Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grote kraan...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag wordt de grote kraan gezet. Een indrukwekkend gevaarte die een arm van 55 meter heeft ! Je zult ze dus zeker zien staan vanaf de inrit. Maandag aanstaande verwachten we dan ook de definitieve start van de bouw van ons nieuwe restaurant/keuken/bar: de funderingen worden gegoten.
    De ruwbouw wordt gezet door een onderaannemer die werkt met een Poolse ploeg arbeiders; die ploeg zal in Massembre logeren. Pools ken ik niet, maar blijkbaar helpt een woordje Duits ook al.
    Momenteel is die ploeg nog in Polen voor de feesten van 1 mei.
    Ja, en met een miezerig weertje starten we het verlengde weekend; niet getreurd echter, want het weekend wordt mooi. Dat is ons toch beloofd.
    Hier logeren dit weekend ook 190 gezinnen en families; een grote groep van hen komt hier al jaren. Dat wordt zeker weer heel gezellig ! 

    30-04-2008 om 09:18 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle bak...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terwijl het gisteren in Vlaanderen nog een zonovergoten dag was, viel het water in bakjes uit de hemel in Wallonië. Juist op het moment dat verschillende scholen in onze buurt rondtoerden om naar Massembre te komen. Ze lasten dus één voor één hun programma af en belden Massembre 'of ze al konden aankomen'....
    Op zichzelf niet zo erg, maar wij waren nog alle gebouwen aan het poetsen van het weekend. Dus, alle hens aan dek, even reorganiseren dat ze in de zalen binnenkunnen... en klaar is kees. Dankbare, dus tevreden klant.
    Het weer is gelukkig ook gekeerd: terug zonnig. Vannacht véél regen, maar vanmorgen ziet het er weer goed uit.
    Gisterenavond aan tafel 565 man; dat klusje klaren we in een uur en drie kwartier; niet slecht, vind ik zelf. De groepen komen uiteraard binnen met een interval van een kwartiertje, waardoor niemand moet wachten.

    29-04-2008 om 08:50 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    28-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Was U thuis of op weekend of heeft U spijtig genoeg moeten werken ?
    Zo'n zomerweekendje deed alleszins voor iedereen deugd.
    En als je dan in Massembre bent... de hemel op aarde. Plots wordt alles zo intenser: de kleuren, de stilte, de ruimte; echt genieten.
    Voor zover ik de evaluaties lees van onze klanten, was iedereen weer optimaal tevreden.
    Vanmorgen is onze poetsploeg weer vroeg begonnen, want er komen vandaag liefst 565 klanten toe: vier scholen uit alle windstreken van België. Efficiënt en hard werken voor ons personeel, maar dat zijn we gewoon. Daarenboven met het hart op de goede plaats, zodanig dat ook zij weer tevreden zijn.
    I.v.m. de bouwwerken is er niet echt veel te melden: de aannemer legt de fundamenten voor d egrote kraan die woensdag komt. En vanaf 5 mei moeten de bouwwerken dan echt van start gaan in verhoogde versnelling.

    28-04-2008 om 12:46 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    24-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondernemingsraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren een dagje zee. Maar de zee hebben we niet gezien, want het was Ondernemingsraad. Samen met onze vakbondsafgevaardigde zes uur in de auto ! Dat schept een band... Tijd genoeg om een prettige babbel te houden en het hele wel en wee van ons bedrijfje te overlopen. Als een syndicalist dan zegt dat het eigenlijk héél goed is in Massembre, dan geeft dat toch een fijn gevoel.
    De Ondernemingsraad zelf was de laatste in een reeks van vier jaar; het zijn immers binnen twee weken sociale verkiezingen. En als we de ingediende lijsten bekijken, zou het wel eens kunnen dat we met een heel andere vertegenwoordiging te maken gaan hebben.
    In Massembre is het schitterend weer, de scholen genieten met volle teugen en een groep van paddestoelenliefhebbers (Fransen, Walen, Vlamingen en Luxemburgers) heeft er echt zin in.
    Vandaag hebben we het bezoek van de bedrijfsrevisor; hij controlleert onze jaarrekening. En die ziet er goed uit. We hebben een goed overschot, genoeg om reserves aan te leggen voor volgende investeringen. Als vzw is het immers niet onze bedoeling om echt winst te maken; daarom ook dat onze prijzen serieus budget vriendelijk zijn !

