Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    09-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg hersteld... de laatste loodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds gisteren is de weg om het puin af te voeren hersteld. Dus alles weer veilig !
    Wie de afbraakwerken volgt op de website, zal merken dat we aan de laatste loodjes toe zijn. Maar dan is het nog niet gedaan, want onder het ex-zwembad moet nog heel wat afgegraven worden om het nieuwe gebouw 'keuken, restaurant, bar' netjes te laten aansluiten met de andere gebouwen en de omgeving. We hebben het hier over een hoogteverschil dat moet overbrugd worden van liefst 7 meter ! Daar komt dan een stevige helling, steenkorven, trappen, de speeltuin en een aanrijdplaats voor de brandweer.
    De bouwwerken schieten ondertussen ook stevig op. Tegen einde november zou het gebouw moeten dichtliggen ! Dat wordt nog hard werken. Kijk maar even op de website bij 'bouwwerken' om te constateren dat we er nog niet helemaal zijn...
    Ander probleempje: een boiler raakt lek, loopt helemaal leeg (500 liter), logementsgebouw onder water, waar een nieuwe school aan het aankomen is... Gelukkig stond er nog een half gebouw leeg en konden we de school snel verkassen. Het probleem zelf wordt vandaag hopelijk opgelost; we hebben immers nog een reserve boiler liggen.
    En de aanwezige scholen ? Die zijn tevreden, lijkt het. Morgen -zoals elke keer- krijg ik de evaluaties in mijn bakje. Toch altijd even spannend; ook al weet je dat we een goede communicatie met de aanwezige groepen hebben, soms schrik je toch nog van één of andere opmerking. Zaken die niet gezegd zijn, maar die we onmiddellijk hadden kunnen oplossen als we het geweten hadden. Dus: als je hier bent, of eender waar eigenlijk, kom snel zeggen wat je op de lever ligt; wij weten immers niet dat er een lamp niet brandt, dat er een lavabo verstopt zit, enzovoort. We helpen je graag voort.
      

    09-10-2008 om 10:37 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    08-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oei !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals gezegd, regende het pijpenstelen in het weekend. En dat had tot gevolg dat de aangelegde weg, om het puin van het afgebroken zwembad af te voeren, is verzakt. Resultaat: via die weg kon er voorlopig niet worden gereden. Een 60 tonner heeft stevige ondergrond nodig. Maar de afbraak moet voort; elke dag kost geld.
    Dus werd er een dag voorzichtig gereden door Massembre, tussen de gebouwen, die allen bezet zijn door scholen. Géén sinecure, want de afdaling bedraagt 12 %. Na een tiental kamions is dat een slijkstraat, waarin een bocht zit van 90 °. Daardoor is er een kamion gaan schuiven tot tegen een noodtrap van gebouw. Gevaarlijk. Geen schade en gelukkig geen kinderen in de buurt.
    De gebruikte wegen worden nu dagelijks met een schoonmaakkamion netjes gepoetst.

    08-10-2008 om 10:48 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    06-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een weertje dit weekend !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nadat alle scholen vertrokken waren vrijdag, werden de wegen nog door een bedrijf gepoetst met een enorme machine... de afbraak laat immers enorme slijksporen achter. Vanmorgen was die weg over de werf door de overvloedige regen gewoon gedeeltelijk verzakt. Resultaat: de werfcamions (het gaat over 50-60 tonners !) moeten over het domein buiten...
    Alle aankomende scholen zijn verwittigd dat ze voorzichtig moeten zijn; spijtig, maar het kan niet anders. Fijn dat die scholen zich snel aanpassen en niet beginnen moeilijk doen...
    Dus het regende dit weekend; zaterdag was nog een vrij mooie dag. Bijna geen regen, de klanten konden buiten aktiviteiten doen of mee gaan wandelen met de wandelgids. Maar zondag, U heeft het zeker ook ondervonden, was het echt niet te doen. Regen, regen, regen. Nochtans ben ik 's morgens zelf met de wandelgids -en nog vier andere moedigen- een nieuwe wandeling gaan verkennen, en die verliep nagenoeg droog. De wandeling loopt vlakbij in Givet, via de Tour Grégoire in een natuurreservaat; dat reservaat ligt boven op een driehonderd jaar oud fort. Hier en daar kan je nog resten zien van de oude paardenstallen. Voor mij een ontdekking.
    Alleszins spraken we af om die wandeling met alle vrijwilligers-wandelgidsen te doen tijdens het vrijwilligersweekend.
    De namiddag was echt hopeloos nat; veel klanten vertrokken dan ook al vroeg richting thuis...
    Toch waren de ingevulde evaluaties unaniem positief. Dus weerom: dank U personeel en vrijwilligers. En uiteraard: dank U klanten !
      

