen vertrok vanmorgen op tweedaagse: met de bus tot Weillin en dan te voet naar Falaën, waar de tenten opgesteld zijn mét barbecue én kampvuur: wat wil je nog meer !
    De indianen verkennen elk hoekje van het bos in Massembre en leren er echt in en met de natuur te leven (wat voor de meeste van die kinderen een unieke ervaring is !).
    Gisteravond was het voor de monitoren (die niet van wacht waren) 'beach party'; de coördinatieploeg bereidt dit voor... de bar wordt ingekleed als 'beach' (mooi hoor) en iedereen wordt verkleed verwacht... leuk. De monitoren verdienen toch ook wat ontspanning, hé. Trouwens om half één, één uur gaat de bar al dicht en duiken die jonge gasten ook hun bed in om 's anderdaags weer fris voor de kinderen te staan. 

    26-08-2008 om 16:46 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    25-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag en zon...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat héél miezerig begon, was tegen 11 uur al helemaal vergeten: zon !
    Ook warmer, en het wordt nog beter deze week. Het kan niet op.
    Gisteren heb ik even niets gemeld op de blog -ik was zelf maar eventjes in Massembre en zag dat het goed was-; sorry hoor.
    Vandaag zijn alle aktiviteiten pas echt goed op gang geschoten, ook al was Roeselare-Tielt gisteren al de hele dag met Fun Adventure (bibberen op enkele meters boven de begane grond !) op stap en vertrok Antwerpen al op tweedaagse (met de bus tot Falaën en dan te voet tot Weillin, waar een barbecue, een kampvuur en tenten wachten op de groep).
    Vanmorgen vertrok Antwerpen dan naar de railbike, daarna met de bus tot Hastière en vandaar te voet (12 km) naar Massembre ! Het kan nog langer, blijkbaar, want de monitoren volgden de verkeerde richting langs de Maas, zodat ze helemaal ergens anders uitkwamen. Toen ze dat eindelijk ontdekten (!!!) keerden ze terug op hun stappen. Gelukkig is de GSM ondertussen uitgevonden en belden ze -smekend- om de kinderen te komen ophalen. Wat de coördinatie dan besliste en een soort 'navette' inrichtte om elke keer met de camionette een tiental kinderen op te halen.... Eind goed al goed, maar misschien moeten de monitoren toch eens een cursus kaartlezen volgen en... belangrijk: het begrip 'stroomopwaarts' is niet gelijk aan 'stroomafwaarts'...
    Leuven kajakte en vlotte op de Lesse dat het een lieve lust was; vertrokken in een miezerig weertje, klaarde het helemaal op. Het werd zelfs warm, waardoor de waterpret verzekerd was.
    Mechelen trok naar het prachtige zwembad in Givet, Zuid-West Vlaanderen trok de hele dag met Fun Adventure op (apenbrug, death-ride, ...). Brugge vertrok gedeeltelijk op expeditie het bos in om daar zelf hun kamp te maken en te barbecuen én er in openlucht te overnachten (in een vreemd bos !). En Turnhout: die vertrokken op tweedaagse, mét goed weer; het is nu blauwe hemel, dus dat wordt waarschijnlijk een heldere sterrennacht. Om van te genieten.
    De andere groepen zoals Sint-Michielsbond (Brussel) met hun thema 'space' en de indianen volgen hun eigen ritme binnen hun thema: boeiend. De gesignaleerde ratten (die komen uiteraard op voeding af) zijn ondertussen zo goed als verdwenen bij de keuken in het tipi-kamp: oef !
    Wat héél leuk voor mij is: ook al ben ik er een dagje niet, toch loopt dat hier altijd vlotjes. Toffe personeelsploeg en natuurlijk ook toffe vrijwilligers van Kazou die dat allemaal in goede banen leiden ! Dank U!
    En nog dit: klein werkongevalletje vandaag... één van de personeelsleden van het onderhoud kreeg een sterke elastiek in het gelaat en moest bij de mondhoek genaaid worden... gelukkig niets ernstig.  

    25-08-2008 om 18:45 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droge wissel !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het blijft droog vandaag en er is zelfs wat zon. Dat konden we gisteren niet zeggen... Alle regenprogramma's werden uit de kast gehaald om toch nog een prettige dag te kunnen aanbieden.
    In ieder geval zijn de slotfeestjes gisteren probleemloos doorgegaan: feest ten afscheid.
    Vanmorgen heb ik al mijn ronde gedaan door alle gebouwen om te kijken of er netjes voorgepoetst was (vegen, vuilbakjes leeg) en of er geen schade was. Dat viel allemaal weer best mee. Dus vloog onze poetsploeg vanmorgen weer met evenveel enthousiasme als altijd aan het werk. Tegen 16 uur moeten 156 kamers gepoetst zijn !
    De eerste bussen komen ondertussen toe met 'een nieuwe lading' kinderen en monitoren: 780 man. Na het middagmaal vertrekken dan de 840 van deze week. Een wissel met de nodige organisatie om alles vlotjes te laten verlopen.
    Ondertussen herstellen onze onderhoudsmensen een aantal kleine mankementen, zodat tegen straks weer alles perfect in orde is.
    De nieuwe coördinatieploeg (allen vrijwilligers) installeert zich en heeft alles al netjes voorbereid en alles is dus onder controle.
    Het is de negende en laatste periode van deze vakantie. Nog even doorbijten voor het personeel uit keuken, restaurant, receptie, onderhoud, poets en administratie ! Ook deze laatste groep moet tot in de puntjes verzorgd worden. 

