Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    31-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.White Sensation !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook monitoren mogen (moeten) zich 's avonds ontspannen. Elke avond is er een bar voor de 110 monitoren; de eerste avond biedt Massembre een drankje aan, de andere avonden wordt er gedanst, gelachen, ... en gisteravond was er een thema avond: 'Wite Sensation'. Vermits de monitoren dit thema van tevoren kenden, was iedereen dan ook white uitgedost... En plezier dat ze gemaakt hebben. Gisteravond meldde ik aan de coördinatie van Kazou dat ik om 6 uur vanmorgen vertrok naar Antwerpen; ik had dus geen controle op het alarm... Wanneer gaat in één van de gebouwen het alarm af ? Jawel, deze morgen om half acht, net voor de onderhoudsploeg aankwam. Gelukkig niets ernstig: stoom uit de douches die opgevangen werd door een rookdetector.... Daarmee is weer bewezen dat het systeem werkt, voor het geval dat...
    Vanmorgen even naar de tandarts, mijn wekelijks bezoek aan mijn moeder die 87 is, en in vliegende vaart terug naar Massembre.
    Vandaag en morgen is immers de controle van de bedrijfsdokter voor alle personeel.
    En ondertussen loopt Showbizz op volle toeren; daarenboven komt morgen Pim (ex-idool) de kinderen verwennen; en die kijken er al naar uit uiteraard. 

    31-07-2007 om 16:58 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    30-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon ! De zon !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat hoorde ik vanmorgen vanuit mijn slaapkamer roepen door een monitor. Zoals je kan vermoeden heb ik vandaag uitgeslapen, 't was nodig. We zijn een maand ver in de vakantie en die lange dagen kruipen in je systeem; dus af en toe eens uitslapen doet deugd.
    Enfin, toen ik om half tien opstond, was de zon er nog steeds in een stralend blauwe hemel. Half uurtje Tai Chi gedaan, lekker buiten ontbeten en om 11 uur naar de vergadering met de vakantieverantwoordelijken, een groep van 16 mensen (voor goed 750 kinderen).
    Organisatorich zijn er geen problemen, ook niet i.v.m. Massembre. Inhoudelijk ook niet. Dus alle kinderen zijn geaclimatiseerd en aan de gezichtjes te zien -als ze komen eten- in topvorm.
    De eerste workshops zijn al begonnen en het gaat er blijkbaar stevig aan toe. De hele dag hoor je muziek binnen of buiten, hoor je zingen, lachen, roepen... Heerlijk !
    Buiten enkele kleine problemen (lekkend toilet, raampje gesneuveld, ...) is er niks spectaculairs te melden. Zowel keuken en restaurant draaien op wieltjes, de receptie organiseert al volop de planning van volgende periodes, maar ook al van september en oktober; onze lonen zijn tijdig betaald (héél belangrijk !) en de poetsvrouwen vinden dat de kinderen en monitoren de gebouwen netjes bijhouden.
    Het tipidorp is ontzettend tevreden dat de zon schijnt ! Eindelijk een beetje droog.
     

    30-07-2007 om 16:57 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een denderende start !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maar wel nat vandaag... vanaf morgen wordt er beter weer voorspeld; we duimen mee !
    Deze week ziet er heel anders uit: al die kinderen die iets komen leren in showbizz ! De grote voorstellingsshow is achter de rug. Daarin werden de elf verschillende workshops voorgesteld: fashion, dansen, theater, geluid, latin dans, rock and roll, belichting, acteren, enzovoort. De kinderen kiezen welke workshops ze willen volgen. Dat belooft.
    Vanmiddag waren het al frietjes met balletjes in tomatensaus en sla... voor elfjarigen kan het dan al niet meer stuk; en nu het wat frisser is, werd er niet gegeten, maar gewr...
    Na de drukke wisseldag van gisteren, is de relatieve 'rust' weergekeerd bij het personeel. De kop is er af van deze week, we gaan weer voor de dagelijkse inzet, service en vriendelijkheid, waarvoor ik bijna dagelijks complimentjes krijg van onze klanten.
    Zegt een jongetje van elf -die een speciaal dieet moest volgen- mij bij de laatste maaltijd zaterdagmiddag: 'Mijnheer, de keuken en het restaurant hebben mij hier heel goed verzorgd. Ik heb héél lekker gegeten'. Ik kan U zeggen: méér moet dat niet zijn.
    Oh ja: morgen staan de foto's van alle groepen op onze website bij 'was je d'er maar' en 'foto's van de week'. 

