Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    27-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Kazou op team-buildingsdagen
    Van maandagmorgen tot woensdagavond nam ik deel aan de teambuildingdagen van Kazou; ik ben daar op uitgenodigd omwille van de goede relaties met onze grootste klant, maar ook omwille van het feit dat in zo'n jeugdorganisatie er nogal wat verloop is in het personeelskader. Het is dus wel handig de nieuwe mensen af en toe eens te zien.
    Dit jaar beleefden we volgend unieke programma: skaten in Volendam, een stadsspel met GPS in Amsterdam, een optreden van stand-up comedians, overnachten op een boot in Amsterdam, overzet naar Ameland, fietsen, wadlopen, barbecue, quiz, overnachten in een jeugdherberg, strandspelen...
    Bedankt aan Kazou voor de prachtige organisatie !

    27-11-2008 om 15:40 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergaderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag directiecomité met de afgevaardigde beheerder en de directeuren van de andere centra (Hooidonk in Zandhoven, Nivezé in Spa en Ter Duinen in Nieuwpoort). We bespraken vooral onze budgetten voor 2009 en tal van andere punten.
    Woensdagmorgen was het dan Ondernemingsraad, de eerste na de voorbije sociale verkiezingen. De nieuwe vertegenwoordigers kregen alle documenten en toelichtingen van de voorbije jaren. 's Middags wordt er dan traditioneel een etentje aangeboden vanuit het bedrijf.
    In de namiddag zaten we dan terug aan tafel voor een volgende vergadering: het Dagelijks Bestuur van de overkoepeling van de vier huizen. Een open gesprek over de toekomst van onze huizen, de bezettingsgraden en hoe die efficiënter te maken...en toch break-even te werken. Massembre werd verschillende keren vernoemd als voorbeeld van aanpak. Eerst een masterplan, kosten besparen, personeel meer motiveren, break-even draaien en dan pas investeren... en alles permanent onder controle houden. De opdracht van de andere huizen ligt wel volledig anders, maar het principe werd toch weerhouden.
    Het doet wel deugd af en toe eens als voorbeeld vernoemd te worden...   

    20-11-2008 om 10:39 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    17-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chooz
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor wie het nog niet moest weten: Massembre ligt werkelijk op een steenworp van Frankrijk. En vanuit Massembre zie je de koeltorens van de kerncentrale van Chooz staan, ook al staan die op tien kilometer hier vandaan.
    Vanmorgen had ik er vergadering omdat vanaf december tot juni een goede 3.000 stages lopen in de kerncentrale. Die mensen moeten uiteraard ergens overnachten ... waarom dus niet in Massembre.
    De kerncentrales van Frankrijk logeerden hier al eens tot grote tevredenheid van de deelnemers (zie foto); vandaar dat ze ons terug contacteren.
    Probleem is dat zo'n stages enkele weken duren. Massembre heeft natuurlijk zijn eigen klantengroep en één en ander combineren is niet evident. Konkreet hebben we in december, januari en februari nog plek, maar dan is het weer volle bak hier...
    We zien wat er van komt...

    17-11-2008 om 15:34 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maison du Tourisme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben vandaag en morgen een seminarie met een twintigtal personen in Massembre. Seminaries vragen uiteraard dat extraatje méér. Roomservice, bij de koffie bij aankomst iets extra, nog netter gedekte tafels, zelfgekozen menu's, koffiepauzes, aperitief en bar- momenten, .... Uiteraard betalen ze daar wat extra voor. Toch blijft Massembre ook op dit vlak kwalitatief één van de betere en daarenboven héél wat beterkoop. Onze klanten weten dat we geen 'sterren' hotel zijn, maar appreciëren de eenvoud, de degelijkheid, de rust, de omgeving, ... en natuurlijk de prijs.
    Vanavond vertegenwoordig ik Massembre én het Office du Tourisme (waar ik voorzitter van ben) op het feestje van het tienjarig bestaan van het Maison du Tourisme in Dinant. Ik ben daar overigens ook lid van het bestuur. Er is daar hard gewerkt ten goede, ze hebben een goede personeelsploeg en het levert me uiteraard goede contacten; dat is altijd nuttig voor Massembre. Vanavond gaat ook hun nieuwe website online: www.dinant-tourisme.be.  

