Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een héél fijn 2008 !
    We hadden een fantastisch feest in Massembre. Alles erop en eraan !
    Dank zij alle medewerkers en vrijwilligers.

    Ik hoop dat U er thuis of elders ook van genoten hebt !

    Slaap lekker bij, ontkater eventueel en ga er dan met vernieuwde energie weer tegenaan !!!

    01-01-2008 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    31-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste van het jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het personeel van Massembre draait op volle toeren. 250 klanten opvangen, in nette kamers logeren, ontbijt, middagmaal en avondmaal klaarmaken en opdienen, de afwas, de gemeenschappelijke ruimtes poetsen, de bar openhouden, ... geen sinecure.
    Tegelijkertijd zorgt onze vrijwilligersploeg ervoor dat de klanten tussen de maaltijden door kunnen gaan wandelen, is er kinderopvang, ... Gisteravond organiseerden ze een fakkeltocht voor de liefhebbers, waaraan zo'n 120 mensen deelnamen.
    Voor vanavond ziet het er goed uit: mijn speechke is geschreven, ook met 'wie met wie aan tafel wil zitten' wordt rekening gehouden, podium opstellen, sono uittesten, lichtinstallatie plaatsn, de kinderfuif organiseren, ... het moet allemaal vandaag geregeld.
    Want vanavond is het Oudjaar en dan mag er niets mis gaan; het moet àf zijn ! 
    Aan alle klanten, personeel en vrijwilligers: een héél gelukkig nieuw jaar !

    31-12-2007 om 09:23 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    30-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het aftellen begonnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog één keer slapen en we vieren Oudjaar in Massembre. Het aftellen is begonnen, zeker, maar vooral de voorbereidingen voor het feest zijn al gestart. Vooral dan in de keuken. Daar is het alle hens aan dek om tijdig klaar te zijn om liefst 320 mensen een lekker feest te kunnen aanbieden. Ze doen dat naar netjes met twee ploegen van 6 mannen en vrouwen !
    Dat is elk jaar een huzarenstukje, vooral als je weet dat onze gasten niet alleen naar het feest komen, maar hier ook enkele dagen logeren; en dus drie keer per dag moeten eten !
    Momenteel logeren al 280 mensen in Massembre. Daar vertrekken er morgen nog een 120 van (de hoofdmonitor -en instructeursvorming van Kazou). Maar morgen verwachten we ook nog de overige klanten om het feest compleet te maken.
    Dus draaien ook de receptie, de poets- en onderhoudsploeg op volle toeren om alles rond te krijgen. En tussen dat alles door maken onze wandelgidsen en animatoren het iedereen naar de zin. Wie goesting heeft, gaat mee op wandeling, doet mee aan een spel, .... Ofwel trek je er zelf op uit met één van de vele voorbereide foldertjes van Massembre: een kasteel, een grot, een museum, een bezienswaardigheid, één van de mooiste dorpjes  van Wallonië, Dinant, Givet... er is immers zoveel te bewonderen in deze streek.

    30-12-2007 om 13:28 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De verwarming in één van de gebouwen ging uit... uiteraard nadat het onderhoudspersoneel naar huis was. Zo gaat dat meestal.
    Ik ben dan zelf gaan kijken, maar technisch ben ik echt niet onderlegd. Dan maar gebeld (leve de GSM) naar de chef onderhoud; die was niet thuis en vanop afstand overliepen we GSM-gewijs alle mogelijkheden.... niets te vinden.
    Dan maar een andere onderhoudsman opgeroepen, die na een half uurtje aanwezig was, en vrij vlug de panne vond. Een schakelaar die niet meer automatisch gestuurd werd; zoiets is snel hersteld door de schakelaar in 'manueel te zetten'.
    Maar dan duurt het nog wel een uurtje voor alle kamers (18) en zalen (5) weer een aangenaam warm gevoel geven. Leed geleden.
    Gelukkig hebben we een uitermate handige onderhoudsploeg die al die eventualiteiten -en die zijn er toch voortdurend in elk bedrijfje- meestal kan oplossen.  