    24-04-2008 om 14:54 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met één maand vertraging, maar daar is de lente !
    Het is hier prachtig: de zon schijnt volop, een aangename 12 ° in de schaduw, een licht briesje, de ezels rollen zich al in het -eindelijk- droge zand...
    Het koolzaad staat diepgeel te zijn, de streek fleurt er nog meer van op.
    Alleen vanmorgen dachten ze op de luchtmachtbasis van Florennes op 30 km van Massembre om eens een fris spelletje met een tiental straaljagers te moeten organiseren: weg stilte ! Gelukkig kost de kerosene zo veel dat het niet langer dan een half uutje geduurd heeft.
    De scholen genieten met volle teugen, want ze kunnen de hele dag buiten. In het bos, de riviertjes, het kinderavonturenparcours, het Fun Adventure parcours, de waterplaza, de funzone...
    De afbraak van het ex-zwembad gaat traag, want handmatig, wegens asbest in de leien. Ze worden dan ook leitje per leitje weggenomen.
    De bouw van het nieuwe restaurant schiet niet op; vorige week en ook deze week blijven we kijken op de uitgegraven ruimtes voor de funderingen. Het is momenteel natuurlijk nog niet ons probleem, maar we zitten ondertussen al aan een 20-tal niet gewerkte dagen... of bijna tien procent van de voorziene dagen... Ik hou mijn hart vast, maar het wordt binnenkort wel ons probleem, want de termijnen zullen dan nog moeilijk kunnen gehaald worden.....

    22-04-2008 om 12:47 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    18-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werfvergadering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag, zoals elke vrijdag, houden we werfvergadering. Elk detail wordt besproken tot en met de kleur van beton; boeiend hoor !
    In bouwteam werken is toch wel heel fijn; je bespreekt alles samen met bouwheer, architecten en aannemers. Zo kom je tot verrassende resultaten met als belangrijkste bedoeling het afgespoken budget niet te boven te gaan én om misschien hier wat méér uit te geven en daar wat meer te besparen. Goed systeem !
    Op de foto zie je de kerngroep. Van links naar rechts: Jef, werfleider Vanhout; Bart, architect Stramien; Marcel, die de bouwheer CM vertegenwoordigt en Bart, architect Stramien.

    18-04-2008 om 14:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    17-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedden besteld e.a.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren bestelden we 86 nieuwe bedden voor Inzemont (logement gebouw 9). Ze worden geleverd voor 1 juli, wat wil zeggen dat Kazou (de kinderen op vakantie van CM) tevreden zal zijn. Het hele gebouw werd ook in frisse kleuren opgeschilderd, en oogt weer als nieuw !
    Ook de feestzaal en gebouw Durlet werd opnieuw geschilderd...
    De tweede helft van de week logeert hier Belgacom op vorminssessies met 42 personen en MC vorming met 8.
    Die grote mensen tussen al die kinderen op bosklas... voor beide partijen is dat fijn. Uiteraard logeert elk in zijn eigen gebouw en storen ze mekaar nooit. En voor die vormingssessies hebben we natuurlijk speciale maaltijden en speciale wensen; we proberen hiervoor voortdurend de puntjes op de i te houden.
    Als ik met de leerkrachten praat, zien die het hier helemaal zitten, ook al is onze speeltuin voorlopig dicht (wegens de bouwwerken). Maar, zeggen ze, er is zoveel te doen en te beleven in Massembre dat er geen moment is dat je je gaat vervelen. Fijn om te horen.
     

    17-04-2008 om 11:21 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    16-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogseizoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na het krokusverlof wordt het stevig drukker, nog meer na het paasverlof en van april tot november is het dan hartstikke druk: hoogseizoen heet dat...
    We zitten daar dus midden in.
    Deze week gaan we tot 300 klanten, volgende week tot 400, enzovoort. Hard werken dus, maar dat doen we graag; zeker met een fijne personeelsploeg.
    Ook de weekends halen mooi cijfers. En af en toe komt er dan iemand logeren die ik in lange tijd niet gezien heb... tof ! Zo was hier vorig weekend een ex-kokkin van mijn vroeger werk te gast. Heel leuk.
    De werf: veel is daar deze week niet over te zeggen. Het afbreken van het ex-zwembad gaat handmatig, want asbest.
    Maar de rest ligt weer zowat stil: geen beweging... Terwijl ze eigenlijk maandag al toch aan de fundamenten zouden beginnen.
    Maar we blijven erin geloven, hé ! 