    06-10-2008 om 13:12 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heavy avondje !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als het restaurant me belt dat er soep en aardappelen in het rond vliegen, dan weet ik dat het aan het mislopen is. De maaltijd zelf heb ik niet gezien, maar ik ben wel een ernstige 'preek' gaan houden bij de leerkrachten. 'Of je zorgt ervoor dat jullie groep van 106 personen zich als normale mensen gedraagt, of U stapt de bus op en vertrekt'.
    Vannacht zijn ze vrij rustig geweest en toen ik er rond half twaalf passeerde leek alles onder controle. De groepen in de omliggende gebouwen kwamen echter klagen over lawaai en overlast tot 4 uur vanmorgen... en om 6 uur begon het terug. Vanmorgen nam deze groep nog ontbijt en piknik en ... wegwezen. Uiteraard niet opgeruimd....
    Alle andere scholen waren gelukkig dat 'de vlaag over was'; Vlaamse scholen staan echt versteld van de chaos op zo'n Nederlandse school... 
    Uitzonderlijk aanvaardden we deze Nederlandse school op doorreis voor één nacht. Jongens en meisjes van 18-19 jaar met begeleiding van leerkrachten en 'monitoren'; en dan lukt het nog niet.
    Zo'n groepen hebben we gelukkig maar één of twee keer in het jaar... we gaan ons er niet op doodstaren...

    02-10-2008 om 14:47 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat heet herfst !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als je moet uitleggen wat 'herfst' is, dan ga je vandaag gewoon buiten. Na een kwartiertje in de smosserige regen, de voortdurend draaiende en scherpe wind, de verkleuring van de loofbomen, het voorbijwaaien van bladeren en het rillen van je eigen vel, vergeet je nooit meer wat herfst is.
    Een beetje een tegenvaller voor de logerende scholen, alhoewel die gisteren gewoon buiten hun aktiviteiten hebben gedaan: no problem dus ! Je kan het immers ook op andere manieren reuzegezellig maken.
    De begeleiders van Fun Adventure vonden het 'een normaal weertje'; zij
    staan immers dikwijls in weer en wind buiten. De meeste groepen en scholen die een keertje mee op de apenbrug, de klimmuur, de death-ride, de pamperpaal enzovoort gaan, zijn altijd tevreden. Zowel over de aktiviteit als over de schitterende begeleiding.
    Vanmorgen kondigde zich ook CAN (Classe Action Nature) terug aan. Een organisatie van jonge leerkrachten waarmee Massembre samenwerkt. Zij begeleiden scholen in allerlei thema's: ontzettend creatief en intens. 

    01-10-2008 om 09:29 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We doen maar door....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze 170 klanten waren heel tevreden van het voorbije weekend. Naast de zon (!) genoten ze van lekkere maaltijden, mooie kamers met eigen badkamer, de attente service van Massembre en de begeleiding van onze wandelgidsen (voor zij die liever begeleid wandelen).
    Vanmorgen erg fris (het vriest hier al aan de grond) en véél mist. Hopelijk komt straks de zon er nog door.
    Het seminarie van ANMC is al aangekomen; daar komt straks nog een grote school uit Vilvoorde bij; morgen nog één uit Zaventem, enzovoort, tot we op donderdagmorgen met 560 klanten in huis zitten. Ook het komende weekend gaan we weer naar 160 gezinnen, families en groepen.
    We zitten dus in een goed seizoen !
    Wie de afbraak- en bouwwerken op onze website volgt, weet dat het daar vooruit gaat. Elke vrijdag houden we met de architecten, de aannemers, de bouwheer en mezelf werfvergadering; om beurt komen ook de onderaannemers even langs om nog beter elk detail te bespreken. Om daarna met de kerngroep toch even te genieten van de keuken van Massembre... met een glaasje wijn. 
     

