Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    27-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding weekend vrijwilligers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgend weekend komen we met onze vrijwilligersploeg; samen naar jaarlijkse gewoonte.
    Het zijn stuk voor stuk mensen met een groot hart voor Massembre. Elk weekend is er immers zo'n vrijwilligerskoppel aanwezig om wandelingen te begeleiden voor de klanten die daarin geïnteresseerd zijn. Dat doen ze heel goed, want de waardering van de klanten ervoor scoort liefst 99,3 % ('uitstekend' en 'goed'). Soms zorgen zij ook voor animatie in de midweeks of vakanties; ook dat onderdeel haalt 93,4 % tevredenheid. En zij verzorgen ook themaweekends zoals 'historisch erfgoed', 'sinterklaas', 'valentijn', 'haloween', 'fietsen', ... De score hier is 95,2 %.
    Waarmee ik maar wil zeggen dat deze vrijwilligers een integraal deel uitmaken van de Massembre-ploeg en hun rol met verve opnemen.
    Maar tijdens hun verblijf zijn ze ook luisterend oor, organisator, probleempjes oplossers, wakend oog...
    Hun toegevoegde waarde valt niet te onderschatten !
    Niet voor niets dat we het komende weekend dan ook minutieus voorbereiden. En ook hier is een vrijwiligster de drijvende kracht !
    Als directeur krijg ik mijn onderdeeltje toegewezen, de rest loopt als vanzelf omdat het zo goed voorbereid werd.
    Toch wordt het komende weekend iets speciaals, want we nemen afscheid van drie koppels die al ettelijke jaren 'fles hebben', maar die de maximum leeftijd als animator bereikt hebben. Met spijt in het hart, maar met een enorme waardering gaan we hen vieren: kadootje, bloemetje en een heerlijk gastronomisch diner ter hunner ere !
    En dan zijn we weer vertrokken voor een nieuw jaar vol uitdagingen, heerlijke weekends en beginnende plannen om 60 jaar Massembre te vieren en ons nieuw restaurant/keuken/bar te openen !

     

    27-02-2008 om 15:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van weggeweest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De short-ski zit er op !
    We waren met 23 personen; allemaal werknemers of vrijwilligers van Kazou en hun eventuele partners. Fantastisch weer (altijd zon !): dus met de alomgekende bruine teint op je gezicht terug aan het werk... een teint die er gewoonlijk na drie dagen al terug af is.
    Volop sneeuw: in het hele skigebied lag er méér dan voldoende sneeuw, maar, vonden we, het wordt tijd dat het wat bijsneeuwt of het zal vlug gedaan zijn...
    We logeerden in Maloja, de (ondertussen verkochte) vergane glorie van CM. Dit jaar is echt het laatste jaar dat het ter beschikking staat van Intersoc. Als directeur van een vakantiecentrum heb ik toch wel ernstige vragen over het pakket in zijn geheel wat ons aangeboden werd... Dat is zeker voor héél wat verbetering vatbaar.
    Maar goed, we hebben ons geamuseerd; veel gelachen en plezier gemaakt. Ik heb skiles gegeven in de voormiddag en ook daar heb ik met volle teugen van genoten....
    Voor herhaling vatbaar !

    26-02-2008 om 15:39 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er even tussenuit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eén van de belangrijkste onderdelen van het masterplan komt eraan: het begint te bewegen in Massembre. Aannemers, werfleider, afbraakfirma, ... beginnen zich te melden. De afbraak van het ex-zwembad, de verplaatsing van de speeltuin en de bouw van een nieuwe keuken/restaurant/bar hangt in de lucht.
    Ondertussen is de speeltuin afgesloten. Die wordt binnenkort gedemonteerd en opzij gelegd. Ondertussen breken we het ex-zwembad gedeeltelijk af. Op die plaats wordt dan zo snel mogelijk de nieuwe speeltuin geïnstalleerd.
    Maar ook de uitgravingen voor het nieuwe gebouw zullen niet lang op zich laten wachten !
    Ik zal -zoals bij vorige verbouwingen- een apart rubriekje op onze website voorzien, waar je de verbouwingswerken in fototaal kan volgen.
    En nu even rust ! Ik vertrek vanavond met Kazou op short-ski. De vorige twee keer was dat al uitermate tof, dus ik kijk er naar uit. We gaan daarenboven naar Maloja in Zwitserland. Dat hotel van CM is ondertussen verkocht, maar we gaan nog eens voor de laatste keer. Maloja was voor mij op mijn 18 ook de plaats waar ik met CM mijn eerste stapjes op de ski's zette. Ondertussen ben ik daar niet meer geweest....

