Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een warme dag vandaag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Warm, dat wordt het. Een azuurblauwe hemel, een heel licht windje; dat wordt insmeren en zweten. Ech hoogzomerweer.
    Fantastisch om weer een heleboel aktiviteiten te organiseren.
    Leuven beleeft vandaag adembenemende momenten op het Fun Adventure parcours. Onder leiding van professionele monitoren gaan ze van apenbrug naar zwevende balken, death ride, ... vermits al die aktiviteiten in het bos doorgaan, zullen zij zeker niet veel last hebben van de warmte.
    Waas & Dender gaat op vlottentocht op de Lesse en Midden-Vlaanderen Vlaamse Ardennen gaat kajakken; die zitten dus ook fris.
    Brugge trekt naar het zwembad in Givet met glijbaan, binnen- en buitenzwembad, brubbelbad, beach-volley, ... ook lekker bij zo'n weer.
    Limburg zal zich goed moeten insmeren en zeker water genoeg meenemen, want zij gaan op expedite naar de grotten van Nichet in Frankrijk. Vanavond trekken die het bos in, maken er hun kamp, barbecuen en slapen in openlucht. Daar zal het tegen de ochtend morgenvroeg wel wat frisser zijn.
    Midden-Vlaanderen Gent zal ook wat zonnecrème en water kunnen gebruiken. Zij vertrekken met de bus op tweedaagse; ze worden afgezet in Weillin, en gaan dan te voet naar Falaën. Morgenvroeg doen ze railbike en worden met de bus tot Hastière gebracht. En dan te voet tot Massembre. We verwachten die morgen rond 16 uur: pompaf maar gelukkig.
    Sint-Michielsbond komt overigens vandaag al terug van die tweedaagse: een dikke 12 km van Hastière tot hier: een tochtje naast de Maas met prachtige landschappen.
    Brugge geniet vandaag van alle aktiviteiten in Massembre: funzone, waterplaza, go carts, ...
    De jomba's, de indianen en space leven zich nog verder in in hun thema. Maar ook zij zullen het water in de waterplaza niet kunnen weerstaan, vermoed ik.
    Ik ga zelf straks -in de late namiddag- toch ook eventjes zonnen als er tijd voor is...

    06-08-2008 om 08:36 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke dag voor iedereen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Midden-Vlaanderen avontuurt vandaag de hele dag met Fun Adventure: apenbrug, death-ride, en noem maar op.
    West-Vlaanderen (Jomba's) trekken vandaag naar het zwembad.
    Waas & Dender kajakt en vlot vandaag op de Lesse: de vlotten vertrekken in Houyet en komen aan in Gendron, de kajaks vertrekken in Gendron en komen aan in Anseremme; onderweg wordt er gepiknikt !
    Limburg trekt vanavond het expeditiebos in, bouwt er  zijn kamp, barbecuet en blijft er overnachten in openlucht (in een zelfgebouwd kamp tussen de 'wilde' dieren !). Tijdens de dag bezoeken ze nog de grotten van Nichet: helm met lampje op, geen licht in de grot en zo op verkenning; een beetje beangstigend, maar vooral expeditie !
    Oostende vernoemden we gisteren niet speciaal, maar vandaag trekken die naar het Space Centre in Transinne; daar oefenen ze de moonwalk, besturen een shuttle, lanceren een raket, ... spannend.
    Sint Michielsbond vertrekt vandaag op tweedaagse. Ik ben er gisteren nog eens op bezoek geweest, terwijl Leuven (die vandaag terugkomen) aan het barbecueen was: enige omgeving. Het kamp met een tiental patrouilletenten ligt tegen een wei op een helling van wel 100 meter naast een klein weggetje en een mooi bos. In totale stilte genieten ze van de barbecue, het kampvuur, de schitterende sterrenhemel, de toffe gesprekjes en spelletjes, lekker dicht bij mekaar; en dan slapen in tenten, 's morgens ontbijten en piknik klaarmaken... en weer op stap. Geweldig toch.
    Er is hier ook nog het thema 'indianen': die leven bij ons in een tipi-kamp en koken hun potje zelf. Zij leven een beetje apart van het centrum, om beter dat indianenleven aan den lijve te kunnen ondervinden. De rituelen zijn er enig, zeker de laatste avond bij de totemisatie, als ieder een naam krijgt die het best zijn of haar karakter weerspiegelt...
    En om het plaatje rond te maken: in Massembre logeert drie dagen een bergmonicursus van een dertigtal personen. Ook zij genieten !
     