    23-08-2008 om 11:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straks begint het aftellen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Straks is hopelijk pas vanavond, na de laatste noot van de versterker, na de laatste 'slaapwel' van de monitor.  Kinderen beginnen dan steevast aan thuis te denken: nog één keer slapen.
    Maar eerst nog een frisse aktivieitendag !
    Waas & Dender duikt het zwembad in Givet in. Mechelen trekt onvervaard op met Fun Adventure. Midden-Vlaanderen Gent komt terug van de tweedaagse; vanmorgen railbiken die nog van Falaën naar Maredsous en terug, dan de bus in naar Hastière, en dan nog te voet tot in Massembre. Dat wordt moe zijn; maar een warm douchke en lekker eten (frietjes met stoofvlees vandaag !) doet die moeheid snel vergeten.
    En voor alle groepen wordt het de laatste avond: toch iets speciaals, hé. Vieren dat je samen was, terwijl je weet dat het gedaan is. Veel zingen, dansen, een beetje weemoed, misschien een traan, dag zeggen...
     

    22-08-2008 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag al
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, we zijn al over de helft... Dat gaat snel.
    De kinderen amuseren zich, en nog geen klein beetje. Dat zie je zo als je een groep tegenkomt, of als ze aanschuiven in het restaurant.
    Elke keer is dat serieuze honger. Er wordt niet gegeten, maar gewre... Dat wil ook zeggen dat het lekker is; daar we elke dag ons uiterste best voor in de beste hygiënische omstandigheden en dagvers. Eén voorbeeld: een bakkerij hier in de omgeving maakt voor Massembre wekelijks een roomsoes als dessert: telkens tussen de 700 en de 800. Is het donderdag roomsoes als dessert, dan worden die woensdag aangemaakt met verse pudding (!), en bij ons in de koelkast bewaard tot een half uur voor consumptie... die strikte hygiënenormen hanteren we voor alle voeding. Kwestie van voedselveiligheid.
    Vandaag trekt de tweede helft van Turnhout de Lesse op voor kajak en vlotten. Waas & Dender gaat naar het toffe zwembad in Givet en geniet vanavond van zijn barbecue in het amfitheater. Mechelen verkent expeditiematig de grotten van Nichet, met helm en pitslamp en zonder elektriciteit in de grotten (!).

    21-08-2008 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het blijft frisjes en bewolkt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag verlaat bijna iedereen Massembre voor zeer uiteenlopende aktiviteiten. Mechelen en Leuven gaan Fun Adventure achterna met de nodige bravoure op enkele meters boven de begane grond. Turnhout stapt in kajaks of vlotten en 'bezet' de Lesse van Houyet tot Gendron en van Gendron tot Anseremme. Waas & Dender maakt het zwembad van Givet 'onveilig'. Mechelen gaat op expeditie naar de grotten van Nichet in Frankrijk en trekt vanavond het bos in om in eigen kamp te overnachten ! Antwerpen vertrekt op tweedaagse: met de bus tot Weillin en vandaar te voet naar een weide in Falaën. Daar wacht hen een tentenkamp, een barbecue en een kampvuur: asjeblief !
    In het indianenkamp zijn ratten gesignaleerd: lief beestje overigens (het zoekt alleen maar eten), maar niet direct een aangename kennismaking als je in een pot staat te roeren. Met een beetje product zijn die vanmiddag al allemaal opgeruimd ...
    Midden-Vlaanderen Gent blijft vandaag in Massembre; en ook al is het weer er niet naar, toch wordt het zeker de waterplaza, de funzone, de gocarts, ....

    20-08-2008 om 09:22 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We houden het frisjes, maar droog !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wind maakt het een beetje té fris... maar niet getreurd: het is immers vakantie !
    Ik kom net van de vergadering met de vakantieveranwoordelijken en de coördinatie; zo'n vergadering doen we elke dag om even de violen te stemmen. De coördinator evalueert met de verschillende verantwoordelijken de dag van gisteren, bespreekt de programma's van vandaag en de eventuele kleine moeilijkheden; er is ook een luikje Massembre.
    Wat dat laatste betreft: tot op vandaag kreeg Massembre eigenlijk geen opmerkingen gedurende de hele vakantieperiode. Dat is een opsteker, die ik ook regelmatig overbreng naar het personeel. Het zijn zij immers die dagdagelijks zorgen dat ons 'bedrijfje' gesmeerd loopt en dat onze klant (ook al zijn dat gedurende 2 maanden kinderen) tevreden is. Die klant is voor ons immers de beste ambassadeur. Vanaf september ontvangen we immers weer scholen, goepen, gezinnen; en daar zijn nogal eens ouders bij wiens kind hier op vakantie was in juli en augustus !
    Midden-Vlaanderen Gent duikt vandaag het bos in met Fun Adventure. Waas & Dender gaat kajakken en vlotten op de Lesse en barbecuet vanavond in het amfitheater. Turnhout trekt naar het zwembad in Givet. De andere groep van Waas & Dender bezoekt vandaag het Space Centre in Transinne: de ruimte in ! Leuven is op tocht naar de grotten van Nichet in Frankrijk: op expeditie met helm en pitslamp erop in een totaal verduisterde grot ! En Mechelen gaat op expeditie in het Massembre-bos, maakt er een kamp en overnacht er: ook de moeite, want bijvoorbeeld de groep van gisteren heeft twee vossen gezien !
    De indianen zag ik net héél enthousiast in hun indianenkledij voorbijtrekken.
    Tot slot: wie de foto's wil bekijken van alle groepen in Massembre, surft naar onze website, klik op 'Was je d'er maar' en 'Foto's van de week' en zoek je zoon of dochter ...

