Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    30-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorming energieverantwoordelijke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We herbekijken al een tijdje het energieverbruik in Massembre.  Met wat we vandaag weten (technische vooruitgang, klimaatprobleem, ozonuitstoot, ...) en de (hoge) kosten die we maken voor onze energie, zijn we al een tijdje op zoek naar een ander energiebeheer.
    Voor Massembre niet eenvoudig, want we hebben 12 verschillende gebouwen, die allen op een andere manier gebruikt worden en op een verscheiden tijdstip gebruikt worden.
    We namen al heel wat initiatieven bij vernieuwingen. Van zonnepanelen over warmtewisselaars, regenwaterrecuperatie tot spaarlampen, ...
    Maar: een aantal klanten zijn spijtig genoeg niet zo energievriendelijk in hun kamer; terwijl ze dat thuis wél zijn...: lampen blijven branden, de thermostatische kranen staan bij de verwarming veelal op 5, als het te warm is, gaat eerder een raam open dan de verwarming dicht te draaien....
    Dus willen we verder gaan en nog méér investeren in energiebeheer.
    Daarom dat het hoofd van de onderhoudsdienst een cursus aan het volgen is om beter zicht te krijgen op energie. 18 dagen intensieve studie, met eindwerk en diploma !
    We hopen dat het voor Massembre een sterke troef wordt in de toekomst.

    30-10-2007 om 10:18 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstvakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een mals miezerig regenweertje... de 'echte' herfst doet zijn intrede. Je wordt er drijfnat van als je je niet goed aankleedt !
    Halloween op zaterdagavond was weer prachtig; een hondervijftig mensen liepen de 'griezel'tocht bij een zacht én droog weertje. Tof dus !
    Deze week verwachten we, naast een vijftigtal gezinnen en families, enkele vakanties én monitorenvorming van Kazou, de jeugddienst van de CM.
    En vanaf vandaag passen we de nieuwe CAO in de horeca toe op de lonen van oktober. Dat wordt weer even omrekenen en becijferen.
     

    29-10-2007 om 09:39 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    27-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is zo ver ! Onze vrijwilligersploeg knutselde weer een schitterende Halloweentocht in mekaar voor de 160 klanten.
    Dat wordt weer spannend vanavond. De tocht loopt door het bos van Massembre; in kleine groepjes leg je het parcours af met onderweg spannende aktiviteiten.
    Je wordt niet echt bang gemaakt, maar de tocht houdt je wel in spanning. Een griezelmoment, een verhaaltje, je wordt al eens op het verkeerde been gezet, ...
    En onderweg is er wel een 'opwarm-stop' voorzien met een drankje.

    27-10-2007 om 11:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De week afronden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vertrekdag vandaag van alle scholen en aankomst van families en groepen. Druk dus. Eerst willen we na het middagmaal van alle groepen ordentelijk afscheid nemen: opruim, nazicht van de kamers, natellen inventaris, lakens verzamelen,....
    En dan wordt het poetsen, nieuwe lakens, drankvoorraden bijvullen, alle buitenvuilbakjes leeg, papiertjes en rommel rapen, .... om tegen 16 uur alles weer piekfijn in orde te hebben voor de nieuwe klanten.
    Dit hele ritueel geldt natuurlijk ook voor het restaurant, voor de keuken en de bar.
    In het weekend klimmen we dan tot 157 klanten, waarvan drie familiegroepen en verder individuele gezinnen.
    Een mooie start van het herfstverlof. En als het dan nog -zoals aangekondigd- een zonnig weekend wordt, dan is iedereen tevreden ! 

    26-10-2007 om 10:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    25-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergadering directies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terwijl in Massembre méér dan 350 kinderen en leerkrachten logeren en er een seminarie doorgaat, vergaderde ik gisteren in Zandhoven met de andere directies van CM-huizen en de afgevaardigde beheerder over de nieuwe CAO in de horecasector. Die is er nu en dat betekent toch nieuwe afspraken met de vakbonden en aanpassingen aan lonen, enzovoort met het personeel.
    In Massembre bijven we dus met een goede bezetting doorgaan; dat duurt zeker nog tot en met de herfstvakantie. Daarna daalt stilaan de bezetting, om terug een piek te bereiken met de kerstvakantie en oudjaar.
    Einde 2007 vermoeden we te kunnen afsluiten op 92.000 overnachtingen. Een mooi getal.

