Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    30-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van weggeweest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Daar zijn we weer; heerlijk genoten van Toscane. Bezoekjes aan Firenze, Lucca, Pisa, Sienna. Mooi weer tijdens vier van de zes dagen, lekker gegeten... om meer te doen. Goed hotel even buiten Pisa in de complete rust en een fijne service en kamer. Alle dagen met de bus op en af naar het station. Door bewust géén auto te besturen, vertraag je onmiddellijk je snelheid: zalig. Eén dagje hebben we gezondigd en toch een autootje gehuurd: om het Toscaanse platteland te bewonderen: enkele kleine dorpjes, de plaatselijke markten, en uiteraard San Gimignano.
    Enige tegenvaller voor mij: Ryanair. Zowel deze luchtvaartmaatschappij als zovele anderen hebben nog vier maanden om zich in orde te stellen met de Europese richtlijnen. En dat is nodig. Als je alles optelt, en je rekent er de 'goedkope' parking (in Charleroi) voor je wagen bij, kan je even goed met SN Brussels vliegen (maar misschien niet naar Pisa...). Heel de tijd heb je het gevoel dat ze je geld uit je zakken willen kloppen... zelfs op het vliegtuig verkopen ze lotjes van Ryanair ! En het halve vliegtuig koopt ze dan nog ook... ?! 

    30-11-2007 om 15:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu een weekje naar Pisa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het lijkt erop dat er geen staking komt van het veiligheidspersoneel op de luchthaven van Charleroi.
    Dus zijn we weg naar Pisa en omstreken.
    Een fijne week aan allen en graag tot de 30ste !

    22-11-2007 om 10:16 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPT Wallonie en Sinterklaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen L'Office pour la promotion du Tourisme de la Wallonie, het OPT heeft uiteraard een website én een nieuwsbrief.
    Vanaf vandaag worden ook alle themaweekends van Massembre daar regelmatig in aangekondigd. Hopelijk is dit een nieuw en goed kanaal om publiciteit te maken...
    Als U op de hoogte wil blijven van wat er zoal georganiseerd wordt in Wallonië, dan is de Nieuwsbrief van het OPT een aanrader ! www.opt.be
    Bekijk ons Sinterklaas aanbod op
    http://www.opt.be/informations/suggestions_heer__saint_nicolas_a_massembre/fr/O/53908.html

    22-11-2007 om 09:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    21-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Druilige regen, bijna windstil en zachte temperaturen. Zou dit herfst zijn ?
    Nog twee keer slapen en ik ben er een weekje tussenuit... als het vliegtuig vertrekt... ! Er hangt immers weer een staking in de lucht.
    Met een beetje geluk zijn mijn vriend en ik weg, richting Pisa en omgeving: Firenze, Lucca, .... We kijken er echt naar uit, want we zijn dit jaar eigenlijk nog niet samen op verlof geweest.
    In Massembre ontvangen we dit weekend een seminarie. Volgende week komt de Steinerschool uit Berchem weer een jaarlijks weekje in het bos werken; dat is altijd fijn, want dan gebeurt er vanalles waar we anders niet aan toe komen. Dit jaar zullen ze bomen aanplanten, bomen vrijstellen, het hout klaarmaken voor twee originele en artistieke panoramapunten, ... en natuurlijk een stuk plezier maken !
    En het weekend van 30 november - 2 december komt de echte Sint en Zwarte Piet op bezoek ! Wie dat met zijn kinderen wil meemaken, het is het moment om te reserveren !!!

    21-11-2007 om 09:13 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinant Event
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteravond Algemene Vergadering van Dinant Event. Een nieuwe organisatie die tot doel heeft vooral bedrijven en hun evenementen naar Dinant en de vijf omliggende gemeenten te lokken: zie www.dinantevent.be.
    Uiteraard doet Massembre van bij de oprichting in 2006 mee. Na alle administratieve geplogendheden is de organisatie eindelijk zover dat ze volgende week naar buiten treedt met de eerste persconferentie.
    In de zes betrokken gemeenten bestaan 300 'attracties', gaande van logement tot kayak, een struisvogelkwekerij, restaurants, musea, .... Van die driehonderd zijn er momenteel 65 echt partner geworden van het initatief.
    Wie hier een evenement wil organiseren, kan terecht op het e-mailadres.
    Massembre zelf organiseert al jaren evenementen in samenwerking met bedrijven. Bijvoorbeeld al vier jaar de 'Electrabel-trophy', de 'Eandis-trophy', grote seminaries van onder andere ACIH (de Waalse tegenhanger van Ziekenzorg), een weekend met alle kerncentrales van Frankrijk, seminaries met de diensthoofden van Kazou en CM, ...
    Dinant Event kan voor Massembre zeker een aanvulling betekenen in onze werking: daarom waren we er van in het begin bij.