    29-09-2008 om 11:35 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    25-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hard werken...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hard werken doen we natuurlijk alle dagen, maar als Massembre 600 kinderen en leerkrachten te slapen legt en eten geeft, dan wordt er toch steeds een tandje bijgestoken. Vermits alle diensten -en elk personeelslid afzonderlijk- ingespeeld zijn op mekaar, verloopt dat elke dag probleemloos. Een echt team, met veel inzet, maar ook met veel humor, is een garantie voor puik werk.
    Als er dan die hele elektriciteitspanne van gisteren en eergisteren bijkomt, besef je maar eerst hoe goed onze ploeg aan mekaar hangt. 
    Als de elektriciteit uitvalt, kan er immers niet zomaar gedaan worden wat gepland was; zo moet bijvoorbeeld de keuken het menu volledig omgooien, uurroosters voor het restaurant moeten wijzigen, het onderhoud krijgt er plots een rits andere opdrachten bij, de poets dient zijn schema te herzien (want ook een stofzuiger werkt op elektriciteit !), aan de receptie vallen de computers uit, ... en toch blijft alles gewoon doorgaan.
    Het resultaat is dat de klant van zo'n panne geen probleem maakt, ook al zit hij een zestal uren zonder elektriciteit. En voor de kinderen is het zelfs spannend, zo'n deel van de avond zonder elektriciteit. Een leerkracht zei me zelfs dat het een goed moment was om eens over vroeger te vertellen en over de onmisbaarheid van elektriciteit in ons dagelijkse leven; als de kinderen dat dan aan den lijve ondervinden, blijft dat beter hangen.  

    25-09-2008 om 10:22 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles kan !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren hadden we prijs in Massembre. Om 15.15 uur sneed de afbraakfirma de hoofdleiding van de elektriciteit door ! Na contact met Electrabel werd het nodige gedaan om terug elektriciteit te hebben; er rukten twee elektrogroepen aan en om 21.15 uur was er terug elektriciteit. Onze 200 klanten maakten er gelukkig geen probleem van: boterhammetjes eten bij kaarslicht heeft ook iets...
    Vanmorgen ontdekten we -bij het opstarten van de keuken- dat de fases verkeerd waren aangesloten, waardoor alle machines naar de verkeerde kant draaiden. Zo bijvoorbeeld de waterpompen, de groentensnijders, ... !
    En vermits er vanmorgen nog eens 400 klanten bijkomen (een totaal van 600 man in Massembre), diende ook dit euvel dringend hersteld.
    Deze namiddag wordt dan nog de hoofdleiding hersteld, en hopen we dat het leed geleden. Spannend was het alleszins
    Via de maatschappij weten we ondertussen dat de panne in Massembre oorzaak zou zijn geweest dat er elders 5 hoogspanningscabines zijn uitgevallen en dat er 15 dorpen zonder elektriciteit zijn gevallen...
    Op de foto zie je de afbraakwerken; waar de kraan staat, zat ongeveer de hoofdleiding...

    24-09-2008 om 11:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een boeiende week.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het weekend was weer de moeite. Natuurlijk deed het mooie weer méér dan zijn duit in het zakje; als dat al mooi is, kan een weekend nog moeilijk stuk.
    170 klanten (families met kinderen en enkel grotere familiegroepen) die eensluidend positieve evaluatieformulieren invullen, het doet héél wat aan je goed gevoel. Zo evalueert de klant de contacten vooraf, de receptie, het comfort, de netheid, de service in het restaurant, de maaltijden, de bar, de wandelingen, de eventuele animatie en de eventuele geleide bezoeken.
    Vanaf vanmorgen wordt er weer gepoetst dat 'de stukken eraf vliegen', want straks verwachten we weer een aantal scholen. Sinds gisteren logeert hier ook een groep paddestoelenliefhebbers, die elk jaar opnieuw op zoek gaan naar de geheimen van de paddestoel; een hobby apart... maar als je die mensen bezig ziet, zie je vooral enthousiasme.
    We stijgen woensdag liefst tot 570 klanten !
    Die vertrekken weer allemaal op vrijdag; en vrijdagavond verwachten we opnieuw 140 gezinnen en familiegroepen.
    't Is blijkbaar goed logeren in Massembre... 