    29-07-2007 om 15:25 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    28-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droog vertrekken van vakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vannacht viel het er nog in bakken uit, maar vanaf half tien is het regenen gestopt. Even gekeken op internet en dat leert me dat het al zeker niet meer regent in Massembre tot 13 uur.
    Dat wil zeggen dat de wissel van 700 vertrekkende kinderen met een 750 aankomende kinderen droog zal verlopen ! Geluk dus.
    Vanmorgen heb ik al alle 10 gebouwen voor logement gecontrolleerd: niets stuk en alle kamers netjes opgeruimd. Fijn hoor. Dan kunnen onze poetsvrouwen met een onwaarschijnlijke snelheid alle 150 kamers grondig poetsen voor de nieuwe kinderen zich erin installeren. En onze onderhoudsploeg zal er vandaag ook een makkie aan hebben.
    Kamer 931 was deze week niet gebruikt, maar het raam heeft er de hele week op kipstand gestaan; ik doe de deur vanmorgen open en ontdek een volwassen vogelnest met drie eitjes ! Straffe toebak. Zo'n vogel laat geen kans onbenut om zich ergens comfortabel te installeren...  
    En dan nu SHOWBIZZ; een thema van Kazou waar alle groepen tesamen aan deelnemen. Ik kijk er echt naar uit, want elk jaar heeft deze week toch een speciale invulling.
    De sfeer is dan uitgelatener, de kinderen willen het beste van zichzelf laten zien, en kijken wat de anderen kunnen...
    Maar ook de begeleiding en vooral de coördinatieploeg is top ! Nooit paniek, alles perfect voorbereid en altijd vanuit het idee 'hoe is het voor de kinderen het fijnste' !
    Succes gewenst !  

    28-07-2007 om 11:38 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    27-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fris zonnetje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sterk westenwindje, zon en wolken en een stukje frisser dan de voorbije dagen.
    De kinderen en monitoren blijven volop in vakantiestemming, ook al is het voor hen de voorlaatste dag. Straks nog een uitgebreide vergadering over hoe de wissel met de volgende groep moet verlopen: opruim, valiezen, bussen, ... 
    Vandaag komen ook al de verantwoordelijken van de volgende periode aan: de showbizz. De podia worden al geïnstalleerd, afspraken gemaakt, ... Deze week komt Pim, idoolwinnaar, de week opvrolijken. Hopelijk wordt dat een succes.
    Aan de receptie nodigden ze me gisteren uit voor een koffietje, 'zet je even', 'we hebben een voorstel'. Ik hou dan mijn hart even vast, want dan weet je dat ze op iets broeden. Of ze de receptie mochten herinrichten ?
    Ja, maar zonder dat het veel kost, want binnen twee jaar verhuizen we de receptie, en die zal helemaal nieuw worden ingericht...
    Nog geen kwartier later,zijn ze al beginnen sleutelen aan de opstelling... Mijn 'ja' was dus blijkbaar ingecalculeerd !
    In ieder geval is het fijn om personeel met initiatief rond je te hebben; en ze weten van aanpakken. Da's ook mooi meegenomen.    

    27-07-2007 om 09:55 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee damhertjes méér !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Joël, de man die zich bekommert om de dieren (schapen, everzwijnen, geiten, ezels, edelherten, reeën, damherten, ...) en instaat voor het bosbeheer, is erin geslaagd om de twee -op het domein rondlopende- damhertjes in het dierenpark te lokken. Een kunstje dat enkele weken in beslag nam. Eerst zorgen dat ze eten krijgen, dat eten dichter en dichter bij het dierenpark strooien, waardoor ze de omgeving en het geluid van een tractor en een mens gewoon worden , dan het eten bij de ingang, daarna in de ingang ... En gisteravond zijn ze dan voorzichtig binnengewandeld ! Voilà, twee damhertjes bij voor Massembre.
    Vermits het 'tamme' dieren waren (ergens losgebroken of vrijgelaten...) was dit opzet het enig mogelijke. Immers, bij de jacht in november zouden die diertjes immers recht naar de loop van een geweer gelopen zijn. En dat vonden we nu ook maar niets.
    Nog nieuws uit het dierenpark: verschillende everzwijnen hebben nog een 'worp' gedaan, waardoor we d'er weer een vijftiental kleintje bijhebben... "Het kweekt gelijk konijnen, mijnheer". 
    Het blijft vandaag ook nog mooi weer; sluierwolken, soms een beetje zon, maar geen regen. Ondanks de regenachtige voorspelling. Dus: waterpret ! 
    Gisteravond serveerden we gebakken aardappeltjes, kalkoen met champignonsaus en appelmoes. Je gelooft je ogen niet als je die kinderen ziet eten ! Er zijn er die tot vier maal toe aardappelen en appelmoes zijn komen bijhalen. Zo'n menu is natuurlijk ook een succesnummer...