    05-08-2008 om 13:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevig windje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag en het kamp van week zes draait al stevig op volle toeren !
    Waas & Dender is al vertrokken met piknik om te gaan kajakken op de Lesse. Een ander deel van Waas & Dender trekt met piknik naar het zwembad in Givet. Midden-Vlaanderen en Vlaamse Ardennen trekken met piknik op vlottentocht op een ander stukje van de Lesse. Limburg (met piknik) trekt de hele dag op met Fun Adventure.
    De Jombagroep van West-Vlaanderen gaat de grotten van Nichet in Frankrijk verkennen.
    Vanavond geniet Waas & Dender nog van een barbecue in het amfitheater, trekt Limburg het bos in om expeditiegewijs te overnachten in zelfgemaakte 'kampen'.
    En Leuven vertrekt vandaag op tweedaagse naar Falaën; een stevige staptocht waar hen vanavond een barbecue en kampvuur wacht. Ze slapen er in tenten.
    Het restaurant zal er vanmiddag dus rustig bijliggen, want bijna iedereen heeft een piknik mee. Het restaurantpersoneel is dan op minimumsterkte; maar vanavond draaien we weer op volle toeren. Gelukkig krijgt het personeel zijn uurrooster veertien dagen op voorhand, zodat zij hun privéleven toch ook netjes kunnen regelen. Hetzelfde geldt ook voor de jobstudenten, die dikwijls op de meest rare momenten moeten beginnen of stoppen. Zo gaat dat in de horeca...
     

    04-08-2008 om 10:51 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    03-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel wolken, weinig regen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgens de krant vandaag 75 % kans op regen; in Massembre regende het amper een uurtje tot op dit moment... Véél wolken, dat wel, maar toch een zwoel gevoel. Dat wil zeggen: tof om fantastische dingen te doen met zijn allen.
    Sint Michielsbond (Brussel) is al de hele dag op Fun Adventure: professionele begeleiders die de kinderen laten bibberen en beven op de death-ride, apenbrug, pamperpaal, ... . Waas en Dender duikt vandaag ook al in het prachtige zwembad van Givet: bubbelbad, glijbaan, kinderbad, binnen- en buitenbad, ligweide , beachvolley, ... fijn dus.
    De andere groepen houden het vandaag nog in Massembre; maar ook zij hebben een oneindig tof programma: het kinderavontuurlijk parcours, de waterplaza, de funplaza, het gocart parcours, de speel- en sportvelden, het dierenpark, ...
    Wil je meer weten over deze activiteiten, dan vind je daar meer uitleg over op onze website bij 'actief in Massembre'.
    Voor mijn raam staat al sinds gisteren een eenzame pantoffel; blijkbaar is niemand hem kwijt... het is bijna kunst; je kan er bijvoorbeeld vanalles bij bedenken: van wie is die, loopt hij/zij met één pantoffel, hoelang gaat hij d'er nog staan, waarom werd hij achtergelaten...
    Back to earth: ik denk dat de kinderen stilaan honger krijgen. Tegen half zes komen de eerste groepen eten: soep, aardappelen, boontjes, gyros en een perzik als dessert. Elke tien minuten komt een groep binnen, tot het restaurant vol zit; op die manier moet niemand te lang wachten. Telkens als een groep vertrekt, wordt er opnieuw gedekt voor de volgende reeks groepen. 700 kinderen en monitoren: 2 shiften, 3 keer per dag.

    03-08-2008 om 17:02 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps, 't is weeral gedaan !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De laatste loodjes wegen precies niet zo zwaar... Er werd netjes opgeruimd door de kinderen, dus kan onze poetsploeg echt doorwerken. Daarenboven is er geen schade, en dat is een hele prestatie...
    Toch nog even over het festival gisteren: geslaagd voor 100 %. Zelden zie je zo'n vreugde, zo'n engagement, zo'n deelname aan alle aktiviteiten. Prachtig tot wat kinderen eigenlijk in staat zijn. Het herhalen waard... volgend jaar.
    En dan verwachten we vandaag periode 6, met dezelfde coördinator, maar geen showbizz, wel themavakanties.
    We duimen dat het weer fijn wordt.

