Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een beetje fris, meer wolken dan zon... maar geen regen. Prachtig weer dus voor de vele aktiviteiten van de Kazou-kinderen.
    Waas & Dender peddelt vandaag op de Lesse, zowel met kajaks als met zelfgemaakte vlotten. Turnhout maakt vandaag het zwembad in Givet 'onveilig' en snoept vanavond van een heerlijke barbecue in het amfitheater. Antwerpen en Midden-Vlaanderen zitten heel de dag in het bos van Massembre met Fun Adventure. En Leuven trekt een ander stuk van het bos in om daar een expeditienacht te beleven in zelfgemaakte kampementen. Ook dat wordt weer spannend !
    De andere groepen (space, indianen, ...) blijven in het centrum. Weet je nog niet wat je hier allemaal kan beleven ? Surf naar onze website en bekijk het hele plaatje via 'aktief in Massembre' !
    Klein tegenvallertje voor een monitrice: uitschuiven en de plaaster in... Dat gebeurt natuurlijk.
    Maar voor de rest verloopt alles prima: geen zieken en bijna geen heimwee. Dat is goed om weten, vermoed ik.   

    18-08-2008 om 11:12 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    17-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlotte start
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De achtste vakantieperiode is vlotjes van start gegaan. Iedereen is gisteren ingeburgerd: een bed, het systeem van samenkomen, spelen, je plekje in het restaurant, het buffetsysteem, ... het is allemaal even wennen. Maar vandaag is het precies of ze zijn hier al lange tijd....
    Het is natuurlijk ook wel goed georganiseerd, al zeggen we het zelf. De grote basisorganisatie ligt uiteraard al maanden vast: het menu, wie wanneer werkt, de bussen zijn besteld, wie wanneer eet, wie waar slaapt, welke activiteiten wie wanneer doet, ... Daar komt allemaal heel wat bij kijken. De receptie in Massembre organiseert dat samen met de verantwoordelijke vrijwilliger van Kazou en de nationaal verantwoordelijke. Als dat snor zit, gaat dat in Kazou naar de verschillende monitoren wat betreft de activiteiten. In Massembre gaat de informatie naar de verschillende diensten: boekhouding, poets, onderhoud, restaurant en keuken. Die proberen op hun beurt zo correct mogelijk aan de wensen van de klant te voldoen.
    En als dat allemaal rond is, de monitoren uitgekozen zijn, de groep vertrokken, .... dan wacht die kinderen een perfect geoliede vakantie om -hopelijk- nooit te vergeten.
    Vandaag vlogen ze er al in bij Turnhout: ze gingen vandaag zwemmen in Givet en houden vanavond een barbecue ! Antwerpen trok al heel de dag op met Fun Adventure: apenbrug, death-ride, ... spannend. En Leuven ging vandaag al op expeditie in het grote Massembre bos: 140 ha. Zij bouwen zelf hun kamp en slapen er vannacht onder de blote hemel...
    andere verbonden genieten van al wat Massembre zelf biedt: de waterplaza, de funzone, de gocarts, het avontuurlijk parcours, de bossen, het dierenpark, ... genoeg om je geen moment te vervelen !

    17-08-2008 om 18:40 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    16-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De allerlaatste of... de eerste !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heerlijk weertje voor een wissel. Vandaag vertrekken er na het middagmaal 740 kinderen en monitoren; en komen er opnieuw zoveel toe.
    Dat is een gigantisch evenement. Eerst komen immers de nieuwelingen toe (dat geeft plots 1500 man in Massembre) en met dezelfde bus vertrekken de 'anciens'. De coördinatieploeg van Kazou (allemaal vrijwilligers !) leiden dat in goede banen, tot en met een busplan (hoe moeten de bussen bewegen op het domein om opstoppingen te vermijden...). Het gaat immers om een 15 bussen die hier allemaal moeten manouvreren.
    Vanmorgen was er al de enorme opruim. Om een idee te geven: elke twee weken verzamelen we een grote container papier en karton... Alle kamers zijn geveegd, vuilbakjes leeg, ... zodanig dat onze poetsvrouwen met de stofzuigers, ontstoffers, sweapers, ... direct aan de slag kunnen. De hulp van alle kinderen is dus nodig of we geraken nooit rond (en ze leren ook nog opruimen, dat kan nog van dienst komen voor thuis !).
    We wensen alle vertrekkers een deugddoende en onvergetelijke herinnering en hopen dat alle nieuwkomers met volle teugen zullen genieten ! 