    22-09-2008 om 10:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omgevingsplan !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan alle kenners van Massembre: de architecten tekenden de nieuwe omgeving. Herken je het nog ?
    Het ex-zwembad en het oude centraal gebouw zijn erop verdwenen, en het nieuwe restaurant, keuken, bar en de speeltuin werden erop aangebracht, samen met de volledige heraanleg van de omgeving tussen enerzijds nieuw gebouw en feestzaal (met de parking tussen de feestzaal en het directiehuis) en anderzijds de nieuwe receptie en de toegangsweg... 
    De moeite, hé ? Daar werken wij nu aan !

    Om het beter te zien, klik op de foto.

    19-09-2008 om 16:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi weekend voor de boeg !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als de weersvoorspellingen goed zijn, krijgen we prachtig weer dit weekend... en vooral geen regen.
    Vanmiddag zijn er nog 360 kinderen en leerkrachten vertrokken, die uiteraard over het weer erg tevreden waren, maar ook vol lof waren over Massembre en zijn service. Dat doet goed uiteraard, maar is ook onze beste reclame.
    Dit weekend logeren hier bijna 200 vaders, moeders, kinderen, al dan niet in familie(groep) of groepen. We gaan weer ons beste beentje voorzetten; zo hoort dat.
    Ondertussen breken we verder een gebouw af (zie website) en bouwen we verder aan onze nieuwe keuken, restaurant, bar. Het wordt nu echt interessant voor mezelf, omdat we begonnen zijn aan de details voor de inrichting: welke stoelen tafels, verlichting, kleuren, .... onze architecten hebben ideeën zat ! Het wordt een prachtig gebouw met een interieur om 'U' tegen te zeggen.
    Daarnaast zijn we ook al begonnen met de planning van de omgeving van dit gebouw. De speeltuin dient ingepland, een hoogteverschil van liefst 8 meter moet heraangelegd in een zo natuurlijk mogelijke vorm, de eisen van de brandweer voor een toegangsweg moeten worden ingewilligd, ...
    Maar ook ons daarop volgende project staat in de stijgers: de -dan- oude keuken wordt receptie, burelen, tentoonstellingsruimte en een bar voor tijdens de dag, met terras; op de eerste verdieping komen er vier kleine studios voor onze vrijwilligers en een kamer voor de nachtwaker. Het oude centraal gebouw wordt afgebroken en de hele omgeving wordt heraangelgd. Dat dossier willen we ter subsidie indienen voor het einde van dit jaar. Als dit -na een jaar- goedgekeurd is (hopen we), starten de werkzaamheden daar in 2010.
    Massembre zit niet stil en is voortdurend in beweging ! Tof om er te werken met een schitterende personeelsploeg, beheerscomité en vrijwilligers !
     

    19-09-2008 om 16:25 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst ... ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voel je ook al de herfst ? Dit weekend gaf me dat gevoel: iets te fris windje, wel wat zon (en dan is het heerlijk). Maar als de wolken voor de zon schuiven, kruipt er zo'n rilling over je rug... En vermits er al bomen verkleuren, heb je helemaal de indruk dat de herfst eraan komt.
    We bouwen ondertussen voort aan ons nieuw restaurant, keuken, bar en breken het ex-zwembad tot de grond af... Volgen maar op onze website.
    Straks komt er weer een groep toe; en dan is het wachten tot woensdag voor we weer verschillende scholen kunnen ontvangen.  Volgend weekend is het overigens weer 'volle bak'.
    Wat wil zeggen dat we niet stil zitten: voorbereiden, poetsen, bestellen, ... en ondertussen wordt het domein onderhouden, geschilderd, ...


    15-09-2008 om 13:11 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit weekend een vol huis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De scholen zijn vertrokken, de vorming van LCM ook, en de eerste klanten voor dit weekend zijn al aangekomen. Een vol huis dit weekend.
    Vermits straks (rond 16 uur) de afbraak en de bouwwerken stilliggen, zullen onze klanten geen last hebben van lawaai en stof.  Integendeel: de totale rust op dit kleine stukje wereld van 140 ha.
    Wél 'burlende' herten die hun bronstijd meemaken. Zowel tijdens de dag als 's nachts hoor je de herten: indrukwekkend. Je kan het geluid dat die beesten maken moeilijk omschrijven, maar het is echt het geluid van een dierlijke oerkreet. Wie die burlende herten ook eens wil meemaken, heeft nog tot half oktober om een weekendje te reserveren in Massembre.
       