    16-04-2008 om 09:52 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    11-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even slikken op de werfvergadering...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals elke vrijdag was het vanmorgen werfvergadering.
    Wat blijkt ? Niet alleen de leien bevatten asbest en moeten dus lei per lei afgenomen worden van het dak van het ex-zwembad, maar er blijken nu ook asbestleitjes te zitten onder dat dak, achter de houten latten. Resultaat: vertraging, want handmatig te verwijderen, maar ook een serieuze meerkost !
    In de feestzaal willen we nog voor de grote vakantie de toiletten vernieuwen. Daar kregen we een prijskaartje van... en toen werd het heel stil rond de tafel. Dat wordt dus herberekend ! En ... zal niet meer uitgevoerd worden voor juli...
    De aanwezige scholen zijn ondertussen vertrokken. Op hun evaluatieformulieren alleen maar positieve opmerkingen; dat doet deugd.
    Dit weekend verwachten we weer gezinnen en groepen: een honderdtal personen waarvan er heel wat kinderen. Het wordt dus weer héél fijn.

    11-04-2008 om 15:21 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    08-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De afbraak start...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De afbraak aan de buitenzijde van het ex-zwembad is gestart. Het dak wordt er voorzichtig afgehaald, want er zit asbest in de leien. Die asbest komt niet vrij, maar toch is het een gespecialiseerde firma die leitje per leitje het dak ontmantelt.
    Binnenin zijn de meeste zaken al 'gestript'; de inhoud van het gebouw is immers plots veel waard geworden. Het betreft ijzer, inox, koperdraad, .... Eens dat allemaal verwijderd en het leien dak eraf, gaat het gebouw bijna volledig plat.
    Behalve dan weer de kelder, waar zich nog asbest bevindt bij de aaneenzet van buizen. ook dat dient door een gespecialiseerde firma verwijderd te worden. Wegens een administratieve fout moest de hele aanvraag opnieuw vertrekken... we wachten op toelating.
    Wat niet verhindert (gelukkig maar) dat we voortwerken aan de uitgraafwerken voor de funderingen van het nieuwe gebouw.

    08-04-2008 om 15:05 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de stilte van het weekend... daar komt de eerste kraan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een prachtig weekend ... de monitorenvorming vertrok op zaterdagnamiddag: 450 jongeren terug naar huis met hopelijk héél wat bagage om er fijne jeugdkampen mee ineen te steken.
    Maar dan valt de stilte over Massembre. De aanwezige gezinnen en families (met véél kinderen) genieten met volle teugen van die stilte, de natuur... en al wat er te doen is in Massembre. De wandelgids begeleidt de geïnteresseerden op de wandelingen. Lekker eten, een drankje in de bar, gezelligheid...
    Maandagmorgen: de eerste kraan komt aan in Massembre. Tegen de middag staat ze al opgesteld: indrukwekkend en verrijdbaar. Nu nog wachten op de echte grote kraan... Het geeft alleszins moed: je ziet het nu echt vooruit gaan !

    07-04-2008 om 16:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    04-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste avond ... !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanavond de laatste avond van de monitorencursussen: feestje zeker ? !
    Het is hun gegund, want zeven dagen vrijwillig op vorming gaan is toch niet niks.
    Het verschil bij deze jongeren tussen hun eerste dag hier (vorige zaterdag) en vandaag is de moeite. Van stille volgzame jongeren zijn het creatieve uitbundige jonge gasten geworden die 'zich thuis voelen' in Massembre en hun engagement.
    Ik reken er op dat ze binen enkele maanden, in juli en augustus, nog even entousiast zijn en dat ze dat kunnen overbrengen op de kinderen.
    Nog één keertje slapen (?) dus en dan terug naar huis en... terug naar school.
    Tijdens de midweek logeerden hier nog een 25 personen omdat we toevallig nog plaats hadden. Zij werden weer begeleid door één van onze wandelgidsen die ook nu weer op tijd en stond voor een fijne animatie zorgden. Waarvoor dank ! Tevreden klanten dus.