    29-12-2007 om 09:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    28-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereidingen oudjaar, evaluaties van de klanten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    327 inschrijvingen voor Oudjaar ! Dat is de moeite.
    We zijn dus al volop bezig met de voorbereidingen, terwijl er toch nog 200 andere klanten in Massembre logeren. De meesten vertrekken vandaag of morgen, terwijl de eerste nieuwe klanten voor Oudjaar vandaag zullen toekomen.
    Dus: poetsen, zalen inrichten, de laatste bestellingen.
    Ondertussen kennen we de evaluaties van onze klanten voor 2007. Dat is niet slecht. Je kan het volledige overzicht bekijken op onze website bij 'evaluaties klanten'.
    En we gaan er weer volop op vooruit: we halen bijna overal sterk dik boven de 90 % tevredenheid. Daar zijn we blij om, want een fijn contact vooraf, een vriendelijk onthaal, comfort, netheid, service in het restaurant en lekker eten, een gezellige bar, goed begeleide wandelingen, animatie en bezoeken aan bezienswaardigheden zijn het belangrijkste voor een fijn weekend.

    28-12-2007 om 09:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    27-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kazou
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kazou, de jeugddienst van CM, organiseert in de kerstvakantie zijn jaarlijkse hoofmonitoren- en instructeursvorming. Voor Massembre is dat echt aangenaam, want vele van de aanwezige monitoren begeleidden al één of ander kamp in juli en augusuts. Daarnaast zijn er ook de instructoren, die we al langer kennen. Het is telkens weer een aangenaam weerzien. En een fijn gevoel dat zoveel jongeren zich vrijwillig willen blijven inzetten voor dit soort maatschappijvormend werk !
    Vandaag is het al heel wat grijzer en minder koud buiten; dat levert toch een minder goed gevoel op... Er gaat immers niets in de winter boven een staalblauwe hemel en stevige vrieskou; om van een laagje sneeuw nog maar te zwijgen...

    27-12-2007 om 09:50 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude, maar fijne kerst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kerstavond en kerstmis zitten er al op. Hopelijk was het bij jou ook zo fijn als in Massembre.
    Een krakende kou: onze vijver was helemaal bevroren en dus kinder- én volwassenpret op het ijs !
    Een gezellige warmte: zo onder mekaar, met fijne vrijwilligers die genoeg aanbod leveren om al dan niet mee te doen met een spel, een wandeling, een kerstverhaal, ...
    Een lekkere feestmaaltijd op kerstavond: op zo'n avond lijkt het altijd wat gezelliger, lekkerder, fijner, intenser...
    En dan gaan we nu in rechte lijn naar Oudjaar.
    Vandaag en volgende dagen komen onze klanten toe om enkele ontspannende dagen te hebben en om Oudjaar te vieren. Met oudjaar zijn we met méér dan 300 gasten: dat belooft!
    Maar ondertussen hebben we nog de monitorenvorming van Kazou; die bezetten nog enkele dagen de gebouwen. Het resultaat van die vorming: het afleveren van goede monitoren en hoofdmonitoren om weer een jaartje verder vakanties te organiseren voor de kinderen van CM. 

    26-12-2007 om 10:05 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke personeelsuitstap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren was het personeelsuitstap: een schitterende dag !
    Met zijn tweeëntwintigen (vijf personeelsleden konden spijtig genoeg niet mee...) vertrokken we om 8 uur 's morgens met de bus naar Trier. Prachtig winterweer: blauwe hemel en bij vertrek liefst -9° !
    Op de bus startte het jaarlijkse 'spel'.
    Iedereen kreeg een blad met Sudoku; aan de hand van de volgorde van het vinden van de oplossing, werden ploegjes van zes personen samengesteld. We doen dat bewust om eens met andere collega's samen te zijn dan diegene waarmee je dagelijks werkt.
    In Trier aangekomen startte dan een kort maar stevig zoekspel van twee uur: opdrachten uitvoeren, vragen oplossen, plannetjes bestuderen, interessante locaties ontdekken,... én samen gaan lunchen.
    In de namiddag begeleidde een gids ons met onze bus rond Trier: boeiend. En vanaf vier uur: kerstmarkt ! Mooi hoor met al die lichtjes.
    Om zes uur zijn we dan samen lekker gaan eten in het Park Plaza Hotel (vier sterren) aldaar.
    En plezier dat we gemaakt hebben: toffe personeelsploeg !

    21-12-2007 om 13:17 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    18-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hele week !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De hele week mooi weer ! Fris, koud, blauw... meer moet dat niet zijn. Dat wil ook zeggen dat onze personeelsuitstap donderdag mooi weer heeft: fijn !
    Maar met die kou constateren we dat er in de vernieuwde gebouwen een vriesprobleem is. Dus even de aannemer gebeld, die morgen komt kijken, voor er serieuzere problemen van komen.
    Morgen worden ook de nieuwe gordijnen gehangen in gebouwen 5,6, 7 en 8, wordt in één vleugel van gebouw 4 het schilderwerk afgewerkt en wordt nog de kerstverlichting en de kerstbomen en versiering geïnstalleerd.
    We zijn klaar om onze klanten voor Kerstmis en Oudjaar te ontvangen.