    12-09-2008 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    10-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorming LCM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De bouw- en afbraakwerken draaien op volle toeren; kijk maar via de website naar 'bouwwerken' en 'afbraak'. Elke dag proberen we een fotootje toe te voegen, zodat iedereen op de hoogte blijft van de vorderingen. Tussen haakjes: binnen 8 maanden zijn we daar operationeel !! Niet te geloven.
    Het is dan ook leuk dat er vandaag een vorming start van LCM; LCM is de eigenaar van Massembre en het is altijd fijn dat de vrijgestelden zien wat er in zo'n centrum als het onze gebeurt. Dat is altijd een beetje reclame. Zoals bij elke klant doen we ons uiterste best om hen 'in de watten' te leggen.

    10-09-2008 om 12:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    08-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afbraak gestart !
    Ze zijn dan toch gestart, de afbraakwerken. 5 september was de aftrap. Als je ziet wat zo'n bedrijf afbreekt op één dag (je kan dag na dag volgen op de website !), dan lijkt een betonnen 'bunker' als een zwembad een kaartenhuisje...
    Enfin, tegen vrijdag 12 september moet het geheel platliggen; en dan wordt het afvoeren van al dat puin. Tot nu toe valt ook het stof en het lawaai best mee; ik moet zeggen dat ik daar ongeruster over was.
    Vrijdag hadden we nog een tegenvaller: de hoofdleiding (een leiding van 30-40 jaar oud !) van het water scheurde... gelukkig was dat tegen 's avonds al hersteld. Want zonder water is het leven echt niet doenbaar. Op zulke momenten flitst bij mij toch elke keer de derde wereld door mijn hoofd en wat voor luxemensjes wij toch zijn (geworden).
    Uiteraard bouwen we verder aan ons nieuw restaurant, keuken en bar. Dat schiet goed op ! Je kan dat ook volgen via onze website.




    08-09-2008 om 13:11 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herten burlen en de afbraak van het ex-zwembad...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We wachten al de hele week op de afbraak van het ex-zwembad in Massembre... waar blijft de aannemer ?
    Ook na herhaald telefoneren daagt het bedrijf niet op; telkens beloven ze te beginnen, maar beweging is er niet. Dat is heel ambetant voor ons, want we reserveerden 10 dagen voor de afbraak.
    Ik hoop dus dat de daarna geplande groepen er niet te veel last van zullen hebben. Zo'n gebouw afbreken en volledig afvoeren maakt immers nogal wat lawaai én stof...
    Sinds begin september en tot half volgende week poetsen hier een twintigtal dames (en enkele heren !) alle kamers en gebouwen: een soort van 'grote kuis'. Het is de moeite om te zien hoe dat evolueert... het is alsof Mr. Proper passeert. Wat wil je ? Na twee maanden dag in dag uit kinderen in Massembre, is het inderdaad wel nodig om eens grondiger en uitgebreider te poetsen.
    Ook het onderhoud zet zijn beste beentje voor. Alle kleine mankementen, hier en daar wat bijschilderen, nog altijd véél opruimen, dat zijn zowat hun belangrijkste taken.
    En in het bos is het burlen begonnen. De herten zitten volop in hun bronstijd. Het beluisteren van het burlen wordt duur verkocht in het toerisme; doorgaans zie je dan zelfs nog geen hert.
    Een goede raad: reserveer in september tot half oktober een weekendje Massembre. Het burlen is er gratis en je kan de herten elke dag gratis (onder begeleiding) gadeslaan als ze gevoederd worden ! Daarenboven is een weekendje Massembre het goedkoopste aanbod op de markt !
    Allen daarheen ! 