    20-02-2008 om 10:38 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen slecht begin van de week...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag vertrok de groep van Decathlon: het is al de tweede maal dat één van de winkels van dat bedrijf naar Massembre komt. Fijne actieve en sportieve mensen; bij hun activiteiten zakte er gisteren zelfs één door het ijs.... gelukkig is de vijver niet diep, maar koud zal het wel geweest zijn.
    En nu maar hopen dat de mond aan mondreclame werkt en dat we nog andere winkels op excursie krijgen in Massembre.
    Gisterennamiddag hielden we een afrondend gesprek met Saffron, een Iers bedrijf dat vakanties organiseert voor Ierse scholen. Volgend schooljaar verwachten we een acht-tal groepen, en het jaar erop zou dat moeten groeien naar een 30-tal.
    En vandaag komt een Franse basket-organisatie aan met een 300-tal deelnemers voor de rest van de week.
    Een mooi begin van de week...
    Straks zitten we ook terug in vergadering met Idee over een voorstel tot marketing naar gezinnen en groepen binnen CM. Dat zou dit jaar ook op kruissnelheid moeten getrokken worden.
    En morgen spreken we héél concreet af hoe we met de bouwwerken starten: het komt nu wel heel dichtbij: 3 maart !

    19-02-2008 om 09:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    18-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als dit geen weekend was om duimen en vingers van af te likken !
    Het tweede weekend op rij met een fantastisch weertje.
    En als het dan nog Valentijn is... is iedereen gelukkig. Toch raar dat je met een beetje zon in België zo gelukkig kan zijn !
    Voor Massembre betekende het een 120-tal klanten die allemaal hun Valentijn kwamen vieren en vooral uitkeken naar het lekkere gastronomische menu van zaterdagavond.
    Onze vrijwilligers hadden zich weer uitermate ingespannen om het geheel met hartjes en roosjes op te fleuren en om de gasten mooie begeleide wandelingen aan te bieden.
    Zaterdagavond was het dan het 'enige, echte' Valantijnsmenu met een 'liefdeshartje' als dessert.

    18-02-2008 om 10:42 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    14-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergaderen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben nog een vrij rustige week na de drukke krokusvakantie. Er wordt vergaderd in de verschillende diensten: afspraken verbeteren, functioneringsgesprekken, ... opdat we er met zijn allen weer op en top zullen staan als het seizoen echt op gang schiet.
    Dit weekend is dat al zo met het Valentijnweekend. We creëren mee een beetje de sfeer van 'houden van', en ontvangen onze gasten op een originele manier. Het speciale zaterdagavondmenu ziet er uitermate lekker uit (zie onze website) !
    Begin deze week ben ik een goede vriendin gaan begraven volgens de zen boedhistische ritus: een waardig afscheid van een moedige vrouw.
    Dinsdag vergadering met de vier directeuren en afgevaardigde beheerder van de CM-huizen, met als voornaamste punt op het programma het voorbereiden van de onderhandelingen met de vakbonden voor een nieuwe CAO.
    's Namiddags hadden we dan nog een ontmoeting met de voorzitter van CM, Marc Justaert, om ons toelichting te geven bij de vervanging van onze afgevaardigde beheerder.
    En morgen hebben we een eerste echte werfvergadering in Massembre: de afbraak van het ex-zwembad en de bouw van een nieuw restaurant/keuken/bar wordt nu echt op gang geschoten. 

    14-02-2008 om 10:49 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    10-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een weekend !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals je zelf ervaren hebt, was het nog eens een weekendje uit de duizend !
    Heerlijk weer. We krijgen op de televisie dan steeds prentjes van de kust te zien of van een park in Brussel, maar dan moet je de Ardennen eens bekijken: HEERLIJK !
    Onze klanten zijn dan ook in de wolken, natuurlijk.
    Je kamer, de maaltijden, de begeleide wandelingen, de natuur, de stilte, de speeltuin, het avontuurlijk parcours... alles wordt plots eens zo fantastisch !
    Vandaag komt zelfs nog een groep van 100 personen aan van Decathlon Antwerpen: teambuilding. Ook hun zondag en maandag kan niet meer stuk. Wie verwacht nu zo'n heerlijk lenteweertje in volle winter ?
      

    10-02-2008 om 13:42 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marketing Massembre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren hielden we een voor Massembre belangrijke vergadering met CM/MC i.v.m. onze marketing.
    Aanwezig waren de verantwoordelijke marketing en communicatie van CM en MC, de verantwoordelijken van En Marche, Visie, en de website van de CM, Idee bvba (onze huis-marekteer), en wijzelf.
    Vermits Massembre integraal deel uitmaakt van CM/MC en vermits door de recente renovaties het centrum er opnieuw staat, kan het voor Massembre en CM/MC een win-winsituatie worden door nog beter samen te werken.
    Zo hebben we nu al regelmatig aankondigingen in Visie, Straal en En Marche, staan we in de Skoebidoe brochure, worden we vermeld in de verbondelijke 'diensten en voordelen' brochures; anderzijds hebben de CM/MC leden hier 20 % korting, ...
    Besluit: na alle mogelijkheden te hebben overlopen, zal Massembre een voorstel uitwerken met initiatieven gespreid over een heel jaar. Dat wordt dan opnieuw besproken en (hopelijk) goedgekeurd en uitgevoerd.

