Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werf, weekend....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen om 8 uur al rendez-vous met de mogelijks nieuwe verantwoordelijke keuken; er is nog niets definitief beslist, maar ik heb er wel een goed gevoel bij. Dus duimen maar !
    En dan de werfvergadering: soms een kleine discussie, maar dat verloopt meestal pico bello. Vooral dank zij een goed werfleider en architecten die toch heel minitieus de zaken opvolgen tot in het detail; fijn zo. De werken schieten ook op; nog twee maanden en het is oplevering !!!
    Ondertussen vertrekken er hier weer verschillende scholen (na een week toch wel rotweer...) die héél tevreden zijn.  Morgen vertrekt nog een groep van om en bij de 50 paddenstoelen kenners die hier een hele week logeerden en paddestoelen bestudeerden. Uiteraard eten die vanavond ter afsluiting gastronomisch.
    Dit weekend noteren we ook weer heel wat families en gezinnen en groepen. Zaterdag nog een beetje regenachtig, maar zondag en volgende week wordt het zonnig, zegt men.
    Dat belooft voor de scholen die hier volgende week logeren !  

    27-03-2009 om 15:48 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het terug herfst ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het kan verkeren; maandag schreef ik nog dat het echt lente was. Terwijl we nu al twee dagen precies herfst hebben. Niet zo leuk voor al die scholen die hier logeren, maar gelukkig zijn het maar buien. Tussendoor kan je wel buiten met een regenjasje en wame trui...
    Toch altijd weer fijn om die kleine 'prutsen' (ja, ook van de kleuterschool) en jongens en meisjes van de lagere school hier te zien rondhossen. Helemaal enthousiast van de ervaring: een immens bos, everzwijnen, herten, het avontuurlijk parcours, zelfs de speelvijver wordt al gebruikt; slapen met je vrienden, de vreemde nachtelijke geluiden, je meester of juf die je nu anders ervaart, anders eten dan thuis, maar 't is wel lekker, .... Onvergetelijk toch ! 
    Maandag praatten we ook nog eens met de mogelijke verantwoordelijke keuken en ... we zijn er nog niet uit. Donderdag bekijken we dat verder.
    Zelf ben ik hier deze en volgende week maar met momenten aanwezig, want ik laat eerst mijn ene oog en daarna het andere opereren; bedoeling is 'nooit geen bril meer'. Eén oog is al gedaan en het is wonderlijk wat je plots terug ziet... volgende week het andere oog.

     

    25-03-2009 om 13:28 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lente !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een mooie week in Massembre ! 's Morgens frisjes, maar eens het 10 uur was, lekker warm achter glas en echt een lentegevoel als je buitenliep. Het doet deugd na zo'n lange en toch héél grijze winter...
    Donderdag gingen onze kandidaten voor de post van 'verantwoordelijke keuken' naar Namur voor de laatste testen rond 'leidersschap'. We hebben daar ondertussen de resultaten van en beslissen vandaag maandag in een laatste interview met welke kandidaat we willen scheep gaan. Als we tot een akkoord komen, hebben we een nieuwe kok !
    Vrijdagmorgen hadden we werfvergadering: alles lijkt nog binnen de planning te lukken (oef !). Er wordt vrij goed samengewerkt op de werf tussen de verschillende onderaannemers (er loopt soms 25 man rond).
    Vrijdagnamiddag ging ik in Brussel naar een belangrijke vergadering met onze voorzitter en afgevaardigde beheerder, de schatbewaarder van CM, en onze ex-voorzitter om het masterplan en de verdere toekomst van Massembre te herbespreken. Een beetje met een klein hartje, want alles is echt duur geworden en de kosten swingen soms een beetje de pan uit.
    Ik ben teruggekomen met een héél tof gevoel. Met zijn allen hebben we echt diepgaand en op basis van concrete cijfers, besloten om verder te gaan met het masterplan. Dat betekent concreet dat de oude keuken wordt omgevormd tot receptie en burelen, dat het Centraal Gebouw wordt afgebroken, dat de omgeving van onze nieuwe receptie wordt heraangelegd, dat de parking wordt verplaatst en dat gebouw Durlet wordt gerenoveerd.
    Het is lente !

