Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    27-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midweek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De families, gezinnen en groep van dit weekend zijn al terug naar huis vertrokken; hun evaluaties waren zeer positief ! Fijn zo.
    Jeunesse et Santé en Kazou blijven nog tot dinsdag met hun monitorenvorming. Ondertussen komen vandaag opnieuw families, gezinnen en groepen toe voor de midweek. Het blijft vrij rustig -een tachtigtal personen- want eigenlijk had hier méér monitorenvorming moeten zijn. Gelukkig hebben we het einde van de herfstvakantie weer een vol huis: bijna 200 klanten 2 families, een groep en individuele gezinnen.
    Ikzelf verdwijn enkele dagen van het toneel: even uitblazen in Madrid. Hopelijk kunnen we daar genieten van een beetje mooi weer. Ik hou van die stad, ook al is Barcelona voor mij toch ook een topper.
    Tot volgende maandag. Geniet van je eventuele vakantie. 

    27-10-2008 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstvakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De herfstvakantie is begonnen. Mét mooi weer !
    Daarenboven: de MEIBOOM steekt op het dak van onze nieuwe keuken, restaurant, bar. Bekijk de foto's op onze website !
    En dat betekent in de bouw dat de bouwheer trakteert. Dus nodigden we alle medewerkers die de ruwbouw realiseerden uit op een etentje in Massembre. De werfleider, de mensen van Vanhout en Erbud voor een heerlijke driegangenmaaltijd, drank inbegrepen.
    Voor Massembre wil herfstvakantie zeggen: een druk weekje. Want, naast families, groepen en gezinnen, logeert hier dit jaar ook de monitorenvormng van Jeunesse National, Kazou Gent en Limburg.

    26-10-2008 om 09:53 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter weer en ... de voyage !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Je ziet het aan de kinderen, maar ook aan de leerkrachten: het is beter weer. Wel herfst, dus frisser, vochtiger, maar wel bijna windstil. Het bos en de terreinen bruisen van aktiviteit. Ik hoop dat de leerkrachten de prachtige verkleuring van de herfst zelf zien en dat ze er hun kinderen attent op maken. Het is zo'n prachtig seizoen !

    Ik legde vandaag de laatste hand aan de personeelsuitstap; dat is een jaarlijkse trip die de beheerraad aanbiedt als een gemeend 'dankjewel' voor elke dag inzet van het personeel.Dit jaar gaat die dag door op 16 december, één van de weinige dagen dat er geen bezetting is in Massembre. Het wordt dit jaar een 'voyage mystère', alleen ik weet waar we naartoe gaan. Ik copieer even de uitnodiging... wie wil kan met de enkele tips op zoek naar waar we gaan ! Meegaan zit er spijtig genoeg niet in... 

    Voyage Mystère !!!!

     

    De temps en temps on a envie de dire de tout son cœur « MERCI ».

     

    Parce que le Comité de Gestion et moi-même sont –à nouveau- vraiment content de votre engagement journalier envers Massembre, on vous invite à  participer –encore une fois cette année- au voyage du personnel.

     

    C’est aussi une occasion pour se connaître un peu mieux, en dehors du bulot. 

    Le 16 décembre 2008 de 07.45 heures jusqu’ à 22.00 heures:

    Voyage Mystère.

     

    On vous attend dans le hall. Tenue : plutôt sportive.

     

    Impossible de vous expliquer ce qu’on va faire (si non, ce ne serait plus un ‘mystère’).

     

    Pour les plus curieux quelques indices :

     

    -      La première halte est à 168,08 km dont 119,01 km sur autoroute. On se trouvera dans un autre pays.

    -      La deuxième halte est à 42,85 km de la première dont 0 km sur autoroute. On se retrouve à nouveau dans un autre pays, mais on y parle la même langue.

    -      La troisième halte est à Massembre à 141,47 km dont
    38,97 km sur autoroute.

    22-10-2008 om 15:20 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De week begon mooi...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tot maandagavond... dan begon het hier te waaien van jewelste. En regenen; vandaag is het overigens geen weer. We duimen voor morgen.
    Onze boer-pachter heeft de weide naast de inrit verhuurt aan een manège; die zet er prachtige bruine springpaarden op. Ongewild een attractie méér voor Massembre ! Dit weekend gingen alle klanten tot bij de vijf indrukwekkende prachtige paarden. Echt mooi.
    De bouwwerf ligt vandaag niet stil, maar de regen speelt de metsers wel parten; veel kan je niet doen.
    In ieder geval wordt het dak verder dicht gelegd. Vrijdag houden we nogmaals met alle onderaannemers van de technieken overlegvergadering; daar moeten de laatste puntjes op de i gezet worden, zodat we ook op dat vlak vooruit kunnen.
    De scholen hebben hun regenprogramma opengelegd en trachten het er zo goed mogelijk vanaf te brengen. Morgen brengt vermoedelijk soelaas. Het wordt droger: gelukkig.

