Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    30-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang weekend
    Voor velen een mooi (!) verlengd weekend. Heerlijk.
    Ook in Massembre was er weer veel volk (meer dan 300 personen) om te komen genieten van de rust, de stilte, de natuur en natuurlijk ook van het lekkere eten, het comfort en de inzet van onze fijne personeelsploeg en vrijwilligers.

    Minder leuk is dat we echt het domein moeten gaan afsluiten voor wie hier niet logeert... We installeerden immers nogal wat leuks in Massembre (speeltuin, avontuurlijk parcours, waterplaza, ...).
    Dat trekt uiteraard volk aan, ook zij die hier niet logeren. En als het fantastisch is, dan start de mond-aan-mond reclame; en het is allemaal gratis...
    Week na week neemt deze 'begankenis' -tegen onze wil- toe.
    We overleggen over dit probleem al bijna drie jaar met de gemeente; er loopt immers een gemeenteweg over het domein. We constateren dat de gemeente Hastière er niet echt van wakker ligt.
    Dus plaatsten we nu enorme borden met 'domaine privé' en 'entrée interdite sans réservation'. Maar zelfs dat wordt niet gerespecteerd... er loopt dus iemand rond die iedereen, die hier niet logeert, vriendelijk verzoekt het domein te verlaten.
    Moeilijk hoor, ik bespaar U de antwoorden en de commentaren van die 'eendagsvliegen'. Leuk is anders.
    Dus: logeren = toegang; niet logeren = geen toegang.

    30-04-2007 om 15:10 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    27-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een grote wissel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo'n weertje: fantastisch !
    De 8 scholen die vandaag vertrekken lijken héél tevreden; uiteraard door het mooie weer, maar ook door wat we hen te bieden hebben.
    Raar, maar elke keer dat zo'n leerkracht of zelfs een kind je bedankt voor het fijne verbijf, het lekkere eten, de nette kamers, of wat dan ook... het blijft deugddoen.

    Onze waterplaza (speeltuin in het water) is natuurlijk een topper, maar ook de funzone (5 trampolines, waterglijbaan en 2 springkastelen) is een niet te missen pretmoment ! Bekijk de foto's maar eens op onze website.

    Tijdens de week beleefden we een spannende nacht. Een jongen van 14 zag het niet meer zitten en bolde het af om 10 uur 's avonds. Na een uur werd de nachtwaker gewaarschuwd, daarna de politie. Met 10 combi's van de Belgische én Franse politie werd de hele omgeving uitgekamd. Slechts om 6 uur 's morgens is hij terug gevonden... Spannend ! De leerkrachten beslisten dat de ouders hun 'spruit' onmiddellijk mochten komen ophalen.
     

    27-04-2007 om 13:07 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    25-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot, hot en véél volk !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Warm, dat is het wel ! De aprilse gril van dit jaar bestaat erin om niet te regenen; vandaag halen we zelfs 30 °.

    Uiteraard lekker voor de 8 scholen die hier logeren ! En de waterplaza is natuurlijk de van het ! Leerkrachten zoeken al verkoeling in de bossen om er spelletjes te spelen met de kinderen.

    Hopelijk zit er nog genoeg water in de watertafels waaruit we ons water oppompen... Volgens kenners zitten die goed vol, maar als zo'n warmte aanhoudt, kan het snel gaan. Zovele gebruikers, dag in dag uit, verzetten véél water. Ook al recupereren we regenwater; die citernen zijn overigens al leeg ondertussen.

    In het restaurant moeten we -door het enorme aantal klanten- zelfs in twee beurten eten. Maar alles loopt er prima.

    Vandaag hebben we ezel Lisa en haar zoon Victor op een andere wei gezet. Het was té droog geworden en ook een ezel wil wel eens een vers blaadje. Smakelijk.

     

    25-04-2007 om 14:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    23-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplevering en een schitterend weekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag werden de twee gerenoveerde gebouwen opgeleverd. Wat héél fijn is, is dat er amper nog opmerkingen te noteren vielen. Goed gewerkt dus.
    Daarenboven bleven we, door de goede samenwerking tussen bouwheer, architecten en aannemers, onder het geplande budget; met maar liefst 160.000 € voor de beide gebouwen. Dat geld kunnen we zéker gebruiken bij één van de volgende initiatieven.
    En dat lijstje is nog lang: afbraak ex-zwembad, bouw van een nieuwe keuken/restaurant/bar, verbouwing van de receptie, verbouwing van gebouw Durlet en Inzemont, verleggen van de parking...