    26-07-2007 om 10:42 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    25-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie vandaag niet goed gezind is opgestaan, is vergeten buiten te kijken ! De zon is er ... ook al drijven de eerste wolken binnen rond half elf. We zijn er al heel blij mee.
    Het zompige tipi-dorp, de expeditieplaats in het bos en de overnachtingsplaats in tenten in Surice zullen er wel bij varen: terug droog !
    Vanmorgen zat ik -na mijn dagelijks half uurtje Tai Chi- net op mijn hometrainer toen het restaurant me belde; een jobstudente was van haar zelve gegaan. Vlug gaan kijken, andere jobstudent opgeroepen, een verpleger verwittigd. Wat lage bloeddruk, blijkbaar. Ze is nu gaan rusten, we hopen dat ze er morgen weer fris en vrolijk bij is.
    Onze chef onderhoud is vandaag ook terug, na een lumbago; ik heb hem nog eens op het hart gedrukt dat hij nu niets zwaar moet tillen... en hem gesuggereerd om Tai Chi te beginnen...
    De Jomba's (jongeren met bijzondere aandacht) zijn vandaag op uitstap naar Paraiso: allen enthousiast natuurlijk. Deze jongeren hebben -omwille van de rust- een afgesloten gedeelte van het restaurant en eten buiten de normale uren, zodat de begeleiders de rust kunnen creëren die nodig is. We bedienen hen ook aan tafel i.p.v. hen te laten aanschuiven aan de self service.
    De twee 'wilde' damhertjes -waarover ik eerder berichtte- stonden vanmorgen weer in mijn tuin. Het is genieten, als je ze bezig ziet. Het is niet zo simpel om hen in ons dierenpark te krijgen bij de rest van ons dierenbestand.
    Ik ben daarnet nog even rondgelopen langs de funzone en de waterplaza... ik kan U verzekeren: één zonnestraal is voldoende voor enthousiaste kinderen, genietend van waterpret !

    25-07-2007 om 11:34 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    24-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen in de regen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hoopten op droog weer, maar vannacht was het méér dan prijs voor het tipi-dorp, voor de kinderen die in expeditie in het Massembre-bos sliepen, en voor hen die op tweedaagse waren in Surice.
    De hoeveelheid water die er vannacht uitgevallen is, was méér dan de moeite.
    Ik dacht vannacht nog: 'zo dadelijk wordt ik opgeroepen om mee te ontruimen', maar nee hoor, alle groepen hebben moedig stand gehouden.
    Alle verbonden meldden overigens dat ze droog gebleven zijn; gelukkig ! Nu even wat opwarmen, een warme douche, en het 'leed' is weerom geleden. Langs de andere zijde: dit is pas echt avontuur, expeditie of indianenleven ! En daar kwamen die kinderen toch ook voor.
    Vanmorgen is het rond half negen ook gestopt met regenen; net op tijd voor een nieuwe dag vol fantastische activiteiten. De kajakkers en de vlotters zijn stipt met de bus vertrokken, een groep is op weg naar Transinne (Euro Space Center) en anderen schuiven al aan bij Fun Adventure voor de apenbrug, de Deathride, de rappel, de zwierende balken, de duobalken, de pamperpaal... Terwijl ik het schrijf, krijg ik al bijna zin om mee te doen.
    Op onze website vind je de foto's van alle logerende groepen; herken je je zoon of dochter ?
    Massembre werkt ook samen met Inter, een Waalse organisatie die met Justitie werkstraffen organiseert en opvolgt, i.p.v. gevangenisstraf. Dat doen we nu al drie jaar en eigenlijk zijn we best tevreden met die samenwerking. Ons personeel was al vlug overtuigd van de zin van dit systeem, waardoor de personen in kwestie ook echt opgevangen worden. Het gaat om jongeren en volwassenen die tussen de 10 en soms 100 uren moeten doen. Vooral bij jongeren voel je af en toe een grote behoefte aan sociaal contact, aan een schouderklopje, een strenge hand, ....
    En af en toe, gisteren nog, is er iemand wiens uren afgelopen zijn, die me komt zeggen: als je werk voor me hebt, bel me, want hier zou ik wel willen werken. Dat doet deugd om te horen; spijtig genoeg kunnen we daar niet aan voldoen, want iedereen die hier werkt, wil hier blijven. 