    18-12-2007 om 13:12 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    17-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echt winters
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen was het -7° in Massembre. Een wit aangevroren dauwtapijt, een schrale noordoosten wind, een blauwe hemel, en -gelukkig- lekker warm binnen.
    We bereiden in Massembre zowel Kerstmis als Oudjaar voor. De kerstboom wordt gezet, de verlichting aangebracht, bestellingen gedaan, ....
    Onze onderhoudsmannen herschilderden ondertussen één vleugel van Durlet (gebouw 4) en vervingen in gebouwen Etincelles, Freyr, Givet en Hermeton de gordijnrails. Daar worden immers overal nieuwe gordijnen opgehangen.
    En donderdag is het personeelsuitstap. Dat is de enige dag dit jaar dat we geen klanten hebben ! We trekken met zijn allen naar Trier in Duitsland: samen op de bus, een stadsspel in kleine groepjes, een rondleiding in de mooiste bezienswaardigheden, de kerstmarkt uiteraard en lekker eten in het Park Plaza Hotel in Trier. En nu nog hopen op een fijn weertje als vandaag: koud maar zonnig... Of hangt er sneeuw in de lucht ?
     

    17-12-2007 om 10:53 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    14-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domotica
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het domotica plan begint meer en meer helder te worden. Dank zij de opleiding tot 'energieverantwoordelijke' van de dienstverantwoordelijke onderhoud, komen we stilaan tot het aflijnen van onze ideeën en tot het berekenen van wat het allemaal moet kosten. Centrale vraag daarbij is uiteraard: kan een investering rendabel gemaakt worden. 
    Bedoeling is om op een rendabeler wijze de hele energie in Massembre te sturen. Tot vorig jaar werd de verwarming een beetje gestuurd via een centraal systeem. Dat was verouderd én koste té veel.
    Nu willen we met de modernste technieken (domotica) op een betere wijze de energie van zowel elektriciteit als verwarming sturen. Dat zal uiteraard niet op één, twee, drie geïnstalleerd zijn, maar jaar na jaar verbeteren.
    Daarenboven zullen aan dit 'basistreintje' dan later andere modules kunnen gehangen worden, indien gewenst (camerabewaking, internet, ....). 

    14-12-2007 om 13:34 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    13-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Functioneringsgesprekken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag start ik de functioneringsgesprekken met de dienstverantwoordelijken. Voor vandaag is dat de poets, het restaurant en de administratie, morgen wordt dat het onderhoud en de receptie. De keuken wordt voourit geschoven omdat de chef-kok ziek is.
    Elke verantwoordelijke en ikzelf bereiden dit gesprek ernstig en op papier voor.
    Eerst komt de dienstverantwoordelijke aan het woord die een beeld geeft hoe hij/zij denkt te functioneren; ik luister. Daarna zeg ik hoe ik vind dat hij/zij functioneert, en luistert de betrokkene.
    Daarna volgt er nog een gesprek, nieuwe afspraken en ik maak een verslag van het gesprek op. Dat wordt door beiden partijen ondertekend en dan kunnen we d'er weeral tegen voor een jaartje !
    Mijn ervaring leert dat zulke gesprekken echt zin hebben; in een rustige atmosfeer kan je eens zeggen wat je denkt en voelt bij de samenwerking. Dat is verhelderend, leerzaam, en je komt toch heel wat dichter bij mekaar. Dat heeft altijd een positief effect op de samenwerking.

    13-12-2007 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    11-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondernemingsraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren Ondernemingsraad, dat wil zeggen dat de vertegenwoordigers van de vier CM-huizen, directies en vakbondsafgevaardigden en de afgevaardigde beheerder, samenkomen om één en ander te bespreken. Het ging vooral over de budgetten 2008, die aan de vakbondsdelegatie werden vorogesteld. Daar volgt dan een uitgebreide bespreking over, er worden vragen gesteld, meningen geuit, ... Het overleg verloopt vrijwel steeds in een goede sfeer.
    Op 6 mei zijn er ook sociale verkiezingen. Voor Massembre wordt dat enigszins anders, want we werden een aparte vzw. Massembre is dan géén lid meer van de organisatie, maar hangt zijn wagonnetje aan dat van de organisatie. Dat wil in concreto zeggen dat Massembre wel allle afspraken van de organisatie volgt, én een vertegenwoordiger kan sturen; zonder dat dit een vakbondsafgevaardigde is. In Massembre zullen dus geen 'sociale verkiezingen' doorgaan, maar het personeel beslist onderling wie hen zal vetegenwoordigen. Ikzelf vertegenwoordig als directeur ook Massembre bij de organisatie, maar ben eveneens officieel geen lid.