    25-10-2007 om 11:30 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    23-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advibel en VOK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag ontvangen we bedrijf Advibel (schoonmaak consulenten) en VOK (openluchtklassen katholiek onderwijs).
    Advibel reorganiseerde de hele poetsprocedure in Massembre. Zowel de wijze van werken als het materiaal en het gebruik ervan. Dat was toch wel een kleine revolutie, want ons poetspersoneel werkt hier tussen de tien en twintig jaar... Oude dagelijkse gewoontes veranderen is -zoals iedereen weet- geen sinecure. Maar het is gelukt. Want onze klanten -die allemaal een evaluaieformulier krijgen- evalueren nu het poetsen voor 95 % 'uitstekend' en 'goed'.
    Vandaag komt het bedrijf een opvolgingscontrole uitvoeren: zijn er poetsfouten, systeemfouten of organisatiefouten ? Dat krijgen we deze namiddag netjes op grafiekjes; en met deze wetenschap kunnen we dan weer verder. Ten dienste van de klanten.

    VOK is tussenpersoon tussen katholiek onderwijs en Massembre. Scholen die op bosklassen willen, kunnen eventueel via hen op zoek naar een verblijfsplaats. Massembre is één van de partners van deze organisatie. De samenwerking verloopt prima, maar toch houden we een jaarlijkse evaluatie om eventueel bij te sturen of zaken te verbeteren. 

    23-10-2007 om 10:42 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste schoolweek voor het herfstverlof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog één weekje en het is herfstverlof. Een mooi moment om op bosklas te gaan. Met een beetje fantasie heb je dan twee weken (in plaats van één) genieten voor de kinderen; én voor de leerkrachten (?).
    Deze week klimmen we naar 366 kinderen en leerkrachten.
    Maar ook het Halloweenweekend ziet er goed uit; liefst 156 gezinnen, families en groepen zullen hier logeren en waarschijnlijk aan de Halloweentocht deelnemen.

    22-10-2007 om 09:26 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een weekend !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo'n nazomertje, daar kan je alleen maar van dromen !
    In Massembre schijnt de zon volop, we hebben een 150-tal klanten in huis, veel gezinnen met kinderen, maar ook gepensioneerden en groepen.
    Zo is er een volledige coördinatieploeg van Kazou van de eerste vakantieperiode. Een weekendje samen: gezellig hoor. Al was het maar om alle straffe verhalen van toen op te halen ...
    Vanmiddag ga ik naar een tentoonstelling in Hastière met foto's over vroeger en nu van het dorp; het is daar overigens ook elke zaterdag markt.
    Morgen bezoek ik de educabeurs in Namur, omdat één van onze partners, Classe Action Nature, daar vertegenwoordigd is. Een goed moment om even te kijken wat er nieuw op de markt is en om eens uitgebreid met onze partner te overleggen.
    En dan is het weekend weeral om...   

    20-10-2007 om 13:47 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aannemers in Massembre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag bezochten geïnteresseerde aannemers Massembre om een idee te krijgen van de werkzaamheden waarvoor ze een offerte zullen maken. Negen geïnteresseerde aannemers van klasse 7, dat zijn al serieus grotere bedrijven. Er dient immers een enorm gebouw afgebroken (het ex-zwembad), de speeltuin dient verzet én een nieuw gebouw opgetrokken; namelijk een keuken met restaurant en bar.
    Twee maal hielden we een uitgebreide rondleiding door het af te breken gebouw en de architect gaf de nodige toelichting: over onder andere de veiligheid.
    Tijdens de afbraak en de bouw blijft het centrum immers op volle toeren draaien. Dat is onontbeerlijk; maar uiteraard moeten we voor onze klanten de nodige veiligheid inbouwen. De klanten mogen op geen enkel moment toegang hebben tot de werkzaamheden !
    Op 8 november moeten de enveloppes binnen zijn en na keuze van de aannemer heeft die in principe nog één maand om van wal te steken.
    We kijken er al naar uit !

    19-10-2007 om 15:38 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vol huis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een vol huis opnieuw; dat is: een Europese school, een school uit Mons, twee uit Vlaanderen en een vormingstweedaagse van Kazou... geen slechte week want in totaal 425 personen in Massembre !
    Gisteravond een klein probleempje: geen verwarming. Die wordt per computer gestuurd en de verantwoordelijke onderhoud programmeert die voor de ganse week. Bijkbaar blokkeerde het systeem en werd het geprogrammeerde niet meer doorgegeven naar de gebouwen.
    Gelukkig kwam één van de aanwezige groepen meldden dat het 'nogal frisjes' was. We hebben het gelukkig snel manueel kunnen oplossen. Vandaag zoeken we de oorzaak op.