    13-11-2008 om 13:30 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    12-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evaluaties
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eén van de zaken die ik de laatste dagen bekeken heb, zijn de evaluaties van onze klanten van de laatste maanden.
    Vooreerst is er onze grootste klant -Kazou of de jeugddienst van CM- die ons jaarlijks meer dan vijftigduizend overnachtingen opleveren. Tijdens de belangrijkste periode in juli en augustus volg ik hun verblijf echt van dichtbij. Dat wil zeggen een dagelijkse vergadering met alle verantwoordelijken van de verschillende verbonden die hier logeren. IK had daar dit jaar een zéér positieve indruk over en meldde dat ook regelmatig aan Kazou nationaal. In een evaluatievergadering van de vrijgestelden van Kazou klonk het echter anders... men had daar nogal wat opmerkingen. Daarom dat we binnenkort een uitgebreide evaluatie houden met Kazou nationaal. Want volgens de verslagen loopt alles op wieltjes... en volgens de geruchtenmolen zouden er mankementen zijn. Op te klaren dus.
    De evaluaties van gezinnen, families en groepen en scholen is de laatste maanden iets minder goed... Dat nam ik al even door met de dienstverantwoordelijken die het op hun beurt met het personeel moeten communiceren. Ik neem me voor dat echter zelf ook op de voet op te volgen.
    Evaluatief zaten we bij onze klanten aan meer dan 90 % tevredenheid op vlak van 'contacten vooraf', 'onthaal', 'comfort logies', 'netheid', 'bediening resto', 'maaltijden', 'bar', 'wandelingen', 'animatie' en 'bezoeken'. En dat willen we uiteraard zo houden !

    12-11-2008 om 10:04 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfster ....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Grijs, miezerig, wind, vallende en rondvliegende bladeren, dat noemen we herfst.
    De herfstvakantie is voorbij, we zijn bijna half november. Dat betekent voor Massembre dat de reservaties beetje bij beetje verminderen en dat we van december en januari -met uitzondering van de kerstvakantie en de fijne nieuwjaarsweek- gebruik maken om veel te herstellen, te plannen, te vergaderen, te vernieuwen, ....
    Er zijn nog plaatsen voor Oudjaar ! Reserveer tijdig enkele dagen als je er wil bijzijn. Wie het al eens meemaakte, weet dat je voor die prijs en die kwaliteit nergens anders beter af bent. Zo'n feestje voor 350 man met een lekker koud en warm buffet, dessertenbuffet, DJ tot 4 uur 's morgens... het heeft iets. Daarenboven logeer je ter plaatse, wat voor je eigen veiligheid een niet te versmaden voordeel heeft.
      

    10-11-2008 om 10:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opleiding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit weekend hebben we drie koks uit drie centra in de Franse Alpen op bezoek. In die centra logeren jaarlijks ook groepen van Kazou (CM). Onze chef-kok geeft die twee mannen en één dame een opleiding: hoe koken voor Vlaamse groepen ? Dat wordt smullen als de eerste groepen in de  kerstvakantie in die centra gaan logeren !
    Op de werfvergadering gisteren hebben we nogmaals uitgebreid de installatie van de keuken én de verschillende technieken besproken. Eerdaags wordt immers gestart met de elektriciteit, de verluchting, de verwarming in het nieuwe gebouw. En daar moeten de  plannen van de keuken uiteraard netjes inpassen.
    Dit weekend logeren hier weer heel wat gezinnen en families én een groep: 122 man. Voor een 50-tal personen wordt het een verlengd weekend want ze blijven tot de 11de november.

    08-11-2008 om 11:34 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midweekje voorbij...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn kort weekje Madrid zit erop; mooi weer was er niet echt bij, maar we hebben ons toch met ons gevieren goed geamuseerd !
    Terug in Massembre was ik blij te kunnen vaststellen dat alles weer vlotjes verlopen is (tof personeel en vrijwilligers) en dat de bouwwerken echt goed opschieten. Zo is de ruwbouw bijna rond en beginnen we aan de verschillende technieken.
    Vanmorgen -tot nu- hebben we vergaderd met de installateur keuken over de keuken, de self service en de bar. Elk detail hebben we overlopen: van stopcontact, tot afvoer en elk toestel hebben we uitgebreid herbesproken.
    Er is -binnen het afgesproken budget- nog één en ander veranderd ten goede. Hopelijk wordt het nu perfect uitgevoerd; er is alleszins vertrouwen én een goede sfeer tussen de verschillende partijen. Als deze samenwerking evengoed verloopt als de ruwbouwwerken, dan zullen we héél tevreden zijn. Met dank aan de werfleider ! 

    05-11-2008 om 15:35 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!