Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al een week later...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dan denk je: ik schrijf bijna alle dagen iets op de blog... maar voor je het weet is er al een week om.
    In de voorbije week vertrokken er vorige vrijdag 500 kinderen en leerkrachten, passeerde er een weekend met verschillende groepen (gezinnen, KWB, Ikaros, ...) die op zondag allemaal weer naar huis gingen. Maandag dan weer vijf scholen (525 kleuter, lager en middelbaar onderwijs), die morgen allemaal vertrekken, want het is 1 mei vrijdag.
    En dat betekent een verlengd weekend voor gezinnen en groepen met een aanbod vanuit Massembre van begeleide wandelingen of bezoeken aan 'historisch erfgoed'.
    Op de werfvergadering loopt het prima, alle aannemers volgen; dat zal het mogelijk maken om op tijd het gebouw op te leveren en de verhuis te organiseren tijdens een sluitingsweek. Daarna kunnen we nog een week oefenen met scholen en dan.... krijgen we onze vuurdoop elke week voor 800 vakantiegangertjes en hun monitoren tijdens de grote vakantie. Spannende momenten dus !
    Maandag zat ik in Spa op de Ondernemingsraad; alle andere dagen zijn er wel kleine vergaderingen die allemaal onontbeerlijk zijn, maar waar toch veel tijd inkruipt. Je moet immers de beslissingen implementeren en daarnaast nog je dagdagelijkse werk rond krijgen. Boeiend, maar soms toch even stressy. Maar het blijft wel leuk om elke dag die uitdagingen aan te gaan !  

    29-04-2009 om 10:50 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergaderen moet ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag en woensdag waren het weer vergaderdagen.... Een doorsneeklant staat er niet bij stil, maar zonder gedegen voorbereiding, bespreking, afspraken, ... is er geen goed beleid of service mogelijk. Wat je als klant ervaart, is het eindproduct van al dat overleg.
    Dinsdag had ik 's morgens vergadering met de andere centrumdirecteurs en in de namiddag Dagelijks Bestuur van de vzw KMI, de koepel van die huizen. Woensdag was het dan Beheerscomité Massembre, ons bestuur. Zowel financieel als inhoudelijk worden daar alle elementen besproken. Gisteren ging het over de jaarrekening 2008 (een mooi financieel resultaat, waardoor we onze investeringen kunnen afbetalen), het masterplan en de toekomstige investeringen, het personeel, de marketingplannen en de huidige bouwwerken aan restaurant en keuken en bar. We hebben een schitterend Beheerscomité, leden die werkelijk begaan zijn met het centrum, waardoor héél wat mogelijk is.
    En uiteraard logeren hier scholen deze week. Wat ik ervan zie, is één en al vreugde ! Zo'n weer, en blijkbaar superfijne aktiviteiten !

    23-04-2009 om 09:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot 630 man deze week !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit wordt weer één van die topweken met een vol huis. Zes scholen, waarvan twee kleuterscholen en vier lagere scholen zullen hier deze week logeren. En vermits er mooi weer is aangekondigd, kan het zeker niet stuk. De mist trekt op dit moment (10 uur) op en de zon straalt al stevig...
    Uiteraard is de poetsploeg nog volop aan het poetsen -vorige week hadden we immers ook een vol huis- en is de keuken al volop aan het draaien. De receptie ontvangt de scholen en het restaurantpersoneel begint aan te komen. Straks bruist het hier weer van leven.
    En dan zijn er de bouwwerken natuurlijk: het dak wordt afgewerkt door er grondsubstraat op te spuiten (het wordt immers een groen dak met 'sedum' plantjes). Naast het gebouw zijn de graafwerken begonnen voor de riolen en voor de heraanleg van dit stukje groen. Daar moet immers de speeltuin komen. Elke dag posten we een foto op onze website, zodat iedereen een beetje kan volgen...

