Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    02-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hospitaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondagavond, het eerste vakantiegangertje naar het hospitaal... appendix ! Diensthoofd van het verbond verwittigen, die op zijn beurt de ouders verwittigd. Dan worden er afspraken gemaakt hoe het kind naar huis of het dichtstbijzijnde hospitaal wordt gebracht. Komen de ouders zelf of zorgen wij voor begeleiding ....?
    Ja, dat gaat zo, direct schiet er een heel systeem op gang... Interessant om weten is, hoe dit hier ter plaatse verloopt.
    Elke periode van zeven dagen zijn er drie verplegers-verpleegsters in Massembre; vrijwilligers !
    Elke dag hebben die 'spreekuur' en kunnen alle kinderen die zich niet goed voelen of iets anders mankeren (vb. tekenbeten) er terecht. Elke dag is er één van hen die de hele dag permanentie heeft en kan opgeroepen worden.
    Als de verpleging er niet uit geraakt, stappen ze naar de dokter in het dorp tijdens zijn consultatie. Eventueel gaat men rechtstreeks naar het hospitaal...
      

    02-07-2007 om 14:09 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    01-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangekomen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De 700 kinderen en monitoren zijn aangekomen !
    Gisteren, zaterdag, is de eerste groep probleemloos aangekomen; alleen waren sommige goepen wat later omwille van het zware ongeval op de Brusselse ring.
    En het is weer prima georganiseerd; met dank aan de voorbereiding door Kazou nationaal en de inzet van de coördinatrice van dienst, Katrien. Zij start elk jaar de vakantie op, begin juli. In de eerste periode wordt er steeds nog wat gepuzzeld met de werkwijze in het restaurant. En het verliep, mits minieme aanpassingen, weer perfect !
    Qua aktiviteiten zijn er ook dit jaar weer nieuwe attracties: een go-cart parcours en twee nieuwe teambuilding toestellen. De funzone is uitgebreid met een speleobox. En een bezoek aan het fantastische zwembad in Givet staat ook op het 'to do' lijstje. Fijn dus, monitoren en kindjes tevreden.
    Daarenboven is het prachtig weer; blij dat de weersvoorspelling voor één keertje niet klopt !

    01-07-2007 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    28-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot de laatste dag in juni
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tot de laatste dag in juni hebben we een schitterende bezetting; dat is de eerste keer. Deze maand breken we zeker alle juni-records... en zeggen dat men 5 jaar geleden in Massembre nog een aantal maanden wilde sluiten in het laag seizoen.
    Dat laag seizoen is, wat Massembre betreft, gereduceerd tot december en januari (met uitzondering van de kerstvakantie).
    Alleen speelt het weer deze maand niet mee; maar we klagen niet, 't is altijd beter dan snikheet of onder water zoals op zovele plaatsen in Europa en de wereld.
    We tellen ondertussen de dagen af naar de grote vakantie; die begint dit jaar in Massembre op zaterdag 30 juni. Ja, ja, nu zaterdag 'stroomt' Massembre vol met uitgelaten kinderen en monitoren.
    Schitterende thema's zullen er voor zorgen dat de kinderen week na week een onvergetelijke vakantie zullen beleven: space, avontuur, indianen, expeditie, aquafun, showbizz !
    Als ik dat vergelijk met de 'spelvakanties' die ikzelf op mijn 11 jaar mocht meemaken, dan is dit toch het neusje van de zalm. Ook al amuseerden wij ons ook rot, hoor !

