Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    27-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The End ! Fini ! Gedaan ! Basta !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag vertrekken alle kinderen en monitoren naar huis. Het was een prachtige week, het was een prachtige zomer. Acht weken met telkens tussen de 700 en 800 kinderen op het domein.
    Geen enkele rustdag... zo gaat dat in de horeca ! Uiteraard heeft het personeel op tijd en stond zijn dagje vrij en kunnen ze toch een weekje op vakantie. Maar elke dag moet het logement proper zijn, het eten klaar, de programma's piekfijn voorbereid, en noem maar op.
    U begrijpt dat het even een opluchting is als het voor het zoveelste jaar op rij wéér eens gelukt is. En we moeten toegeven, we zijn héél blij én fier met onze nieuwe keuken en restaurant: het was perfect ! Onze nieuwe chef-kok is meteen helemaal ingeburgerd.
    Daarnaast zijn we natuurlijk ook héél tevreden over de vrijwilligers van Kazou zelf; acht verschillende coördinatieploegen die elk een week voor hun rekening namen en al die groepen regisseerden als volleerde professionelen: dankuwel !
    De huidige coördinatie blijft overigens nog tot morgen... en dan is alles opgeruimd, dan zal je niet merken dat hier twee maanden lang zoveel 'jong geweld' rondliep.
    Want morgen vrijdag is Massembre al opnieuw verhuurd aan groepen en families. En dus moet het weer in orde zijn. Onze poetsploeg is er vanmorgen met zijn zestienen al ingevlogen om die kamers die morgen gebruikt worden al grondig te poetsen. En onze onderhoudsmensen zorgen dat alle kleine euvels worden gerepareerd.
    In het restaurant wordt er ook grondig gepoetst, de keuken bereidt zich al voor op vrijdagavond en het hele weekend en aan de receptie is het één en al drukte bij het afslutien van deze periode en de organisatie van de eerste klanten morgen.
    Volgende week komen al de eerste scholen toe....
    We zijn dus al bijna weer vertrokken.
    Niets te 'the end', 'fini', 'gedaan', 'basta'. We doen gewoon voort mét evenveel enthousiasme !!! 
    Wil je Massembre zelf eens meemaken ? Profiteer van het aanbod: twee openingsweekends van ons restaurant ! Info vind je op onze website bij 'agenda'.
    Tot binnenkort ?

    27-08-2009 om 13:34 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste volledige dag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tja, het is bijna zover... vakantie afgelopen. En het is terug helemaal zonnig vandaag. Heerlijk om te ravotten, te zingen, te dansen, je te verkleden, gek te doen, te lachen, mopjes te tappen, te fikfakken, zelfs kattekwaad uit te halen,  ...
    Een paar verbonden liepen vanmorgen al helemaal verkleed rond, zongen liedjes met onwaarschijnlijk 'foute' teksten, gieren en brullen... één en al pret. Aan het ontbijt begint een groepje spontaan te zingen omdat iemand jarig is; dat wordt onmiddellijk overgenomen door het ganse restaurant, iedereen zingt, applaudiseert, ... mooi om zien en zalig voor degene die verjaart.
    Alle groepen, met welk thema ze hier ook logeren, vinden we vandaag terug in Massembre waar ze genieten van alle aangeboden mogelijkheden. Uiteraard zullen de 'toppers' ook vandaag -zeker met dit lekker weertje- weer druk bezocht worden; ik denk maar aan de waterplaza, de funzone, het avontuurlijk parcours en het dierenpark !
    Maar het is ook de voorbereiding van de laatste avond. Alle groepen bouwen straks immers een feestje: misschien met kampvuur, maar zeker met nummertjes, dans en zang. Vieren dat je zeven dagen heerlijk hebt samengeleefd, kinderen en monitoren, vieren dat het mooi weer was, dat het lekker eten was, dat we genoten.
    Nee, vandaag denken ze nog niet aan thuis, vandaag is nog hier. De laatste avond, het afscheid, het wordt moeilijk.
    Maar morgen, als alles ingepakt wordt, als alles is opgeruimd, als je de bus optsapt, dan, dan begint het gevoel 'thuis ' te spelen.
    De overgang van iets wat héél fijn was, naar iets waarvan je weet dat het heel fijn kan zijn: thuis komen !

    26-08-2009 om 10:35 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (4)
    25-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al dinsdag ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook deze achtste en laatste vakantieweek bolt als een trein en vliegt voorbij !
    Gisteravond is het beginnen regenen om 21 uur. Net na alle buitenactiviteiten, barbecues incluis... gelukkig. En dan heeft het hier héél veel geregend, een heel stuk van de nacht. Goed voor de natuur en voor de watertafel waaruit wij loepzuiver water oppompen. Vanmorgen was het dan weer opgeklaard, al blijft het wat bewolkt.
    Een lekkere temperatuur om véél aktiviteiten te organiseren.
    Brugge is ook vandaag alternerend gaan kajakken en vlotten op de Lesse; die zullen wat meer water hebben dan de vorige dagen !
    Turnhout en Zuid-West Vlaanderen beleven spannende momenten in het bos met Fun Adventure.
    Fun Adventure is de professionele organisatie die in Massembre alle groepen die het parcours willen beleven, begeleidt; voor hen is beveiliging aandachtspunt nummer 1; en verder is het uiteraard 'fun' op de apenbrug, de klimmuur, de death-ride, de zwevende balken, de pamperpaal, de duobalken, ...
    Leuven gaat vandaag in Frankrijk zwemmen in het prachtige zwembad van Givet.
    Roeselare-Tielt komt vandaag terug van tweedaagse: uitgeput, maar zeker met een grote glimlach. Zo van: 'dat hebben we toch maar weer mooi gedaan!'.
    Alle andere groepen blijven in Massembre om daar nog fantastische dingen te beleven: de funzone (trampolines, buikschuifbaan, springkastelen...), de waterplaza (avontuurlijke speeltuin in het water met een fontein van 12 m hoog), het avontuurlijk parcours over 2 km, de bossen, .... en uiteraard alle mogelijke spelletjes georganiseerd door de monitoren.
    De indianen beginnen de voorbereidingen voor de laatste avond: de totemisatie. Elk kind krijgt een nieuwe naam die zijn karakter weerspiegelt... Gisteren zijn die overigens op tocht geweest naar de Cascatellen; kleine watervalletjes die uitmonden in de Maas.
    En dan beginnen we morgen al aan de laatste volle dag !