    16-08-2008 om 11:34 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    15-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fris zonnetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is fris maar er is zon !
    Limburg gaat vandaag de Lesse al kajakkend en vlottend onveilig maken ! Waas & Dender trekt naar het zwembad in Givet, Brugge bibbert op enkele meters boven de begane grond Fun Adventure achterna en Turnhout loopt straks Massembre binnen, uitgeput terugkerend van de tweedaagse naar Falaën. Vanavond organiseren de 'spacers' een barbecue in het amfitheater en de indianen de totem-ritus in hun kamp.
    Alle anderen genieten in Massembre zelf van mekaar en van de spannende momenten: funzone (frisjes !), waterplaza (frisjes !), gocarts, avontuurlijk parcours, dierenpark, ...
    En vanavond is het voor iedereen de laatste avond. Afscheid nemen, het is niet gemakkelijk. Daarom een feestje vermoed ik in alle verbonden. Een uurtje later dan normaal gaan slapen (dat zal overigens ook voor de monitoren gelden !) en nog één keer slapen !
    En morgenvroeg ? Vroeg uit de veren want de gebouwen worden gepoetst vanaf negen uur; dat moet immers allemaal weer proper en netjes zijn tegen 16 uur. Dan betrekken de nieuwe groepen de verschillende gebouwen; en uiteraard willen die ook nette kamers. Het is ons wekelijks wonder. Ik sta in volle bewondering voor die veertien, vijftien poetsvrouwen die het elke week weer waarmaken om die 156 kamers in enkele uurtjes volledig én degelijk te poetsen. Daarnaast onderhouden ze diezelfde kamers nog eens tijdens het verblijf van de kinderen; en ik kan je verzekeren: in heel veel gevallen denk je dat er een bom gevallen is...
    Oh ja, jullie kinderen. Die denken vanavond zeker aan dit toffe kamp en niet aan de papa's en de mama's, broers en zusjes. Maar vanaf morgenvroeg zie je op vele gezichtjes de blijk 'huiswaarts' verschijnen. Dan wordt het uurtjes aftellen; ook voor jullie ouders, vermoed ik.
    Vang ze warm op en laat hen honderduit vertellen; hopelijk blijft het hen de rest van hun leven bij.  
     

    15-08-2008 om 14:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    14-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje laat vandaag...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben er vandaag heel de dag niet geweest in Massembre... daarom ook dit late berichtje. Toen ik daarnet aankwam passeerde ik Oostende die terugkwamen van tweedaagse: mooi gedisciplineerd maar duidelijk doodmoe. Douchke en lekker eten en het leed is geleden, denk ik dan.
    Vandaag ging Waas & Dender kajakken en vlotten (ze hebben vanavond barbecue), Limburg ging zwemmen in Givet. Fun Adventure nam Brugge op sleeptouw, Turnhout vertrok op tweedaagse, Sint Michielsbond (Brussel) slaapt vannacht expeditiegewijs in open lucht onder hun zelfgemaakt kamp.
    Leuven blijft de ruimte verkennen met 'space' en de indianen bereiden hun laatste ceremonie voor: de totemisatie !
    En het was goed weer vandaag !
    Het aangekondigde onheil voor deze week is dus al bij al best meegevallen (typisch Belgisch weertje maar eigenlijk toch niet zo slecht als je op vakantie bent).
    Het is lekker smullen vanavond met puree, vissticks en verse groentensla; en een roomsoesje als dessert.
    Een straf verhaal om af te sluiten ? In het zwembad van Givet deed een kleine (niemand van Kazou, hoor!) zijn behoefte (jawel: grote boodschap !). Uiteraard werd dat bad ontruimt, en mochten er drie uur lang geen zwemmers in wegens hygiënenormen. Na drie uur is het ganse water opnieuw gefilterd. Gelukkig heeft het zwembad verschillende baden (ook een buitenbad) en werd de duikput geopend, zodat de pret toch verzekerd was...