    24-07-2007 om 10:58 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    23-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn goed vertrokken in periode 4
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Los van wat kleine -maar dure- ongemakken aan ons 'wagenpark', heeft de dag een goede start genomen. De activiteiten van de verschillende thema-vakanties zijn volop begonnen. Dat wil onder andere zeggen dat vanaf nu bij geen enkele maaltijd nog hetzelfde aantal kinderen aanwezig is. Er zijn er immers op tweedaagse, op expeditie, gaan zwemmen, met Fun Adventure, ... Elke groep heeft dan elders een piknik of barbecue...
    Je kan je voorstellen wat een organisatie dat vergt in de keuken, maar ook in het restaurant. Om van het transport van al dat eten -volgens de hygiënenormen- nog te zwijgen...
    Opvallend dit jaar is ook dat er bijna geen schade is, en dat de kinderen en monitoren enorm veel respect opbrengen voor de gerenoveerde gebouwen.
    Dat heeft zeker te maken met het feit dat ik bijna dagelijks een rondje doe en bemerkingen doorgeef aan de vakantieverantwoordelijken; we verlichten daardoor de job van de poetsvrouwen met een herwaardering van hun noeste arbeid tot gevolg.
    Elke klant heeft immers van nature een beetje de houding van: het wordt wel opgeruimd, ik heb er voor betaald. Met een kleine inspanning van iedereen (je afval in een vuilbak werpen, je kast gebruiken om je kleren in te leggen, je schoenen uitdoen voor je je kamer binnengaat, ...) ziet zo'n kamer of zaal er helemaal anders uit en krijgt iemand die poetst toch ook het gevoel van: er wordt met mij rekening gehouden. Waardoor ze ook weer beter hun best doen; een positieve spiraal.
      

    23-07-2007 om 15:08 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie zondag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Binnen een kwartiertje ga ik mijn traditioneel welkomstspeechke houden voor de monitoren; bedoeling is hen na anderhalve dag inzet, welkom te heten in Massembre en te bedanken voor hun engagement. 102 monitoren van 16 tot 20 jaar geven hier een weekje van hun vakantie aan kinderen van 11-12 jaar. Bemoedigend dat er nog zo veel jonge mensen er dat voor over hebben. Dat verdient een bedankje en een drankje !
    Vandaag was het lekker weer; niet te heet, veel wolken, maar geen regen; fijn.
    We zijn weer vlot vertrokken; het loopt -als vorige drie periodes- op wieltjes ! 
    Morgen worden de foto's van alle groepjes getrokken en met een beetje geluk vind je ze on line tegen de avond. Je vindt ze op de website van Massembre, bij 'Was je d'er maar', 'Foto's van de week'.
    De eerste vergadering met de vakantieverantwoordelijken van alle verbonden is ook al achter de rug; alle kinderen blijken het te zien zitten. Geen grote heimwee gesignaleerd. En morgen beginnen ook al die fantastische activiteiten: van kajak, vlottentocht, Fun Adventure, tweedaagse, zwemmen, waterplaza, funzone, en noem maar op...
    Het personeel is ook entousiast, want ook zij genieten er van dat het gesmeerd loopt. Dus is de directeur ook content.

    22-07-2007 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    21-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wisselen onder een stralende zon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het wordt een warme wissel; gelukkig !
    Want als het regent, is het niet zo gemakkelijk om gebouwen ontruimd en gepoetst te krijgen.
    Het loopt vandaag weer op wieltjes ! Alle vakantieverantwoordelijken ruimen met de kinderen alles netjes op dat het een lieve lust is ! Resultaat: onze poetsploegen hoeven enkel nog te stofzuigen, met de sweaper rondgaan, en natuurlijk lavabo's ramen, deuren, enzovoort poetsen.
    Ikzelf deed reeds de ronde van alle gebouwen om de schade vast te stellen en te laten herstellen voor de volgende groepen aankomen.
    Vanmiddag nog lekker eten ! Alle kinderen krijgen dan een foldertje van ons mee; een beetje publiciteit die de ouders moet aanmoedigen om ook eens te komen logeren.
    De wissel is ondertussen begonnen. De eerst bussen komen toe; uitladen geblazen. Dezelfde bussen worden terug ingeladen met kinderen die vertrekken. Vooral opletten dat er niets dooreen loopt !
    Nog enkel uurtjes heavy en tegen vijf uur keert de normaliteit weer.
    Maar dan is het terug de eerste maaltijd, de afspraken, de organisatie van de activiteiten, ...
    Zowel ik als de hele personeelsploeg en de coördinatie hopen dat het deze week weer als een fluitje van een cent loopt.
    Waarom niet ?