    02-08-2008 om 11:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is het dé dag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Inderdaad, vandaag wordt de inspanning van al die kinderen en monitoren én professionele showbizz begeleiders beloond met een spetterend festival.
    Dat begint om 17 uur. Tegen die tijd moet alles opgesteld, voorbereid en ingeoefend zijn. De hele morgen al zie je onwaarschijnlijke 'finisching touchen' aan alles en nog wat: theater, zang, straattheater, drankstand, eetstand, circus, schmink, poppenkast, musical,.... er is zelfs een ploegje die de vuilbakken 'aankleedt'.
    We zagen bijvoorbeeld een 'ballonlanceerder': als een middeleeuws toestel waar kanonballen mee afgeschoten werden... Maar in dit geval gaat het over ballonnetjes met water.
    Er is zelfs een festivalradio en een televisieploeg verzorgd door de kinderen zelf !
    Vanmiddag was het in het restaurant al lekker smullen van frietjes met stoofvlees en sla en een ijsje als dessert ! Straks wordt het 'het echte festivaleten'.
    De kinderen krijgen allemaal een armbandje, waarmee ze een hotdog, een hamburger, drank enzovoort mee kunnen krijgen. In de eet- en drankstandjes staan kinderen (met onze begeleiding uiteraard) volgens de hygiëneregels eten te verdelen. Ze krijgen dus ook allemaal een hoedje, moeten hun handen wassen, ....
    Het festival geeft alle kinderen de mogelijkheid om zelf op te treden én om zelf in alle vrijheid hun programma samen te stellen. Tof hoor.
    Om half acht is er dan anderhalf uur disco, met alle aangeleerde kinderkampdansen en natuurlijk ook een aantal bestsellers van eigen en internationale bodem.
    Het hele festival wordt afgerond om 21 uur. Dan wordt het nog nakaarten en feesten per verbond en rond half, elf uur, daalt de stilte weer over Massembre.
    Ik vermoed dat de monitoren zich daarna eens goed gaan laten gaan in de bar.... Maar morgen is het nog een zwre dag van opruimen, inpakken en... afscheid nemen.

    01-08-2008 om 13:37 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Tijsmans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jawel, hij was er ! En hoe !
    Al van 's middags kon je de spanning voelen, want HIJ kwam.
    Een enthousiaste kindermenigte onthaalde 'de ster' op een groot applaus én veel vriendschap.
    In de namiddag begeleidde Tijsmans een eerste swingpaleis in de feestzaal. Een mengeling van dansen, zingen en een kwis. Sterk staaltje van entertainment. Daarna ging hij op bezoek bij de verschillende verbonden om er deel te nemen aan door de kinderen in elkaar gestoken aktiviteiten. Hij werd gemasseerd, moest taartjes eten, naar een koor luisteren, meezingen, theater spelen, ... De kinderen mochten hem ook vragen stellen over alles en nog wat.
    Van elke groep mocht er 's middags iemand met Tijsmans aan de eretafel eten: heerlijk voor de gelukkigen !
    Na het avondeten begeleidde hij het tweede swingpaleis, dat uitliep tot half tien i.p.v. 21 uur. Wat wil zeggen dat het goed was.
    Uiteraard ging elk klein groepje op de foto met Tijsmans. Zo dichtbij hadden ze hem nog nooit geweten !
    We hoorden nog van de coördinatie dat Tijsmans de dag fantastisch vond en het voor één keer geen werk vond, maar vakantie ! En Massembre vond hij een heel mooi domein met prachtige vergezichten. (Uiteraard heeft hij gelijk, vinden wij !)
    En dan de monitoren; na zo'n hectische dag met 'opgedraaide kinderen' is een beetje ontspanning zeker welkom. In de bar was het 'white sensation' party, die voor één keer tot half twee duurde... dat mag wel eens nietwaar.
    Vanmorgen staan die monitoren er overigens weer heel geëngageerd bij.
    Je vindt twee grotere foto's met Mark Tijsmans op onze website bij 'Was je d'er maar' en 'Foto's van de week' !