    14-08-2008 om 18:09 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    13-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel wind en bijna geen regen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De weergoden zijn ons gunstig gezind vandaag. Alle aktiviteiten kunnen perfect doorgaan. Gisteren ook overigens. Alleen de tweedaagse is na de railbike -doorweekt- met de bus in Massembre afgezet in plaats van in Hastière: een warme douche en het was weer in orde, hé.
    De tweede helft van Turnhout trekt vandaag droger dan gisteren met Fun Adventure op: bibberen en beven (maar héél veilig) op een tiental meters boven de begane grond...
    Oostende vertrok op tweedaagse: buiten een communicatieprobleempje over het uur van de bus verliep alles naar wens. Met hun piknik op zak zijn die vertrokken voor twee vermoeiende maar heerlijke dagen.
    Midden-Vlaanderen Vlaamse Ardennen keren vandaag terug van hun tweedaagse: droog dus.
    En Limburg geniet vanavond van zijn speciale barbecue in het amfitheater.
    De andere groepen blijven in Massembre en hollen van hier naar ginder op de verschillende aktiviteiten; funzone (de buikschuifbaan is weer hét succes), de waterplaza (daar moet nu zelfs gereserveerd worden met de groep wegens ongelooflijk succes !), het gocartparcours (als er iets is wat 11-jarigen graag doen !), het avontuurlijk parcours, everzwijnen, herten, reeën en damherten voederen in het dierenpark (oog in oog op minder dan een halve meter met zo'n hert !), ...
    Je kan dit allemaal bekijken via onze website bij 'actief in Massembre'. Kijk ook even naar de vorderingen van de bouwwerken aan het nieuwe restaurant, keuken, bar !   

    13-08-2008 om 13:12 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    12-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolken en regen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is weer regenprogramma vandaag ! Wat niet wil zeggen dat de groepen niet buitengaan, hé.
    Zo trekt Turnhout vandaag met Fun Adventure op en piknikken in het bos: avontuurlijke toestanden in een beetje drassige regen ... Oostende vertrekt zefs op tweedaagse. Met de miezerige regen wordt dat ook nat worden. Hopeljk klaart het wat op tegen vanavond zodat zowel de barbecue als het kampvuur in Falaën kan doorgaan. Midden- Vlaanderen Vlaamse Ardennen komt terug van de tweedaagse. Ze gaan nog railbiken en stappen dan nog van van de 'abbatiale' van Hastière (zie foto) naar Massembre. Ook dat wordt natjes. Maar hen wacht gelukkig een warme douche !
    En Limburg heeft vanavond barbecue in het amfitheater... ?
    De indianen hebben het natuurlijk het moeilijkst: die logeren in tenten. Maar ook daar is een oplossing als het echt te nat wordt. Massembre voorziet immers overnachtingsmogelijkheid in een zaal. En dat is dan ook weer avontuur voor de kinderen. 
    De andere groepen blijven op het domein: tussen twee vlagen komen die zeker buiten. Ardense lucht is immers gezond voor lijf en leden.
    Niet getreurd, het is en blijft vakantie. Met een prettige groep en goede monitoren is het sowieso plezant; met of zonder zon of regen. 

