Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    31-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beheerscomité
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren hielden we Beheerscomité Massembre in Brussel. Altijd opnieuw een boeiende vergadering omdat ik telkens met mijn eigen ogen kan zien dat de beheerders echt begaan zijn met Massembre.
    Er wordt daar heel wat besproken: uiteraard cijfers, maar ook ersntige discussies over alles wat dit bedrijfje aangaat.
    Zo hadden we gisteren een serieus gesprek over het 'energiebeheer' in de toekomst; geen simpele materie, omdat Massembre met zijn verschillende gebouwen, zijn verschillende bezetting van gebouwen, zijn 'speciale' klanten (een 'toerist' gaat anders dan thuis met het gebruik van energie om...), zijn 'eigenaardig' gebruik van de accommodatie, ... toch een beetje anders is dan een doorsnee kantoor.
    We zijn niet tot een afronding gekomen, maar het wordt wel opgevolgd.
    Fijn om constateren was dat de personeelsbezetting perfect binnen de normen valt van de afspraken.
    Het aantal overnachtingen in 2007 bedraagt 91.684, iets minder dan vorig jaar, maar toch een goed cijfer.
    Verder werd de evolutie in het masterplan besproken. Zo starten de werkzaamheden voor het nieuwe restaurant/keuken/bar op 3 maart e.k.; eind 2009 wordt het project 'receptie' (in de dan oude keuken) en afbraak hoofdgebouw ingediend ter subsidie. En einde 2010 wordt het project gebouw Durlet eveneens ingediend ter subsidie.
    We zitten niet stil.

    31-01-2008 om 16:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderen, receptie, vergaderen, poetsen ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik sta niet elke dag stil bij het dagdagelijks werk van al de collega's. Je bent het zo gewoon, iedereen doet wat hij moet doen.... het wordt bij wijze van spreken 'normaal'.
    En toch, als weer eens iets helemaal is afgewerkt, denk ik, 'nou, netjes hoor, goed gedaan'. Het is verdomd fijn een personeelsploeg te hebben waarop je kunt rekenen.
    Zo is onze onderhoudsploeg (uitgebreid tijdelijk met onze barmannen) twee gebouwen aan het herschilderen (Durlet en Inzemont) én de deuren van Inzemont aan het vervangen. Ondertussen wordt ook een nieuwe elektrische kabel getrokken van de waterpompen naar het 'chateau d'eau'...
    De poetsploeg zorgt ervoor dat het elke dag overal netjes is, en ik kan je verzekeren dat je bijvoorbeeld deze week met kleutertjes al eens 'kaka' vindt waar je het niet verwacht... de kleintjes konden 'het niet ophouden'.
    De receptieploeg draait gewoon op volle toeren, want reservaties lopen binnen, afspraken dienen gemaakt, er dient gereorganiseerd... én onze wekelijkse prijsvraag vraagt véél aandacht. Op de laatste kwamen ongeveer 1.200 antwoorden...
    De administratie betaalt deze week de lonen, zorgt voor de nodige papieren voor de grensarbeiders en is dag in, dag uit bezig met het afsluiten van de jaarrekeningen van 2007.
    In de keuken -waar onze chef-kok wegens een ernstige ziekte voorlopig buiten strijd is- wordt hard gewerkt en intern naar een oplossing gezocht voor de volgende maanden. Een ex-student die hier al jaren inspringt in geval van nood, probeert mee de boel draaiende te houden.
    En tot slot komen onze restaurant-medewerkers één voor één terug uit hun technische werkloosheid om er weer voor een nieuw seizoen in te vliegen.
     