    20-11-2007 om 11:02 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag is het jacht in Massembre.
    Vanmorgen verzamelen een dertigtal jagers en een vijftiental drijvers in Massembre: allemaal in het groen om minder op te vallen in het bos. 
    Het scenario wordt toegelicht door de verantwoordelijke van de jacht. Iedereen stelt zich op, op duidelijk afgebakende lijnen. Levensreddende regel: je mag enkel schieten weg van de drijvers en weg van je collega's...
    Op een bepaald signaal starten de drijvers dan aan de rand van het bos en kammen het hele bos uit. De opgeschrikte dieren slaan op de vlucht en lopen richting jagers.
    Rond 15 uur is het afgelopen en worden de 'trofeeën' geteld. De geschoten dieren worden geregistreerd via een armbandje, gekeurd door een beëdigd persoon en afgevoerd naar een bedrijf die de dieren verwerkt.
    Vandaag werden er zeven everzwijnen en zes reeën geschoten.
    Ieder zijn hobby, maar mij zie je niet deelnemen. Ik vind het gruwelijk om op die manier dieren af te maken. En hoe meer je van dit héél aparte wereldje te weten komt, hoe meer ik er niets mee te maken wil hebben.

    19-11-2007 om 16:12 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    16-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azuurblauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo ziet de hemel eruit vandaag. Vanmorgen dikke mist en liefst -7 ° ! Maar tegen halftien trok het helemaal open en profiteren we van een stralend zonnetje.
    Een tijdje geleden berichtte ik over de initiatieven om het toerisme in Hastière te verbeteren. Dat loopt echt goed; we werken onze teksten met plannen af en organiseren binnenkort een officiële vergadering met het Office du Tourisme. Daar zal de werkgroep zijn document voorstellen; het wordt vermoedelijk goedgekeurd. Daarna gaat het naar de gemeeteraad.
    Vermits we zowel de burgemeester als de schepen voor toerisme regelmatig betrokken in de voorbereidingen, hopen we ook daar een positieve respons te mogen noteren.
    En dan is het startschot gegeven voor de uitbouw van wat iets unieks zou moeten worden !
    Het project zal de naam 'Hastière bras-ou-vert' heten; de taalfout in het Frans is bewust. Als je het zegt hoor je 'Hastière met open armen', als je het schrijft, zit er duidelijk de verwijzing in naar 'groen'.
    Bedoeling is om op termijn een groene boulevard te realiseren tussen Moniat (vlakbij Dinant) en Heer-Agimont (vlakbij Massembre) voor wandelaars, fietsers, paardrijden, ... alles wat traag verkeer is. Uiteraard onderweg -naast de Maas- de nodige attracties en winkeltjes, cafés, ... . Een bus zal de toerist oppikken en afzetten waar hij wil op een traject dat alle toeristische attracties, logementen en kleinere dorpjes van Hastière aandoet (dus ook Massembre). Véél aandacht voor de nieuwe communicatiemedia (website, GPS, computers met website in cafés, een agenda met 52 weekends activiteit, ...) en voor het onthaal van de toerist, ...
    Je ziet het, boeiend, hé ?

    16-11-2007 om 12:08 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    15-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne mensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu het wat rustiger wordt in Massembre, omdat het laagseizoen is aangebroken, heb ik wat meer contact met de klanten afzonderlijk.
    Zowel de school, als de gezinnen, als de groep anders validen genieten van hun verblijf. Het zijn stuk voor stuk fijne mensen. Een gesprekje tussendoor of bij pot en pint, je komt ook wat te weten van de achtergrond van de klanten, van hun interesses, ... .
    De vrijwilligers, die deze midweek begeleiden, zijn overigens ook héél fijne mensen. Ze hebben aandacht voor éénieder afzonderlijk en zorgen voor een boeiend programma, waar alle deelnemers blijkbaar vrijblijvend aan meedoen. Afwisselend, uniek en gezellig: méér moet dat niet zijn.
    Ik hoor zo ook van de klanten dat ze echt tevreden zijn over Massembre: de kamers, de maaltijden, de omgeving natuurlijk (140 ha loofbos), de stilte...
    Fijn om weten.
     