    12-08-2008 om 10:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    11-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi weer !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was het niet echt mooi weer, maar gezien de buiten-aktiviteiten nog niet echt begonnen waren, viel het al bij al mee. Het regenprogramma kon al uit de kast gehaald worden.
    Vandaag maandag is het al helemaal anders; blauw lucht en wolken, licht briesje, aangename temperaturen.
    Vandaag gaat Waas & Dender met piknik zowel kajakken als vlotten: de Lesse af tussen Houyet en Anseremme. Prachtig is dat: door het bos, soms met mooie vergezichten en vooral het kasteel van Walzin dat plots boven op een rots voor je opduikt. Een enige ervaring.
    Limburg gaat vandaag zwemmen; het toffe zwembad van Givet is terug open na een brandje in een elektriciteitskast vorige week. We hebben geluk dat de kinderen terug via de glijbaan het water kunnen induiken, dat ze  kunnen genieten van het brubbelbad, de binnenglijbanen, het buitenzwembad, de beach-volley, ...
    Sint-Michielsbond (Brussel) trekt te voet naar Nichet in Frankrijk, de grotten bezoeken in het kader van het thema 'expeditie'. Ze krijgen er een helm met pitslamp op hun hoofd. In de grot gaat de elektriciteit uit en moeten ze hun weg zoeken met al die flitsende lichtjes. Spannend.
    Brugge vertrekt op tweedaagse; met de bus tot Weillin, dan te voet tot Falaën. Daar wacht hen een barbecue en kampvuur.Dan slapen in de opgestelde tenten. Waw !
    Oostende volgt de hele dag Fun Adventure: apenbrug, death-ride, pamperpaal, klimmuur, zwevende balken... als dat niet tot je verbeelding spreekt. Het wordt bibberen en beven op deze avontuurlijke én sportieve dag.
    Turnhout, Leuven, Midden-Vlaanderen Vlaamse Ardennen en de indianengroep blijven vandaag in Massembre. Daar is op zichzelf al zo veel te doen: 140 ha bos, het avontuurlijk parcours, de waterplaza, de funzone, de gocarts en natuurlijk de ontelbare spelletjes met de monitoren. Enig.
    Voor Massembre zelf heet dit periode 7; het klinkt wat droog, maar wij kijken er natuurlijk anders tegenaan. Voor Massembre zijn er immers 9 weken. Elke week staat op zich uiteraard, maar voor ons zit er organisatorisch uiteraard een goede routine in. Zo is het menu bijvoorbeeld elke week hetzelfde, zijn het elke week dezelfde taken die moeten uitgevoerd worden, afspraken gemaakt, enzovoort. Elke week is de verantwoordelijke van Kazou ook verschillend. Dus elke week is het even zoeken om op dezelfde golflengte te geraken (eigenlijk is dat nooit een probleem) en dan start die week weer perfect; wat Massembre betreft met veel enthousiasme, want elke klant (dus ook de kinderen) moeten zich hier thuis kunnen voelen.

    11-08-2008 om 11:35 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    09-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu naar huis of... pas aankomen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Veel mist vanmorgen, die ondertussen is opgetrokken, met een lekker zacht zonnetje. Opruimen gebeurt dus droog, dat is meegenomen....
    Vanmiddag nog één keer eten, uitvoerig afscheid nemen, foldertje van Massembre mee naar huis, en dan de bus in en weg... naar huis; de papa's en de mama's rond de hals vliegen en ontzettend boeiende verhalen vertellen. Dit was mijn vakantie in Massembre !
    Tussen haakjes: bedankt aan al die vrijwilligers die het voor jullie kinderen weer fantastisch maakten. Zonder hen zou het niet bestaan. Ook dank aan al het personeel dat zich dag in dag uit inzet om het elkens weer te doen slagen. 
    Met dezelfde bussen kwamen vanmiddag ook al de nieuwe vakantiegangers toe; die lopen er nog een beetje onwennig bij. Dat duurt tot vanavond als ze weten waar hun bed staat, met wie ze op de kamer slapen, wie hun monitor is, ... Morgenvroeg zal het ook nog even wennen zijn: hoe sta je op, wie wast zich eerst, hoe kom je aan het restaurant, hoe werkt dat buffet.... Maar uit ervaring weten we dat eens het middagmaal gepasseerd is, het lijkt of de kinderen hier al weken zijn.
    Uiteindelijk is dat toch ook een stukje vakantie: zich thuis voelen.

