Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Oudjaar uitglijden!
    Vanaf half zeven deze morgen de ene telefoon na de andere van het personeel: 'het is spiegelglad', 'ze proberen mij te brengen', 'ik kom te voet', ... Prachtig personeel: iedereen die hier moest zijn was maximum een half uur te laat !
    Het ontbijt was dus enkele minuutjes later... maar uiteraard schoven ook onze klanten voetje voor voetje naar het restaurant. En ze bleven uiteraard wat langer zitten bij een lekkere kop koffie. 
    Vandaag vertrekt de cursus van Kazou. Die kamers worden nog allemaal gepoetst, want straks komen er nog een aantal klanten toe.
    Goed voor een feestje met 300 personen.
    Het wordt aperitieven, een exclusief warm en koud buffet, fruit, kaasbuffet en dessertenbuffet. Een DJ tot vier uur morgenvroeg, een kinderfuif en uiteraard aftellen tot middernacht.
    Gezondheid aan allen en een fijn 2009 !










    31-12-2008 om 10:48 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Oudjaar...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag en het vriest stenen dik ! Geen vlokje sneeuw, maar overal waar water is, ligt ijs. Zo beginnen de sluizen op de Maas al dicht te vriezen. Op de speelvijver in Massembre kan je lopen ! Dat gebeurt echt niet zo dikwijls... Voor de aanwezige kinderen (en ouders !) toch wel heel leuk. En uiteraard ook voor de instructeurs- en hoofdmonitorencursus van Kazou !
    Vandaag groeien we naar 160 klanten; met Oudjaar zullen dat er 300 zijn. Serieus feestje dus gegarandeerd !
    Uiteraard zijn de voorbereidingen daarvan al enkele tijd aan de gang: wat doen we, welke versiering, wat eten we... We zitten dan ook in de eindfase van de voorbereiding. Alles is netjes, de klanten stromen binnen, onze vrijwilligers organiseren wandelingen en animatie activiteiten met de liefhebbers, ...
    Dit wordt weer een hoogdag voor Massembre en het personeel wil -zoals steeds- zijn beste beentje voorzetten.
    Aan allen een gezond en fijn 2009; we hopen jullie volgend jaar in Massembre te mogen vewelkomen !

    29-12-2008 om 14:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstweek...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige vrijdag nog de laatste werfvergadering gehad voor het bouwverlof. Nogmaals afspreken met alle onderaannemers: de plannen elektriciteit, water, CV, luchtcirculatie, afvoeren, freonleidingen, .... werden op mekaar gelegd, zodat we vanaf 5 januari opnieuw met een frisse lei kunnen starten...
    In Massembre loopt het stilletjesaan naar Kerstmis. Vorige week brachten we nog de lichtjes, de kerstbomen, ... aan, zodat onze klanten in een gezellige sfeer kunnen aankomen.
    De receptie en de keuken zijn natuurlijk in volle voorbereiding. Onze vrijwilligers (wandelgidsen maar ook animatie voor wie wil deelnemen) zijn hier ook al aangekomen. Massembre met zijn onberispelijke natuur, zijn stilte, zijn fijn logement en lekkere maaltijden zorgt voor een onvergetelijk weekend.

    23-12-2008 om 13:23 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstap personeel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag vertrokken we met de hele personeelsploeg op uitstap. Dat is ons jaarlijks weerkerend uitje; een 'voyage mystère' ! Niemand weet waar we naartoe gaan en wat we die dag gaan doen. Op de uitnodiging worden een aantal hints gegeven... Vooraf, bij vertrek en in de bus wordt er dus steeds druk overlegd 'waar gaan we naartoe en wat gaan we doen' !
    Eerste halte was Monschau, héél mooi autovrij stadje in Duitsland; je waant je er -gezien de architectuur- ergens in de Elzas... We bezochten er een glasblazerij. Een leuke ervaring, want niemand had zoiets al eens in het echt gezien. In de plaatselijke handwerkmarkt werden er al aardig wat kadootjes gekocht. Daarna zakten we wandelend af naar het stadje zelf om er een mooie wandeling te doen.
    Rond één uur vertrokken we naar Montenau in Amel (of Amblève); dat is in het duitstalig gedeelte van België. We middagmaalden er in 'Zum Goldhahn', een sympathieke chambre d'hôte. Daarna wandelden we in een 'zomers' weertje (blauwe lucht, zon, windstil) door de besneeuwde vallei van de Amblève naar het bedrijf 'Montenauer Schinken'.
    Een korte uitleg en rondleiding waren blijkbaar genoeg om de meesten een lekker stukje vlees te doen kopen...
    En dan terug de bus op, richting Sankt Vith. De helft van de groep nog even shoppen, de andere helft trok al naar het Fun Action Centre, waar we samen zijn gaan karten en bowlen. Héél leuk. En als klapper reden we rodeo op een mechanische stier: hilariteit alom !
    Afsluitend genoten we van een heerlijke 'biefsteak friet'.
    De 27 aanwezigen vonden het weerom een geslaagde uitstap.
    Volgend jaar bestaat Massembre 60 jaar. Doen we zeker iets speciaals !
    Dit verslag mét foto's vind je op onze website.