    23-03-2009 om 11:55 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanwerving
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren hield ik heel de dag sollicitatiegesprekken met kandidaten voor de job van 'verantwoordelijke keuken'. Samen met de directeur explotatie van Intersoc gingen we op zoek naar de 'betere' kandidaat. We peilden naar verwachtingen en capaciteiten en zetten hen ook aan het werk voor een schriftelijke proef.
    De geslaagden worden nu donderdag getest op leiderschapscapaciteiten door een bedrijf in Namur. Dat leiderschap vinden we echt nodig om onze keukenequipe naar een hoger professioneel niveau te tillen, opdat de maaltijden nog aantrekkelijker en lekkerder worden. En uiteraard hadden we graag dat alles van de eerste keer correct verloopt in onze nieuwe keuken en restaurant.
    Oh ja, we voelen hier de lente aanstormen... heerlijk in het zonnetje, de sneeuwklokjes staan er nog en de paasbloemen en de forsitia barsten al open ! Het is genieten, ook voor de scholen die hier logeren.

    18-03-2009 om 12:09 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 maart !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals beloofd zijn we er weer.
    Héél fijn weekje geskied met vrienden; twee dagen mist en sneeuw en vier dagen heerlijk zonnetje. Genoten dus !
    Ik ben gisteren al even mijn post en mails komen bekijken en vanmorgen al op de werf geweest. Het schiet er goed op... kijk maar even bij bouwwerken op de website. De lift wordt zelfs al geïnstalleerd !
    In Massembre zelf blijkt alles vorige week perfect verlopen te zijn... Ik kan gemist worden; en dat is een veilig gevoel.
    De eerste scholen van de week zijn ook al toegekomen. Het hoogzseizoen is dus zonder veel ophef gestart. Het komt er op aan om elke dag opnieuwe onze klanten met de beste zorgen te omringen.
    Het resultaat daarvan zien we jaarlijks in de jaarrekeningen. Onze boekhoudster zorgde voor een eerste worp voor 2008. We tellen 93.890 overnachtingen en een mooi financieel resultaat,waardoor we ons masterplan verder kunnen afwerken en al verder kunnen plannen voor de volgende jaren ! Goed nieuws dus. 

    16-03-2009 om 11:01 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    06-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er tussen uit...
    Ik ga er een weekje tussenuit: skiën. We trekken met vrienden naar Avoriaz: 2,50 m sneeuw, vannacht 15 cm bijgevallen ! Nu nog de zon !
    Graag tot 16 maart.

    06-03-2009 om 15:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sollicitatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste afspraken voor de aanwerving van een nieuwe 'leidinggevende kok' zijn gemaakt. Een aanwerving in drie stappen. Uit de 11 kandidaten werden er 7 weerhouden bij lezing van hun CV. Van die 7 zijn er 2 die al werk gevonden hebben. De 5 anderen worden een eerste maal uitgenodigd op 17 maart voor een interview en een test. Wie daar slaagt, gaat naar een test 'leiderschap'. En wie daar scoort, ontmoeten we nog een laatste keer, waarna we beslissen wie onze kandidaat is.
    We kiezen voor een wat langere procedure omdat we echt een goede medewerker willen. Een goede kok is een must voor Massembre ! Hij of zij is immers verantwoordelijk voor één van de belangrijkste items in ons centrum: het moet lekker zijn ! Daarnaast is een ploegspeler onontbeerlijk: binnen zijn eigen groep, maar ook in relatie met de andere diensten. Als we niet perfect kunnen samenwerken, vallen we bij de klanten binnen de kortste keren door de mand.
    En we willen de algemene teneur van 90 % tevredenheid van onze klanten ten allen prijze bewaren... 

    04-03-2009 om 14:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokus uit ! Politie in !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De krokusvakantie is voorbij. Gisteren namiddag vertrokken nog de laatste klanten: twee groepen en een aantal gezinnen. Onze vrijwilligers deden het weer schitterend en bleven een weekendje langer dan voorzien (wegens ziekte van een andere vrijwilliger). Fijn dat we altijd op die ploeg kunnen rekenen; dank U !
    En vanmorgen kregen we de politie over de vloer. Liefst met 55 man ! Nee hoor, geen overval, moord of wat dan ook. Gewoon een cursus voor de politie Oost-Vlaanderen.
    Het wordt nog een drukke week voor mij, want er ligt nog een stapeltje werk van vorige week... en ik heb nog enkele vergaderingen deze week. Zaterdag vertrek ik een weekje op ski-verlof, dus: even op het gaspedaal drukken !

    02-03-2009 om 16:36 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!