    19-08-2008 om 12:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een beetje fris, meer wolken dan zon... maar geen regen. Prachtig weer dus voor de vele aktiviteiten van de Kazou-kinderen.
    Waas & Dender peddelt vandaag op de Lesse, zowel met kajaks als met zelfgemaakte vlotten. Turnhout maakt vandaag het zwembad in Givet 'onveilig' en snoept vanavond van een heerlijke barbecue in het amfitheater. Antwerpen en Midden-Vlaanderen zitten heel de dag in het bos van Massembre met Fun Adventure. En Leuven trekt een ander stuk van het bos in om daar een expeditienacht te beleven in zelfgemaakte kampementen. Ook dat wordt weer spannend !
    De andere groepen (space, indianen, ...) blijven in het centrum. Weet je nog niet wat je hier allemaal kan beleven ? Surf naar onze website en bekijk het hele plaatje via 'aktief in Massembre' !
    Klein tegenvallertje voor een monitrice: uitschuiven en de plaaster in... Dat gebeurt natuurlijk.
    Maar voor de rest verloopt alles prima: geen zieken en bijna geen heimwee. Dat is goed om weten, vermoed ik.   

    18-08-2008 om 11:12 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    17-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlotte start
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De achtste vakantieperiode is vlotjes van start gegaan. Iedereen is gisteren ingeburgerd: een bed, het systeem van samenkomen, spelen, je plekje in het restaurant, het buffetsysteem, ... het is allemaal even wennen. Maar vandaag is het precies of ze zijn hier al lange tijd....
    Het is natuurlijk ook wel goed georganiseerd, al zeggen we het zelf. De grote basisorganisatie ligt uiteraard al maanden vast: het menu, wie wanneer werkt, de bussen zijn besteld, wie wanneer eet, wie waar slaapt, welke activiteiten wie wanneer doet, ... Daar komt allemaal heel wat bij kijken. De receptie in Massembre organiseert dat samen met de verantwoordelijke vrijwilliger van Kazou en de nationaal verantwoordelijke. Als dat snor zit, gaat dat in Kazou naar de verschillende monitoren wat betreft de activiteiten. In Massembre gaat de informatie naar de verschillende diensten: boekhouding, poets, onderhoud, restaurant en keuken. Die proberen op hun beurt zo correct mogelijk aan de wensen van de klant te voldoen.
    En als dat allemaal rond is, de monitoren uitgekozen zijn, de groep vertrokken, .... dan wacht die kinderen een perfect geoliede vakantie om -hopelijk- nooit te vergeten.
    Vandaag vlogen ze er al in bij Turnhout: ze gingen vandaag zwemmen in Givet en houden vanavond een barbecue ! Antwerpen trok al heel de dag op met Fun Adventure: apenbrug, death-ride, ... spannend. En Leuven ging vandaag al op expeditie in het grote Massembre bos: 140 ha. Zij bouwen zelf hun kamp en slapen er vannacht onder de blote hemel...
    andere verbonden genieten van al wat Massembre zelf biedt: de waterplaza, de funzone, de gocarts, het avontuurlijk parcours, de bossen, het dierenpark, ... genoeg om je geen moment te vervelen !

    17-08-2008 om 18:40 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    16-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De allerlaatste of... de eerste !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heerlijk weertje voor een wissel. Vandaag vertrekken er na het middagmaal 740 kinderen en monitoren; en komen er opnieuw zoveel toe.
    Dat is een gigantisch evenement. Eerst komen immers de nieuwelingen toe (dat geeft plots 1500 man in Massembre) en met dezelfde bus vertrekken de 'anciens'. De coördinatieploeg van Kazou (allemaal vrijwilligers !) leiden dat in goede banen, tot en met een busplan (hoe moeten de bussen bewegen op het domein om opstoppingen te vermijden...). Het gaat immers om een 15 bussen die hier allemaal moeten manouvreren.
    Vanmorgen was er al de enorme opruim. Om een idee te geven: elke twee weken verzamelen we een grote container papier en karton... Alle kamers zijn geveegd, vuilbakjes leeg, ... zodanig dat onze poetsvrouwen met de stofzuigers, ontstoffers, sweapers, ... direct aan de slag kunnen. De hulp van alle kinderen is dus nodig of we geraken nooit rond (en ze leren ook nog opruimen, dat kan nog van dienst komen voor thuis !).
    We wensen alle vertrekkers een deugddoende en onvergetelijke herinnering en hopen dat alle nieuwkomers met volle teugen zullen genieten ! 