    18-10-2007 om 09:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme in Hastière
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik meldde eerder al dat ik tot voorzitter van de dienst toerisme van Hastière was gekozen. Toen kondigde ik op de vergadering aan dat ik alle geïnteresseerden (attracties, gemeente, officie de tourisme, maison du tourisme, centre culturel, ...) zou contacteren.
    Deze rondgang bundelde ik in een 'werknota'; en die nota heb ik gisteravond voorgesteld op een uitgebreide vergadering in Hastière. In de nota overloop ik de sterke en de zwakke punten van het toerisme in Hastière; maar ook 'wat wil een toerist vandaag'. Daarna volgt de beschrijving van een vernieuwend en groot project dat de naam meekreeg: 'Hastière bras-ou-verts'.
    Er volgde een zeer goed boeiend en intens gesprek met de twintigtal deelnemers. Er werd een werkgroep opgericht om het project verder uit te diepen en op de sporen te zetten. Ik hou je op de hoogte.
    Wie de volledige tekst van de nota wil, kan die bij mij opvragen; de tekst is uiteraard wel in het Frans. 

    17-10-2007 om 10:07 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    16-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinant Event
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren was het Algemene Vergadering van Dinant Event, waar Massembre ook deel van uitmaakt. Het is een organisatie die in 2006 werd opgericht, maar pas van augustus 2007 echt van start is gegaan. Dinant Event organiseert voor families, bedrijven, groepen, ... wat je maar wilt in één van de vijf gemeenten van de Haute Meuse: Dinant, Onhaye, Yvoir, Anthée en Hastière.
    Massembre, 140 ha loofbos, en tal van mogelijkheden tot teambuilding, ontspanning, gastronomie en comfortabele overnachtingsaccommodatie is daarom lid geworden van deze nieuwe organisatie. Wie weet trekken we daardoor nieuwe klanten aan.
    Ondertussen heeft Massembre al heel wat ervaring opgebouwd op dit vlak. Zo ontvingen we 'events' als de Electrabel Trophy, de Eandis Trophy, seminaries voor CM en MC, Segec en evenementen zoals een Frans basketbaltornooi, enzovoort.

    16-10-2007 om 12:07 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    15-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geslaagd weekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met onze schitterende personeelsploeg zijn we er weer in geslaagd om een gslaagd weekend neer te zetten.
    Een 50 tal gezinnen, maar ook een seminarie van het franstalig onderwijs en een yoga cursus.
    Terwijl de gezinnen kunnen kiezen tussen twee menu's, schuift het seminarie aan een koud en warm buffet aan en geniet de yogaclub van een ander buffet. Als je bedenkt wat daar uiteindelijk allemaal voor nodig is, ben ik blij dat ons personeel dat netjes in goed banen leidt.
    De chef kok dient alles netjes te berekenen en te bestellen, op de dag zelf moet alles klaargemaakt worden en tijdig én lekker op tafel komen, het restaurantpersoneel dient iedereen even vriendelijk en correct te bedienen. Dat alles kan alleen maar omdat de receptie de volledig planning uitdoktert, tot en met wat wanneer dient gepoetst, enzovoort.
    Spannend, maar deugddoend als het weer allemaal eens gelukt is.
    Uiteraard krijgen ook de individuele families de nodige omkadering; ook onze wandelgids draagt zijn steentje daartoe vrijwillig bij.   

    15-10-2007 om 09:47 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    12-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terwijl vandaag in het totaal 420 kinderen en leerkrachten na de middag vertrekken , komen er al 140 nieuwe mensen aan voor een seminarie van 2 dagen.
    Dat wordt hard werken, want iedereen moet eten uiteraard en iedereen wil wel in een nette kamer logeren.
    Dus: alle hens aan dek.
    Vandaag bekijk ik met de boekhouding ook de budgetten voor volgend jaar. Naast de belangrijke investering in een nieuwe keuken/restaurant/bar moeten we goed inplannen wat we in het exploitatiebudget willen toevoegen. De middelen zijn beperkt, maar één en ander is wel noodzakelijk. Een evenwichtsoefening waar we tegen einde volgende week willen uit zijn.
    Waar we ook zullen moeten mee rekening houden is de aangekondigde spectaculaire stijging van de voedselprijzen...
    Stof genoeg om een weekje bezig te zijn.