    25-08-2009 om 12:50 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    24-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 uur en... zon !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jongens, wat een zomer ! Het is genieten, dag na dag.
    Alles verloopt prima in Massembre. Het enige 'abnormale' gisteren was dat Arthur (de ezel) was uitgebroken en zich parmantig ging installeren tussen de kinderen die pleinspelletjes aan het doen waren. Met geen stokken meer te bewegen... daarvoor ben je ook een ezel ! Vermits het een heel brave ezel is, konden de spelletjes gewoon door gaan. Af en toe rolde er een voetbal tussen zijn poten...maar Arthur bleef stoïcijns onbeweeglijk. Zijn aandacht was immers gevestigd op ezelin Lisa die in een andere wei stond. En hij had 'goesting'... ook dat konden de kinderen in al zijn glorie bewonderen !
    Zuid-West Vlaanderen komt vandaag terug van de grot-expeditie en Turnhout gaat de hoogte in met Fun Adventure. Leuven gaat in het zwembad verkoeling zoeken en Roeselare Tielt vertrekt op tweedaagse; terwijl Midden-Vlaanderen terugkomt van die tweedaagse. De helft van Brugge gaat kajakken, de andere helft vlotten. Leuven en Meetjesland genieten straks van een heerlijke barbecue in het amfitheater.
    Op vlak van gezondheid is alles OK. Gisteren wel een appendix operatie in het hospitaal van Dinant (de ouders zijn uiteraard op de hoogte gebracht). De buikpijn van één van de kinderen ging maar niet over... om 1 uur 's nachts besliste de verpleging dan maar om naar het hospitaal te rijden, waar de kleine om 11 uur zondagmorgen geopereerd is.
    Uiteraard zijn er hier en daar wat schaafwonden, wordt er een teekje verwijdert, ... maar voor de rest alles prima.
    En ja, het wordt weer warm vandaag. Nogmaals hetzelfde advies aan alle kidneren en monitoren: insmeren, petje en veel drinken. 

    24-08-2009 om 10:11 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag en nog steeds mooi weer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren was er geen blog want het internet lag hier plat...
    Toch even kort vertellen wat de kinderen hier allemaal meemaakten; om een stukje mee te kunnen genieten...
    Leuven ging nogmaals kajakken en vlotten. Midden-Vlaanderen was bij Fun Adventure, Brugge ging zwemmen, Antwerpen vertrok op tweedaagse, Meetjesland trok naar Transinne en het Euro Space Centre, Zuid-West Vlaanderen ging naar het expeditiebos,Turnhout kwam teug van de tweedaagse. De andere verbonden en de indianen bleven 'binnen' (= 140 ha !) in Massembre.
    Vandaag zondag ook weer warm, héél warm. Dus petjes, insmeren, veel drinken ! De verpleging houdt een oogje in het zeil.
    Zuid-West Vlaanderen bezocht vandaag op hun 'expeditie' de grotten van Nichet; zonder licht, maar met een helm met pitslamp verkenden ze de erg frisse (9°) grotten.
    Roeselare-Tielt zweefde op serieuze hoogte (maar erg veilig) met Fun Adventure in de Massembre bossen. Een death-ride, apenbrug boven de vijver, pamperpaal, zwierende balken, klimmuur, ... het klinkt gedurfd.
    Brugge dook vandaag het mooie zwembad van Givet in: één grote glijbaan, vier kleine met waterremmers, een jacuzzi, een echt zwembad, een buitenbad, een duikput, ... waw ! Vanavond houden die ook bij zonsondergang en een lekker weertje hun barbecue in het amfitheater; daar heb je een prachtig uitzicht op Franrijk. Doe daar nog een kampvuurtje en wat gezelligheid bij en het is genieten.
    Zuid-West Vlaanderen trekt op expeditie: eerst een serieuze tocht en dan -als je aankomt in het expeditiebos- je 'kamp' maken, waar je dan ook nog moet in overnachten ! Wij zorgen wel voor een barbecue en drank; en er staan toiletten, zodat ook de gewone dingen des levens hun beslag kunnen krijgen. Maar het is vooral spannend om 's nachts de geludien van he tbos te leren kennen.
    Midden-Vlaanderen vertrok vanmorgen op tweedaagse; dat was zweten ! Maar er was toch wat verkoeling in het bos en naast het mini-riviertje de Hermeton. Na het dorpje Soulme komen ze aan in Surice, waar hen ook een barbecue én een kampvuur wacht. Hier is -naast toiletten en tenten- ook drinkbaar water voorzien.
    En Antwerpen droop méér dan bezweet Massembre binnen, afgepeigerd van de tweedaagse. Een fris douchke of een onderdompeling in de waterplaza maakte het al snel weer helemaal draaglijk.
    De anderen spelen dat het een lieve lust is in Massembre; topeprs blijven de funzone, de waterplaza en de gocarts. En uiteraard houden de indianen het meest van hun eigen tipidorp.
    Tot morgen !