    16-08-2008 om 11:34 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    15-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fris zonnetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is fris maar er is zon !
    Limburg gaat vandaag de Lesse al kajakkend en vlottend onveilig maken ! Waas & Dender trekt naar het zwembad in Givet, Brugge bibbert op enkele meters boven de begane grond Fun Adventure achterna en Turnhout loopt straks Massembre binnen, uitgeput terugkerend van de tweedaagse naar Falaën. Vanavond organiseren de 'spacers' een barbecue in het amfitheater en de indianen de totem-ritus in hun kamp.
    Alle anderen genieten in Massembre zelf van mekaar en van de spannende momenten: funzone (frisjes !), waterplaza (frisjes !), gocarts, avontuurlijk parcours, dierenpark, ...
    En vanavond is het voor iedereen de laatste avond. Afscheid nemen, het is niet gemakkelijk. Daarom een feestje vermoed ik in alle verbonden. Een uurtje later dan normaal gaan slapen (dat zal overigens ook voor de monitoren gelden !) en nog één keer slapen !
    En morgenvroeg ? Vroeg uit de veren want de gebouwen worden gepoetst vanaf negen uur; dat moet immers allemaal weer proper en netjes zijn tegen 16 uur. Dan betrekken de nieuwe groepen de verschillende gebouwen; en uiteraard willen die ook nette kamers. Het is ons wekelijks wonder. Ik sta in volle bewondering voor die veertien, vijftien poetsvrouwen die het elke week weer waarmaken om die 156 kamers in enkele uurtjes volledig én degelijk te poetsen. Daarnaast onderhouden ze diezelfde kamers nog eens tijdens het verblijf van de kinderen; en ik kan je verzekeren: in heel veel gevallen denk je dat er een bom gevallen is...
    Oh ja, jullie kinderen. Die denken vanavond zeker aan dit toffe kamp en niet aan de papa's en de mama's, broers en zusjes. Maar vanaf morgenvroeg zie je op vele gezichtjes de blijk 'huiswaarts' verschijnen. Dan wordt het uurtjes aftellen; ook voor jullie ouders, vermoed ik.
    Vang ze warm op en laat hen honderduit vertellen; hopelijk blijft het hen de rest van hun leven bij.  
     

    15-08-2008 om 14:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    14-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje laat vandaag...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben er vandaag heel de dag niet geweest in Massembre... daarom ook dit late berichtje. Toen ik daarnet aankwam passeerde ik Oostende die terugkwamen van tweedaagse: mooi gedisciplineerd maar duidelijk doodmoe. Douchke en lekker eten en het leed is geleden, denk ik dan.
    Vandaag ging Waas & Dender kajakken en vlotten (ze hebben vanavond barbecue), Limburg ging zwemmen in Givet. Fun Adventure nam Brugge op sleeptouw, Turnhout vertrok op tweedaagse, Sint Michielsbond (Brussel) slaapt vannacht expeditiegewijs in open lucht onder hun zelfgemaakt kamp.
    Leuven blijft de ruimte verkennen met 'space' en de indianen bereiden hun laatste ceremonie voor: de totemisatie !
    En het was goed weer vandaag !
    Het aangekondigde onheil voor deze week is dus al bij al best meegevallen (typisch Belgisch weertje maar eigenlijk toch niet zo slecht als je op vakantie bent).
    Het is lekker smullen vanavond met puree, vissticks en verse groentensla; en een roomsoesje als dessert.
    Een straf verhaal om af te sluiten ? In het zwembad van Givet deed een kleine (niemand van Kazou, hoor!) zijn behoefte (jawel: grote boodschap !). Uiteraard werd dat bad ontruimt, en mochten er drie uur lang geen zwemmers in wegens hygiënenormen. Na drie uur is het ganse water opnieuw gefilterd. Gelukkig heeft het zwembad verschillende baden (ook een buitenbad) en werd de duikput geopend, zodat de pret toch verzekerd was...

    14-08-2008 om 18:09 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    13-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel wind en bijna geen regen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De weergoden zijn ons gunstig gezind vandaag. Alle aktiviteiten kunnen perfect doorgaan. Gisteren ook overigens. Alleen de tweedaagse is na de railbike -doorweekt- met de bus in Massembre afgezet in plaats van in Hastière: een warme douche en het was weer in orde, hé.
    De tweede helft van Turnhout trekt vandaag droger dan gisteren met Fun Adventure op: bibberen en beven (maar héél veilig) op een tiental meters boven de begane grond...
    Oostende vertrok op tweedaagse: buiten een communicatieprobleempje over het uur van de bus verliep alles naar wens. Met hun piknik op zak zijn die vertrokken voor twee vermoeiende maar heerlijke dagen.
    Midden-Vlaanderen Vlaamse Ardennen keren vandaag terug van hun tweedaagse: droog dus.
    En Limburg geniet vanavond van zijn speciale barbecue in het amfitheater.
    De andere groepen blijven in Massembre en hollen van hier naar ginder op de verschillende aktiviteiten; funzone (de buikschuifbaan is weer hét succes), de waterplaza (daar moet nu zelfs gereserveerd worden met de groep wegens ongelooflijk succes !), het gocartparcours (als er iets is wat 11-jarigen graag doen !), het avontuurlijk parcours, everzwijnen, herten, reeën en damherten voederen in het dierenpark (oog in oog op minder dan een halve meter met zo'n hert !), ...
    Je kan dit allemaal bekijken via onze website bij 'actief in Massembre'. Kijk ook even naar de vorderingen van de bouwwerken aan het nieuwe restaurant, keuken, bar !   