    28-06-2007 om 10:24 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schitterende opening !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 22 juni: alle ogen gericht op Agimont en Cascatelles !
    Twee gerenoveerde gebouwen (elke kamer -2 tot 4 personen- heeft nu een eigen badkamer en toilet, er zijn twee vergaderzalen méér of een totaal van 4, donsdekens, een uniek zicht op Frankrijk, ....) worden officieel geopend.
    Alle voorbereidingen worden met schroom getroffen, want ... er hangen permanent buien in de lucht.
    Internet leert ons dat er tussen 18 en 20 uur géén buien zullen vallen; we geloven het en plannen de receptie buiten ! En het lukt; zelfs geen spatje, integendeel: zon !
    Vanaf 18 uur begint het feest. De fanfare van Hastière zal ons twee uur schitterende muziek brengen. In Agimont staan de hapjes klaar, hangen er een reeks foto's over de bouwwerken, wordt het volgende project (keuken, restaurant, bar) voorgesteld met plannen en een maquette, en kan je een tentoonstelling bewonderen van twee van onze partners: Kazou en Fun Adventure. En vergast Classe Action Nature ons op prachtig straattheater.
    Tegen 19 uur zijn er 300 aanwezigen.
    Iedereen wordt uitgebreid bediend met hapjes en drankjes.
    Ikzelf leidt vanaf 19 uur de toespraken in. De minister is verontschuldigd (hij bezocht Massembre al twee keer...); Mr. Barbeaux, vice-voorzitter van MC, Mr. Verheyen, architect Stramien en Mr. Peirsegaele, nationaal secretaris CM, richten het woord tot de aanwezigen. Kort, krachtig en vooral voorbereid. Inhoudelijk sterk.
    Een dankwoord én bloemen zijn er voor de architecten, de aannemers en Mr. Paps voor CM, die allen mee tekenden voor deze prachtige verwezenlijking. Maar ook een dankwoord aan alle personeel voor hun dagelijkse volgehouden inzet.
    En dan volgen we met zijn 300 de fanfare naar het restaurant: een eretafel, een uitgebreid koud en warm buffet, de fanfare speelt nogmaals...
    Daarna draait de bar op volle toeren: een positieve evaluatie, want vele aanwezigen komen me bedanken voor de fijne avond. 
    Alle aanwezigen 100 % tevreden !

    26-06-2007 om 11:24 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme en pers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteravond ben ik de algemene vergadering van de dienst Toerisme van Dinant en omgeving gaan bijwonen.
    De traditonele dingen, zoals goedkeuring van de jaarrekening, werkingsverslag, subsidies, ... boeiend. Je merkt dat hier sinds enkele jaren een frisse ploeg aan de kar duwt. Méér professioneel, website, goede initiatieven...
    Dat is wat anders dan in onze eigen gemeente waar de dienst toerisme meer dan vierkant draait; een vzw die uit enkele ego's bestaat die vooral zichzelf graag horen, die ruzie maken en die over alles discussiëren, behalve over toerisme. Ik ben nog de enige die iets met toerisme te maken heeft, die deelneemt aan de vergaderingen; alle anderen hebben afgehaakt...
    Spijtig, want hoe dan ook, Hastière zou opnieuw een fantastische toeristische locatie kunnen worden.
    Vanmorgen dan een interview met de krant Vers l'Avenir; het artikel verschijnt dit weekend. We bezochten de twee gerenoveerde gebouwen, bekeken de maquette van ons nieuw restaurant, keuken, bar, en brachten een bezoekje aan de 'waterplaza'.
    En vermoedelijk krijgen we ook een artikeltje in Vise en En Marche over de opening van Agimont en Cascatelle dit weekend.

    20-06-2007 om 10:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aftellen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is aftellen naar de heropening van 2 gerenoveerde gebouwen voor logement volgende vrijdag. Zowat 300 genodigden schreven zich in ! Dus moet alles piekfijn in orde zijn: gras afrijden, podium zetten, geluidsinstallatie, inrichting van de werkruimten met kleine tentoonstellingen, parking aanduiden, bewegwijzering, speeches vertalen, voorbereiding van de receptie en de maaltijd achteraf...
    Maar het is ook aftellen voor de grote vakantie; elke week zullen hier 700 kinderen en monitoren logeren, 9 weken lang !
    Ook hier tellen we af: alle voorbereidingen zijn zo goed als rond, alle afspraken met bussen, zwembad, grot, kayaks, vlotten, tenten, slaapweides, chemische toiletten, .... zijn gemaakt. De coördinatieploegen van Kazou zijn er klaar voor, en zeker ook de monitoren.
    Dit weekend wordt al het tipidorp opgezet door vrijwilligers en volgend weekend wordt de laatste hand gelegd aan de opbouw.
    Vermoedelijk dromen de eerste kinderen al van de boeiende momenten die ze op dit unieke domein gaan meemaken met hun vrienden !