    21-10-2008 om 16:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    17-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Half oktober...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We krijgen weer een stralend weekend ! Vanmorgen vroor het aan de grond, maar enkele uren later leek het op een lekker herfstzonnetje; en dat lijkt zo het hele weekend te blijven.
    De 440 scholieren en hun leerkrachten zijn vertrokken: in de evaluaties ziet het er weer goed uit; toch is er één school (of is het één leerkracht) die onze spiksplinternieuwe accommodatie -die door alle klanten toegejuichd wordt- maar matig vindt....
    Uitzonderingen bevestigen de regel zeker ???
    Het was voor mij een week van vergaderen: maandag de hele dag in Antwerpen, dinsdag in Brussel en vandaag in Massembre zelf op de werfvergadering. Het wordt weer even bijbenen om al dat vergaderen om te zetten in reële zaken... zodat we vooruit gaan.
    Wat ik daardoor zelf een beetje spijtig vind, is dat ik minder ter plaatse ben en minder volg wat er allemaal gebeurt. Ik wil immers gewoon weten hoe het loopt; dat heeft niets met controle te maken; het is gewoon dat ik me er beter bij voel als ik ter plaatse ben...
    Het is voor Massembre een vrij rustig weekend; we hebben een honderdtal klanten. Maar die leggen we even goed in de watten, hoor. Volgende week stijgen we weer met de scholen tot een 420 scholieren en hun leerkrachten.
    Boeiend, elke dag weer.

    17-10-2008 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het oude zwembad weg !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wordt het laatste puin van het ex-zwembad afgevoerd. Uiteraard is het nooit fijn om zoiets af te breken. Toch nog even de geschiedenis. Eind de jaren zeventig vonden de toenmalige beheerders het nodig een nieuwe, moderne attractie aan te bieden aan de residerende klanten. Dat lag in de lijn van de golf van zwembaden die toen gezet zijn in zowat elk zich respecterend dorp in Vlaanderen.
    Of er echt gerekend is naar de kosten-baten, kan ik niet zeggen; in ieder geval werd die rekening in Vlaanderen nergens gemaakt... want alle zwembaden waren en zijn nog steeds verlieslatend.
    Ikzelf heb begin de jaren '70 meegewerkt in een 'jeugdgroep politiek' van de gemeente Boechout (bij Antwerpen). Ook daar was de ambitie een zwembad te bouwen. Onze toenmalige studie wees echter uit dat -om break-even te draaien- elke Boechoutenaar (tussen 0 en 99 jaar) elke veertien dagen verplicht moest gaan zwemmen om geen verlies te maken. Toen we deze studie aan de gemeente overhandigden, werd de volgende gemeenteraad beslist om geen zwembad te bouwen. Het staat er overigens nog steeds niet !
    Het zwembad in Massembre werd 12 jaar later geopend (1984). Uiteraard was dat voor de klanten een fantastische zaak. Maar al vlug wijzigden de normen, werd de personeelslast zwaar door nieuwe verplichtingen, geraakte het gedemodeerd, en moesten steeds nieuwe investeringen gebeuren. Einde 2001 werd een moedige beslissing genomen: met elk jaar een verlies van minimum 125.000 € was er echter weinig keuze; het zwembad werd gesloten.
    In 2002 werd het masterplan Massembre uitgeschreven; daarin werd voorzien in een nieuwe keuken, restaurant, bar. Bedoeling was om het ex-zwembad om te bouwen... maar nadat dat eens berekend werd, was het snel duidelijk dat het véél eenvoudiger én beterkoop was om het geheel af te breken.
    Er is in Massembre geen zwembad meer, maar vlakbij in Givet -op 45 minuten wandelen- ligt reeds twee jaar een spiksplinternieuw zwembad (zie foto) met alles erop en eraan: zwemmen, glijbanen, bowling, hamam, saune, buitenzwembad, fitness, ... (zie onze website). Scholen, gezinnen en groepen kunnen er gerust naar toe wandelen via het 'smokkelpad', los door de velden en de weiden !