    13-08-2008 om 13:12 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    12-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolken en regen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is weer regenprogramma vandaag ! Wat niet wil zeggen dat de groepen niet buitengaan, hé.
    Zo trekt Turnhout vandaag met Fun Adventure op en piknikken in het bos: avontuurlijke toestanden in een beetje drassige regen ... Oostende vertrekt zefs op tweedaagse. Met de miezerige regen wordt dat ook nat worden. Hopeljk klaart het wat op tegen vanavond zodat zowel de barbecue als het kampvuur in Falaën kan doorgaan. Midden- Vlaanderen Vlaamse Ardennen komt terug van de tweedaagse. Ze gaan nog railbiken en stappen dan nog van van de 'abbatiale' van Hastière (zie foto) naar Massembre. Ook dat wordt natjes. Maar hen wacht gelukkig een warme douche !
    En Limburg heeft vanavond barbecue in het amfitheater... ?
    De indianen hebben het natuurlijk het moeilijkst: die logeren in tenten. Maar ook daar is een oplossing als het echt te nat wordt. Massembre voorziet immers overnachtingsmogelijkheid in een zaal. En dat is dan ook weer avontuur voor de kinderen. 
    De andere groepen blijven op het domein: tussen twee vlagen komen die zeker buiten. Ardense lucht is immers gezond voor lijf en leden.
    Niet getreurd, het is en blijft vakantie. Met een prettige groep en goede monitoren is het sowieso plezant; met of zonder zon of regen. 

    12-08-2008 om 10:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    11-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi weer !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was het niet echt mooi weer, maar gezien de buiten-aktiviteiten nog niet echt begonnen waren, viel het al bij al mee. Het regenprogramma kon al uit de kast gehaald worden.
    Vandaag maandag is het al helemaal anders; blauw lucht en wolken, licht briesje, aangename temperaturen.
    Vandaag gaat Waas & Dender met piknik zowel kajakken als vlotten: de Lesse af tussen Houyet en Anseremme. Prachtig is dat: door het bos, soms met mooie vergezichten en vooral het kasteel van Walzin dat plots boven op een rots voor je opduikt. Een enige ervaring.
    Limburg gaat vandaag zwemmen; het toffe zwembad van Givet is terug open na een brandje in een elektriciteitskast vorige week. We hebben geluk dat de kinderen terug via de glijbaan het water kunnen induiken, dat ze  kunnen genieten van het brubbelbad, de binnenglijbanen, het buitenzwembad, de beach-volley, ...
    Sint-Michielsbond (Brussel) trekt te voet naar Nichet in Frankrijk, de grotten bezoeken in het kader van het thema 'expeditie'. Ze krijgen er een helm met pitslamp op hun hoofd. In de grot gaat de elektriciteit uit en moeten ze hun weg zoeken met al die flitsende lichtjes. Spannend.
    Brugge vertrekt op tweedaagse; met de bus tot Weillin, dan te voet tot Falaën. Daar wacht hen een barbecue en kampvuur.Dan slapen in de opgestelde tenten. Waw !
    Oostende volgt de hele dag Fun Adventure: apenbrug, death-ride, pamperpaal, klimmuur, zwevende balken... als dat niet tot je verbeelding spreekt. Het wordt bibberen en beven op deze avontuurlijke én sportieve dag.
    Turnhout, Leuven, Midden-Vlaanderen Vlaamse Ardennen en de indianengroep blijven vandaag in Massembre. Daar is op zichzelf al zo veel te doen: 140 ha bos, het avontuurlijk parcours, de waterplaza, de funzone, de gocarts en natuurlijk de ontelbare spelletjes met de monitoren. Enig.
    Voor Massembre zelf heet dit periode 7; het klinkt wat droog, maar wij kijken er natuurlijk anders tegenaan. Voor Massembre zijn er immers 9 weken. Elke week staat op zich uiteraard, maar voor ons zit er organisatorisch uiteraard een goede routine in. Zo is het menu bijvoorbeeld elke week hetzelfde, zijn het elke week dezelfde taken die moeten uitgevoerd worden, afspraken gemaakt, enzovoort. Elke week is de verantwoordelijke van Kazou ook verschillend. Dus elke week is het even zoeken om op dezelfde golflengte te geraken (eigenlijk is dat nooit een probleem) en dan start die week weer perfect; wat Massembre betreft met veel enthousiasme, want elke klant (dus ook de kinderen) moeten zich hier thuis kunnen voelen.