    21-07-2007 om 13:13 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelukjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Spiegels brengen geluk ...? In gebouw Givet monteerden we op 6 muren spiegels op vraag van de showbizz vakantie die zaterdag acht dagen begint. In een spiegel zie je hoe je beweegt, danst, ... ; handig als je een dansje of een scetchje moet aanleren.
    Maar terwijl we die spiegels hingen, was het toch een paar keer spannend gisteren. Een kuitbeen gebroken en twee kinderen met een vreemde huiduitslag.
    De dermatoloog trok bloed; morgen kennen we de uitslag. Volgens haar zou het eventueel rode hond kunnen zijn... Oei, dat zet snel voort (de kinderen gaan zaterdag naar huis, dus eventueel moeten we de ouders van dat verbond verwittigen....).
    Ook oppassen voor zwangere vrouwen; in het restaurant werkt iemand die zwanger is... We hebben haar dus preventief opgebeld en zij raadpleegt onmiddellijk haar gynecoloog. Vandaag en morgen heeft ze gelukkig vrij, zodat we haar niet moeten vervangen.
    Maar nogmaals, het gaat voorlopig slechts over een vermoeden; dus geen paniek !
    Tijdens het onweer vanmorgen legde Fun Adventure al zijn activiteiten even stil. Gevaar voor blikseminslag ! Tijdens een onweer op een stalen apenbrug staan op 12 meter hoogte, of via een kabel 80 meter naar beneden zoeven... nee, dat is niet de veiligste plek.
    Als natte kiekens druipten nogal wat kinderen het restaurant binnen; daarna snel van kledij wisselen, even uitrusten en hop, terug het avontuur in !
    Ondertussen komt de zon al terug piepen. Het wordt nog een fijne dag: op tocht, op de gocarts, op de funzone, op de waterplaza, in de Massembre spelen, je tipi opfleuren, gaan zwemmen, op Fun Adventure, overnachten in openlucht in het bos van Massembre, kajakken of vlottentocht op de Lesse....
    Als je dat allemaal op je 11 jaar mag meemaken !  

    20-07-2007 om 14:23 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekje....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ernstig probleempje vandaag.
    In Waulsort, het Centrale Gebouw, komt er vanmorgen plots water uit de vloer in één van de toiletten....
    De hele morgen op zoek, vloertje openbreken...
    Om tien voor twee 's middags is het gaatje gevonden; en dus herstellen we dat zo snel mogelijk, want er is natuurlijk geen water in de toiletten, noch aan de lavabo's en de douches van dat gebouw.
    Onze vakantiegangertjes die in dat gebouw logeren moeten dus uitwijken naar de feestzaal als toiletbezoek.  Geen drama dus, wel ongemak. Gelukkig hebben we klanten die zoiets begrijpen en zien ze onze onderhoudsmensen bezig met het probleem.
    Vandaag is het ook iets frisser geworden; de mooie zon van gisteravond - we hebben thuis op ons terras gegeten met een rosé-wijntje !- is er niet meer.

    19-07-2007 om 13:55 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    18-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ezels en sfeer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zelfs onze ezels Arthur, Lisa en Victor helpen mee om kinderen te leren genieten van de natuur !

    18-07-2007 om 14:54 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-07-2007 om 14:53 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-07-2007 om 14:51 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-07-2007 om 14:51 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-07-2007 om 14:50 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    18-07-2007 om 14:49 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    18-07-2007 om 14:48 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor onderhoud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Alles draait op wieltjes, daar berichtten we al eerder over.
    Zodanig zelfs dat onze onderhoudsploeg tijd heeft voor andere zaken, zoals het opnieuw beitsen van ramen en deuren... Dat is toch uitzonderlijk, want zulke werkjes worden gewoonlijk uitgevoerd in de winterperiode.
    Daarnet nog de verantwoordelijke van Fun Adventure op bezoek gehad. Ook voor hem loopt alles op wieltjes; zijn begeleiding is goed onderlegd, niet alleen op vlak van hun specialisatie (avontuurlijke toestanden, veiligheid, ...) maar ook in de opvang van kinderen, de wijze van begeleiden, ... Resultaat: alle kinderen genieten met volle teugen.
    En dat blijft toch het belangrijkste.

    18-07-2007 om 13:01 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    17-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damhertjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Reeds een maand zwerven twee damhertjes rond in Massembre. Gisteren kon ik ze eindelijk fotograferen.
    Het zijn zeker twee ergens ontsnapte -of vrijgelaten- dieren, want ze laten zich vrij goed benaderen. Ze zijn wel niet gemerkt, dus moeilijk te achterhalen van wie ze zijn.
    We proberen nu om ze met eten te lokken naar de voederplaats bij ons dierenpark. Daar houden ze zich al enkel dagen op; de volgende stap is om ze mee in ons dierenpark te lokken, zodat ze zich aansluiten bij ons eigen dierenbestand van damherten, reeën, edelherten en everzwijnen.
    Als we daarin slagen, laten we ze onmiddellijk registreren door een oormerk aan te brengen.
    De groepen die hier logeren kunnen d'er niet van genieten, want kinderen maken natuurlijk té veel lawaai om hen stil te kunnen benaderen.
    Maar wie stil is en bij wijze van spreken 'op kousevoeten' nadert, geraakt toch tot op 20 meter.
    Mooi hoor.