    18-12-2008 om 13:48 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon voortdoen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na het Beheerscomité van woensdag ll. vergaderden we nog met Kazou ter evaluatie van 2008 en voorbereiding 2009. Boeiend, want er staan weer nieuwe initiatieven in de steigers. Dat belooft voor de grote vakantie.
    Donderdag een aannemer op bezoek die prijs zal geven voor de vervanging van de toiletten in de feestzaal. Daarnaast is hem ook gevraagd om prijs op te maken voor de vervanging van de douches in het logement 'budget'. We vergelijken dan de prijzen, en ... als het te duur wordt, vernieuwen we misschien in eigen beheer.
    Vrijdag wekelijkse werfvergadering; je voelt de kerstvakantie in 'de bouw' aankomen en de coördinatie van alle technieken slepen we mee als niet eenvoudig op te lossen 'probleem'. Een goede werfleiding en druk van de bouwheer en architecten doen geen wonderen, maar het helpt.
    Laat ons hopen dat we de einddatum kunnen blijven aanhouden ! 

    15-12-2008 om 11:17 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    10-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergaderen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag de hele dag in Brussel op de hoofdzetel... 's Morgens overleg met de directeuren van de verschillende centra: Spa, Nieuwpoort, Zandhoven en Massembre met de afgevaardigde beheerder. En in de namiddag Dagelijks Bestuur van het KMI, onze overkoepelende organisatie van de huizen. Interessant voor ons was zeker de bespreking van de CAO-onderhandelingen met de vakbonden: niet simpel ! Maar ook de presentatie van de audit van o.a. Massembre. Voor ons ziet die er zeer goed uit. Eén opmerking: we doen wel analytische boekhouding, maar we doen er te weinig mee. We gaan nu terug met de boekhouders samenzitten om nieuwe afspraken te maken en om eenvormig met de analytische boekhouding te werken.
    Vandaag Beheerscomité van Massembre. We hebben het over marketingplannen, het masterplan, het budget 2009, de overnachtingscijfers en de volumes werkuren, afvalverwerking, de opening van het nieuwe restaurant, ...
    Daarna heb ik nog overleg met de schatbewaarder van CM om ons volgende project -nieuwe receptie, afbraak centraal gebouw en heraanleg toegang- te bespreken en in te dienen ter subsidie.

    10-12-2008 om 09:49 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    08-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werven en plannen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige vrijdag werfvergadering voor het gebouw in oprichting. Dat is wel blijvend spannend, want we mogen niet te veel dagen meer verliezen of we geraken niet rond binnen de afgesproken termijn. Het sneeuwde, dus weerverlet voor enkele dagen wat het dak betreft.
    Vandaag maandag worden de wanden van alle koelkamers en diepvriezers getraceerd, zodat de elektriciteit van start kan gaan. Maar het vriest tot -4°. Zowel de dakbekleding (die aannemer staat er terug vandaag) als het binnenwerk komt daadoor nog maar eens onder druk. De werfleider doet er alles aan om toch voort te doen !
    Tja, enige spanning wordt voelbaar...
    Vanmorgen hebben we vergaderd over de marketing initiatieven van Massembre tot half 2010. Idee bvba -waarmee we samenwerken- zal de verschillende voorstellen op papier zetten; die worden dan woensdag in het Beheerscomité besproken.  