    11-08-2008 om 11:35 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    09-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu naar huis of... pas aankomen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Veel mist vanmorgen, die ondertussen is opgetrokken, met een lekker zacht zonnetje. Opruimen gebeurt dus droog, dat is meegenomen....
    Vanmiddag nog één keer eten, uitvoerig afscheid nemen, foldertje van Massembre mee naar huis, en dan de bus in en weg... naar huis; de papa's en de mama's rond de hals vliegen en ontzettend boeiende verhalen vertellen. Dit was mijn vakantie in Massembre !
    Tussen haakjes: bedankt aan al die vrijwilligers die het voor jullie kinderen weer fantastisch maakten. Zonder hen zou het niet bestaan. Ook dank aan al het personeel dat zich dag in dag uit inzet om het elkens weer te doen slagen. 
    Met dezelfde bussen kwamen vanmiddag ook al de nieuwe vakantiegangers toe; die lopen er nog een beetje onwennig bij. Dat duurt tot vanavond als ze weten waar hun bed staat, met wie ze op de kamer slapen, wie hun monitor is, ... Morgenvroeg zal het ook nog even wennen zijn: hoe sta je op, wie wast zich eerst, hoe kom je aan het restaurant, hoe werkt dat buffet.... Maar uit ervaring weten we dat eens het middagmaal gepasseerd is, het lijkt of de kinderen hier al weken zijn.
    Uiteindelijk is dat toch ook een stukje vakantie: zich thuis voelen.

    09-08-2008 om 11:55 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hm,hm, ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Over de nattigheid vandaag moeten we het best niet hebben... leuk is anders.
    Toch maken de monitoren en kinderen er het beste van: regenprogramma. 't Is eigenlijk ook nog maar de eerste minder goeie dag deze week, dus zeker niet geklaagd.
    Vanavond zijn het in alle groepen afscheidsfeestjes; waar het kan met de nattigheid een kampvuurtje en dan slapend naar de laatste morgen.
    Voor 9 uur moeten de kamers ontruimd zijn om ons wekelijks wonder mogelijk te maken. Alle kamers worden gepoetst (156 !) en tegen 16 uur terug ingenomen door de volgende Kazou vakantie. Dus dat wordt weer reppen.
    De kinderen krijgen bij hun laatste maaltijd morgenmiddag nog een foldertje van Massembre mee; misschien een kans voor de papa's en de mama's om later nog eens op weekend te komen. Met hun kind dat hier was; hij of zij kan je dan probleemloos begeleiden op al het fraais dat Massembre te bieden heeft. Hartelijk welkom !

    08-08-2008 om 17:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op het randje van onweer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteravond zijn we netjes ontsnapt aan het onweer; er viel geen druppel. En vanmorgen schoof het onweer rond 10 uur weer netjes voorbij; een beetje gedruppel. Dat verfrist eventjes de zwoele ochtendlucht. En het blijft bijna windstil.
    Het is nu 11 uur en de regen pletst weer eventjes uit de lucht... Wisselvallig noemen ze dat.
    Maar dat houdt ons niet tegen, hé. We noemen dat goed weer om een hele rist fijne activiteiten te beleven.
    Waas & Dender gaat zwemmen; niet in het zwembad van Givet want dat had te maken met een brandje in de technische installatie... Dus is het uitwijken naar een echt 'traditioneel zwembad' van het Koninklijk Atheneum in Beauraing...
    West-Vlaanderen Jomba en Leuven beleven de hele dag spannende avonturen bij Fun Adventure. De laatste groepjes van Limburg trekken naar de grotten van Nichet. Midden-Vlaanderen Gent komt terug van de tweedaagse. Oostende en Midden-Vlaanderen Vlaamse Ardennen steken vanavond een gezellige barbecue aan in het amfitheater.
    De Indianen leven naar de totemisatie toe. Morgenavond is het grote moment om een totem te krijgen: een positieve naam die dicht bij je hele zijn ligt...
    De kinderen van 'space' beleven dag na dag de ruimte van dichtbij. Als dat geen andere kijk op deze wereld geeft ...
    Onze onderhoudsploeg heeft een druk weekje achter de rug. Weet je, in zo'n centrum met 700 kinderen aan boord, is er altijd wel wat te herstellen. Niet dat er iets moedwillig stuk wordt gemaakt of er vandalisme zou zijn; zeker niet. Maar je kent dat: een toilet verstopt, een ruitje uit, een klink die loskomt, een deur die klemt... Of de douches die plots te warm of te koud zijn, een douche die niet meer afloopt. Daarnaast zorgen die vier mensen en soms twee jobstudenten ervoor dat het eten bij expeditie op tijd is, dat de indianen met brood bevoorraad worden, dat de chemische toiletten worden onderhouden, dat de vlotten op tijd ter bestemming zijn, dat de vuilzakken in de gebouwen permanent worden opgehaald, dat een gesprongen zekering wordt hersteld, ... een ellenlange lijst elke dag. Onze stelregel daarbij is: nu gemeld, binnen het uur gerepareerd. En dat apprecieren de groepen enorm.