    12-10-2007 om 10:18 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    11-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergadering dienstverantwoordelijken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Elke week vergaderen we met de verantwoordelijken per dienst: 7 personen die de dagdagelijkse werking afpunten, die goed afspreken onderling en er vooral voor zorgen dat onze klanten tevreden zijn. Dus bespreken we ook de evaluaties van onze klanten. We houden eveneens de evolutie van de overnachtingen in het oog en het gebruik van de werkuren.
    Dat laatste is niet altijd even eenvoudig; het volgen van een coëfficiënt (per overnachting mag je zoveel uren gebruiken) is soms aanleiding tot discussie. Maar we geraken d'er steeds wel uit, hoor.

    11-10-2007 om 14:35 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    10-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We beginnen de herfst te voelen, nietwaar. Wat frisser, druilerig, maar vooral het verkleuren van de bomen is impressionant. In Massembre, met zijn 140 ha loofbos, is dat prachtig om mee te maken.
    Een dagje vergaderen in Brussel is dan géén welkome afwisseling... ook al hoort dat bij de job.
    Vannacht hoorde ik nog herten burlen, ook al is de bronstijd eigenlijk al gedaan; vermoedelijk een hert met een laattijdige opstoot (?).
    Het is nu twee dagen rustiger in Massembre, maar morgen en overmorgen gaan we weer naar de 500 jongeren en leerkrachten. Dus we halen al diep adem.

    10-10-2007 om 09:18 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    08-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergaderen na een fijn weekendje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heerlijk weer het voorbije weekend ! Als je met zo'n weer in Massembre logeert, word je nillens willens een natuurmens. Het bos, de atmosfeer, de rust, de zon... alles wordt dan zo mooi, dat je je echt op vakantie waant. Terrasje, wandelingetje, uitstapje, lekker eten: mooi hoor.
    Ook vandaag maandag houdt het mooie weer aan.
    Fijn voor de scholen die hier deze week logeren: we klimmen weer naar een serieus aantal overnachtingen !
    Ikzelf heb morgen directiecomité met de vier directeuren van CM huizen; in de namiddag is er het dagelijks bestuur van de koepel van die huizen. En vrijdag starten we in Massembre aan de berekening van het budget voor 2008. Een jaarlijkse oefening waarbij we verwachte inkomsten en uitgaven inschatten en waar we pogen om ook investeringsmatig één en ander vast te leggen. De rekening moet immers kloppen op het einde van het jaar !

    08-10-2007 om 14:40 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke week, weekendje voor de boeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De drukke week met tot 487 kinderen en leerkrachten is voorbij. Iedereen héél tevreden, lezen we in de evaluatieformulieren... Massembre heeft ook heel wat te bieden voor scholen. Maar ook voor families en gezinnen, allerlei groepen en seminaries.
    Kinderen amuseren zich hier 'rot' op de speeltuin, het kinderactief parcours, de funzone, de waterplaza, het dierenpark, het avontuurlijk parcours, en noem maar op.
    Dit weekend komen er weer heel wat gezinnen en een seminarie Massembre bevolken.
    Ikzelf volg zaterdag een conferentie in het kasteel van Freÿr; de vroegere ministerpresident van Wallonië, de heer Collignon houdt daar een lezing over 'La conservation du Patrimoine'. Zeker interessant, maar ook een ideale gelegenheid om een aantal nieuwe mensen te leren kennen.
    En maandag starten we weer een drukke week met scholen in een bijna vol huis.