    15-10-2008 om 09:42 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    12-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Gummaris
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie in Lier woont, kent Sint Gummaris. Niet zozeer om wat die man uitgespookt heeft, maar vooral om zijn fameus Sint Gummaris zomertje. Of hij er iets mee te maken heeft, is een kwestie van geloven..., maar in ieder geval is het bijna jaarlijks een prachtig weekend op Sint Gummaris.
    Dit jaar is het weer niet anders !
    Een goede 170 klanten in een prachtig herfstzonnetje. Om van te genieten. Er werd dus weer heel wat afgespeeld, gewandeld (de wandelgidsen hadden lieft 70 liefhebbers in hun kielzog !), genoten, lekker gegeten; en dat in een heerlijke stilte, in een schitterende kleurveranderende natuur. Dit moet dicht bij het gevoel 'paradijselijk' liggen !
    2 grotere families (30 en 34 man !) houden hier reünie, veel individuele gasten en Jeunesse et Santé die een cursus organiseren. Véél jong volk dus, maar alle leeftijden halen hun hartje op.
    Vanaf morgen duiken we weer de scholen in; op woensdag zitten we weer aan 433 kinderen en leerkrachten.
    En voor volgend weekend zijn er nog last minutes; heb je nog wat tijd en een klein budget ? Bel naar Massembre, er is een extra korting voorzien. En je zal genieten: gegarandeerd.
    Hopelijk is Sint Gummaris terug van de partij !

    12-10-2008 om 12:07 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    09-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg hersteld... de laatste loodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds gisteren is de weg om het puin af te voeren hersteld. Dus alles weer veilig !
    Wie de afbraakwerken volgt op de website, zal merken dat we aan de laatste loodjes toe zijn. Maar dan is het nog niet gedaan, want onder het ex-zwembad moet nog heel wat afgegraven worden om het nieuwe gebouw 'keuken, restaurant, bar' netjes te laten aansluiten met de andere gebouwen en de omgeving. We hebben het hier over een hoogteverschil dat moet overbrugd worden van liefst 7 meter ! Daar komt dan een stevige helling, steenkorven, trappen, de speeltuin en een aanrijdplaats voor de brandweer.
    De bouwwerken schieten ondertussen ook stevig op. Tegen einde november zou het gebouw moeten dichtliggen ! Dat wordt nog hard werken. Kijk maar even op de website bij 'bouwwerken' om te constateren dat we er nog niet helemaal zijn...
    Ander probleempje: een boiler raakt lek, loopt helemaal leeg (500 liter), logementsgebouw onder water, waar een nieuwe school aan het aankomen is... Gelukkig stond er nog een half gebouw leeg en konden we de school snel verkassen. Het probleem zelf wordt vandaag hopelijk opgelost; we hebben immers nog een reserve boiler liggen.
    En de aanwezige scholen ? Die zijn tevreden, lijkt het. Morgen -zoals elke keer- krijg ik de evaluaties in mijn bakje. Toch altijd even spannend; ook al weet je dat we een goede communicatie met de aanwezige groepen hebben, soms schrik je toch nog van één of andere opmerking. Zaken die niet gezegd zijn, maar die we onmiddellijk hadden kunnen oplossen als we het geweten hadden. Dus: als je hier bent, of eender waar eigenlijk, kom snel zeggen wat je op de lever ligt; wij weten immers niet dat er een lamp niet brandt, dat er een lavabo verstopt zit, enzovoort. We helpen je graag voort.
      

    09-10-2008 om 10:37 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    08-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oei !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals gezegd, regende het pijpenstelen in het weekend. En dat had tot gevolg dat de aangelegde weg, om het puin van het afgebroken zwembad af te voeren, is verzakt. Resultaat: via die weg kon er voorlopig niet worden gereden. Een 60 tonner heeft stevige ondergrond nodig. Maar de afbraak moet voort; elke dag kost geld.
    Dus werd er een dag voorzichtig gereden door Massembre, tussen de gebouwen, die allen bezet zijn door scholen. Géén sinecure, want de afdaling bedraagt 12 %. Na een tiental kamions is dat een slijkstraat, waarin een bocht zit van 90 °. Daardoor is er een kamion gaan schuiven tot tegen een noodtrap van gebouw. Gevaarlijk. Geen schade en gelukkig geen kinderen in de buurt.
    De gebruikte wegen worden nu dagelijks met een schoonmaakkamion netjes gepoetst.