    07-08-2008 om 11:19 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een warme dag vandaag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Warm, dat wordt het. Een azuurblauwe hemel, een heel licht windje; dat wordt insmeren en zweten. Ech hoogzomerweer.
    Fantastisch om weer een heleboel aktiviteiten te organiseren.
    Leuven beleeft vandaag adembenemende momenten op het Fun Adventure parcours. Onder leiding van professionele monitoren gaan ze van apenbrug naar zwevende balken, death ride, ... vermits al die aktiviteiten in het bos doorgaan, zullen zij zeker niet veel last hebben van de warmte.
    Waas & Dender gaat op vlottentocht op de Lesse en Midden-Vlaanderen Vlaamse Ardennen gaat kajakken; die zitten dus ook fris.
    Brugge trekt naar het zwembad in Givet met glijbaan, binnen- en buitenzwembad, brubbelbad, beach-volley, ... ook lekker bij zo'n weer.
    Limburg zal zich goed moeten insmeren en zeker water genoeg meenemen, want zij gaan op expedite naar de grotten van Nichet in Frankrijk. Vanavond trekken die het bos in, maken er hun kamp, barbecuen en slapen in openlucht. Daar zal het tegen de ochtend morgenvroeg wel wat frisser zijn.
    Midden-Vlaanderen Gent zal ook wat zonnecrème en water kunnen gebruiken. Zij vertrekken met de bus op tweedaagse; ze worden afgezet in Weillin, en gaan dan te voet naar Falaën. Morgenvroeg doen ze railbike en worden met de bus tot Hastière gebracht. En dan te voet tot Massembre. We verwachten die morgen rond 16 uur: pompaf maar gelukkig.
    Sint-Michielsbond komt overigens vandaag al terug van die tweedaagse: een dikke 12 km van Hastière tot hier: een tochtje naast de Maas met prachtige landschappen.
    Brugge geniet vandaag van alle aktiviteiten in Massembre: funzone, waterplaza, go carts, ...
    De jomba's, de indianen en space leven zich nog verder in in hun thema. Maar ook zij zullen het water in de waterplaza niet kunnen weerstaan, vermoed ik.
    Ik ga zelf straks -in de late namiddag- toch ook eventjes zonnen als er tijd voor is...

    06-08-2008 om 08:36 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke dag voor iedereen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Midden-Vlaanderen avontuurt vandaag de hele dag met Fun Adventure: apenbrug, death-ride, en noem maar op.
    West-Vlaanderen (Jomba's) trekken vandaag naar het zwembad.
    Waas & Dender kajakt en vlot vandaag op de Lesse: de vlotten vertrekken in Houyet en komen aan in Gendron, de kajaks vertrekken in Gendron en komen aan in Anseremme; onderweg wordt er gepiknikt !
    Limburg trekt vanavond het expeditiebos in, bouwt er  zijn kamp, barbecuet en blijft er overnachten in openlucht (in een zelfgebouwd kamp tussen de 'wilde' dieren !). Tijdens de dag bezoeken ze nog de grotten van Nichet: helm met lampje op, geen licht in de grot en zo op verkenning; een beetje beangstigend, maar vooral expeditie !
    Oostende vernoemden we gisteren niet speciaal, maar vandaag trekken die naar het Space Centre in Transinne; daar oefenen ze de moonwalk, besturen een shuttle, lanceren een raket, ... spannend.
    Sint Michielsbond vertrekt vandaag op tweedaagse. Ik ben er gisteren nog eens op bezoek geweest, terwijl Leuven (die vandaag terugkomen) aan het barbecueen was: enige omgeving. Het kamp met een tiental patrouilletenten ligt tegen een wei op een helling van wel 100 meter naast een klein weggetje en een mooi bos. In totale stilte genieten ze van de barbecue, het kampvuur, de schitterende sterrenhemel, de toffe gesprekjes en spelletjes, lekker dicht bij mekaar; en dan slapen in tenten, 's morgens ontbijten en piknik klaarmaken... en weer op stap. Geweldig toch.
    Er is hier ook nog het thema 'indianen': die leven bij ons in een tipi-kamp en koken hun potje zelf. Zij leven een beetje apart van het centrum, om beter dat indianenleven aan den lijve te kunnen ondervinden. De rituelen zijn er enig, zeker de laatste avond bij de totemisatie, als ieder een naam krijgt die het best zijn of haar karakter weerspiegelt...
    En om het plaatje rond te maken: in Massembre logeert drie dagen een bergmonicursus van een dertigtal personen. Ook zij genieten !
     

    05-08-2008 om 13:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevig windje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag en het kamp van week zes draait al stevig op volle toeren !
    Waas & Dender is al vertrokken met piknik om te gaan kajakken op de Lesse. Een ander deel van Waas & Dender trekt met piknik naar het zwembad in Givet. Midden-Vlaanderen en Vlaamse Ardennen trekken met piknik op vlottentocht op een ander stukje van de Lesse. Limburg (met piknik) trekt de hele dag op met Fun Adventure.
    De Jombagroep van West-Vlaanderen gaat de grotten van Nichet in Frankrijk verkennen.
    Vanavond geniet Waas & Dender nog van een barbecue in het amfitheater, trekt Limburg het bos in om expeditiegewijs te overnachten in zelfgemaakte 'kampen'.
    En Leuven vertrekt vandaag op tweedaagse naar Falaën; een stevige staptocht waar hen vanavond een barbecue en kampvuur wacht. Ze slapen er in tenten.
    Het restaurant zal er vanmiddag dus rustig bijliggen, want bijna iedereen heeft een piknik mee. Het restaurantpersoneel is dan op minimumsterkte; maar vanavond draaien we weer op volle toeren. Gelukkig krijgt het personeel zijn uurrooster veertien dagen op voorhand, zodat zij hun privéleven toch ook netjes kunnen regelen. Hetzelfde geldt ook voor de jobstudenten, die dikwijls op de meest rare momenten moeten beginnen of stoppen. Zo gaat dat in de horeca...
     