    15-11-2007 om 14:34 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    14-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Directies en dagelijks bestuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een dagje Brussel.
    Besprekingen met de verschillende directies van de vier huizen van CM. We bespraken er een demo over een vernieuwd en klantvriendelijker boekhoudpakket.
    Na de middag dan een kort dagelijks bestuur en daarna een onderhoud met de voorzitter van CM.
    In Massembre zelf logeren families in een midweek, een school en een groep met personen met anders validen.
    Het weer wordt frisser en droger... wandelweer dus.

    14-11-2007 om 11:22 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    12-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuken en restaurant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen een boeiende, goed voorbereide vergadering gehad met onze chef-kok.
    We hadden het over de 'voedingskost' en de in 2008 verwachte stijgende prijzen, over het in toepassing brengen van het geïnstalleerde en geautomatiseerde stockbeheer, over de maaltijden in de toekomst en over de overschakeling naar de nieuwe keuken, restaurant, bar. Ook al is dat laatste maar binnen een jaar, het is zeker goed om daar nu al aan te denken.
    Wat betreft de 'maaltijden van de toekomst' gaat Massembre proberen om nog méér de troef van de gezonde voeding uit te spelen: nog méér fruit, méér keuze uit verse groenten, een nog betere aandacht voor diëten, .... Maar we willen ook ons steentje bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot door eerder producten uit de ons omliggende landen te kopen dan uit verre landen; het transport van die producten is immers mee oorzakelijk aan de hoge CO2 uitstoot.
    Dit alles ligt in de lijn van onze inspanningen voor energiebeheer: zonnepanelen, waterrecuperatie, warmtewisseling, spaarlampen, thermostatische kranen, domotica in de toekomst, ...
    Ook de keuze voor Fair Trade ligt in diezelfde lijn; Massembre serveert immers wijn, koffie en thee aangekocht in het eerlijke handel cicuit.
    We willen echt gaan naar een beter 'geheel-concept', waarmee we ook de klant willen overtuigen te kiezen voor Massembre. Een klant die hier logeert, wordt, zonder veel poeha, misschien overtuigd -inzoverre die klant nog niet overtuigd zou zijn- om dat ook in zijn eigen leven waar te maken.

    12-11-2007 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jawel, vanmorgen sneeuwde het een uurtje dikke vlokken boven Massembre. We zijn twee uur verder: het regent en het is al minder fris. Plaagstootje van de winter.
    In Massembre gaan momenteel twee seminaries door: eentje een personeelsvorming voor franstalige werknemers van de MC, en een ander van de algemene directeuren van de CM, nederlandstalige zijde.
    Voor ons is het een ander soort organisatie, die we ook perfect kunnen aanbieden. Dat wil zeggen: koffiepauzes, kamers als éénpersoonskamers laten gebruiken, roomservice, een hogere klasse van maaltijden, veel meer vragen voor punctuele service (copies, berichten, computers, ...).
    Tegelijkertijd logeert hier ook nog een school.
    Het wonderlijke is, dat zo'n verschillende groepen perfect combineerbaar zijn, omdat onze infrastructuur dat toelaat. Elke groep logeert immers in een apart gebouw. Maar ook de ruimte van het 140 ha grote domein zorgt er voor dat niemand in mekaars weg loopt.

    09-11-2007 om 09:50 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzitter en afgevaardigde beheerder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen een lange vergadering gehad met de voorzitter en de afgevaardigde beheerder van Massembre.
    We hadden het over de verbetering van de structuur van de organisatie (een vzw) en over het budget 2008.
    Op basis van een projectie vooruit (tot 2022 !) kunnen we er van uitgaan dat Massembre zijn eigen investeringen volledig kan dragen.
    En er is nog heel wat te investeren: denken we maar aan het nieuwe restaurant/keuken/bar, de renovatie van gebouw Durlet, de renovatie van de oude keuken tot receptie en burelen, de afbraak van het centraal gebouw, de renovatie van de feestzaal, de herinrichting van de omgeving, de renovatie van gebouw Inzemont, ...
    Uiteraard is het dan goed nieuws te weten dat je dat zelf kan financieren. En met de steun van je beheerscomité, beheerraad en algemene vergadering is het dan fijn werken.