    29-01-2008 om 15:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    28-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleiner dan klein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen arriveerde al een school met om en bij de 100 kinderen. Het eerste deel van de week zijn dat de kleuterklasjes en het tweede deel van de week zijn het de klasjes uit het lager onderwijs.
    En die kleutertjes: slechts 4-5 jaar, prutskes eigenlijk...
    Zo'n uitstap met twee overnachtingen voor kleutertjes wordt in Vlaanderen bijna niet georganiseerd; in Wallonië echter is dat niet abnormaal.
    Voor Massembre is het organisatorisch toch ook een beetje anders: die kleintjes slapen natuurlijk niet in stapelbedden, maar liggen allen onderaan het stapelbed. In het restaurant vervalt de self service en wordt terug aan tafel geserveerd: die kleintjes kunnen immers amper hun bord vasthouden...
    Maar het is echt leuk, zo'n stel kindjes; ze zijn zo verwonderd over alles !
    Daarenboven worden ze omringd binnen een heerlijk speels thema onder begeleiding van onze partner CAN: classe action nature ! En ik kan je verzekeren: hun animatie had ik als kind ook niet willen missen: subliem !  

    28-01-2008 om 11:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    27-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfredo naar Ecuador
    Mijn vriend Alfredo vertrok maandag naar Ecuador voor een maand; zijn kinderen bezoeken.
    Die zijn ondertussen al groot: Mariuxi 17, Kevin 16, Josuph 14 en Sheila 13. Vermits Mariuxi en Kevin hun middelbaar afsluiten (de grote vakantie begint daar nu, het is daar immers zomer) moest de papa toch even overkomen voor de festiviteiten. Het is een heel circus daar, echt op zijn amerikaans: je kent dat met die gekke hoedjes en toga's, verschillende feesten voor de kinderen en de ouders.... Enfin, je portemonnee is leeg tegen dat alles voorbij is !
    Hij is goed aangekomen, de kinderen natuurlijk héél content om hun papa nog eens terug te zien.
    Ik heb hem op het hart gedrukt dat hij vooral moet rusten en genieten van zijn kinderen !
    Ik zie hem terug op 21 februari...

    27-01-2008 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    24-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps, waar blijft de blog ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor je het weet is er een week om...
    Maar ... ik heb een nieuwe computer ! Blij als een klein kind natuurlijk, maar ... ik ben al twee dagen bezig om alles weer op punt te krijgen in dat toestel. Zo'n nieuwe systemen worden wel gemaakt om compatibel te zijn, ... maar bij gebruik zie je dat dat niet overal is !
    Gelukkig heben we hier Grégory, een echte kenner, die al die kleine akkefietjes met de glimlach oplost. 
    Verder was het deze week nogal druk in voorbereidingen en vergaderingen. De belangrijkste was gisteren, waar we voor de eerste keer zijn gaan samenzitten voor het oprichten van onze nieuwe keuken/restaurant/bar. We starten definitief de werken op 3 maart, en de oplevering is voorzien einde mei 2009.
    Dat is -spijtig genoeg- niet volgens de ooit gedroomde planning: er waren immers nogal wat obstakels op te ruimen onderweg.
    Maar vermits de opening van dit gebouw en de viering van 60 jaar Massembre gepland zijn voor het laatste weekend van juni 2009, valt het al bij al nog mee.
     

    24-01-2008 om 15:37 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    18-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Namiddagje Antwerpen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Niet zo maar een uitje, maar met Idee bvba -een Antwerps bedrijfje- eens diep nadenken over de plannen en evolutie van Massembre in de toekomst en de daarbijhorende marketing en publiciteit. Met Idee bvba werkten we al samen rond marketing naar scholen, enkele folders, postkaarten, ... zelfs het (letterlijk en figuurlijk) gesmaakte konfituurpotje dat je als kadootje aan de receptie meekrijgt bij het einde van je verblijf, is een vondst van dit bedrijfje.
    De collega die instaat voor de marketing en de uitvoering ervan ging mee; prettig om onderweg bij te praten over alles en nog wat... en voor een keertje eens niet alleen over het werk.
    Heel droevig nieuws van een ex-collega, toen ik nog voor Heibrand in Westmalle werkte; kokkin Chris overleed aan de gevolgen van kanker. Een toffe, hardwerkende, punctuele vrouw op wie je altijd kon rekenen... Veel sterkte aan de hele familie.
    Eén van hààr kinderen is mij overigens opgevolgd in Heibrand; Chris was dan ook trots om te mogen werken onder leiding van haar dochter.