    07-02-2008 om 10:37 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    05-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kazou
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De monitoren van Kazou zijn in Massembre op vorming en dat verloopt prima: wij genieten van de creatieve en originele ideeën om een spel in te kleden of te begeleiden... Er is ook een cursus voor hoofdinstructeur, de toekomstige vakantieverantwoordelijken voor Kazou: hij of zij die in juli of augustus één of twee periodes begeleidt als eindverantwoordelijke van een verbond.
    En er zijn ook kinderen, van Leuven deze keer, die genieten van hun vakantie.
    Het weer zit niet echt mee vandaag, smossig nat, wind, maar zeker geen wintergevoel.
    Gisteren hadden we vergadering met de directeuren van de vier huizen van CM: Ter Duinen uit Nieuwpoort, Nivezée uit Spa, Hooidonk uit Zandhoven en Massembre uit Heer. We hadden het de hele dag over personeelsbeleid en en de appreciatie van onze personeelsleden. Ter voorbereiding van de gesprekken over de volgende collectieve arbeidsovereenkomst. We brengen alle huidige voordelen, baremastructuur, enzovoort in kaart, zodat we voorstellen voor de toekomst kunnen formuleren. En die zullen we dan volgende keer afwegen tegenover onze financiële speelruimte. En dan moeten onze voorstellen eerst naar ons gezamenlijk Dagelijks Bestuur en Raad van Beheer, voor we aan de onderhandelingstafel kunnen gaan zitten.

    05-02-2008 om 10:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk weer !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Neen, er ligt hier geen sneeuw, maar het weer is prachtig !
    Een azuurblauwe hemel, lichte vrieskou en bijna geen wind. Dit is wandelweer, ook al zit ik op mijn bureel...
    Het uitzicht van hieruit is hartverwarmend.
    Toen ik vorige maand in Italië was -in en rond Pisa en op tocht in Toscane-, viel het me op hoe mooi zo'n winters landschap in de zon is. Ik heb toen nog gedacht: een beetje méér zon bij ons, zou het onmiddellijk stukken aangenamer maken. Het landschap zou zelfs bijna kunnen wedijveren met Toscane ! Zet hier en daar een cypres en je krijgt een gelijkaardig glooiend en dampend landschap. 
    De zon maakt het allemaal zoveel lichter en kleurrijker, ook al staat er geen blad aan een boom. Het groen van de heesters of dennen kleurt veel dieper en steekt scherper af tegen de velden, de weiden. Het klinkt misschien raar, maar de zon op het overvloedige wit van één van de Massembrevlaggen maakt al vrolijk...

    02-02-2008 om 09:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    01-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In eigen beheer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vrijdag, 14 uur. Alle groepen zijn vertrokken. Nu snel poetsen want vanaf vanavond gaan we weer voor een vol huis. De krokusvakantie is immers gestart. Voor Massembre betekent dat -naast een aantal families, gezinnen en groepen volgend weekend- vooral: Kazou. Dat is de jeugdorganisatie van CM die hier een vakantie voor kinderen uit het Leuvense organiseert en cursussen voor monitoren uit Limburg en Leuven, een nationale cursus en een Boemerangcursus. Leven in de brouwerij !
    Alle voorbereidingen zijn getroffen, met dank aan de verschillende diensten van Massembre.
    Even iets over onze onderhoudsploeg: vier voltijdse krachten die een serieus lijstje af te werken hebben voor juli 2008...
    Momenteel schilderen ze 2 gebouwen voor logement: Durlet en Inzemont; niet min, want het gaat toch over 40 kamers en 5 zalen...
    Er dient dringend een nieuwe kabel getrokken tussen onze 'watertoren' en de pompinstallaties: dat is een stevige steilte overbruggen van om en bij de 60 meter. Een deel met de hand, en deel met machines.
    Dan volgt het uitgraven en voorlopig verplaatsen van de speeltuin, om die anderhalve maand later opnieuw op een andere locatie te installeren.
    Ook de feestzaal wordt onderhanden genomen: zo zal
    - het podium omwille van brandweer-eisen definitief afgesloten worden met een muur
    - het sanitair gedeelte gemoderniseerd worden
    - de hele zaal geschilderd
    - de ramen verduisterd
    - vaste bruggen om licht op te hangen geïnstalleerd
    - de huidige bar afgebroken en vervangen door een ander systeem
    - nieuwe tussenschotten om de zaal in te delen
    - de volledige buitenzijde opnieuw geschilderd worden
    En ondertussen moet die onderhoudsploeg wel haar normale job doen: hard werken dus !

    01-02-2008 om 15:12 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!