    08-12-2008 om 11:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    03-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekhouden...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgen naar Nieuwpoort, naar collega huis Ter Duinen. Samen met de twee andere huizen Hooidonk en Nivezé gaan we vergaderen over onze boekhoudingen. Die willen we meer en meer op mekaar afstemmen en we willen volgens dezelfde afspraken ook analytisch werken.
    Hopelijk laat het weer ons toe om op een deftige tijd daar te geraken. De vergadering begint om 10 uur, maar we vertrekken al om 06.30 uur... Van hieruit rijden we best over Charleroi om op dat uur Brussel en zijn files te vermijden. Dat wordt vroeg opstaan en ook laat thuis zijn...
    In Massembre sneeuwt het vandaag. Op dit moment hebben we een centimetertje. Vanmorgen moest ik langs Mesnil St. Blaise, in vogelvlucht 2 km hiervandaan; dat dorp ligt ongeveer 50 tot 100 meter hoger. En ja hoor, daar hadden ze al een vijftal centimeter sneeuw.

    03-12-2008 om 13:42 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marketing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eén van die zaken die je best aanpakt in een rustiger periode is: al wat met marketing te maken heeft. Dat is goed nadenken met de collega marketing, vergaderen, goed voorbereiden en dan alles vastleggen ter uitvoering... de beoogde volgende periode is juli 2009 tot juni 2010.
    Wat ook wil zeggen dat tot juni 2009 alles al vastligt. We proberen ons ook strikt aan onze planning te houden, want anders lopen de budgetten gemakkelijk uit de hand. Misschien herinnert U zich de advertenties in Visie en Straal over een volle pagina, de nieuwe folder, het potje confituur na je verblijf, ...
    Voor de periode juli 2009 - juni 2010 voorzien we een goede face-lift voor onze website. Die is vijf jaar oud, onze klanten signaleren ons nog steeds dat het een heel goede site is, maar enige vernieuwing (frisser en inhoudelijk sterker) willen we wel doorvoeren. De voorstellen zijn alleszins fris; nu moeten we nog eens laten berekenen wat ons dat gaat kosten. Verder willen we volgend jaar vooral groepen bereiken (sportclubs, verenigingen, groepen families, personeel CM, ...) en blijvend jonge gezinnen aantrekken.
    Uiteraard zullen we de scholen én onze grootste klant Kazou zeker niet vergeten.
    Onze troeven moeten daarin steeds weer naar voor geschoven worden: natuur, stilte, logement ! Maar uiteraard ook de kwaliteit van dat logement, het nieuwe restaurant en bar, de (kindvriendelijke) mogelijkheden in en rond Massembre, ...
    Volgende maandag zitten we daarvoor samen met Idee bvba; dit bedrijf ondersteunt ons al jaren en we zijn daar heel tevreden over.

    02-12-2008 om 10:08 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    01-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.December
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De laatste maand van 2008...
    Het betekent voor Massembre nog een aantal seminaries van bedrijven en non-profit organisaties. Scholen hebben we niet meer, want die storten zich op de examens. Gezinnen, families en groepen gaan ook nog zelden weg en sparen zeker voor kerst en nieuwjaar.
    Met de kerstvakantie loopt Massembre uiteraard weer vol: cursussen van Kazou, enkele groepen, families en familiegroepen. Het wordt weer een mooi kerstweekend met tal van activiteiten. En uiteraard het grandioze eindejaarsfeest. Raadpleeg voor d eprogramma's van beide weekends onze agenda op de website.
    Wil je nog deelnemen, schrijf dan snel in, want we zien het hier gestaag vollopen. Je bent welkom !
    De bouw van ons nieuwe restaurant, keuken en bar loopt als een trein (zie website bij 'bouwwerken'). Het dak ligt erop, de laatste afspraken wat betreft de 'technieken' werden gemaakt en dan stomen we recht naar de opening einde juni !
    Daarnaast dienen we nog voor einde van dit jaar een dossier ter subsidiëring in voor de verbouwing van onze ex-keuken tot receptie en burelen, voor de afbraak van het centrale gebouw en voor de heraanleg van de omgeving. Plannen genoeg dus !

    01-12-2008 om 14:50 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!