    31-07-2008 om 10:25 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een mooie dag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is al lekker warm en het is nog maar kwart voor tien. Dat beloofd voor vandaag...
    Het shwobizz-kamp draait nu op volle toeren. En deze namiddag komt Mark Tijsmans op bezoek; hij blijft bij de kinderen tot 21 uur vanavond. De spanning stijgt dus, want zo'n acteur, zanger, entertainer op kamp... het heeft toch iets. Ik vermoed dat zelfs de papa's en de mama's dat wel eens zouden willen meemaken: een BV de hele dag voor jou.
    Vanavond is het de beurt aan Turnhout en Oostende voor een lekkere barbecue in het amfitheater. De Jomba (jongeren met bijzondere aandacht) groep amuseert zich rot; vandaag staat in het thema van de smurfen. Zo kregen ze al een optreden van de hoofd- en bijsmurfen in vol ornaat; prettig om zien hoor, vooral hoe die kinderen daar in op gaan.
    Achter de schermen draait Massembre op volle toeren: de poetsploeg onderhoudt dagelijks de toiletten en de douches en elke dag krijgen er twee logementsgebouwen een grondige poetsbeurt. Dan zetten de kinderen en monitoren alles op de bedden, maken de lavabo's vrij en de vuilbakjes leeg. Dan passeert onze ploeg en enkele uren later is zo'n gebouw weer toonbaar.
    In de keuken wordt er zeker hard én hygiënisch gewerkt. Even een kijkje in de hygiëne: het personeel komt toe, kleedt zich om, wast de handen (zonder ringen, uurwerken, ...) en zet een petje op. Bij elke wijziging van handeling dienen de handen gewassen. Er is een koude en warme keuken, waar de temperatuur van de voeding strikt gecontroleerd wordt. Afval wordt perfect gescheiden, er is geen kruising van vuile en propere voeding of gebruiksvoorwerpen. Als alles klaar is, wordt eerst een 'getuigenmaaltijd' in een potje gedaan en diepgevrozen. Het wordt één week bewaard om bij eventuele ongemakken te kunnen worden geanalyseerd. Dan gaat de  voeding in warmhoudkarren richting 'bain maries' in het restaurant. Ook daar verloopt de bediening onder strikte hygiënische regels. Tot slot wordt de keuken met speciale produkten en toestellen gepoetst, ook volgens bepaalde volgorde en regels. Het personeel vult op blaadjes in wie wat gepoetst heeft, ... neemt een douche en wast 's avonds zijn kledij. De volgende morgen verloopt alles weer volgens hetzelfde schema.   

    30-07-2008 om 10:11 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwoel dagje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er is niet echt veel zon, maar het is wel zwoel. Wat wil zeggen dat iedereen hier wat trager stapt, loopt en eet; veel drinkt en zweet.
    Geen zieken of gewonden, dat houden we hopelijk zo !
    Sorry voor Turnhout; de foto staat tegen 16 uur on line.
    Vanmorgen vertrok het thema 'space' (Midden-Vlaanderen) met de bus naar het Space Centre in Transinne voor een spannende dag ruimtevaart: ze doen daar o.a. de moonwalk en lanceren een zelfgemaakte raket !
    Het thema 'Indianen' loopt ook deze week op wieltjes. Hun tipi-kamp staat op zowat 1 km van het centrum Massembre in een wei naast het riviertje 'Massembre'; dat vormt de grens met Frankrijk. Doodstil is het er, midden in het bos. 'S Nachts prachtige sterrenhemels, nachtelijke geluiden van de uil (hier huizen zelfs nog oehoe's, die grote uilen van om en bij de 50 cm hoog !), een passerend wild everzwijn op zoek naar een lekker hapje,.... spannend.
    Leuven en Antwerpen organiseren vanavond een barbecue in het amfitheater. Alle andere verbonden doen fantastische zaken in dit showbizz thema: dansen, dichten, filmen, zingen, schminken, decorbouw, geluid, radio, video, reclame, ... je kunt het zo gek niet bedenken, maar alles wat van ver of dichtbij met showbizz te maken heeft, komt aan bod.
    En uiteraard kijken alle kinderen al uit naar morgen, want dan komt Mark Tijsmans (gekend van 'Flikken', musicals, ...) naar Massembre.
    Vrijdag wordt het knallen met een festival dat door de kinderen zelf in mekaar gestoken werd.
    Het wordt dus nog héél boeiend !

    29-07-2008 om 13:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    28-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onweder !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een stralende zondag kon je het voorspellen:onweder. En wat voor één. Rond half zes kwamen bijna zwarte wolken opzetten uit het noordoosten. En dan begon het spektakel: bliksem en donder, een uur lang. De regen plenste in het rond. 
    Bij de vierde of vijfde bliksemflits viel de volledige elektriciteit uit in Massembre. Even later bleek dat het dorp, en zelfs de hele regio zonder elektriciteit zat.
    Gelukkig was alle eten al gekookt en opgeslagen in de warmhoudkasten op  100°; dus warm eten voor iedereen. We konden uiteraard niet afwassen. Spontaan boden zich onmiddellijk enkele personeelsleden aan om vanmorgen om half zes te komen afwassen, ook al hadden ze een vrije dag! Dat is echt fijn om mee te maken !
    En dan maar wachten op het herstel dat er volgens IDEG, onze stroomleverancier, niet voor 22 uur zou komen. Gelukkig is het nog steeds laat donker en hadden we dus nergens problemen. Alleen de alarmkasten piepten om aan te geven dat er geen elektriciteit was....
    En inderdaad, rond half elf was het leed geleden.
    De kinderen en monitoren ? Ach, die vinden het gewoon spannend om dat eens mee te maken ! En vermits we in Massembre midden de bossen zitten én prachtige vergezichten hebben, is het nog eens zo indrukwekkend. Tot twee uur na het onweer kon je nog indrukwekkende bliksems bewonderen.
    En voor wie vannacht nog wakker geworden is: met emmers kwam het water uit de hemel gevallen.
    Om half acht hield het dan eindelijk op met regenen... net op tijd, want de eerste groepen kwamen ontbijten. Het is nu half tien en de zon schijnt.
    Iedereen enthousiast; de groepsfoto's worden vanmorgen getrokken en met een beetje geluk vind je die vanavond, ten laatste morgen op onze website bij 'Was je d'er maar' en 'Foto's van de week'. Kijken maar  !