    04-09-2008 om 13:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Back to normal ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, wat is normaal in een vakantiecentrum ? Elke dag is het immers anders. Juli en augustus leken erg op mekaar; elke week een nieuwe groep kinderen op vakantie, elke week dezelfde lekkere kindermenu, elke week hetzelfde poetsgebeuren, dezelfde handelingen aan de receptie en in de administratie, ...
    Maar vanaf nu wordt het weer anders. Elke dag andere groepen, gezinnen of scholen die aankomen en vertrekken; elk met hun eigen wensen, hun eigen wijze van verblijven. Het maakt het spannend en uitdagend voor het personeel om elke dag te proberen hun beste beentje voor te zetten.
    Sinds gisteren hebben we al een groep in Massembre !
    Maar uiteraard is er nog héél wat poets- en onderhoudswerk. Naargelang welke groep of school er toekomt worden de gebouwen aan een grondige beurt onderworpen, zodat alles er weer als nieuw bijligt.
    Het eerste weekend van september is er geen bezetting in Massembre wegens een erg late annulatie; dat is erg... Gelukkig hebben we dit zelden voor...
    En normaliter beginnen ze vandaag aan de afbraak van het ex-zwembad. Dat wordt veel lawaai en stof; maar ja, het moet gebeuren. Zo vlug ik een foto kan trekken, zet ik ze on line op de website bij 'bouwwerken'. Daar kan U overigens de vorderingen van de bouw van onze nieuwe keuken, restaurant, bar dagelijks volgen.

    02-09-2008 om 10:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit ! Fini ! The End !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Schijnt de zon toch vandaag !!! Uiteraard vinden we dat fantastisch, maar het had enkele dagen eerder mogen zijn...
    Niet getreurd, bij mooi weer inpakken en opruimen is voor de kinderen en monitoren, maar ook voor het personeel eens zo leuk.
    Vanmorgen heb ik mijn rondgang al gemaakt ter controle: ik loop dan alle gebouwen en kamers even door, zie of de 'pre-poets' netjes is verlopen en of er eventueel schade is. En ... het was in orde; geen schade en overal netjes. Ook rond de gebouwen en in het bos worden de laatste papiertjes opgeruimd.
    En daarna worden er nog spelletjes gespeeld, gedansd op de kampdansjes, handtekeningen aan mekaar doorgegeven op de sjaaltjes, geëvalueerd, nog een laatste gesprekje, nog eens bij  de moni gaan zitten als het een heel goede was, ...
    Vanmiddag dan nog één maal naar het restaurant voor pasta met kip of tonijn, en groenten. Massembre geeft alle kinderen een brochure mee voor thuis. Wie met zijn gezin, groep, seminarie of wat dan ook in Massembre wil logeren, vind daar zeker informatie in.
    De vrijwilligers van de coördinatie zijn al twee dagen aan het afbreken en opruimen: het gocart parcours, de tentjes in het expeditiebos, het kampement met 20 seniortenten in Falaën, het tipidorp (keuken- en reftertent, een tiental tipis). De uitleendienst wordt opgeruimd en alles wordt terug binnengeleverd. Alle afrekeningen, verpleeginformatie, ... alle administratie en kassa's worden afgesloten, de verblijfspapieren worden ingevuld... Elke vakantieverantwoordelijke wordt vanmorgen nog geëvalueerd, hij of zij doet dat op zijn beurt met zijn monitoren.
    Hartelijk bedankt voor zoveel vrijwillige inzet !
    We hadden dit jaar schitterende coördinatoren, een fantastische samenwerking... we catalogeren dit jaar onder 'de betere' !
    Het onderhoudspersoneel van Massembre is met vier man al van vanmorgen in de weer met vuilzakken, drankinventarissen, afbreken van de surplusbedden, ...; de receptie begeleidt de laatste administratie en is al volop met volgende week bezig ... De keuken en het restaurant bereiden en serveren de laatste maaltijd. Het poetspersoneel is er met zijn zestienen vandaag letterlijk ingevlogen. Een aantal gebouwen krijgen al een grondige beurt, want dinsdag komt de eerste school toe.
    Ook aan hen: hartelijk dank voor jullie inzet en geniet met volle teugen van de enkele dagen vrij !