    19-06-2007 om 15:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    17-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ecologisch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Massembre is volop in de uitvoering van zijn masterplan. Eén van de problemen daarbij is het gebruik van energie; een probleem dat je op lange termijn moet bekijken. Uiteraard kiest Massembre voor ecologisch verantwoord én zo goedkoop mogelijke energie.
    In de verbouwingen die we tot nu toe deden, kozen we voor zonnepanelen, warmtewisselaar, recuperatie regenwater, minuterie en spaarlampen. We kozen ook voor stookolie want een windmolen en/of stadsgas was niet mogelijk.
    Wat blijkt nu: door de stijging van de stookolieprijzen is onze energiekost hoger (elektriciteit en stookolie samen) dan toen we enkel elektriciteit gebruikten...
    Nu we voor de bouw staan van een nieuwe keuken/restaurant/bar moeten we dus goed nadenken. Er zijn nu al drie vergaderingen met liefst 10 specialisten achter de rug, en nog is het niet duidelijk wat de beste oplossing is.
    Doen we toch een stukje op gas (maar dan LPG want stadsgas is hier niet) of houden we alles op elektriciteit en zorgen we voor 'piekafvlakkers' en een domoticasysteem in alle andere gebouwen waar we dan ook verwarming op elektriciteit zouden behouden met permanente temperatuursturing per kamer (een sensor op het raam en centrale sturing). Die piekbeheersing is een must, anders moeten we onze hoogspanningscabine vernieuwen en dat is een héél duur plaatje...
    Op 4 juli beslissen we ...

     

    17-06-2007 om 10:48 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    14-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustig weekje ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Je denkt soms: rustig weekje voor de boeg want, slechts 2 vergaderingen, maar een goede 170 leerlingen en leerkrachten in Massembre... we kunnen deze week het één en ander inhalen.
    Maar dat loopt meestal niet zoals gepland. Zowel mijn eigen werk, als de verschillende diensten worden op zo'n momenten overvallen door onvoorziene obstakels, zodat je soms denkt 'ze doen het erom'...
    We zijn nu al donderdag en op de vergadering met de dienstverantwoordelijken deze middag, sprak iedereen over hetzelfde fenomeen: hoe kan dat nu ?
    Er valt van alles in panne, een grijpkraan -door een groep gebruikt in het weekend- is omgeslagen en 2 man moet gaan helpen om die recht te krijgen, klanten die vanalles willen wijzigen in hun programma, de planning van juli en augustus die voor een volle week dient herschikt, extra's in de poets, een probleem met de werkkledij, beslissingen die niet voldoende opgevolgd zijn, interne strubbelingen, een probleem voor de ondernemingsraad, ... enfin: je kan het zo gek niet bedenken of het doet zich deze week voor.
    En binnen twee weken vieren we de opening van twee gerenoveerde gebouwen; ook hier is het niet duidelijk wie er nu komt van het ministerie en de eigenaar en wie van hen een speech houdt... 
    Spannend is het wel; de adrenaline stroomt in alle diensten. Wat fijn is, is dat niemand klaagt en er met volle energie tegenaan gaat !
      

    14-06-2007 om 18:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eandis - Electrabel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorig weekend organiseerde Eandis in Massembre zijn Trophy 2007. Een schitterend weekend op alle vlakken !
    En als het dan mooi weer is, kan het niet stuk.
    Het is al het derde jaar dat de Trophy zich in Massembre afspeelt. Het resultaat is een prachtige samenwerking, waar beide partijen méér dan van genieten.
    De organisatie van de Trophy zelf is een staaltje van een per minuut getimed gebeuren ! Vrijdagavond dropping in Massembre, zaterdag de hele dag in Les Vieilles Forges in Frankrijk en zondagmorgen nog meer proeven in Massembre, met tot slot een final run met de 650 aanwezigen. Indrukwekkend !
    Massembre zorgt van zijn kant voor de catering en een goed bed in nette kamers.
    En volgend weekend doen we dat nog eens over, maar dan is het de Electrabel Trophy 2007.
    Enige verschil: op zondagmorgen is er een uitgebreide brunch, want alle deelnemers moeten nog gaan stemmen.
    Dus tegen de middag daalt de rust weer over Massembre.
    Moe maar tevreden !