    28-07-2008 om 09:29 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    26-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wissel !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Half twaalf 's middags. Dè wissel is al een tijdje bezig. Alle groepen ontruimden al voor of direct na het ontbijt de kamers: geveegd, vuilbakjes leeg, ... Om 9 uur begint immers onze poetsploeg aan de wekelijkse grote 'slag van de Ardennen' om tegen 16 uur weer alle 13 gebouwen met 150 kamers en een 30-tal zalen weer netjes af te leveren aan de volgende gasten.
    Ondertussen liep ikzelf al die kamers af om te controleren of er netjes gepoetst werd en om mogelijke schade vast te stellen. Het valt ook dit keer weer erg goed mee. Slechts in één gebouw is er amper gepoetst en er is op één plaats met stift op de muur geschreven. Dat soort dingen wordt gefactureerd aan het betreffende verbond. Maar in ieder geval: bedankt aan alle monitoren, vakantieverantwoordelijke en coördinatie voor de fijne opruim.
    De eerste bussen voor de showbizz-periode zijn ook al aangekomen ! Die piknikken nog buiten... Maar de feestzaal werd gisteravond al ingericht: podium, lichtinstallatie... Overigens is die feestzaal door Massembre weer helemaal opgefrist, zodat het eindspektakel volgende vrijdagavond in de beste omstandigheden kan doorgaan.
    Hopelijk wordt het weer een fijne week.
    Goede reis aan de vertrekkers, en een warm welkom aan de aankomers !    

    26-07-2008 om 12:51 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (6)
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azuurblauw 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eergisteren had de groep met het thema 'space' met de sterrenkijkers de hemel onderzocht. Een zéér heldere Jupiter in het westen, naast de maan uiteraard, bleken spectaculair. Daarenboven hadden ze de melkweg gezien en duizenden sterren.
    Het enhtousiaste verhaal over dit gebeuren deed de andere monitoren vragen om nog een nachtje de buitenverlichting af te zetten.
    Gisteravond vanaf 22 uur: windstil, geen wolkje aan de hemel. De nacht valt; de eerste sterren kondigen zich één na één aan. Planeet Jupiter, de Grote Beer, en enige tijd later volgen alle anderen... ook sterrenbeelden de Maagd, Orion, ... indrukwekkend.
    Je staat ook versteld van het aantal satelieten dat passeert op korte tijd...
    Als het dan echt donker is -rond half twaalf- licht inderdaad ook de melkweg op. Spontaan volgen diepgaande gesprekken: van waar komen we, waar gaan we naar toe, wie zijn we... we zijn immers maar een speldeprikje in dit gigantische heelal.
    Bij mij thuis op mijn terras ruimen we om half één de glazen en de lege fles witte wijn op; het was één van die zomeravonden om echt van te genieten.
    Vanmorgen staat de zon al terug aan de hemel; inderdaad in het azuurblauw. Het wordt warm vandaag. Er zal weer gesmeerd moeten worden en het water in de waterplaza, de funzone en de douches zal verkoeling brengen. Ook in het bos blijft het min of meer fris. 
    Alle groepen blijven vandaag in Massembre. Het wordt de grote voorbereiding voor 'de laatste avond'. Die moet tof worden: afscheid van vrienden en nieuwe vrienden.
    En morgen naar huis met -hopelijk- fijne verhalen voor de papa's en de mama's, de broers en zussen.  