    07-11-2007 om 13:09 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    06-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren vergaderden we met een kleine werkgroep over toerisme in Hastière. Op basis van de werknota die ik schreef en die al één keer werd besproken, zetten we een tijdslijn uit waarop we noteerden wat we wanneer moeten doen om te komen tot de einddoelstelling. Opvallend en geruststellend was dat niemand nog de inhoud en de richting waarin het toeristisch project moet, in vraag stelt. 
    Vanaf 19.30 kwam de burgemeester ons dan vervoegen (de schepen van toerisme was verontschuldigd); bij een gezellig en lekker etentje en heerlijke wijn bespraken we met hem heel informeel het plan en stonden stil bij valkuilen en schietgeweren.
    Niets is definitief natuurlijk maar we hadden d'er een goed gevoel bij.
    Nu gaat het terug naar de grote werkgroep, dan naar de raad van bestuur van het Office de Tourisme, dan naar het College en de Gemeenteraad.
    Om dan uiteindelijk aan de uitvoering te kunnen beginnen.
    Ik geloof er in.

    06-11-2007 om 09:21 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En vanaf nu, alle andere werkjes aan de beurt !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vermits het wat rustiger wordt in Massembre, kunnen we -zoals elk jaar- allerlei werkjes gaan uitvoeren die een heel jaar blijven liggen. Dat lijstje is -zoals elk jaar- langer en langer geworden. Hoog tijd dus om het uit te voeren.
    Een mini-overzichtje van de 'grootste' werkzaamheden ter verfraaiïng van Massembre:
    - herschilderen van Durlet met zijn kamers voor 114 personen, zijn drie werkruimten, zijn douches en toiletten.
    - ophogen met grond en beplanten aan de achterzijde van Blaimont en Agimont.
    - opruimen en onderhoud van de Funzone.
    - klimop planten rond de Funzone.
    - nieuwe rails en gordijnen in gebouwen Etincelles, Freÿr, Givet en Hermeton.
    - repareren van verschillende dakgoten en afvoeren aan verschillende gebouwen
    - ontmantelen van de speeltuin en hem verplaatsen.
    Je ziet: alle hens aan dek ! Want het zogezegde 'laagseizoen' duurt -gelukkig maar- kort. En daartussen zit nog een heel drukke kerstvakantie !

    05-11-2007 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    04-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogseizoen loopt naar zijn einde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De herfstvakantie zit erop. We hadden weer tevreden klanten; dat lezen we toch in de evaluatiepapieren.
    De wandelgidsen krijgen weerom eervolle vermeldingen; deze vrijwilligers zijn echte steunpilaren van Massembre. Zij zorgen voor de familialere sfeer, voor de begeleide wandelingen en tijdens een midweek ook voor de nodige animatie. Niet iedereen neemt aan alles deel, en dat hoeft ook zeker niet. Maar het is wel leuk om weten dat er altijd wel iets is dat je kan interesseren.
    Het echte hoogseizoen loopt zo stilaan naar zijn einde. Na Allerheiligen weet je in de horeca dat de mensen beginnen sparen voor Kerstmis en Nieuwjaar; ze gaan dus minder op weekend.
    Ook het ruigere weer (alhoewel) doet minder scholen reserveren. Zo gaan we deze week nog 'slechts' tot 120 klanten; vanaf de week erna wordt het nog rustiger. In de weekends blijven we wel doorgaan met de gatronomische maaltijden; wild gaan eten in de Ardennen, het heeft wel iets ! En zeker als het voor zo'n prijs is...
    Met Kerst en Nieuwjaar draait Massembre weer op volle toeren.

    04-11-2007 om 10:56 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstvakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn al vrijdag; de midweek zit er weer bijna op. Tevreden klanten: lekker eten, mooie kamers, vele activiteitenmogelijkheden, de stilte, de natuur; maar uitermate goede wandelgidsen, die ook 's avonds voor de klanten -die zin hebben- leuke initiatieven organiseren: kwis, spel...
    We verwachten vandaag weer heel wat nieuwe gezinnen en families voor het weekend.
    Wie hier ook met 250 logeert, is Kazou met hun monitorenvorming; de verbonden Limburg, Midden-Vlaanderen, Sint Michielsbond; en een kindervakantie van Waas en Dender.
    We weten dus zeker wat doen !

    02-11-2007 om 09:48 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!