    05-10-2007 om 13:13 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    04-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evaluatie juli en augustus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag evalueren we uitgebreid de periode juli en augustus. De organisatie Kazou -de jeugddienst van CM- huurt in die periode alle gebouwen. Per periode van zeven dagen logeren hier een 750 kinderen en monitoren uit de verschillende verbonden van CM.
    Dee thema-vakanties vragen heel wat voorbereiding en organisatie ter plaatse denk maar aan eten en slapen voor zo'n grote groep... maar ook poetsen, onderhoud, facturen, bussen bestellen, transport van vlotten, barbecues op verschillende plaatsen buiten Massembre, ...
    We nodigden hen dan ook vandaag -zoals elk jaar- in Massembre uit. Bij een copieuze maaltijd willen we hen onze evaluatie overbrengen en goed luisteren naar wat zij ons te vertellen hebben. Daarnaast blikken we ook al vooruit naar mogelijke nieuwe plannen voor volgend jaar en naar de verschillende monitorenvormingen die hier doorgaan: we willen perfect op mekaar afgestemd zijn.
    In het algemeen zijn beide partijen al jaren tevreden over de samenwerking; dat is uiteraard het belangrijkste. Maar hier en daar -zoals in elke samenwerking- dient toch nog wat beter afgesproken, bijgeschaafd, herdacht.
    Wat mezelf betreft: ik vond deze juli en augustus de beste die ik op de zes voorbije jaren meemaakte.

    04-10-2007 om 10:50 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    03-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet alles loopt zoals je verhoopt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In elk bedrijf zit het al eens niet mee; zo ook hier.
    Uitzonderlijk zijn annulaties in Massembre . Als je de laatste vijf jaar geen annulaties meemaakt, en je krijgt er plots enkele geïncasseerd, is dat niet prettig... Zo was er ééntje in september en ééntje in oktober. Het gaat over groepen, dus dat zijn ineens enkele honderden overnachtingen minder. Slecht nieuws dus.
    Daarenboven weten we dat de vorming Kazou in de herfstvakantie met heel wat minder deelnemers zal doorgaan dan gepland... ook niet fijn.
    Momenteel zitten we -gelukkig- nog steeds boven onze gebudgetteerde overnachtingen (we hebben dus goed gewerkt tot nu toe). Hopelijk krijgen we financieel geen te grote terugslag hierdoor, zeker op een moment dat investeringsbudgetten worden bepaald....

    03-10-2007 om 12:51 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ideeën voor Hastière
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag leg ik de laatste hand aan een ideeënnota voor het toerisme in Hastière. Volgende week is er immers de vergadering van het Office du Tourisme in aanwezigheid van de burgemeester en schepen voor toerisme.
    Nu ik voorzitter geworden ben van het Office du Tourisme, had ik aangekondigd om zo'n toekomstnota voor de gemeente uit te schrijven.
    De nota kwam tot stand na vele gesprekken met de betrokkenen, tot en met het Maison du Tourisme van Dinant. In de nota beschrijf ik eerst de sterke punten voor een mogelijke uitbouw van het toerisme. Daarna komen de zwakke punten aan bod. Ik stel me dan de vraag wat een toerist -die stilte, natuur, 'iets kunnen doen'- verwacht van de plaats waar hij naar toe trekt. Ook bekijk ik wat hij wil doen.
    Uit dit alles komt dan stilaan een groot project te voorschijn waar alles en iedereen in Hastière -en zijn veertien dorpen- bij betrokken is. Daarna splits ik dit hele idee op in concrete voorstellen en een timing.
    Ik ben benieuwd hoe dit project gaat overkomen ?

    02-10-2007 om 10:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    01-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stilte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie in Massembre logeerde, herinnert zich de stilte. Hier heb je immers géén auto's, géén autostrades, géén overvliegende vliegtuigen, géén bebouwing.... Massembre situeert zich op 2,5 km van het dichtstbijzijnde dorp.
    Telkens als de laatste klanten vertrokken zijn (zoals gisterennamiddag) valt er over Massembre een onwezenlijke stilte. Het is hier al héél stil mét klanten, maar zonder klanten waan je je ergens in the middle of nowhere.
    En vermits het ook windstil was, hoorde je 'niets' ! Alleen, al wat in de natuur leeft, liet zich af en toe horen.
    Het burlen van de herten, die nu in hun bronstijd zitten, is adembenemend. Vannacht hoorde ik zelfs een geweigevecht tussen twee damherten. Maar ook allerlei vogels, de everzwijnen, de buizerd, en 's avonds en 's nachts de uilen; zelf de egels produceren hun eigen geluid.
    Vanmorgen de balkende ezels.
    En vanaf halfacht komen de eerste personeelsleden toe, en is die 'sacrale' stilte plots weer weg...
    Ik geniet telkens weer opnieuw van die 'va et vient' van klanten, afgewisseld met heerlijke stiltes.

    01-10-2007 om 11:38 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!