    25-07-2008 om 10:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    24-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals azuurblauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jawel, weer een mooie dag; om duimen en vingers van af te likken.
    Gisteravond was het een wolkenloze hemel met duizenden sterren; het is hier immers 's nachts nog zo donker dat je zelfs nog de melkweg kan zien ! Dus bekeek het 'space' kamp sterren en planeten via de telescopen; tot middernacht ! Die zullen dus wel even uitslapen vanmorgen.
    Vandaag gaat Leuven met piknik opnieuw kajakken en vlotten; wie gisteren kajakte gaat nu vlotten en omgekeerd. En vanavond ronden die hun waterdagen af met een barbecue in het amfitheater.
    Mechelen trekt -ook met piknik- naar het toffe zwembad in Givet.
    Roeselare volgt -ook al met piknik- de hele dag Fun Adventure.
    Oostende trekt -met piknik- naar de grotten van Nichet.
    Sint-Michielsbond (Brussel) komt vandaag -met piknik- terug van hun tweedaagse.
    De andere verbonden en het indianenkamp blijven in Massembre: midden de bossen of spelend op de sprankelende aktiviteiten.
    Vanmiddag zal er dus héél wat minder volk aan tafel zitten, want de meesten hebben piknik mee.
    Vanavond is iedereen er echter weer en verwachten we 700 hongerige magen aan tafel.
    De keuken zet elke dag zijn beste beentje voor. Uiteraard op vlak van lekkere maaltijden: het is een echte kindermenu ! Wat dacht je voor vanmiddag van spaghetti bolognaise en vanavond soep, vissticks met wortelpuree en een roomsoes als dessert ?
    Op vlak van hygiëne worden in de keuken de strengste normen gehanteerd. Wist je bijvoorbeeld dat er van elke maaltijd een klein beetje wordt ingevroren; dat wordt een week bewaard om 'in geval van' een 'getuigenmaaltijd' te kunnen laten onderzoeken. Daarnaast volgt de keuken uiteraard minitieus de door het Ministerie van Volksgezondheid opgelegde HACCP-reglementering. Dat gaat over hygiëne van het personeel, koude en warme keuken, traceerbaarheid, geen kruising van proper en vuil, dagelijkse poets met speciale producten... Ook in het restaurant gelden strenge regels. Zo vragen we wel dat de kinderen en monitoren de tafels afruimen, maar worden de tafels door het personeel met een speciaal middel telkens ontsmet om alle onheil te vermijden.
    We hebben overigens met een bedrijf een afspraak dat ze elk half jaar op een onaangekondigd moment keuken en restaurant komen controleren (dat is niet verplicht); ze maken dan een verslagje over goede en te verbeteren punten. Dat loopt prima, het houdt het personeel alert en het resultaat is dat we steeds een prima rapport krijgen !      

    24-07-2008 om 10:23 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    23-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azuurblauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zie je wel dat het lukt: een azuurblauwe hemel ! Vermits het ook zo goed als windstil is in Massembre, wordt het zeker één van de betere dagen. Een beetje echte zomer.
    De 'va et vient' (we zijn in Wallonië, hé) van de verschillende groepen is een plezier om mee te maken. 700 kinderen en monitoren in Massembre en je ziet ze amper lopen; je hoort ze af en toe. Massembre is immers 140 ha groot, elke groep heeft zijn eigen logementsgebouw en de vele aktiviteiten in en buiten het centrum zorgen ervoor dat het hier rustig blijft. En als je dan weet dat we in het bos op 2,5 km van het kleine dorpje Heer liggen, ver van grote wegen en autostrades, dat er geen luchtverkeer is, dan kan je de absolute stilte hier wel inschatten.
    's Avonds rond half tien als de kinderen in bed kruipen, de afwasmachine stopt en het personeel naar huis is (alleen de nachtwaker is hier nog) dan valt die 'oorverdovende stilte' nog meer op. Uniek !
    Wat doen ze vandaag ?
    Limburg trekt er de hele dag met piknik op uit met Fun Adventure: duobalken, klimmuur, ...
    Zuid-West Vlaanderen trekt naar de grotten van Nichet en bezoekt die zonder licht; enkel met helm en pillampje op de helm !
    Oostende trekt op expeditie: eigen kamp bouwen om er vanavond ook in te overnachten: spannend na een fijne barbecue.
    Sint- Michielsbond vertrekt op tweedaagse: stappen maar met deze temperaturen; dat wordt zeker goed insmeren en héél moe aankomen in het tentenkamp in Falaën. Ook hier een barbecue én in de slaapzak in een tent overnachten.
    Leuven duikt het water in met de kajaks en vlotten op de Lesse: daarvoor is het superweer !
    Brugge speelt de hele dag in Massembre (funzone, waterplaza, gocarts, ...) en trekt vanavond naar het amfitheater voor een schitterende barbecue.
    Midden-Vlaanderen komt vandaag terug van die tweedaagse: vanmorgen gaan ze nog railbiken, worden dan met de bus naar Hastière gevoerd en moeten dan nog 12 km door het bos om -doodmoe ?- in Massembre aan te komen.
    Roeselare en Mechelen blijven in Massembre vol van aktivieteiten.
    En de indianen ? Die dompelen zich verder onder in het opbouwen van een fijne samenleving met emotionele rituelen en spannende aktiviteiten.