    09-08-2008 om 11:55 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hm,hm, ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Over de nattigheid vandaag moeten we het best niet hebben... leuk is anders.
    Toch maken de monitoren en kinderen er het beste van: regenprogramma. 't Is eigenlijk ook nog maar de eerste minder goeie dag deze week, dus zeker niet geklaagd.
    Vanavond zijn het in alle groepen afscheidsfeestjes; waar het kan met de nattigheid een kampvuurtje en dan slapend naar de laatste morgen.
    Voor 9 uur moeten de kamers ontruimd zijn om ons wekelijks wonder mogelijk te maken. Alle kamers worden gepoetst (156 !) en tegen 16 uur terug ingenomen door de volgende Kazou vakantie. Dus dat wordt weer reppen.
    De kinderen krijgen bij hun laatste maaltijd morgenmiddag nog een foldertje van Massembre mee; misschien een kans voor de papa's en de mama's om later nog eens op weekend te komen. Met hun kind dat hier was; hij of zij kan je dan probleemloos begeleiden op al het fraais dat Massembre te bieden heeft. Hartelijk welkom !

    08-08-2008 om 17:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op het randje van onweer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteravond zijn we netjes ontsnapt aan het onweer; er viel geen druppel. En vanmorgen schoof het onweer rond 10 uur weer netjes voorbij; een beetje gedruppel. Dat verfrist eventjes de zwoele ochtendlucht. En het blijft bijna windstil.
    Het is nu 11 uur en de regen pletst weer eventjes uit de lucht... Wisselvallig noemen ze dat.
    Maar dat houdt ons niet tegen, hé. We noemen dat goed weer om een hele rist fijne activiteiten te beleven.
    Waas & Dender gaat zwemmen; niet in het zwembad van Givet want dat had te maken met een brandje in de technische installatie... Dus is het uitwijken naar een echt 'traditioneel zwembad' van het Koninklijk Atheneum in Beauraing...
    West-Vlaanderen Jomba en Leuven beleven de hele dag spannende avonturen bij Fun Adventure. De laatste groepjes van Limburg trekken naar de grotten van Nichet. Midden-Vlaanderen Gent komt terug van de tweedaagse. Oostende en Midden-Vlaanderen Vlaamse Ardennen steken vanavond een gezellige barbecue aan in het amfitheater.
    De Indianen leven naar de totemisatie toe. Morgenavond is het grote moment om een totem te krijgen: een positieve naam die dicht bij je hele zijn ligt...
    De kinderen van 'space' beleven dag na dag de ruimte van dichtbij. Als dat geen andere kijk op deze wereld geeft ...
    Onze onderhoudsploeg heeft een druk weekje achter de rug. Weet je, in zo'n centrum met 700 kinderen aan boord, is er altijd wel wat te herstellen. Niet dat er iets moedwillig stuk wordt gemaakt of er vandalisme zou zijn; zeker niet. Maar je kent dat: een toilet verstopt, een ruitje uit, een klink die loskomt, een deur die klemt... Of de douches die plots te warm of te koud zijn, een douche die niet meer afloopt. Daarnaast zorgen die vier mensen en soms twee jobstudenten ervoor dat het eten bij expeditie op tijd is, dat de indianen met brood bevoorraad worden, dat de chemische toiletten worden onderhouden, dat de vlotten op tijd ter bestemming zijn, dat de vuilzakken in de gebouwen permanent worden opgehaald, dat een gesprongen zekering wordt hersteld, ... een ellenlange lijst elke dag. Onze stelregel daarbij is: nu gemeld, binnen het uur gerepareerd. En dat apprecieren de groepen enorm.