    17-07-2007 om 09:28 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    16-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als een fluitje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag wisselden we de groepen (800 gingen - 700 kwamen aan); vlotjes, als een fluitje van een cent.
    De nieuwe coördinatieploeg o.l.v. Nele en Isabel nam van bij de aanvang de organisatie in handen.
    Mits goede communicatie loopt alles gesmeerd. Fijn zo, ook voor Massembre. Want als het door de aanwezige groep niet goed georganiseerd is, zijn wij het dikwijls die de probleempjes moeten oplossen; en als die reorganisatie te laat komt, of gewoon niet meer kan, wordt er (onterecht natuurlijk) in onze richting gekeken...
    In het indianendorp wordt vandaag de reftertent verzet, want de ondergrond droogt niet meer door de vorige natte periodes.
    Je vergeet al bijna dat het twee weken geregend heeft; de zon is plots uitbundig, de kinderen en monitoren 'slepen' zich al bijna voort, want het is echt warm. Dus de 'funzone' met de versfrissende buikschuifbaan, of de 'waterplaza', de speeltuin in de vijver... Verfrissing en jolijt.
    De eerste groep vertrok vandaag op tweedaagse; een tocht (12 km) langs de Hemeton, een piepklein riviertje. Dat volgen ze door de bossen tot Surice, waar ze in een door Kazou opgezet tentenkamp aankomen. Dan een heerlijke babecue, een kampvuur en lekker slapen in een oase van stilte. Morgenvroeg ontbijten, piknik maken en terugkeren naar Massembre (10 km). Als ze hier aankomen zijn ze zo goed als uitgeteld, maar een fantastische ervaring rijker.

    16-07-2007 om 11:45 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    13-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlaatste dag tweede vakantieweek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgen zaterdag is het opnieuw wisseldag; 803 kinderen vertrekken, bijna 700 komen er aan.
    Straks worden op de dagelijkse vergadering met de vakantieverantwoordelijken de 'laatste loodjes' besproken: wat moeten de groepen zelf opruimen in hun gebouw, opruim van de omgeving en het bos, waar zetten we de valiezen, welke bus stopt waar, wat bij regenweer, de laatste maaltijd, afrekeningen, verpleegdagboek, onkosten, drank afrekenen, ....
    Overigens op die dagelijkse vergadering werd tot nu toe alleen uiterst positief gesproken over de service en het personeel van Massembre; da's ook een opsteker !
    Vanavond nog de slotfeestjes per verbond, nog eens lekker slapen en dan terug naar mama en papa.
    Het is ook wissel van de coördinatieploeg; tien nieuwe vrijwilligers zullen het hele gebeuren de komende veertien dagen in goede banen trachten te leiden in samenwerking met het personeel van Massembre.
    De huidige ploeg van Katrien vertrekt: 1000 x bedankt ! Je moet het maar doen: 14 dagen van je vakantie opofferen om je belangeloos in te zetten voor kinderen. Het was weer af, Katrien; en zeker tot volgend jaar.   

    13-07-2007 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    12-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tractor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De nieuwe tractor is aangekomen ! Een ernstige investering, maar 't werd wel stilaan nodig.
    Na veel overleg met het onderhoudspersoneel en de toetsing met de toekomst van Massembre (de plannen, de evolutie) beslisten we om deze tractor aan te kopen, omdat hij het beste in dit plaatje paste.
    Het personeel tevreden omdat ze konden bijdragen aan deze beslissing; maar ook fier, omdat het uiteraard ook een beetje 'hun' tractor geworden was. Nu maar hopen dat we d'er 30 jaar mee doen.
     

    12-07-2007 om 13:20 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    10-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 2...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 't Is al dinsdag van de tweede week... En eigenlijk valt het weer wel mee. Er zijn wel buien (soms gieten ze met emmers !), maar na een bui blijft het dan weer uren frisjes en bewolkt; goed genoeg om buiten te spelen.
    Alleen aan het tipidorp is het slijkerig. In tenten leven heeft immers zo zijn eigenheden ! Als je altijd hetzelfde lapje grond bewandelt, maak je een weg. Als het veel regent, wordt dat een slijkstraat. Gelukkig hebben we ons daarop voorzien en leggen we paletten, zodat de trafiek droog kan verlopen.
    Gisteren liet een monitor me een postkaartje zien dat één van de kinderen verstuurde; op de voorzijde staat een mooie Massembre foto met de tekst: 'de zevende hemel bestaat; ik ben er !'. De jongen had op de achterzijde geschreven: 'wat op de voorkant staat, is waar'. Wel, dat doet deugd !
    Vandaag opnieuw werd de vlottentocht afgeschaft wegens te sterke stroming op de Lesse; de kajaks gaan gelukkig wel door !
    Weet je wat ik vanmiddag ga doen: een ijsje eten met de drie receptionisten en de coördinatrice van Kazou. Ik had dat beloofd, omdat ze aan de receptie een serieuze inspanning hadden geleverd om het hele reserveringsgebeuren up to date te maken omwille van een nieuw programma; en belofte maakt schuld !  