    18-01-2008 om 09:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De speeltuin, ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Architect Wietse Vermeulen, een jonge gast, net in dienst bij de architectengroep Stramien -waarmee we samenwerken- loopt hier vandaag de hele dag rond. Vanmorgen heb ik hem uitgebreid 'gebrieft' over wat Massembre is, welke richting we uitgaan, wat we verwachten, ... Hij is dan begonnen aan de metingen en zal ons binnenkort een plan voorleggen ter inplanting van de te verplaatsen speeltuin.
    Ondertussen lopen de schilderwerken in gebouw Durlet op wieltjes. We hopen dat tegen de krokusvakantie te kunnen afronden.
    En we zijn ook aan het onderhandelen met een andere bakker, want de huidige wil nogal serieus de prijzen omhoog. Ik ben benieuwd hoe dat evolueert...

    16-01-2008 om 11:52 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws over het nieuwe restaurant !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op het fotootje zie je de maquette !
    Jawel, op 23 januari organiseert de bouwheer, samen met de architect en de hoofdaannemer de eerste vergadering. Bedoeling is om een aantal algemene afspraken te maken en vooral om de startdatum vast te leggen.
    Dat kan niet echt moeilijk zijn, want er is al één en ander 'voorvergaderd'.
    Ik heb alleszains nogmaals onderlijnd dat we het nieuwe gebouw begin 2009 willen intrekken ! Dat wordt nipt, maar niet onmogelijk...
    Maar eerst aandacht voor de afbraak van het oude gebouw. Dat wordt vakkundig gestript voor het wordt afgebroken; alle erin gebruikte materialen hebben immers ondertussen veel waarde gekregen: ijzer, koper, inox, ... Ook is er aandacht voor het weinige asbest dat in het gebouw zit.
    Volgende week wordt voorzichtig een bliksemafleider  weggenomen, want daar zit -dat wisten we niet- radio-actief materiaal in.
    Volgende week heb ik ook het eerste contact met een landschapsarchitect die vooral aandacht moet hebben aan het verplaatsen van de speeltuin. Die wordt immers een goede 50 meter verplaatst. En vermits we die weer helemaal in het landschap willen inplanten, doen we beroep op een landschapsarchitect.
    Voor de geïnteresseerden: de architecten zijn dezelfden als bij vorige verbouwingen, namelijk de groep Stramien uit Antwerpen; de hoofdaannemer is Wust - Vanhout. Dat is een samenwerking tussen een Waals en een Vlaams bedrijf. Vanhout zorgde overigens als voor eerdere verbouwingen in Massembre.
    Vermits vorige samenwerkingen positief werden ervaren, zijn we er helemaal gerust in ! 

    11-01-2008 om 23:25 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderwerken...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn er aan begonnen, aan de schilderwerken in gebouw Durlet; een gebouw voor 114 personen, verdeeld over drie vleugels. We frissen dit gebouw op voor we het binnen enkele jaren definitief zullen renoveren. Naast onze vaste medewerkers in het onderhoud, springen ook onze drie barmannen in om mee te schilderen. Die zijn deze maand vrij, want noch het restaurant, noch de bar is veel open; laagseizoen heet dat.
    Als we met dit gebouw rond zijn, willen we ook nog gebouw Inzemont opfrissen. Dat doen we zeker ook heel grondig; en als het even meezit, plaatsen we daar ook nieuwe bedden, zodat het er weer voor enkele jaren tegenkan.
    En dan komt de feestzaal aan de beurt. Ook hier komt een degelijke renovatie. Maar hier heeft het meer met tijd te maken dan met onze wil. Nadat we Durlet en Inzemont geschilderd zullen hebben, zitten we al volop terug in het hoogseizoen; het is dus even afwachten of we nog de tijd vinden. 