    07-08-2008 om 11:19 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een warme dag vandaag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Warm, dat wordt het. Een azuurblauwe hemel, een heel licht windje; dat wordt insmeren en zweten. Ech hoogzomerweer.
    Fantastisch om weer een heleboel aktiviteiten te organiseren.
    Leuven beleeft vandaag adembenemende momenten op het Fun Adventure parcours. Onder leiding van professionele monitoren gaan ze van apenbrug naar zwevende balken, death ride, ... vermits al die aktiviteiten in het bos doorgaan, zullen zij zeker niet veel last hebben van de warmte.
    Waas & Dender gaat op vlottentocht op de Lesse en Midden-Vlaanderen Vlaamse Ardennen gaat kajakken; die zitten dus ook fris.
    Brugge trekt naar het zwembad in Givet met glijbaan, binnen- en buitenzwembad, brubbelbad, beach-volley, ... ook lekker bij zo'n weer.
    Limburg zal zich goed moeten insmeren en zeker water genoeg meenemen, want zij gaan op expedite naar de grotten van Nichet in Frankrijk. Vanavond trekken die het bos in, maken er hun kamp, barbecuen en slapen in openlucht. Daar zal het tegen de ochtend morgenvroeg wel wat frisser zijn.
    Midden-Vlaanderen Gent zal ook wat zonnecrème en water kunnen gebruiken. Zij vertrekken met de bus op tweedaagse; ze worden afgezet in Weillin, en gaan dan te voet naar Falaën. Morgenvroeg doen ze railbike en worden met de bus tot Hastière gebracht. En dan te voet tot Massembre. We verwachten die morgen rond 16 uur: pompaf maar gelukkig.
    Sint-Michielsbond komt overigens vandaag al terug van die tweedaagse: een dikke 12 km van Hastière tot hier: een tochtje naast de Maas met prachtige landschappen.
    Brugge geniet vandaag van alle aktiviteiten in Massembre: funzone, waterplaza, go carts, ...
    De jomba's, de indianen en space leven zich nog verder in in hun thema. Maar ook zij zullen het water in de waterplaza niet kunnen weerstaan, vermoed ik.
    Ik ga zelf straks -in de late namiddag- toch ook eventjes zonnen als er tijd voor is...

    06-08-2008 om 08:36 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke dag voor iedereen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Midden-Vlaanderen avontuurt vandaag de hele dag met Fun Adventure: apenbrug, death-ride, en noem maar op.
    West-Vlaanderen (Jomba's) trekken vandaag naar het zwembad.
    Waas & Dender kajakt en vlot vandaag op de Lesse: de vlotten vertrekken in Houyet en komen aan in Gendron, de kajaks vertrekken in Gendron en komen aan in Anseremme; onderweg wordt er gepiknikt !
    Limburg trekt vanavond het expeditiebos in, bouwt er  zijn kamp, barbecuet en blijft er overnachten in openlucht (in een zelfgebouwd kamp tussen de 'wilde' dieren !). Tijdens de dag bezoeken ze nog de grotten van Nichet: helm met lampje op, geen licht in de grot en zo op verkenning; een beetje beangstigend, maar vooral expeditie !
    Oostende vernoemden we gisteren niet speciaal, maar vandaag trekken die naar het Space Centre in Transinne; daar oefenen ze de moonwalk, besturen een shuttle, lanceren een raket, ... spannend.
    Sint Michielsbond vertrekt vandaag op tweedaagse. Ik ben er gisteren nog eens op bezoek geweest, terwijl Leuven (die vandaag terugkomen) aan het barbecueen was: enige omgeving. Het kamp met een tiental patrouilletenten ligt tegen een wei op een helling van wel 100 meter naast een klein weggetje en een mooi bos. In totale stilte genieten ze van de barbecue, het kampvuur, de schitterende sterrenhemel, de toffe gesprekjes en spelletjes, lekker dicht bij mekaar; en dan slapen in tenten, 's morgens ontbijten en piknik klaarmaken... en weer op stap. Geweldig toch.
    Er is hier ook nog het thema 'indianen': die leven bij ons in een tipi-kamp en koken hun potje zelf. Zij leven een beetje apart van het centrum, om beter dat indianenleven aan den lijve te kunnen ondervinden. De rituelen zijn er enig, zeker de laatste avond bij de totemisatie, als ieder een naam krijgt die het best zijn of haar karakter weerspiegelt...
    En om het plaatje rond te maken: in Massembre logeert drie dagen een bergmonicursus van een dertigtal personen. Ook zij genieten !
     