    23-07-2008 om 09:23 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De foto's komen eraan !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tegen 16 uur staan de foto's van alle groepen on-line op onze site: surf naar 'Was je d'er maar' en dan naar 'Foto's van de week', en zoek tussen de foto's van de verschillende groepen naar je eigen zoon of dochter !
    Er is vandaag wat minder wind en meer zon, dus zijn we aan de T-shirts toe. Gelukkig, want men belooft ons al dagen beter weer. Nu nog de temperatuur omhoog en dan krijgen we een fijne zomerdag.
    Oostende is de hele dag op stap met Fun Adventure (apenbrug, death-ride, ...) en piknikt onderweg.
    Mechelen gaat op vlottentocht (zelf je vlot maken met  autobanden, enkele planken en sjortouw !) en organiseert vanavond een barbecue in het amfitheater.
    De 'nationale uitvinders' gaan kajakken op de Lesse. Leuven gaat zwemmen in het prachtige zwembad van Givet.
    Brugge trekt naar het Space Centre in Transinne: een belevenis waar ze onder andere de 'moonwalk' zullen uitvoeren.
    Zuid-West Vlaanderen trekt op expeditie, bouwt zelf zijn kamp én slaapt er ook... mét barbecue.
    Midden-Vlaanderen vertrekt op tweedaagse en Roeselare komt terug van tweedaagse; ook dat is een hele belevenis.
    De andere verbonden blijven in Massembre waar ook vanalles te beleven valt, zeker met dit weer: waterplaza, funzone...
    En dan zijn er nog de indianen: dat is wat speciaal. Brugge logeert er immers 'in the middle of nowhere' in prachtige tipis, met een uniek programma waar ze amper contact hebben met de rest van Massembre: ongelooflijk stil, de natuur, en de eenvoud. Een aparte ervaring. 
    Surf gewoon naar de website en ontdek wat je kinderen hier allemaal kunnen beleven. 

    22-07-2008 om 09:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    21-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale Feestdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op vakantie ben je daar zeker niet direct mee bezig, denk ik.
    Hier, met een stralende zomerdag, is de vakantiesfeer nu echt losgebarsten. Blije kinderen, fijne aktiviteiten en niet te veel heimwee...
    Mechelen gaat kajakken op de Lesse, Leuven is naar het prachtige zwembad van Givet in Frankrijk, Midden-Vlaanderen en St.Michielsbond genieten van Fun Adventure, Oostende trekt naar de grotten van Nichet en Roeselare vertrekt vandaag voor zijn tweedaagse. Terwijl Limburg straks al terugkomt van die tweedaagse: moe maar tevreden, hopen we.
    Voor ons, het personeel, loopt deze vierde vakantieweek weerom op wieltjes. Hier mogen werken is overigens fijn. Niet dat je je op vakantie voelt (je moet werken, hé) maar al die kinderen en monitoren om je heen die wél in vakantiestemming zijn, het heeft iets !  

    21-07-2008 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag, We zijn vertrokken !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een nieuwe spannende week boordevol aktiviteiten voor Kazou kinderen en monitoren op vakantie.
    Zuid-West Vlaanderen is al de hele dag met Fun Adventure (op onze site kan je kijken wat ze dan zoal doen !).  Ze piknikken ook onderweg.
    Oostende bouwt vandaag zijn kampen in het bos en zullen onder een prachtige sterrenhemel en boordevol bosgeluiden lekker slapen (of waken).
    En Limburg ? Die vertrekken vandaag al op tweedaagse. Een stevige tocht door de natuur met piknik om rond 16 uur aan te komen in Falaën, te genieten van een barbecue, een kampvuur en een warme slaapzak in de tenten. Spannend.
    De andere groepen blijven vandaag ter plaatse in Massembre. Aktiviteiten zat (zie onze website !). 