    23-08-2009 om 17:45 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    21-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen onweer !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was aangekondigd, het onweer, maar in Massembre zijn er misschien 100 druppels gevallen. Buiten wat bliksems in de verte was er niet veel te bespeuren van het klank- en lichtspel dat de Brusselse Ring onder water zette.
    Het werd wel gelukkig wat frisser en in het restaurant moesten we voor het eerst alle lichten aansteken. In alle gebouwen gingen de ramen dan ook helemaal open om toch wat verse en frisse lucht binnen te krijgen.
    Vanmorgen maakten al vier groepen pick-nick. Leuven gaat kajakken tussen Gendron en Anseremme en vlotten tussen Houyet en Gendron, en dat alles op de Lesse.
    Brugge duikt het prachtige zwembad van Givet in op Frans grondgebied; zij gaan met de bus, maar komen straks te voet terug via de weiden en het 'smokkelpad'.
    Antwerpen trekt met Fun Adventure het bos in om spectaculaire trukjes uit te voeren op serieuze hoogte. Dat wordt -goed beveiligd- bibberen en beven. 
    Turnhout vertrekt op tweedaagse naar Surice. Nu het wat frisser is, wordt dat natuurlijk heel wat draaglijker. Zij volgen het kronkelend riviertje de Hermeton tot Soulme en klimmen dan naar Surice. Daar wacht hen een tentenkamp met drinkbaar water en chemische toiletten. We serveren hen daar een heerlijke barbecue; daarna genieten ze nog van een kampvuur en kruipen dan gezellig in de tenten om -hopelijk- een beetje te slapen.
    De andere groepen en de indianen blijven nog een dagje in Massembre. Daar organiseren ze zelf toffe spelletjes of gebruiken ze het aanbod van Massembre: speeltuin, waterplaza, gocarts, dierenpark, funzone, de bossen, de vijver, ... genoeg om van te genieten.

     

    21-08-2009 om 11:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste week !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag start de laatste volle week met een vol huis: over de 800 kinderen en monitoren.
    Ik beloof om deze week iets beter mijn blog te schrijven... ik merk dat ik er drie dagen niets aan gedaan heb. Met mijn ekskuses voor de voorbije periode... soms is het echt een beetje té druk ... en dan komt het er niet van.
    We starten alleszins met een prachtig zomerweertje en dat gaat blijkbaar aanhouden. We beleven één van die prachtige zomers om niet te vergeten !
    Nieuwe groepen, maar ook een nieuwe coördinatie; dat zijn vrijwilligers die hier de groepen begeleiden in de organisatie van hun aktiviteiten. De enigen die hier blijven -uiteraard- zijn de personeelsleden. Die starten ook hun laatste erg drukke week. Maar daarna is het onmiddellijk overschakelen op gezinnen, families, groepen en vanaf september ook scholen. Immers, het laatste weekend van de vakantie zijn we al zo goed als volgeboekt. Wie nog een kamer wil, moet snel zijn !
    Of misschien wil je Massembre wel eens ontdekken op één van onze twee klantenweekends (met véél extra's zonder meerkost) naar aanleiding van de opening van ons spiksplinternieuw restaurant, keuken en bar... Die weekends gaan door op 11-13 september en 16-18 oktober. Op onze website vind je bij 'agenda' alles over de inhoud van deze weekends.

    20-08-2009 om 15:37 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    17-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe maandag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jawel, de nevel is al opgetrokken en we gaan weer voor een blauwe lucht vandaag. Ook al zijn er wat wolkjes aangekondigd, het wordt tot en met woensdag lekker warm.
    Goed nieuws dus voor al die kinderen en monitoren die hier in Massembre een mooie vakantie beleven.
    Er verdwijnen weer heel wat groepen van het domein vandaag, richting verschillende prachtige aktiviteiten.
    Limburg schuift nogmaals door vandaag: er wordt gekajakt, gevlot en gezwommen. Brugge vertrekt op tweedaagse naar Surice. Antwerpen komt terug van die tweedaagse. Mechelen bezoekt de grotten van Nichet.
    In Massembre komen we vandaag alle anderen tegen, met Deinze op het Fun Adventureparcours en Waas en Dender vanavond in het amfitheater met hun barbecue. De niet vernoemde groepen lopen we zeker tegen het lijf op de funzone of de waterplaza; misschien gaan ze de herten en everzwijnen voederen in het dierenpark, lopen ze over het avontuurlijk parcours of ravotten ze in één van de vier speelbossen.
    Gisteravond genoten de niet-wakende monitoren van een feestje met een speciaal 'ingevlogen' DJ... de boog moet bij hen ook niet altijd gespannen zijn. Vanmorgen lopen ze er allemaal (?) weer fris bij. Ook de aqua-moni's die als extra hulp zowel kajak als vlotten begeleiden... veiligheid voor alles.
    En de verpleging, die heeft het ook vrij rustig: wat teken, schaafwonden... af en toe een kleine die te weinig gedronken of gegeten heeft, of vergeten is naar het toilet te gaan... enfin, die kleine prutsjes die je met kinderen meemaakt. Alles onder controle !
    En als zelfs de coördinatieploeg een uur lang kan aperitieven... dan moet het allemaal wel héél vlotjes lopen. We gunnen het hen ! Het wil alleen maar zeggen dat ze alles perfect hebben voorbereid !