    08-10-2008 om 10:48 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    06-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een weertje dit weekend !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nadat alle scholen vertrokken waren vrijdag, werden de wegen nog door een bedrijf gepoetst met een enorme machine... de afbraak laat immers enorme slijksporen achter. Vanmorgen was die weg over de werf door de overvloedige regen gewoon gedeeltelijk verzakt. Resultaat: de werfcamions (het gaat over 50-60 tonners !) moeten over het domein buiten...
    Alle aankomende scholen zijn verwittigd dat ze voorzichtig moeten zijn; spijtig, maar het kan niet anders. Fijn dat die scholen zich snel aanpassen en niet beginnen moeilijk doen...
    Dus het regende dit weekend; zaterdag was nog een vrij mooie dag. Bijna geen regen, de klanten konden buiten aktiviteiten doen of mee gaan wandelen met de wandelgids. Maar zondag, U heeft het zeker ook ondervonden, was het echt niet te doen. Regen, regen, regen. Nochtans ben ik 's morgens zelf met de wandelgids -en nog vier andere moedigen- een nieuwe wandeling gaan verkennen, en die verliep nagenoeg droog. De wandeling loopt vlakbij in Givet, via de Tour Grégoire in een natuurreservaat; dat reservaat ligt boven op een driehonderd jaar oud fort. Hier en daar kan je nog resten zien van de oude paardenstallen. Voor mij een ontdekking.
    Alleszins spraken we af om die wandeling met alle vrijwilligers-wandelgidsen te doen tijdens het vrijwilligersweekend.
    De namiddag was echt hopeloos nat; veel klanten vertrokken dan ook al vroeg richting thuis...
    Toch waren de ingevulde evaluaties unaniem positief. Dus weerom: dank U personeel en vrijwilligers. En uiteraard: dank U klanten !
      

    06-10-2008 om 13:12 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heavy avondje !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als het restaurant me belt dat er soep en aardappelen in het rond vliegen, dan weet ik dat het aan het mislopen is. De maaltijd zelf heb ik niet gezien, maar ik ben wel een ernstige 'preek' gaan houden bij de leerkrachten. 'Of je zorgt ervoor dat jullie groep van 106 personen zich als normale mensen gedraagt, of U stapt de bus op en vertrekt'.
    Vannacht zijn ze vrij rustig geweest en toen ik er rond half twaalf passeerde leek alles onder controle. De groepen in de omliggende gebouwen kwamen echter klagen over lawaai en overlast tot 4 uur vanmorgen... en om 6 uur begon het terug. Vanmorgen nam deze groep nog ontbijt en piknik en ... wegwezen. Uiteraard niet opgeruimd....
    Alle andere scholen waren gelukkig dat 'de vlaag over was'; Vlaamse scholen staan echt versteld van de chaos op zo'n Nederlandse school... 
    Uitzonderlijk aanvaardden we deze Nederlandse school op doorreis voor één nacht. Jongens en meisjes van 18-19 jaar met begeleiding van leerkrachten en 'monitoren'; en dan lukt het nog niet.
    Zo'n groepen hebben we gelukkig maar één of twee keer in het jaar... we gaan ons er niet op doodstaren...

    02-10-2008 om 14:47 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat heet herfst !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als je moet uitleggen wat 'herfst' is, dan ga je vandaag gewoon buiten. Na een kwartiertje in de smosserige regen, de voortdurend draaiende en scherpe wind, de verkleuring van de loofbomen, het voorbijwaaien van bladeren en het rillen van je eigen vel, vergeet je nooit meer wat herfst is.
    Een beetje een tegenvaller voor de logerende scholen, alhoewel die gisteren gewoon buiten hun aktiviteiten hebben gedaan: no problem dus ! Je kan het immers ook op andere manieren reuzegezellig maken.
    De begeleiders van Fun Adventure vonden het 'een normaal weertje'; zij
    staan immers dikwijls in weer en wind buiten. De meeste groepen en scholen die een keertje mee op de apenbrug, de klimmuur, de death-ride, de pamperpaal enzovoort gaan, zijn altijd tevreden. Zowel over de aktiviteit als over de schitterende begeleiding.
    Vanmorgen kondigde zich ook CAN (Classe Action Nature) terug aan. Een organisatie van jonge leerkrachten waarmee Massembre samenwerkt. Zij begeleiden scholen in allerlei thema's: ontzettend creatief en intens. 

    01-10-2008 om 09:29 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!