    07-06-2007 om 15:01 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    06-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwembad Givet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In Givet, net over de Franse grens en op 3 km te voet van Massembre, werd vorig jaar een super zwembad geopend. Gisteren waren we uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en om afspraken te maken voor een nog betere samenwerking in de toekomst.
    Naast de zwemmogelijkheden (met glijbaan, buiten- en binnenzwembad, jacuzzi, duikput, kinderspeelbad...) kan je er ook bowlingen, fitnessen en is er een volledig ingerichte sauna en hamman.
    De prijzen zijn erg redelijk; alleen de strenge Franse regelementering maakt het voor groepen niet eenvoudig (één begeleider per acht kinderen).
    Maar hoe dan ook, voor gezinnen en groepen een troef meer voor Massembre.
    Je kan dit alles raadplegen op onze website.

    06-06-2007 om 12:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De prijsvraag in Visie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds een maand zet Massembre in elk nummer van Visie (het blad van alle christelijke vakbonds- en CM leden in Vlaanderen) een prijsvraag. Onder alle juiste antwoorden wordt dan een winnaar getrokken.
    We zijn uiteraard blij met de vele reacties: we krijgen bij elke prijsvraag om en bij de 650 antwoorden.
    Uiteraard zijn er maar twee gelukkigen per keer, maar het is zeker de moeite om mee te doen. De kans om te winnen ligt vrij hoog: 1 op 650.
    Wie Massembre eens wil meemaken, kan natuurlijk ook gewoon op weekend komen: met je gezin, familie of groep.
    Massembre is tussen de 30 en 50 € per persoon per weekend beterkoop dan andere gelijkaardige huizen; voor de prijs moet je het dus zeker niet laten.
    En als ik de klantentevredenheid beluister van hen die ook wel eens elders logeren, dan steken we met kop en schouders boven de anderen uit kwa maaltijden, service, vriendelijkheid, netheid, ...
    Daar geniet een mens van !

    05-06-2007 om 10:05 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    31-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezamelijke publiciteit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Massembre en Classe Action Nature (onze vaste partner in het begeleiden van kleuter- en lagere scholen rond fantastische kindvriendelijke thema's) sturen deze week 2.000 folders naar franstalige scholen. Ook vorig jaar namen we al een gelijkaardig gezamenlijk initiatief, dat ons (en hén) geen windeieren legde.
    We moeten immers in de maanden februari tot juni en september tot november -het hoogseizoen voor scholen- al goed onderling afspreken om alle scholen gereserveerd te krijgen. Bijna altijd een vol huis dus !
    Scholen reserveren daarom steeds vroeger en vroeger. Op dit moment hebben we zelfs al reservaties tot 2011 !!!

    31-05-2007 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relatieve rust
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De examens zijn begonnen; dat voelen we hier in Massembre, want minder scholen. Toch logeren hier twee franstalige scholen en is de voorbereidingsfase begonnen van de twee weekends 'Electrabel - Eandis'. Er wordt al heel wat materiaal aangeleverd: tenten, podium, geluids- en lichtinstallatie, enzovoort.
    Electrabel en Eandis organiseren elk een Trophy-weekend i.s.m. The Outsider: uit verschillende landen komen ploegjes wedijveren om de trofee mee naar huis te mogen nemen. Het zijn zeker geen kinderproefjes: vrijdagavond dropping, zaterdag een hele dag avontuurlijke en fysiek zware oefeningen en zondagmorgen nog een serieuze loopwedstrijd met opdrachten.
    Dit evenement wordt al voor de derde keer in Massembre en omgeving georganiseerd.
    Het is telkens weer een toffe belevenis want een piekfijne organisatie met stuk voor stuk toffe mensen. Plezant ! 
    Massembre doet uiteraard zijn uiterste best om deze fijne klant in de watten te leggen !   

    29-05-2007 om 16:07 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    27-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klank- en lichtspel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zowel vrijdag- als zaterdagavond kreeg Massembre een gratis klank- en lichtspel aangeboden ! Bliksem, donder en het openen van de watersluizen: spectaculair.
    Het is al een tijdje geleden dat we zo'n uniek spektakel te zien kregen ! En vermits je vanuit Massembre prachtige vergezichten hebt, kon éénieder genieten van dit wonderlijke natuurfenomeen !