    17-08-2009 om 09:24 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo'n mooi weer !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zowel 15 als vandaag 16 augustus is het een staalblauwe hemel... heerlijk warm, zwoel... We zijn een zomer aan het beleven die we niet dikwijls meemaken.
    De 15de zag het programma voor de buitenaktiviteiten er als volgt uit:
    Limburg ging kajaken of vlotten of zwemmen, Antwerpen trok met Fun Adventure op, Sint-Michielsbond vertrok op expeditie, Waas en Dender ging met de bus naar het Space Centre in Transinne, Deinze kwam terug van tweedaagse en Oostende vertrok op tweedaagse. De andere groepen beleefden een dagje Massembre. En de indianen, die puffen tijdens de dag in hun tipi's, terwijl het 's nachts tegen 5 uur 's morgens erg frisjes wordt... dat is het buitenleven !
    Vandaag gaan de groepen van Limburg weer in het doorschuifsysteem kajakken of vlotten of zwemmen, Mechelen vertrekt op expeditie, Sint-Michielsbond daalt af in de grotten van Nichet, Brugge is met Fun Adventure op weg, Antwerpen vertrekt op tweedaagse en Oostende komt ervan terug.
    Al die aktiviteiten opnoemen is snel gebeurd, maar je voelt zo aan dat hier een gigantische organisatie achter zit. Met dank aan Kazou nationaal, aan de coördinatie van al die aktiviteiten ter plaatse en aan het personeel aan de receptie van Massembre en in het restaurant, de keuken, de poets, het onderhoud, de boekhouding, ...
    Als directeur voel ik dat we aan een zéér goed jaar bezig zijn; uiteraard speelt het weer een belangrijke rol, maar alles verloopt prima en bijna rimpelloos. We slagen er dit jaar in om uitsluitend tevreden kinderen en monitoren te hebben; een heerlijk gevoel.

    16-08-2009 om 16:13 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nevel en mist ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de overvloedige regen gisteren tussen 12 en 16 uur was de natuur even goed doorweekt; het resultaat is dat er 's morgens serieus wat nevel hangt. Dat wordt straks normaliter snel beter en dan zal de zon er zo doorkomen.
    De groepen uit Mechelen en Oostende zijn met pick-nick vertrokken in het Massembre bos om daar met Fun Adventure spectaculaire dingen te doen op serieuze hoogte, weliswaar in erg beveiligde omstandigheden: de death-ride, de apenbrug, de klimmuur, de zwierende balken, de pamperpaal...
    Deinze vertrekt vandaag al op tweedaagse naar Surice. Zij volgen een kronkelend riviertje -de Hermeton- met af en toe steile klimmetjes en 'gevaarlijke' afdalingen. Na 12 km komen ze aan in Soulme, één van de mooiste dorpjes van Wallonië. En dan klimmen ze tot een bivakplaats in Surice. Barbecue, kampvuur, ... en dan bed in. En morgen weer op pad.
    De andere groepen blijven vandaag nog in Massembre. Er zijn er uit Limburg, Antwerpen, Sint-Michielsbond, Waas en Dender, Brugge en de indianen vakantie. Op een domein van 140 ha loofbos merk je dat amper. En ze kunnen genieten van héél wat aanbod: het dierenpark met herten, everzwijnen, ... en de dieren gaan voederen, de funzone (trampolines, springkastelen, buikschuifbaan), het avontuurlijk parcours, het gocart parcours, de waterplaza (speeltuin in het water), ...
    Nu nog wachten op de zon !
    En met een beetje geluk staan morgen alle foto's van de kinderen op onze website; bij 'Was je d'er maar!' en 'Foto's van de week'.

    14-08-2009 om 10:10 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In bakken valt het eruit !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het regent ! Dat is goed nieuws voor Massembre want er is te weinig water in de watertoren. Het is slecht nieuws want het is juist wisseldag. Rond de middag begon het te regenen en dat gaat duren tot ongeveer 16 uur. Juist op het moment dat hier in Massembre een goede 700 kinderen en monitoren toekomen en dat er een kleine 700 vertrekken. De weergoden hebben precies het 'goede moment' uitgekozen.
    We gaan niet klagen, want we weten dat het tegen straks weer droog wordt en dat we een goed weekend voor de deur hebben.
    Vandaag worden alle gebouwen gepoetst (16 man in 4 ploegjes poetsen 150 kamers !) en worden alle kleine euvels gerepareerd zodat tegen 16 uur er alles weer netjes en zonder schade bijligt. Geen sinecure en dus is alle personeel aanwezig en werkt keihard. In de keuken en het restaurant gaven we vanmiddag nog eten aan de groep die vertrekt; vanavond is dat al aan de nieuwe groep.
    Het wordt dan uitleggen hoe de self service functioneert en dat kinderen hun menu min of meer zelf kunnen samenstellen. Even wennen voor de kinderen (je moet met je plateau vol eten wel op je plaats in het restaurant geraken en naderhand je plateau brengen tot aan de lopende band bij de afruim). Toch wel pure luxe zo'n self service voor 'kinderen op kamp' ! Maar al elke week vonden de kinderen het eten echt lekker.
    Het is vandaag ook wissel van de coördinatieploeg; dat zijn de vrijwilligers die alle aktiviteiten van de verschillende groepen in goede banen leiden. En zij organiseren ook de avondontspanning van de monitoren die geen waakdienst hebben.
    Zo zie je maar... een 'kampje' heeft enige organisatie nodig !
     