    09-01-2008 om 10:28 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    08-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marketing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals al eerder gezegd, deze tijd van het jaar -het laagseizoen- hebben we een beetje méér tijd om met andere zaken bezig te zijn. Zoals bijvoorbeeld het op punt stellen van de marketing voor volgend jaar.
    We mikken echter iets verder, want in 2009 bestaat Massembre immers 60 jaar. Dat wordt uiteraard een groot feest, waar we nu al best de bakens voor uitzetten.
    Het wordt een heel weekend einde juni 2009. Naast een hoop festiviteiten, organiseren we dan ook de officiële opening van het nieuwe restaurant/keuken/bar.
    Aan dat gebouw moeten we nog wel beginnen bouwen, maar die werkzaamheden starten binnenkort.
    Het hele weekend door zullen we dan originele activiteiten organiseren voor alle mensen die hier logeren en een speciale dag voor alle Kazou'ers (de jeugddienst van CM).

    08-01-2008 om 12:02 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    04-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er wordt gewerkt !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'In het laagseizoen hebben jullie in Massembre vermoedelijk geen personeel in dienst', zei een klant me tijdens de oudjaarnacht.
    Niet correct, want in deze rustiger periode kan je juist véél dingen doen, die er anders niet van komen. Uiteraard zijn we met minder: als er geen klanten zijn, is de keuken, de bar en het restaurant dicht. Alhoewel, ook het aanwezige personeel moet eten 's middags... 
    De receptie, de boekhouding, de personeelsadministratie, de poets en het onderhoud werken wel. Begin januari tellen we de stocks (voor de boekhouding) en start de afrekening 2007.
    Aan de receptie loopt alles gewoon door: klanten bellen immers om te reserveren, voor inlichtingen, er zijn prospectie bezoeken, de website wordt aangepast, marketing opgestart, ...
    De poets zorgt ervoor dat alle gebouwen er weer pico bello bijliggen.
    Het onderhoud houdt eigenlijk nooit op... Even hun lijstje voor de komende weken en maanden:
    - uitgraven en herbouwen op een andere locatie van de speeltuin;
    - vervangen van alle deur- en raamklinken in de gebouwen Agimont en Cascatelles;
    - schilderen van de gebouwen Durlet en Inzemont;
    - repareren van alle lekken in de dakgoten aan de 12 verschillende gebouwen;
    - vervangen van de buitentrappen aan gebouwen Givet en Hermeton;
    - renoveren van de feestzaal;
    - en alle tussendoortjes, want, eens er terug klanten logeren, gaan die voor, uiteraard.
    We hebben onze handen vol !  

    04-01-2008 om 13:26 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    03-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grote stilte !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle klanten vertrokken op 1 januari; voor zover we konden lezen in de evaluaties waren onze klanten wel echt tevreden over Massembre: het feest, service, maaltijden, ...
    Wel lazen we terechte kritiek over de budgetkamers. Die waren nog niet herschilderd. Met onze ekskuses daarvoor.
    Inderdaad, deze kamers (in 2 gebouwen van de 9) moeten dringend herschilderd worden én hebben nood aan nieuwe bedden. Dat proberen we dit voorjaar nog rond te krijgen. Op die manier zal het algemene comfortgevoel uiteraard onmiddellijk toenemen.
    Bij de afrekeningen op het einde van het nieuwjaarsverblijf werd geen enkele fout geconstateerd in de facturatie van dranken; dat op zich is al een huzarenstukje.
    Dus weerom: bedankt personeel ! 

     

    03-01-2008 om 13:29 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een héél fijn 2008 !
    We hadden een fantastisch feest in Massembre. Alles erop en eraan !
    Dank zij alle medewerkers en vrijwilligers.

    Ik hoop dat U er thuis of elders ook van genoten hebt !

    Slaap lekker bij, ontkater eventueel en ga er dan met vernieuwde energie weer tegenaan !!!

    01-01-2008 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!