    20-07-2008 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    19-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wissel !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is 14.15 uur. De meeste groepen zijn vertrokken of staan op het punt te vertrekken. Dat wil ook zeggen dat de nieuwe groepen allemaal zijn aangekomen:
    Zuid-West Vlaanderen, Oostende, Limburg, Mechelen, Leuven, Midden-Vlaanderen, Brussel (Sint-Michielsbond), Roeselare en een nationaal kamp met als thema 'uitvinders'.
    De vorige coördinatieploeg (vrijwilligers die een deel van hun vakantie afstaan voor Kazou !) sloot een week enthousiast begeleiden af met een héél nette opruim en géén schade ! Dat is voor Massembre het mooist mogelijke scenario: bedankt !!!
    De nieuwe coördinatieploeg heeft de burelen overgenomen en coördineert al volop de aankomst en het vertrek van de bussen.
    Zorgen dat iedereen een bed heeft, dat alle vragen worden opgelost, dat we weten wie er dieet, halal of vegetarisch eet, ... Geen sinecure want deze week zijn we met een goede 600 kinderen en monitoren.
    Vanaf 16 uur zijn alle kamers netjes gepoetst, is het domein opgeruimd en zou iedereen zich een beetje op zijn gemak moeten voelen.
    Vanaf 17.30 uur starten we dan met het avondmaal in het centrale restaurant: plaatsen geven (per 8), systeem buffet uitleggen, ...
    En na het avondmaal starten zeker de eerste echte kennismakingsactiviteiten ...

    19-07-2008 om 14:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voorlaatste ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Buiten enkele druppeltjes is het vandaag droog; vanmorgen frisjes, maar al van een uur of tien vrij zwoel.
    Dat wordt dus nog een fijne voorlaatste dag.
    Antwerpen komt terug van de tweedaagse en dat blijkt perfect verlopen te zijn ! Oostende heeft vandaag nog de hele dag Fun Adventure en alle anderen zijn zeker bezig met het voorbereiden van 'de laatste avond'.
    In veel gevallen is dat een kort maar krachtig kinderfuifje, een uurtje later in bed en dromen van thuis (vermoed ik).
    En morgen ? Morgen dienen voor 9 uur de kamers verlaten te zijn (valiezen gepakt, geveegd, vuilbakjes leeg, papiertjes rond de gebouwen oprapen, ...) en dan nog spelen tot de middag; middagmaal en de bus op naar huis met -hopelijk straffe verhalen- en een goed gevoel.
    Ondertussen zorgen wij in Massembre opnieuw voor een mirakel... vanaf 9 uur schiet de poetsploeg in gang, wordt alles wat stuk gegaan is gerepareerd, wordt het hele domein opgeruimd, wordt de afrekening gemaakt met alle 9 aanwezige verbonden en worden de nieuwe verbonden opgevangen en geïnstalleerd tegen 16 uur. Een heksentoer.
    Tegen het avondmaal lijkt het of de pas aangekomenen hier al dagen logeren...

    18-07-2008 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog niet gedaan ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 't Is al donderdag, de papa's en de mama's zijn al zeker aan het aftellen voor zaterdag ...
    Maar voor jullie kinderen is het nog lang niet gedaan, hoor.
    Ook al druppelt het nu en dan en miezert het wat, de aktiviteiten gaan gewoon door.
    Zo is Brussel (St-Michielsbond) de hele dag gaan vlotten op de Lesse: zelf een vlot bouwen met een grote autoband, drie planken en wat koord. En dan per drie met peddels de Lesse af: fantastisch én kletsnat.
    Gent volgt de hele dag Fun Adventure: vier professionele monitoren laten de kinderen genieten van de death-ride, de apenbrug, de klimmuur, de rappel, de pamperpaal, de zwevende balken en de duobalken; superveilig bibberen en beven.
    Brugge gaat de hele dag op tocht naar de grotten van Nichet. Daar krijgen ze een helm op hun hoofd met een zaklampje erop gemonteerd. In afspraak met de grot blijft het elektrische licht uit: spannend om met al die ronddraaiende lampjes een grot te verkennen.
    Leuven trekt vandaag het bos van Massembre in waar ze een kamp maken. Daar barbecuen ze vanavond en blijven er ook in hun eigen kamp slapen. Morgenvroeg genieten ze nog in die onwezenlijke stilte van een fris ontbijt. In geval van regen zijn er tentjes voorzien.
    Zuid-West Vlaanderen speelt de hele dag in Massembre en krijgt vanavond een barbecue in het amfitheater; ook heel plezant.
    Oostende komt terug van de tweedaagse vandaag. Na het ontbijt in Falaën gaan ze railbiken; daarna voert een bus hen tot Hastière en dan volgen ze de Maas tot in Massembre. Tegen half vijf zijn ze -vermoedelijk héél moe- terug.
    Antwerpen vertrekt vandaag op tweedaagse. Ze worden met de bus tot Weillin gebracht. Vandaar gaat het te voet naar Falaën, waar ze rond 16 uur aankomen. Daar wacht hen een barbecue en een kampvuur. Ze slapen er in seniortenten.
    Limburg en Mechelen hebben een 'gewone' speldag in Massembre: de waterplaza, de funzone, het avontuurlijk parcours... en waarschijnlijk leuke spelletjes: vervelen is er zeker niet bij. 
     

    17-07-2008 om 09:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!