       

    13-08-2009 om 13:24 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen binnen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag is het de laatste volle dag in Massembre voor deze kinderen en monitoren; alle 'buiten Massembre' activiteiten zijn achter de rug en dus wordt het een fijn dagje Massembre met zijn dierenpark, funzone, avontuurlijk parcours, gocarts, .... En gezien het weer erg warm is, wordt het zeker een fris spelmoment in het water van de waterplaza !
    Gisteravond zijn de Jomba's met zijn allen (!) in het expeditiebos gaan slapen. Slechts één kindje is met een monitor teruggekomen om in een bedje te slapen. Iedereen (monitoren, coördinatie en wijzelf) zijn enorm tevreden met die Jombagroep (Jongeren met Bijzondere Aandacht); het is fantastisch te kunnen vaststellen wat die kinderen toch allemaal kunnen. Van aanschuiven aan een buffet en zelf je plateau naar je plaats dragen zonder iets te laten vallen tot -blijkbaar- een eigen kamp bouwen en erin overnachten ! Toch heel fijn.
    Voor zover ik het kan overzien zijn bijna alle kinderen (of misschien zelfs alle !) tevreden van deze fijne week: toffe activiteiten, lekker eten, fijne monitoren en een Massembre om ooit nog eens terug te komen.
    Tussen haakjes: je kan hier elk weekend met je familie terecht in volledig pension. Kom dus nog eens terug logeren met je bengel; hij of zij laat je dan alle hoekjes van dit domein zien ! Prijzen en mogelijkheden vind je op onze website. Doen !

    12-08-2009 om 11:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft geregend !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vannacht een heel klein beetje en vanmorgen ook wat malse regendruppels. Eigenlijk zelfs niet genoeg om alles eens op te frissen...
    Het 'zwoele' gevoel is overigens niet echt weg geweest.
    Omwille van die droogte is het 'zuinig omspringen met water' ! Massembre pompt immers zijn eigen water op, en als het niet regent, gaan de putten droog staan. Zeker als je tijdens een vakantie van twee maanden eke dag tussen de 650 en 850 kinderen en monitoren te gast hebt... De Civiele Bescherming van Libramont is gisteren dan ook de watertoren komen vullen, zodat we weer enkele dagen gerust zijn en zodat we de 'zuinigheid' enigszins kunnen verminderen.
    De monitoren proberen de kinderen daarom enkele andere gewoonten aan te leren om zo weinig mogelijk water te gebruiken.... zoals kraantje dicht draaien terwijl je je wast of je tanden poetst; bij het douchen even nat maken, zonder de kraan open te zetten inzepen en dan snel afspoelen. Het zijn eenvoudige dingen die véél water besparen.
    Wat doen ze hier ondertussen allemaal in en rond Massembre ?
    Waas en Dender is gaan vlotten en Leuven gaan kajakken op de Lesse. Turnhout trok naar het zwembad.
    De Jomba's gaan vandaag met Fun Adventure op avontuur op grote hoogte -voor wie durft uiteraard. Straks vertrekken ze zelfs op expeditie: in het bos slapen in een eigen gemaakt kamp. Als dat niet echt spannend wordt !
    Oostende en Turnhout gaan barbecuen in het amfitheater: lekker... en dan wat zingen, theater, de ondergaande zon, het prachtige uitzicht op de Franse heuvels....
    Brugge is terug van expeditie. Een stevige en zwoele tocht -in de zon-: dat werd verfrissing zoeken en veel drinken onderweg en bij aankomst. Hier en daar een blijn verzorgen, ...
    Hetzelfde geldt voor Sint- Michielsbond: die kwamen terug van hun tweedaagse in dezelfde omstandigheden.
    Ik verwacht dat ze straks héél véél zullen eten in het self service restaurant. 
    De kinderen kunnen kiezen: minestronesoep, seacrunch (cordon bleu van kabeljauw) of vissticks, puree of rijst met curry of gebakken aardappeltjes, tomatensla, taboulé of lentegroentjes en een soesje of fruit als dessert. Om van te smullen.
    En de indianen bereiden al hun laatste avond van morgen voor: dat wordt een totem krijgen bij het 'eeuwige vuur' in de vuurtipi ! 

    11-08-2009 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    10-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog altijd mooi weer !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Blauwe hemel ! We beleven echt een mooie zomer. Genieten dus zolang het kan.
    En de kinderen, dat zien we op elk moment, stralen één en al vreugde uit. Niet moeilijk met zo'n boeiende programma's en fijne monitoren.
    Limburg trekt vandaag met Fun Adventure de bossen in en Leuven gaat zwemmen. Tunrhout wordt met de bus afgezet bij de Lesse in Houyet en Gendron. De ene groep peddelt op een vlot tot Gendron, de andere kajakt richting Anseremme.
    Sint-Michielsbond vertrekt op tweedaagse; dat wordt zweten, ook al lopen ze vooral door de bossen naast een kronkelend riviertje.
    Waas en Dender smult vanavond van een barbecue in het amfitheater; daar heb je een prachtig zicht op de heuvels in Frankrijk. En dan nog een kampvuurtje, wat zingen, ... heerlijk.
    Brugge vertrekt op expeditie vanmorgen; een frisse tocht, je eigen kamp bouwen in het expeditiebos en daarin overnachten tussen de 'wilde dieren': spannend.
    Midden-Vlaanderen zien we deze namiddag zeker afgepeigerd terugkomen van de tweedaagse; een sprong in de waterplaza zal meer dan verfrissend zijn.
    De laatste groep van Limburg komt straks ook terug van de grotten van Nichet; die bezoeken ze met enkel een lampje op hun helm als verlichting. Met dit weer is het een verademing, want lekker fris in zo'n grot.
    De indianen gaan -zoals al heel deze periode- hun eigen fijne gangetje; ik passeerde daarstraks in hun tipi-dorp. Het is daar fantastisch. Je voelt gewoon de fijne sfeer die daar hangt.
    Oostende heeft vandaag zijn space-dag in Massembre. Dat is samen het heelal bestuderen met iemand van sterrenwacht Urania en vanavond sterren, planeten en de maan ontdekken via grote teleskopen. Alleen maar hopen dat er geen wolken opdagen.
    Wat eten we vanavond ? In de self service kunnen de kinderen kiezen tussen aspergesoep, Orloff varkensgebraad of gegratineerd kalkoengebraad, gegratineerde aardappeltjes met courgetten of gefrituurde aardappelnootjes of tagliatelli in olijfolie, erwtjes en wortelen of griesmeel met fijne kruiden of komkommersla, en als dessert vanillepudding of fruitkeuze.