    10-07-2007 om 10:19 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste week zit er op ... en nu schijnt de zon !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voilà, de eerste vakantieweek is rond. Algemene tevredenheid bij kinderen en monitoren, maar ook bij de coördinatie van Kazou en bij ons personeel.
    Vandaag schijnt de zon volop en eindelijk voel je hoe een zomerse temperatuur aanvoelt. Iedereen is plots véél beter gehumeurd.
    Zaterdag = wisseldag.
    Je kunt je niet voorstellen wat er vandaag allemaal gebeurt. Liefst 700 nieuwe kinderen en monitoren komen vanmorgen aan in Massembre. Dat is een karavaan bussen; ongeveer 15. Met diezelfde bussen zullen de aanwezige kinderen deze namiddag vertrekken. Op de middag loopt hier dus 1400 man rond !
    Deze morgen hebben alle kinderen en monitoren voor 10 uur hun kamers en werkruimten ontruimd: ze moeten wel vegen, vuilbakjes leegmaken, vuilzakken vullen, rondom het gebouw papiertjes rapen, ...
    Dan schiet onze poetsploeg in gang: 20 mensen poetsen vandaag alle 11 gebouwen ! Het is precies of mister Proper passeert... om 16 uur zijn alle gebouwen perfect netjes ! Ik blijf de poetsvrouwen bewonderen voor hun dagelijkse inzet: je hebt dan net gepoetst en een uur later zie je d'er al niets meer van....
    Ikzelf controleer grondig alle gebouwen op schade en zaken die moeten gerepareerd worden. Dat lijstje heb ik vanmiddag aan het onderhoudspersoneel afgegeven en die herstellen dat allemaal voor 16 uur. Ondertussen moet dat onderhoud ook zijn dagelijkse taken uitvoeren en de volledige opruim van het domein regelen.
    Op de receptie draait alles op 200 %; alle rekeningen, afrekeningen, inventarissen, sleutels, afspraken van elke groep ....worden afgesloten; maar ook voor de nieuwe groepen wordt alles geregeld: afspraken, inventarissen, postkaartjes, sleutels, ....
    De keuken en het restaurant draaien, zoals elke dag, op kruisssnelheid. Per 'shift' -en zo zijn er twee per dag- gaat het hier over een twintigtal personen, vast personeel en jobstudenten. Die laatsten schrikken wel eens van de omvang en vooral over de intensiteit waarmee gewerkt moet worden; ze zijn blij als ze 's avonds naar huis mogen. Vul maar eens 700 potjes verse pudding of sta maar eens aan de afwas. Tegen dat je de borden en kopjes van het ontbijt hebt afgewassen, kan je al bijna aan die van 's middags beginnen !
    En dan is er de coördinatieploeg, een tiental vrijwilligers an Kazou. Zij zorgen voor de praktische organisatie van al die verbonden: een coördiator en zijn rechterhand, een profileringsverantwoordelijke (die zorgt dat de thema's goed lopen), bar en uitleenverantwoordelijken en vier avonturenmoni's (die gaan als extra ondersteuning mee bij kayak- en vlottentochten). Als die ploeg goed draait, is het top ! Dan is alles zo goed geregeld, dat je je afvraagt waarom ze er zijn... En als het dan nog leuke mensen zijn, zoals deze week, dan is het ook voor ons personeel aangenaam werken.

      

    07-07-2007 om 13:53 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    05-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdag vandaag en al 4 dagen natjes ! Van de vakantie stel je je wel iets anders voor... Na de 'hotte' julimaand vorig jaar droom je wel van andere temperaturen dan wat we nu meemaken.
    Toch houden de kinderen en monitoren er de moed -voorlopig- nog in. Gelukkig zijn het meestal buien, dus tussen de buien kan je buiten. Op vakantie is dat minder erg.
    De kajaks en de vlottentochten zijn wel al twee dagen geschrapt wegens té veel water op de Lesse (dus te gevaarlijk). Alternatief is het regenprogramma in gang zetten of eventueel gaan zwemmen in het prachtige zwembad van Givet, of nogmaals de 'waterplaza' op... Door regen, het zwembad of de waterplaza: nat ben je. Als het maar plezant is !
    De tipi-dorpen (in een zelfkookformule) lijden wel onder de overvloedige regenval: modder, niets meer droog... Gelukkig kunnen ze voor een warme douche terecht in één van de gebouwen; ze zijn daar zelfs vorige nacht gaan binnen slapen. Maar ze blijven enthousiast. 
    Van echte zieken blijven we voorlopig gespaard. Met Massembre verzorgen we de vakantiegangertjes o.a. met lekkere maaltijden: iedereen optimistisch !