    Het voorbije weekend genoten we van bijna 300 klanten... Een kleine school, een jiu jutsi samenkomst van verschillende Vlaamse clubs, een vriendenclub en weer heel wat gezinnen.
    De wandelaars konden gratis beroep doen op de wandelgids, de lekkerbekken op een begeleider die een door ons georganiseerd weekendje 'Lekker Ardens' begeleidde.
    En met zo'n prachtig weer erbovenop kan zo'n weekend natuurlijk niet meer stuk.

    Het is nu maandagmorgen 11 uur en de eerste scholen voor deze week zijn al aangekomen. Dat groeit in de loop van de dag tot een goede 400 kinderen en leerkrachten !
    Onze poetsploeg is dus al sinds héél vroeg in de weer om alles netjes af te leveren; maar ook de andere diensten zorgen voor een fijne aankomst van al deze groepen.

    Deze week heb ik -buiten de vergadering met de diensthoofden- geen enkele vergadering. Voor één keertje zeg ik 'oef', want vorige week waren het er zeven... en dat is van het goede een beetje te veel...  

    23-04-2007 om 10:35 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholen
    Een vol huis bij prachtig weer. Frisjes 's morgens, maar dan de zon.... lekker.
    Wat wil een school nog meer.
    350 jongens en meisjes genieten hier van hun bosklassen. En als je ze bezig ziet is het genieten hoor !
    Trouwens, chapeau voor al die leerkrachten en begeleiders! Je moet het maar doen met die kleine kinderen. Er is deze week zelfs een school die ik 's morgens om 7.30 uur al voorbij mijn deur zie lopen als ochtendturnen... Fris en vrolijk, leraren op kop !

    Gisteren vergaderde het beheerscomité van Massembre. De beheerders toonden zich tevreden over de goeie werking en bespraken de jaarrekening 2006, de evolutie op het domein en beslisten weer heel wat, zodat Massembre positief kan verder evolueren.
    De avond ervoor werd ikzelf geevalueerd, dat gebeurt ook natuurlijk. En ik mag ook blijven... een goede evaluatie met de afgevaardigde beheerder.

    Gisteren vergaderden we ook met de archtitecten over de plannen restaurant, keuken, bar. Dat is bijna rond en klaar voor een openbare offerte..

    19-04-2007 om 09:05 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    14-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De paasvakantie zit er op !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jawel, na twee weken schitterend weer is het terug voorbij: de paasvakantie.
    In ons binnenste hopen we dat het niet alleen door de opwerming an de aarde komt....

    Maar we kijken op deze vakantie terug als een groot succes. Twee weken volle bak ! Dat moet je verdienen. Bedankt dus aan alle klanten: gezinnen, groepen, vormingscursussen van Kazou en Jeunesse et Santé !
    We bollen morgen zondag nog uit met een 30 tal gezinnen en dan zit het er definitief op.
    De waterplaza was -zoals steeds- een enorm succes. Wat wil je, met zo'n weer.

    Ondertussen is onze poetsploeg al van 9 uur vanmorgen in de weer om de twaalf gebouwen met in totaal 600 (!) bedden te poetsen.
    Want maandagmorgen ligt Massembre al opnieuw voor drie vierde vol. En vanaf dinsdag helemaal.
    Naast de poets is er uiteraard ook het werk aan de receptie, het onderhoud, de keuken, het restaurant, de bar.... Het moet allemaal pico belo in orde zijn of besteld. Kwestie van goed te organiseren en er zijn verstand goed bij te houden.

    Ik geniet elke dag dat het zo vlotjes loopt; dus ok dank u aan het personeel.

    Droevig nieuws tot slot van de dokter die hier bijna alle klanten (in het Nederlands !) geholpen heeft bij hun probleempjes: Dokter Moïse. De man werd dood terug gevonden in de koffer van zijn wagen... men vermoedt zelfdoding. Toch herinneren wij hem als één van de meest opgewekte personen die we kennen, dag en nacht ter beschikking van zijn klanten. Zo zie je maar, je kent iemand blijkbaar nooit... 