    10-08-2009 om 11:24 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 e
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De thermometer geeft 20 ° aan, maar het voelt veel warmer... zelfs zwoel. Er zijn wat wolken en er hangt de hele dag al een nevelsluier voor de zon. Het lichte briesje koelt niet echt af....
    Brugge zit vandaag de hele dag in het bos met Fun Adventure, Leuven is gaan vlotten op de Lesse en Waas en Dender is gaan kajakken op een lager gelegen deel van de Lesse. Turnhout duikt vandaag het zwembad in Givet in. Mechelen geniet vanavond in het amfitheater van een excellente barbecue en kampvuur.
    Midden-Vlaanderen vertrekt op tweedaagse: de Hermeton (een klein kronkelend riviertje) volgen met steile klimmetjes en 'gevaarlijke' afdalingen tot in Soulme, één van de 24 mooiste dorpjes van Wallonië. Dan gaat het bergop naar Surice waar ze logeren in een tentenkamp en waar ze vanavond ook babecuen.
    Limburg splitst zich op; er gaat een groep op expeditiekamp (zelf je kamp bouwen !); een andere groep deed dat gisteren. Die laatste zijn nu onderweg naar de grotten van Nichet in Frankrijk. We hoorden net dat ze aan het verloren lopen zijn ! Ja, ja, ook dat gebeurt. Het wordt dus wat langer stappen... Maar de grotten zullen veel goedmaken; daar krijgen ze een helm met een pillamp op. Zo dalen ze af in de grot... zonder elektriciteit: spannend !
    In Massembre hoor ik de hele dag kinderstemmen, zingen, roepen... één en al pret. Dit domein meet 140 ha, waarvan 120 ha loofbos; uniek om in te spelen. En die oorverdovende stilte maakt het echt vakantie !
    Vanmorgen en gisteren zijn er ook al groepen mee de dieren in het dierenpark gaan voederen: een unieke belevenis. Herten, reeën, damherten, everzwijnen die uit je hand komen eten. Om nooit te vergeten.
    En uiteraard straks voor de meesten ter verfrissing een uitgebreide onderdompeling in de waterplaza ! 

    09-08-2009 om 13:39 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker weertje !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Boordevol aktiviteiten vandaag; en met zo'n weer kan het niet stuk. De zon, en nog wat nevel vanmorgen... maar het wordt genieten van deze prachtige dag.
    De helft van Turnhout gaat kajakken, de andere helft maakt zelf zijn vlot; beiden dalen ze de Lesse af, elk op een ander deel. Voor de veiligheid worden er extra monitoren meegestuurd die mee een oogje in het zeil houden. 
    Waas en Dender trekt met pick-nick naar het prachtige zwembad in Givet (Frankrijk).
    Midden-Vlaanderen vertrekt op serieuze -beveiligde- hoogte het bos in met Fun Adventure.
    Zowel de Jomba's als een groep van Limburg gaan vandaag naar de grotten van Nichet (ook al in Frankrijk). De tweede groep van Limburg vertrekt vandaag op expeditie.
    Oostende space beleeft vandaag al één van zijn hoogdagen: die gaan naar het Euro Space Centre waar ze een simulatie-shuttle zullen besturen, de moonwalk zullen uitproberen, een raket zullen afschieten...
    En de indianen hebben hun eigen kledij al gemaakt en genieten van de natuur, koken zelf, en leven in de tipi's volgens de indiaanse regels, op een goede km van de gebouwen van Massembre.
    Hier en daar wordt een schrammetje verzorgt, een teek verwijdert, .... door twee verplegers die hier de hele tijd aanwezig zijn. In goede handen dus. Zij drukken de monitoren op het hart tijdig zonnecrème te smeren en petjes te dragen !  

    08-08-2009 om 09:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pas vrijdag en al op volle toeren...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is zwoel vandaag; de zon zit vanmiddag wat achter flauwe sluiers, dus is het ietsje leefbaarder. Uiteraard maken de groepen daar weinig van; voor hen is het vakantie ! En gelijk hebben ze.
    Eén groep van Limburg vertrok vamorgen al met picknick op expeditie: een stevige tocht, aankomen op een plek in het bos waar je je eigen kamp bouwt en waarin je zal overnachten. Na een heerlijke barbecue natuurlijk. En dan in je bed de ongekende bosgeluiden horen... bibberen en uiteindelijk toch in slaap vallen.
    Sint-Michielsbond verdwijnt vandaag de hele dag in het bos met Fun Adventure: spannende toeren op niveau... apenbrug, death-ride, ... maar utieraard goed beveiligd.
    De Jomba's duiken vandaag letterlijk het zwembad in in Givet; heerlijk fris.
    De andere groepen blijven in en rond Massembre. Daar is natuurlijk ook wel heel veel te doen: dierenpark, waterplaza, avontuurlijk parcours, funzone, go-carts, de bossen, ....