    04-04-2008 om 17:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    03-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi weer... ook op de werf.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het tweede deel van de paasvakantie is het in Massembre een zacht, soms zonnig weertje. Niet te versmaden.
    De cursussen lopen vlotjes, ze vinden het allemaal lekker eten en een fijn logement; als je dat weet -ook al hoor je dat elke week opnieuw- ben je gerust als directeur. Want het wil zeggen dat iedereen van het personeel zijn beste beentje voorzet. Fijn dus.
    Op de werf is het ook zonnig; letterlijk en figuurlijk. De uitgravingen gaan vlotjes ook al stoten ze hier en daar wel op 'straffe shist'...
    Morgen is het weer werfvergadering; om halfnegen zitten we al aan tafel met de bouwheer, de archtecten, de ingenieurs, de werfleider en de aannemer. Dan overlopen we samen de vorderingen, de eventuele moeilijkheden en waaraan we moeten denken of wat we moeten beslissen voor de volgende week.
    Oh ja, Alexandre, onze nachtwaker die ook deeltijds in het restaurant werkt, is bevallen. We bedoelen natuurlijk 'sa compagne': de kleine heet Lucas, weegt 3,45 kg en is 50,2 cm groot. Félicitations !

    03-04-2008 om 14:18 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 april
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aprilgrapjes alom... Toch prettig, als ze tenminste origineel zijn. Ik trap dan gewoonlijk in het eerste en het tweede grapje (ik weet immers in de verste verte niet dat het één april is), wat aanleiding geeft om er nog een paar grapjes aan te breien. Gelukkig voor mezelf heb ik dat dan toch door.
    Zes jaar geleden op 1 april 2002 ben ik in Massembre beginnen werken. Kleine evaluatie voor mezelf: dit is een fijne job vol uitdagingen, elke dag. Ik ben blij dat ik met een goed beheerscomité, een enthousiaste personeelsploeg en een gedreven vrijwilligersploeg dit centrum mee op de kaart van het (sociaal) toerisme mag zetten.
    Zonder overdrijven zijn we daar nu al in geslaagd. De mogelijkheden tot activiteit in en rond Massembre, de wandelgidsen, de themaweekends, de website, de service, het lekkere eten, de mooie en nette kamers, ... het is er allemaal ! En we gaan in rechte lijn naar nog beter: we bouwen een nieuwe keuken, restaurant en bar. Daarna volgt een nieuwe receptie, burelen en vergaderzalen. De omgeving wordt heraangelegd en we vernieuwen nog logementsgebouw Durlet.
    Dankuwel dus aan allen die mee dit traject gaan; het is fijn samenwerken !

    02-04-2008 om 15:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    01-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeiende cursussen en families in Massembre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tweede week van de paasvakantie en dus andere monitorencursussen. Deze week worden hier opnieuw monitoren gevormd (16-17 jarigen) van Sint Michielsbond (Brussel), Zuid-West Vlaanderen, Vlaamse Ardennen en Moucron. Allemaal jonge mensen die in de grote vakantie kinderen zullen begeleiden op een -hopelijk- fantastische thema vakantie. Wat Wallonië betreft, gaat het vooral over speelpleinwerking.
    Het gaat er hier soms ontzettend creatief en uitbundig aan toe. Tof hoor, zo'n bende (450 !) enthousiaste jonge mensen !
    Deze week logeren hier ook een dertigtal gezinnen, omdat Kazou een cursus diende te annuleren. We hebben dat gebouw dan opengezet voor families, en gelukkig hebben we dat kunnen volboeken. Uiteraard staan er voor de families die daar zin in hebben wandelgidsen ter beschikking; zij zorgen ook voor animatie 's avonds.
    En ondertussen zijn de bouwwerken niet te stoppen ! Volg mee op onze website bij 'nieuws' en 'bouwwerken 2008-2009'.

    01-04-2008 om 10:36 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!