    11-12-2007 om 09:37 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tourisme 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goede vergadering gisteren. De Beheerraad van het Office du Tourisme stemde het masterplan goed; het wordt nu overgedragen aan de gemeente, waar we hopen, dat het ook snel goedgekeurd wordt !
    Even kort de inhoud. Na een analyse van de sterke en zwakke punten van het toerisme in Hastière, bekijkt het masterplan ook de wensen van de toerist. Op basis van al dat materiaal werd een visie op lange termijn uitgewerkt.
    Hastière (en zijn verschillende dorpjes) ligt langs de Maas over een afstand van bijna 20 km in een nog bijna puur natuurlijk kader. Idee is om de stilte en de natuur uit te spelen als troef (waar kan, het verkeer verminderen of doen verdwijnen) én de link met de Maas te herstellen, zodat Maas en dorpen terug een eenheid vormen: waar van alles te doen is.
    Wat kan dat zoal zijn: we kiezen uitdrukkelijk voor 'zacht' toerisme zoals wandelen, fietsen, watertoerisme, maar ook culturele activiteiten, forfaits op de attracties, historisch erfgoed, evenementen, markt, feesten,....
    Ook de bevolking wordt ingeschakeld. Het best komt dit tot uiting in de titel van het project: 'Hastière à bras ou verts' (je hoort 'open armen', maar je schrijft 'groen' !)
    Daarnaast wordt een spliksplinternieuwe website opgestart, die héél toegankelijk moet zijn voor de toerist, met een agenda waar de activiteiten van week tot week worden aangekondigd, waar links zitten naar alle attracties en logement, waar men forfaits aanbiedt, veel foto's, e-zine, ...
    Er wordt in het toersitisch seizoen en tijdens de weekends een bus ingelegd die alle dorpen, attracties en logement met elkaar verbindt. De toerist kan opstappen en afstappen waar hij wil en op die manier ook terugkeren naar waar hij logeert of zijn auto heeft geparkeerd !
    De rol van het Office du Tourisme verschuift van onthaal naar creatieve initiatiefnemer (vb. een dag géén auto's langs de Maas !). Ook de samenwerking met de regio en Dinant dient prioritair te zijn, al was het maar om samen op zoek te gaan naar Waalse of Europese subsidies.
    Elke dorpskern dient vernieuwd en in elk dorp worden enkele vrijwilligers opgeleid die de toeristen welkom heten, er moet een groene boulevard door de hoofdstraat lopen in Hastière, die een verbinding maakt met een groene boulevard langs de Maas, enzovoort...
    Om dit alles te kunnen realiseren willen we een echte toeristische manager aantrekken, een nieuwe website en de bus met chauffeur.
    Die gelden moeten vrijgemaakt worden door de gemeente; er komt dus zeker een convenant, en een opdracht om op één of andere manier terugverdieneffecten te voorzien.

    07-12-2007 om 15:20 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tourisme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanavond is het Beheerraad van het Officie du Tourisme in Hastière, waarvan ik sinds augustus voorzitter ben. Belangrijke vergadering, want het masterplan wordt er een laatste maal besproken en hopelijk goedgekeurd.
    Twee maanden geleden introduceerde ik een eerste worp van een werknota, na gesprekken te hebben gevoerd met heel veel 'spelers' in het toerisme. Die nota werd op de Beheerraad besproken en er werd een werkgroep opgericht die de nota zou verfijnen en in een tijdschema zetten.
    Het resultaat ligt vanavond voor op de vergadering. Als we het daar goedgekeurd krijgen, gaat het geheel naar de gemeenteraad om ook daar goedgekeurd te worden.
    Begin volgend jaar zouden we dan kunnen starten met de uitwerking. Ik duim ervoor.
    Morgen een beetje meer uitleg over de inhoud.