    07-08-2009 om 13:58 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    06-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps, gedaan de showbizz !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er is niets aan te doen, het is onherroepeljk over, de hele showbizzweek. Het festival was schitterend ! Wat een creativiteit, wat een vreugde, wat een enthousiasme... tot wat kinderen allemaal in staat zijn. Een unieke ervaring die begon om 16.30 uur en die afgesloten werd met een fuif voor alle kinderen om 20.00 uur. Om 21.30 uur, na al dat gefeest, daalde de stilte dan uiteindelijk weer over Massembre. En dat is stil hoor.
    Daarna was er nog een monitorenfuif waar om half één 's nachts een heuse Sinterklaas op bezoek kwam. Vanmorgen hoorde ik nog dat het voor sommigen wel al licht werd toen ze in bed kropen...
    Maar niet getreurd, vanmorgen liepen de monitoren er wel een beetje zombie-achtig bij, maar alles is netjes opgeruimd, weerom geen schade.
    Vanmiddag nog één keer eten, terwijl de bussen met de nieuwe kinderen al aankomen.
    En dan is het afscheid nemen, kusjes, een traantje, dag showbizz, dag onvergetelijke week.
    Met fantastische verhalen, leuke herinneringen komen ze straks bij hun papa's, mama's en broertjes en zusjes aan. Caio !
    En uiteraard welkom aan al dat nieuwe grut. We vliegen er al van vandaag in: je kamer en bed zoeken, je installeren,... en straks voor het eerst in het self service restaurant gaan eten.
    Het is warm, heel warm. Echt hoogzomer !

    06-08-2009 om 14:36 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Woensdag... eindelijk, de festivaldag is er.
    Vanmorgen en deze namiddag worden nog de laatste festivalvoorbereidingen getroffen... de laatste streek verf, de laatste knop aan je zelf in elkaar geknutselde kledij, de laatste schminklaag, de laatste spots gericht, het geluid uitgetest, de tekst nog eens gerepeteerd, het dansje nog maar eens ingestudeerd, de laatste voorbereidende noot gezongen ...
    Vanmiddag aten we warm in Massembre, want straks is het eten op het festival... We serveerden: komkommersoep, stoofvlees, fritjes of rijst met thijm of griesmeel met groentjes, gemengde sla, jonge worteltjes of tagliatelli met groentjes, en fruit én een frisco als dessert !
    Straks opent het festival om 16.30 uur. Het wordt echt 'festival'. Ieder krijgt een bandje om de pols. Daarop staan verschillende tekens voor het eten. Je kan een hotdog krijgen of een pizza (enfin, echt festival, hé !), er zijn drankstanden voorzien, ....
    En de kinderen doen op het festival echt alles zelf: optreden, demonstreren, volk ronselen, radio maken, film draaien, decors verplaatsen... alles, echt alles is in hun handen.
    Alle kinderen zijn ook vrij te doen of te laten wat ze willen, wat toch een uniek concept is. Uiteraard houden de monitoren een oogje in het zeil op de achtergrond.
    Dat feestje duurt tot een uur of acht. Dan gaan ze terug in hun eigen groep en beleven er samen de afscheidsavond. Dat worden traantjes, nog eens samen zingen, roepen, blij zijn, je handtekening en eventueel adres uitwisselen, ook met die toffe monit(rice)or. Nog eens douchen en bed in.
    En morgen... och, eerst nog eens lekker met je maatjes op de kamer slapen.
    Morgen zien we wel.

    05-08-2009 om 15:30 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot, hot !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu is het echt zomer: de zon staat hoog en brandt. Insmeren en hoedjes of petjes voor de kinderen !
    Waterpret verzekerd in de waterplaza ! Verfrissend én er is daar een speeltuin in het water; ik denk dat alle groepen (860 man !) er vandaag in geplonsd hebben.
    Over water gesproken, via de gemeente vroegen we om hulp in verband met ons waterprobleem. De oplossing is momenteel in actie. De Civiele Bescherming uit Libramont levert 2 immense camions water die in de watertoren worden gepompd.
    Goed nieuws, want nu kunnen alle kinderen in plaats van zich te moeten wassen aan de lavabo (wat natuurlijk ook wel gaat ...) terug een 'zuinige' douche nemen: nat maken, kraan dicht, inzepen, kraan open, afspoelen, kraan dicht. En we houden elke dag het waterpeil in het oog, zodat we goed weten hoe het verder evolueert.
    Ondertussen heeft iedereen lekker gegeten: minestronesoep, seacrunch (cordon bleu van kabeljauw) of vissticks met remouladesaus, puree of rijst met curry of gebakken aardappeltjes, tomatensla, taboulé of seizoengroentjes en als dessert fruitkeuze of een roomsoesje.
    En morgen: morgen is het festival: een hele dag optredens van alle 'kunstjes' die ze hier in de workshops geleerd hebben in aangepaste decors, in openlucht, mét hamburger en hotdog... enfin: een echt festival ! 
     