    20-04-2009 om 10:05 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    15-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verantwoordelijke keuken !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hij is er, onze nieuwe verantwoordelijke keuken ! Gisteren is het contract getekend. Uiteraard zijn we direct aan de slag gegaan. Veel overleg, voorstelling aan de collega's, een vergadering met de dienstverantwoordelijken... En enkele concrete opdrachten om te beginnen.
    Terwijl we natuurlijk met een vol huis gewoon verder werken. Naast de 350 jonge monitoren en hun begeleiders uit West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Brussel en Moucron, logeren hier deze week ook families. Veel kinderen, jonge gezinnen dus, maar ook enkele 50 plussers. Onze vrijwilligers organiseren wandelingen en 's avonds wat animatie voor de geïnteresseerden (een quiz, een spel, ...).
    En, zoals ik al dikwijls opmerkte, Massembre blijft de algehele rust bewaren, ook al is er zoveel volk in het centrum.
    Stilte, natuur, kwaliteit in eenvoud, prachtig logement, lekker eten,... het blijven onze sterke troeven !

    15-04-2009 om 11:52 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste week paasvakantie zit erop...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag vertrekken de 400 mnitoren en hun begeleiders, na één week vorming. Hopelijk leveren die jonge gasten puik werk bij de volgende kindervakanties van Kazou en Jeunesse et Santé !
    Vanmorgen kwamen dan al de nieuwe begeleiders toe van de volgende cursussen: wat afspreken, de laatste diëten op punt zetten en vooral poetsen. Een ploeg van 16 dames is er vanmorgen aangevlogen. Er moeten immers 12 gebouwen gepoetst worden, met een totaal van 500 bedden !  Dat lukt wel, maar het is serieus werken geblazen.
    Vanaf maandag verwachten we ook nog families in één van de gebouwen. Die worden weerom begeleid door onze vrijwilligers; naast wandelingen nemen die -omdat het een hele week is- ook enige animatie op zich. Altijd leuk.

    11-04-2009 om 11:07 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug zon ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het ziet er vanmorgen naar uit dat het een zonnige dag wordt, ook al heeft het vannacht toch stevig geregend. Wie op de buiten woont, kan er niet naast kijken: de lente is in het land. De forsythia, de anemonen, de boshyacinten, de fruitbomen, de cotoneasters, .... de lente barst open. Overal bloemen ! En in het bos zijn het de laagste boompjes en struikjes die eerst knop en dan blad schieten; met dat frêle, ondefinieerbare groen dat je alleen op lentedagen ziet.
    Er wordt wat 'afgecursust' in Massembre; elke dag blijft het een plezier om die jonge bende monitoren bezig te zien. Hun begeleiding staat voor stevig entertainement en gegarandeerd enthousiasme van de deelnemers.
    We zijn met ons ploegje dienstverantwoordelijken van Massembre begonnen aan de eerste besprekingen over de verhuis van de oude keuken naar de nieuwe, over de nieuwe wijze van werken, de taakverdeling, ... En we zijn ook gestart met de uitnodiging voor de opening van ons nieuwe gebouw met keuken, restaurant en bar. Het begint nu wel snel dichterbij te komen: in juli moeten de eerst groepen eten in dat restaurant ! En moet de keuken dus draaien ! 

    09-04-2009 om 09:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    06-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursussen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Paasvakantie is traditioneel één van de periodes van monitorencursussen van Kazou en Jeunesse et Santé, de twee jeugddiensten van CM. Dat is altijd sfeervol en prettig om mee te maken. De meest ludieke spelinkleding, de gekste thema's, het kan niet op... Deze vorming garandeert een monitorenbrevet; en het zijn deze monitoren die tijdens de vakanties de kindervakanties begeleiden.
    Het wordt ook elke dag spannender om de bouwwerken te volgen (zie de aparte rubriek op de website: elke dag een foto van de evolutie): nog een kleine twee maanden en het is oplevering !

    06-04-2009 om 09:46 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fantastisch !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat een weertje !
    Zonovergoten ! De stijve bries houdt de temperaturen wat in bedwang, anders zou het praktisch echt zomer zijn ! Binnen blijven is er voor de zeven hier logerende scholen zeker niet bij: 400 man in huis. Dus het personeel draait hier weer vrolijk op volle toeren !
    Dit weer is te mooi om waar te zijn; als je dat vergelijkt met vorige week...???
    Mijn linkeroog is gisteren ook geopereerd: alles terug zien zonder bril; en multifocaal. Wat ze allemaal kunnen tegenwoordig ! Het operatietje aan mijn linkeroog duurde welgeteld 8 minuten !
    En nog fantastisch nieuws: maandag kreeg ik van onze laatste kandidaat 'verantwoordelijke keuken' telefoon, waarin hij me meedeelde dat hij het doet ! Witte rook in Massembre: we hebben een nieuwe kok.

    01-04-2009 om 15:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!