    06-12-2007 om 09:40 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Durlet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Durlet, één van de logement gebouwen, wordt voorlopig opgefrist. Bedoeling is om ook dit gebouw binnen twee of drie jaar te verbouwen, zoals we dat al deden met drie andere logementsgebouwen: kamers met eigen badkamer en toilet.
    Ondertussen frissen we het gebouw wat op door het een nieuw laagje verf te geven. Het gaat over een twintigtal kamers, drie zalen en gangen... Tegen Kerstmis moet er al een vleugel klaar zijn. En tegen Krokus hopen we d'er helemaal mee rond te zijn.

    05-12-2007 om 10:08 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    04-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan we bouwen ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op het fotootje de maquette van ons nieuwe op te richten gebouw.
    Op 11 december wordt er immers beslist wie de aannemer wordt van ons nieuw restaurant/keuken/bar !
    De architecten keken alle offertes na en zullen dus op 11 december hun verslag uitbrengen. We zijn benieuwd met wie we een jaar zullen scheep gaan !
    Voor Massembre is het belangrijk dat de werken zo snel mogelijk opstarten, want we willen eigenlijk begin 2009 overschakelen op de nieuwe infrastructuur. Liefst in het laagseizoen -van nieuwjaar tot voor het krokusverlof- zodat we even kunnen wennen aan de nieuwe omgeving.
    De werken zelf: eerst wordt het oude ex-zwembadgebouw afgebroken (dat zou ongeveer een maand duren...?), dan wordt de speeltuin op deze plaats ingeplant, en dan pas kunnen de werken aan het nieuwe gebouw beginnen.
    We kijken er al naar uit !

    04-12-2007 om 09:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    03-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hij is geweest, de Sint. Ik heb hem zelf niet mogen meemaken dit jaar, want we vierden met de familie mijn moeder die er liefst 88 werd !
    In Massembre loopt het dan gewoon door op wieltjes: enthousiaste animatieploeg en wandelgidsen, het personeel dat zijn best doet... Resultaat: tevreden klanten !
    Na dit weekend is het nu echt laagseizoen geworden in Massembre. Tot de kerstvakantie.
    Tijd dus voor een aantal herstellingen, voor plannen, voor vergaderingen, voor functioneringsgesprekken. Uiteraard denken we ook al aan de jaarrekeningen 2007, de projectie, de budgetten.
    En aan de kerstvakantie: de vormingscursussen van Kazou, aan Kerstmis en Oudjaar: het moet allemaal voorbereid !
    And, last but not least, houden we ons ook bezig met de grote bouwwerken die eraan komen: de afbraak van het ex-zwembadgebouw met zijn zwembad en 20 kamers, de verplaatsing van de speeltuin -voor het nieuwe seizoen begint-, en de start van de bouw van het nieuwe restaurant, keuken, bar. Spannend.

    03-12-2007 om 10:17 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    30-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van weggeweest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Daar zijn we weer; heerlijk genoten van Toscane. Bezoekjes aan Firenze, Lucca, Pisa, Sienna. Mooi weer tijdens vier van de zes dagen, lekker gegeten... om meer te doen. Goed hotel even buiten Pisa in de complete rust en een fijne service en kamer. Alle dagen met de bus op en af naar het station. Door bewust géén auto te besturen, vertraag je onmiddellijk je snelheid: zalig. Eén dagje hebben we gezondigd en toch een autootje gehuurd: om het Toscaanse platteland te bewonderen: enkele kleine dorpjes, de plaatselijke markten, en uiteraard San Gimignano.
    Enige tegenvaller voor mij: Ryanair. Zowel deze luchtvaartmaatschappij als zovele anderen hebben nog vier maanden om zich in orde te stellen met de Europese richtlijnen. En dat is nodig. Als je alles optelt, en je rekent er de 'goedkope' parking (in Charleroi) voor je wagen bij, kan je even goed met SN Brussels vliegen (maar misschien niet naar Pisa...). Heel de tijd heb je het gevoel dat ze je geld uit je zakken willen kloppen... zelfs op het vliegtuig verkopen ze lotjes van Ryanair ! En het halve vliegtuig koopt ze dan nog ook... ?! 

    30-11-2007 om 15:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu een weekje naar Pisa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het lijkt erop dat er geen staking komt van het veiligheidspersoneel op de luchthaven van Charleroi.
    Dus zijn we weg naar Pisa en omstreken.
    Een fijne week aan allen en graag tot de 30ste !

    22-11-2007 om 10:16 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!