    05-07-2007 om 13:40 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed beheerscomité en 'De plannen schieten op'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren heel de dag vergaderd in Brussel. 's Morgens met het Beheerscomité, 's namiddags met de architecten en ingenieurs voor de nieuwe keuken/restaurant/bar.
    Een meer dan boeiend Beheerscomité!
    Op vlak van marketing evalueerden we de heropening van Agimont en Cascatelles (met een mooi artikel in de franstalige krant Vers L'Avenir), bekeken we de nieuwe postkaart, bespraken we het effect van de tweewekelijkse prijsvraag in Visie, Straal en En Marche, en de op stapel staande samenwerking met Intersoc.
    We beslisten ook de prijzen 2008: slechts 3% stijging ondanks de enorme investeringen.
    De plannen van de nabije toekomst kwamen ook ter sprake: de afbraak van het ex-zwembad is voorzien einde november, de verplaatsing van de speeltuin volgt onmiddellijk, en het begin van de werken aan de nieuwe keuken/restaurant/bar zijn gepland vanaf februari-maart 2008. Het einde van de werken blijft gepland tegen december 2008 of januari 2009.
    Er werd ook beslist om het hele energiegebeuren via een studie (met subsidies van de Waalse overheid) te laten doorlichten.
    De overnachtingscijfers van juni (6.211 overnachtingen of bijna een verdubbeling van het beste jaar !) zijn ronduit schitterend en de gepresteerde werkuren blijven strikt onder controle.
    De evaluaties door onze klanten laten weerom een vooruitgang zien; zowel contacten vooraf, onthaal, comfort, netheid, bediening restaurant, maaltijden en bar scoren allen boven de 90 % tevredenheid. Ook onze vrijwilligers mogen zich beroemen op een algemene tevredenheid: de wandelingen, de animatie en de bezoeken scoren overal boven de 93 % 'excellent' en 'goed' !

    's Namiddags dan vergadering met architecten en ingenieurs. Een hele grondige studie leert ons dat de beste keuze in het energieverbruik erin bestaat om de hele nieuwe keuken op elektriciteit te doen draaien en de verwarming van sanitair water te verzorgen met zonnepanelen en glycolbatterijen; het terugverdieneffect is hier 7,5 jaar i.p.v. bij andere voorstellen 17 tot 30 jaar...
    Ook het mogelijke domoticasysteem met computergestuurde regeling van verwarming, warm water en elektriciteit werd opgevolgd. Hoewel het nog maar plannen zijn, lijkt de richting die we hiermee uitgaan zowat vast te liggen. 
    De hoger vermelde planning voor de nieuwbouw werd op deze vergadering bevestigd.
    Een tevreden directeur dus !    

    05-07-2007 om 13:36 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hospitaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondagavond, het eerste vakantiegangertje naar het hospitaal... appendix ! Diensthoofd van het verbond verwittigen, die op zijn beurt de ouders verwittigd. Dan worden er afspraken gemaakt hoe het kind naar huis of het dichtstbijzijnde hospitaal wordt gebracht. Komen de ouders zelf of zorgen wij voor begeleiding ....?
    Ja, dat gaat zo, direct schiet er een heel systeem op gang... Interessant om weten is, hoe dit hier ter plaatse verloopt.
    Elke periode van zeven dagen zijn er drie verplegers-verpleegsters in Massembre; vrijwilligers !
    Elke dag hebben die 'spreekuur' en kunnen alle kinderen die zich niet goed voelen of iets anders mankeren (vb. tekenbeten) er terecht. Elke dag is er één van hen die de hele dag permanentie heeft en kan opgeroepen worden.
    Als de verpleging er niet uit geraakt, stappen ze naar de dokter in het dorp tijdens zijn consultatie. Eventueel gaat men rechtstreeks naar het hospitaal...
      

    02-07-2007 om 14:09 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    01-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangekomen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De 700 kinderen en monitoren zijn aangekomen !
    Gisteren, zaterdag, is de eerste groep probleemloos aangekomen; alleen waren sommige goepen wat later omwille van het zware ongeval op de Brusselse ring.
    En het is weer prima georganiseerd; met dank aan de voorbereiding door Kazou nationaal en de inzet van de coördinatrice van dienst, Katrien. Zij start elk jaar de vakantie op, begin juli. In de eerste periode wordt er steeds nog wat gepuzzeld met de werkwijze in het restaurant. En het verliep, mits minieme aanpassingen, weer perfect !
    Qua aktiviteiten zijn er ook dit jaar weer nieuwe attracties: een go-cart parcours en twee nieuwe teambuilding toestellen. De funzone is uitgebreid met een speleobox. En een bezoek aan het fantastische zwembad in Givet staat ook op het 'to do' lijstje. Fijn dus, monitoren en kindjes tevreden.
    Daarenboven is het prachtig weer; blij dat de weersvoorspelling voor één keertje niet klopt !

    01-07-2007 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!