    Er logeren dit verlengde weekend in Massembre verschillende groepen : een duikclub (!), enkele jongerengroepen en ook heel wat gezinnen, samen goed voor een 180 personen.
    Massembre zelf organiseert voor de liefhebbers twee wandelweekends: één ervan volgt de eenvoudiger wandelingen.
    Het 'Valleienweekend' is er voor de echte liefhebbers. Vanmorgen om 9 uur zijn ze al vertrokken - met picknick- om de wandeling van de Hermeton (zo'n goede 20 km) af te stappen. De groep volgt dit kronkelende beekje stroomopwaarts; een héél smal padje met af en toe spectaculaire en 'gevaarlijke' klim- en afdalingen. Echt voor de liefhebbers.

     

    27-05-2007 om 09:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    25-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst nog goed nadenken !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terwijl deze week het centrum op volle toeren draait, moet ik weer wat belangrijke vergaderingen volgen.

    Zo zal onze partner Fun Adventure (zie onze website) nu ook voor een collega huis (Amberloup) werken. Dat vraagt uiteraard om een overeenkomst en een protocol van samenwerking. Vermits de drie partijen mekaar vrij goed kennen en al goed samenwerken, komen we snel tot voorbeeldige afspraken.

    Op een andere vergadering werd het plaatje van de energiebehoefte en energiegebruik bekeken voor het nieuwe -in het najaar te bouwen- restaurant/keuken/bar. Wat daar allemaal bij komt kijken ! We zaten daar met 8 specialisten rond tafel. Blij dat we aandrongen om deze vergadering in extremis toch nog te beleggen, want de resultaten waren spectaculair. Op bepaalde vlakken gooien we de boeg om, om tot een beter rendement van het energiegebruik te komen.
    Daarnaast kwam ook het ganse toekomstverhaal van Massembre ter sprake, want ons masterplan is volop in uitvoering en ook daar moeten we toch letten op het energieverbruik.
    Ingewikkeld, maar boeiend.

    Ondertussen is het vrijdag. Het centrum is op dit moment leeggelopen (400 kinderen vertrokken naar huis); de poetsploeg  (15 personen) draait op volle toeren. Het volledige restaurant wordt gepoetst, het onderhoud herstelt en voorziet alle vragen van individuen en groepen die vandaag nog arriveren.
    De klantentevredenheid van de 8 scholen die hier logeerden ligt zeer hoog; aan de receptie staan 5 flessen wijn en 1 fles jenever die we kadoo kregen ! 

    Verschillende weekendklanten en onze vrijwilligers zijn ondertussen al aangekomen. Deze laatsten bereidden nog de laatste details van het lange 'valleienweekend' voor.
    Het wordt weer een tof verlengd weekend, denk ik. 

    25-05-2007 om 15:30 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    21-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandagmorgen

    Hemelvaart is -met vrij mooi weer- achter de rug. Daar komt Pinksteren; weer een verlengd weekend.
    Maar tussendoor ontvangen we nog een gepensioneerdengroep uit Dendermonde en heel wat scholen; samen goed voor 400 klanten...

    Goed nieuws: de bouwvergunning voor het nieuwe restaurant/keuken/bar is binnen. De werken starten in het najaar. We beginnen dus één van de dagen aan volgende planning: hoe verplaatsen we de speeltuin en hoe maken we het ex-zwembad leeg; want dat wordt eerst afgebroken.

    21-05-2007 om 09:13 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend Hemelvaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 'Historisch Erfgoed', dat organiseren we dit weekend. Onder leiding van één van onze enthousiaste vrijwilligers worden een een aantal bezienswaardigheden om Massembre bekeken. Een tof programma voor de liefhebbers. 
    Anderen worden begeleid door wandelgidsen en genieten met volle teugen van de mooie wandelingen in de omgeving of op het domein.
    Het weer laat het een beetje afweten; een beetje weinig zon en iets te fris. Maar als je geniet, voel je je goed, hé.

    Ondertussen zijn de eerste voorbereidingen voor juli-augustus al een tijdje opgestart. 800 kinderen wekelijks ontvangen voor 7 nachten is geen sinecure. Beetje bij beetje wordt het hele schema in elkaar gepuzzeld (ook weer met vrijwilligers, nu van Kazou) en op de receptie wordt dat dan verwerkt, zodanig dat alle diensten weten wat er van hen verlangd wordt, wat er dient te gebeuren, wanneer, waar en hoe.