    30-08-2008 om 11:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste volle dag...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het einde van de vakantie is in zicht en ook het einde van deze Kazou-periode. Nog één keer slapen en het is zover.
    Nog enkele outdoor (buiten Massembre) activiteiten van enkele verbonden: Mechelen gaat kajakken en vlotten op de Lesse, Leuven trekt nog naar het zwembad in Givet en een deel van Brugge loopt nog een dagje Fun Adventure.
    Alle andere verbonden blijven vandaag in Massembre met tal van activiteiten: genoeg te doen overigens. En natuurlijk bereiden ze hun laatste avond voor. Het moet een knal-afscheid worden... misschien met kinderfuif, een extra drankje en chips gratis, en ...wat later naar bed.
    Wij serveren vanuit Massembre vooraf nog een kinder-top-maaltijd: soep, frietjes met stoofvlees en sla, en een ijsje als dessert. Daar een flinke klod mayonaise over en iedereen straalt !
    Na al dat fraais duikt iedereen uitgeput zijn bed in, misschien al stilletjes verlangend naar huis, om morgen de laatste -zware- dag aan te vatten: opruimen, kamer vegen, verloren voorwerpen verdelen, papiertjes rapen rond de gebouwen en in het bos, ... 
    Ook de monitoren zullen moe in hun bed duiken, na eerst toch nog een feestje gebrouwd te hebben onder elkaar...ook als afscheid. Want voor hen is het ook onherroepelijk gedaan. In ieder geval: bedankt voor hun vrijwillige inzet !
    En dan, zaterdagavond, je kunt het je niet voorstellen, valt de stilte over Massembre. Iedereen weg, het personeel zondag een dagje vrij... stil, stil en nog eens stil.
    En maandag ? Stilte voorbij want we breken een gebouw af (je kan het volgen op onze website).
     

    29-08-2008 om 16:48 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd vliegt !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is al donderdag ! Het gaat snel... en het blijft grijs. Geen regen (gelukkig), maar een streepje zon zou 'ons allen verblijden'.
    Vandaag gaat Leuven kajakken en vlotten op de Lesse; zij die maandag kajakten, gaan nu vlotten en omgekeerd. Mechelen trekt met piknik naar het toffe zwembad van Givet. Turnhout (nog enkele groepen) en Brugge vliegen erin met Fun Adventure in het Massembre bos: death-ride, pamperpaal, apenbrug, ... het spreekt tot de verbeelding.
    Sint-Michielsbond houdt vanavond barbecue in het amfitheater. Roeselare-Tielt komt terug van tweedaagse; nog 12 km te voet tot Massembre !
    Het thema 'indianen' is gisteren gaan kajakken in de 'bewoonde wereld', van Gendron tot Anseremme; vandaag gaan die al voluit voor het samenleven met mekaar en de rites die daarbij horen. Zo is de grootste tipi echt het centrum van het kamp; daar wordt het vuur aangehouden, worden er gesprekken gevoerd, overlegd, verteld... en verzamelen na de dagtaak ook de monitoren om te evalueren, en ook wel om een pintje te drinken. 
    Gisteravond is hier een immense kraan toegekomen. Die moet dienen om een gebouw af te breken, namelijk het ex-zwembad dat we sloten wegens té duur. We dachten er eerst nog aan om daarin onze nieuwe keuken, restaurant en bar in onder te brengen, maar het prijskaartje bracht ons vlug op andere ideeën. We bouwen nu een spiksplinternieuw complex (je kan dat dag na dag volgen op onze website bij 'bouwwerken') en breken vanaf 1 september het andere gebouw af. Daarvoor is dus die kraan bestemd.
    Zowel in Massembre als in het dorp kwamen kijklustigen de straat op om één en ander in de gaten te houden. Een kamion met dubbele opligger (goed voor 40 meter lengte!) moest haarfijn de nodige maneuvers uitvoeren om in Massembre aan te komen, zijn vracht te lossen, en terug te keren. Geen sinecure. Enfin, de kraan staat er. En als de laatste vakantiegangers vertrokken zijn starten maandag de afbraakwerken: veel stof, lawaai... de klus zou in 10 dagen geklaard moeten zijn. Het afvoeren van het puin zal waarschijnlijk nog wel wat langer duren...
    En op de plaats van de afbraak zal -hopelijk snel- onze speeltuin herrijzen... toy groot jolijt van kinderen met hun papa's en mama's en logerende scholen.

    28-08-2008 om 16:55 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (7)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!