    14-04-2007 om 13:02 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    13-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even schrikken... en kleine everzwijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals elk jaar controleert de revisor de rekeningen van het jaar ervoor. Zulke mannen zijn opgeleid om je fouten te zoeken in de boekhouding. Onze revisor was nog geen kwartier begonnen of hij vond een serieuze vergetelheid !
    De stock van gas en stookolie van 2005 was niet opgenomen als kosten in de jaarrekening van 2006....
    Dat is even slikken want dat scheelt een serieuze slok op de borrel in het eindresultaat.
    Gelukkig presteerden we in 2006 zo degelijk dat we uiteindelijk toch nog zeer positief eindigden. Geen paniek dus.

    Oh ja, in het dierenpark hebben twee everzwijnen kleintjes 'geworpen'; de familie is dus weer uitgebreid. We hebben hun nest bij de buitendraad afgezet om te vermijden dat klanten gaan kijken. Want als het nest 'ontdekt' wordt door anderen dan moeder everzwijn, dan verlaat ze het nest en zijn de kleintjes ten dode opgeschreven... Nog even wachten tot ze wat groter zijn om ze in volle 'pyama'ornaat te bewonderen. Als ze klein zijn lijkt het immers of de biggetjes een beige-bruine pyama dragen...
     

    13-04-2007 om 09:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    10-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen of de paasvakantie is half
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Half in Massembre betekent dat we een serieuze wissel achter de rug hebben. Paasmaandag vertrokken een 150-tal gezinnen tevreden naar huis en arriveerden een 100-tal gezinnen in de plaats.
    Op zondagavond organiseerden we voor iedereen onze eerste barbecue van het jaar... zalig !
    Zowel vorige week als deze week hebben we weer een schitterende begeleiding door onze wandelgidsen-animatoren.
    Elk gezin doet wat het wil, maar kan al dan niet mee aanpikken voor een wandeling, ....

    Naast al deze gezinnen logeren in Massembre ook de  monitorenvormingen van Moucron, Brugge, Brussel en Gent van de organisatie Kazou. Nog eens 400 personen. Het zijn zij die in juli en augustus de kinderen van de mutualiteit zullen begeleiden op hun spannende thema jeugdkampen.

    En ook al logeert hier een goede 500 man, toch blijft de stilte oorverdovend en de natuur uniek. Onze personeelsploeg zorgt er daarenboven voor dat de omkadering een 10 op 10 verdient. 

    10-04-2007 om 09:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De toekomst voorbereiden
    Terwijl Massembre bruist van leven ('t is paasvakantie !) hou ik me deze week vooral bezig met vergaderen voor toekomstige projecten.
    Dinsdag waren zowel de architecten als de technische specialisten van stabiliteit en verwarming, elektriciteit, luchtkoeling en water hier, om te kijken en te meten hoe we het nieuwe restaurant/keuken/bar gaan inrichten. Veel technische bijzonderheden, waar ik gelukkig geen hele dag moest bijzijn.
    Vandaag ging ik met Xavier van Classe Action Nature naar Antwerpen op bezoek bij Zindering om te bekijken of we in Massembre een gelijkaardig initiatief kunnen nemen. Ik ben daar wel van overtuigd, maar het moet wel iemand doen; en vemits CAN, één van onze trouwe partners die scholen op een ultra creatieve manier begeleiden tijdens hun verblijf in Massembre, ons al enkele keren signaleerden dat ze daarvoor geïnteresseerd waren, maakten we een afspraak. Boeiend !


    05-04-2007 om 16:25 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leukste groep !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het eerste weekend paasvakantie zit er al op. Zowel het kastelenweekend als het wandelweekend zijn perfect verlopen: tevreden klanten. Dat wil zeggen dat de begeleiding prima was.
    Vandaag verwachten we -naast de reeds aanwezige monitorenvorming van de CM-verbonden Dinant, Moucron, Zuid-West Vlaanderen en Midden-Vlaanderen- onze zowat trouwste klantengroep.
    Ze komen hier al tussen de tien en twintig jaar: altijd met Pasen. Ze zijn geen familie, maar ze vinden mekaar elk jaar weer. De kinderen zijn groter, of komen ondertussen al met hun eigen kinderen...
    Onze (vaste) animatoren en de kinderanimatie zijn ondertussen al bijna deel van de groep geworden.
    Het wordt wel de laatste keer met Pasen, want vermits we in beddenaantal dalen en vermits we het zwembadgebouw binnenkort afbreken, zal er met Pasen enkel nog ruimte zijn voor de monitorenvorming.
    Misschien lukt het om deze fijne groep met Hemelvaart of met Pinksteren te ontvangen...
     

    02-04-2007 om 16:50 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!