    Gisteren legden we ook voor het eerst het nieuwe bestek op tafel... een ander zicht... het oog wil ook wat.

    18-05-2007 om 10:35 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    14-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fun Adventure parcours groter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het voorbije weekend installeerde Exponent twee nieuwe teambuildingtoestellen in Massembre.
    Wie onder begeleiding aan teambuilding wil doen met zijn groep, school, familie of bedrijf heeft nu nog meer mogelijkheden.
    Fun Adventure, partner van Massembre, begeleidt hier alles wat met teambuilding te maken heeft. Tot nu toe had je de apenbrug, de klimmuur, de rappel, vlotten, de pamperpaal en de deathride; daar komen nu de 'zwierende balken' en de 'duobalken' bij. Alles dus om een geslaagd verblijf rond groepsvormng te organiseren in Massembre.

    Dit weekend organiseerde Massembre een avontuurlijk weekend en een wandelweekend. Succesvol en weer tof begeleidt door onze vrijwilligersploeg. Kajakken, railbike voor de liefhebbers; en met een groep van een 60-tal wandelaars via o.a. de Cascatellen (watervalletjes), de 'drie valleien', ....

    De tevredenheidsscores van onze klanten lagen weer hoog; ook op vlak van netheid, comfort, maaltijden, service, ...

    En vandaag arriveren weer scholen die drie dagen logeren; want dan start het verlengde weekend van Hemelvaart.

    In Visie (het tijdschrift van CM) verscheen dit weekend een prijsvraag; er is een weekend voor twee personen te winnen. Tussen vrijdagmorgen en maandagmorgen ontvingen we al liefst 500 antwoorden ! Fijn zo. 

    14-05-2007 om 10:22 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    11-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van weggeweest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag 11 mei, ik ben terug in Massembre. Na een weekje ontspannen in Turkije. We hebben genoten van een goed hotel in het oude stadscentrum van Antalya, mooi weer, lekker eten en fijne uitstapjes. Massembre was even ver weg.
    Terugkomen op je werk, is altijd een beetje spannend. Want, je weet maar nooit... En als je dan constateert dat alles op wieltjes loopt, vraag je je af waarom je niet langer op vakantie geweest bent...

    8 scholen vertrekken vandaag en we hebben ook weer een mooi weekend voor de boeg.
    En dan volgen er twee verlengde weekends. Er zijn nog enkele kamers over; wie dus nog wil komen genieten van dit fantastische hoekje in Wallonië .... niet twijfelen. Gegarandeerd stilte, rust, lekker eten, fijne bar, aktieve doe activiteiten voor kinderen en volwassenen, 10 brochures met leuke ideeën, ... Raadpleeg even de website en laat U overtuigen ! 
     

    11-05-2007 om 11:25 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    04-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste wolken ... en regen vanaf 16 uur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn het niet meer gewoon, maar vandaag ziet het er grijs uit. Raar hoor, na zovele dagen prachtig weer.
    Om 16 uur is het zelfs beginnen regenen, zoals aangekondigd op de weerberichten ! De aarde snakt overigens naar water.
    Vandaag vertrekken vier grote scholen en verwachten we voor vanavond nogal wat families en 230 monitoren en monitrices van Kazou.
    Die komen hier juli en augustus voorbereiden; dan begeleiden al die jongens en meisjes de verschillende themakampen van 'de ziekenkas'. Dat klinkt wat oubollig, maar de kampen spetteren van creativiteit.
    Aan alle 11-jarigen: schrijf je in of je mist iets !!!

    Vandaag zetten we Arthur (mannetjesezel) terug bij zijn vrouwtje (Lisa) en hun zoon (Victor). Blij weerzien !
    Vermoedelijk is het resultaat dat Lisa snel terug gedekt zal zijn en we binnen 12 à 13 maanden een nieuwe spruit zullen mogen verwelkomen.

    Voilà, ik hoop (ik ben er zeker van, hoor) dat het dit weekend en volgende week (opnieuw volle bak) lukt zonder mij. Ik ga met mijn vriend 6 dagen naar Turkije: even uitrusten en wat eeuwenoude geschiedenis bezoeken.
    Tot volgend weekend !

    04-05-2007 om 16:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!