    04-08-2009 om 19:46 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kobe Van Herwegen !
    Vandaag is het zover: Kobe Van Herwegen (Ketnet) is in Massembre. Tot groot jolijt van alle kinderen !!!!
    Dit is een dag om nooit te vergeten in alle 860 kinderharten. Kobe presenteert twee keer een swingpaleis, bezoekt elk verbond afzonderlijk en bijna iedereen krijgt een handtekening. Wat wil je als kind nog méér ?
    Hij wordt omringd door (kinder) bodyguards, hostessen, masseuses, ... Wie een wedstrijdje wint, mag straks met Kobe aan tafel !
    Ik zie alleen stralende gezichten !









    Het is ook vandaag fantastisch weer. Het zuinig omspringen met water blijft dus een noodzaak. Zo leren de kinderen ook dat er beperkingen zijn...
    En wat eten we vanavond:
    aspergesoep, varkensgebraad Orloff of gegratineerde kalkoen, gegratineerde aardappeltjes met courgetten of aardappelnootjes of tagliatelli in olijfolie, erwtjes en wortelen of griesmeel met fijne kruiden of komkommersla en vanillepudding of fruit als dessert. Het zal smaken ! 

    03-08-2009 om 16:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regenzone is voorbij !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vannacht en vanmorgen heeft het héél véél geregend. We vinden dat uitzonderlijk helemaal niet erg, want gisteravond viel Massembre zonder water !
    Hoe komt dat zo ? Massembre pompt zelf zijn water op via drie putten vanop een watertafel onder de grond. Dat water komt aan in ons pompstation, er wordt chloor bijgevoegd en dan gaat het naar de 'chateau d'eau', de watertoren. Dan komt het terug naar beneden, de chloor en ook restvuil wordt eruit gehaald, en het water wordt verdeeld over de verschillende gebouwen. Elke maand wordt de kwaliteit gecontroleerd; het blijkt zelfs zuiverder te zijn dan kraantjeswater !
    Wat is nu het geval? Een mooie zomer is één zaak (weinig regen), om water uit putten op te pompen, heb je wel regen nodig die doorsijpelt tot de watertafel. Een ander gegeven is dat hier zoveel volk tegelijk logeert dat je veel water nodig hebt. Onze wijze van leven is dusdanig veranderd -en verandert nog- zodat je alsmaar méér water nodig hebt. Zo nemen we meestal alle dagen een douche (bij warm weer zijn dat er soms twee), vullen we zonder nadenken een zwembad, sproeien we dat het een lieve lust is, ... waterspelen, ... Toiletten doorspoelen is ook veel water gebruiken.
    Met 860 man in huis gaat het dan wel vlug ! Dus is er bezuinigen aangekondigd; niet alleen voor deze groep, maar ook voor de drie volgende periodes.
    Zijn er oplossingen ? Reeds enkele jaren zoeken we ernaar. Waterleiding aanleggen is ontzettend duur (wij moeten de leiding zelf aanleggen en we bevinden ons op 2,5 km van een aansluitpunt). Het waterbedrijf kan ons daarenboven geen garantie op de nodige druk op de leidingen geven...
    We hebben nog een andere pomp, hoger op het domein. We bestuderen al een tijdje of het water van die pomp uit een andere watertafel komt, en of we die probleemloos kunnen aansluiten op het systeem. Ook dat gaat véél geld kosten, maar het wordt noodzaak....

    De showbizzweek loopt volop; monitoren en kinderen zijn ontzettend enthousiast.
    Ook de coördinatieploeg draait perfect. Eén van die dingen die ze organiseren is een bar voor de monitoren en animatoren na de dagtaak. Eén monitor blijft bij de kinderen waken, en de anderen gaan eens fris uit de bol in de bar. Gisteren was het thema: camping.
    De hele bar was omgebouwd tot camping: een receptie, terreintjes die je kon huren, een kantine, een DJ met o.a. foute muziek, zo'n echte campingbeheerders, kampvuur, zwembad, parasols, .... En de monitoren die allemaal verkleed kwamen en echt in hun rol bleven tot de laatste noot ! Er werd zelfs een club van 'marcellekes' (de befaamde onderhemdjes) opgericht; mét lidkaart !
    Een fantastische avond met dank aan de creatievelingen die daar heel wat uren insteken.

    Oh ja, de loopband in het restaurant is vanmorgen om 7.45 uur hersteld.

    02-08-2009 om 13:28 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zaterdag begin augustus...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat klinkt ontspannend ... Het is hier overigens lekker weer in Massembre; beetje bewolkt, tussendoor nogal wat zon, licht zwoel briesje. Goed weer dus voor een fijne dag.
    Het bruist hier ook van leven ! 860 kinderen en monitoren die samen bezig zijn rond 'showbizz', dat is wel wat.
    In verschillende workshops (van acteren, tot film, decors, grimeren, zingen, kledij maken, ... het zijn er 15 verschillende in totaal) wordt er hard 'gewerkt'; je ziet het plezier van het gezicht van de kinderen stralen. Daarstraks hadden we de dagelijkse vergadering met alle vakantieverantwoordelijken van elke groep. Ze signaleerden allemaal dat de kinderen héél enthousiast zijn en fantastisch meewerken. Het valt ook op hoe aktief de moni's omgaan met dat jonge volkje.
    Vanmiddag een panne op de lopende band bij het afruimen; op die band zetten de kinderen hun plateau na het eten. Eén van de rubbers waarover die plateaus lopen is gelost aan de las.... Probleempje dus ! We contacteerden al het bedrijf dat vandaag nog iemand stuurt om het euvel te verhelpen.

    01-08-2009 om 13:55 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!