    04-08-2008 om 10:51 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    03-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel wolken, weinig regen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgens de krant vandaag 75 % kans op regen; in Massembre regende het amper een uurtje tot op dit moment... Véél wolken, dat wel, maar toch een zwoel gevoel. Dat wil zeggen: tof om fantastische dingen te doen met zijn allen.
    Sint Michielsbond (Brussel) is al de hele dag op Fun Adventure: professionele begeleiders die de kinderen laten bibberen en beven op de death-ride, apenbrug, pamperpaal, ... . Waas en Dender duikt vandaag ook al in het prachtige zwembad van Givet: bubbelbad, glijbaan, kinderbad, binnen- en buitenbad, ligweide , beachvolley, ... fijn dus.
    De andere groepen houden het vandaag nog in Massembre; maar ook zij hebben een oneindig tof programma: het kinderavontuurlijk parcours, de waterplaza, de funplaza, het gocart parcours, de speel- en sportvelden, het dierenpark, ...
    Wil je meer weten over deze activiteiten, dan vind je daar meer uitleg over op onze website bij 'actief in Massembre'.
    Voor mijn raam staat al sinds gisteren een eenzame pantoffel; blijkbaar is niemand hem kwijt... het is bijna kunst; je kan er bijvoorbeeld vanalles bij bedenken: van wie is die, loopt hij/zij met één pantoffel, hoelang gaat hij d'er nog staan, waarom werd hij achtergelaten...
    Back to earth: ik denk dat de kinderen stilaan honger krijgen. Tegen half zes komen de eerste groepen eten: soep, aardappelen, boontjes, gyros en een perzik als dessert. Elke tien minuten komt een groep binnen, tot het restaurant vol zit; op die manier moet niemand te lang wachten. Telkens als een groep vertrekt, wordt er opnieuw gedekt voor de volgende reeks groepen. 700 kinderen en monitoren: 2 shiften, 3 keer per dag.

    03-08-2008 om 17:02 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps, 't is weeral gedaan !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De laatste loodjes wegen precies niet zo zwaar... Er werd netjes opgeruimd door de kinderen, dus kan onze poetsploeg echt doorwerken. Daarenboven is er geen schade, en dat is een hele prestatie...
    Toch nog even over het festival gisteren: geslaagd voor 100 %. Zelden zie je zo'n vreugde, zo'n engagement, zo'n deelname aan alle aktiviteiten. Prachtig tot wat kinderen eigenlijk in staat zijn. Het herhalen waard... volgend jaar.
    En dan verwachten we vandaag periode 6, met dezelfde coördinator, maar geen showbizz, wel themavakanties.
    We duimen dat het weer fijn wordt.

    02-08-2008 om 11:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is het dé dag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Inderdaad, vandaag wordt de inspanning van al die kinderen en monitoren én professionele showbizz begeleiders beloond met een spetterend festival.
    Dat begint om 17 uur. Tegen die tijd moet alles opgesteld, voorbereid en ingeoefend zijn. De hele morgen al zie je onwaarschijnlijke 'finisching touchen' aan alles en nog wat: theater, zang, straattheater, drankstand, eetstand, circus, schmink, poppenkast, musical,.... er is zelfs een ploegje die de vuilbakken 'aankleedt'.
    We zagen bijvoorbeeld een 'ballonlanceerder': als een middeleeuws toestel waar kanonballen mee afgeschoten werden... Maar in dit geval gaat het over ballonnetjes met water.
    Er is zelfs een festivalradio en een televisieploeg verzorgd door de kinderen zelf !
    Vanmiddag was het in het restaurant al lekker smullen van frietjes met stoofvlees en sla en een ijsje als dessert ! Straks wordt het 'het echte festivaleten'.
    De kinderen krijgen allemaal een armbandje, waarmee ze een hotdog, een hamburger, drank enzovoort mee kunnen krijgen. In de eet- en drankstandjes staan kinderen (met onze begeleiding uiteraard) volgens de hygiëneregels eten te verdelen. Ze krijgen dus ook allemaal een hoedje, moeten hun handen wassen, ....
    Het festival geeft alle kinderen de mogelijkheid om zelf op te treden én om zelf in alle vrijheid hun programma samen te stellen. Tof hoor.
    Om half acht is er dan anderhalf uur disco, met alle aangeleerde kinderkampdansen en natuurlijk ook een aantal bestsellers van eigen en internationale bodem.
    Het hele festival wordt afgerond om 21 uur. Dan wordt het nog nakaarten en feesten per verbond en rond half, elf uur, daalt de stilte weer over Massembre.
    Ik vermoed dat de monitoren zich daarna eens goed gaan laten gaan in de bar.... Maar morgen is het nog een zwre dag van opruimen, inpakken en... afscheid nemen.

    01-08-2008 om 13:37 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!