    05-08-2008 om 13:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevig windje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag en het kamp van week zes draait al stevig op volle toeren !
    Waas & Dender is al vertrokken met piknik om te gaan kajakken op de Lesse. Een ander deel van Waas & Dender trekt met piknik naar het zwembad in Givet. Midden-Vlaanderen en Vlaamse Ardennen trekken met piknik op vlottentocht op een ander stukje van de Lesse. Limburg (met piknik) trekt de hele dag op met Fun Adventure.
    De Jombagroep van West-Vlaanderen gaat de grotten van Nichet in Frankrijk verkennen.
    Vanavond geniet Waas & Dender nog van een barbecue in het amfitheater, trekt Limburg het bos in om expeditiegewijs te overnachten in zelfgemaakte 'kampen'.
    En Leuven vertrekt vandaag op tweedaagse naar Falaën; een stevige staptocht waar hen vanavond een barbecue en kampvuur wacht. Ze slapen er in tenten.
    Het restaurant zal er vanmiddag dus rustig bijliggen, want bijna iedereen heeft een piknik mee. Het restaurantpersoneel is dan op minimumsterkte; maar vanavond draaien we weer op volle toeren. Gelukkig krijgt het personeel zijn uurrooster veertien dagen op voorhand, zodat zij hun privéleven toch ook netjes kunnen regelen. Hetzelfde geldt ook voor de jobstudenten, die dikwijls op de meest rare momenten moeten beginnen of stoppen. Zo gaat dat in de horeca...
     

    04-08-2008 om 10:51 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    03-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel wolken, weinig regen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgens de krant vandaag 75 % kans op regen; in Massembre regende het amper een uurtje tot op dit moment... Véél wolken, dat wel, maar toch een zwoel gevoel. Dat wil zeggen: tof om fantastische dingen te doen met zijn allen.
    Sint Michielsbond (Brussel) is al de hele dag op Fun Adventure: professionele begeleiders die de kinderen laten bibberen en beven op de death-ride, apenbrug, pamperpaal, ... . Waas en Dender duikt vandaag ook al in het prachtige zwembad van Givet: bubbelbad, glijbaan, kinderbad, binnen- en buitenbad, ligweide , beachvolley, ... fijn dus.
    De andere groepen houden het vandaag nog in Massembre; maar ook zij hebben een oneindig tof programma: het kinderavontuurlijk parcours, de waterplaza, de funplaza, het gocart parcours, de speel- en sportvelden, het dierenpark, ...
    Wil je meer weten over deze activiteiten, dan vind je daar meer uitleg over op onze website bij 'actief in Massembre'.
    Voor mijn raam staat al sinds gisteren een eenzame pantoffel; blijkbaar is niemand hem kwijt... het is bijna kunst; je kan er bijvoorbeeld vanalles bij bedenken: van wie is die, loopt hij/zij met één pantoffel, hoelang gaat hij d'er nog staan, waarom werd hij achtergelaten...
    Back to earth: ik denk dat de kinderen stilaan honger krijgen. Tegen half zes komen de eerste groepen eten: soep, aardappelen, boontjes, gyros en een perzik als dessert. Elke tien minuten komt een groep binnen, tot het restaurant vol zit; op die manier moet niemand te lang wachten. Telkens als een groep vertrekt, wordt er opnieuw gedekt voor de volgende reeks groepen. 700 kinderen en monitoren: 2 shiften, 3 keer per dag.

    03-08-2008 om 17:02 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps, 't is weeral gedaan !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De laatste loodjes wegen precies niet zo zwaar... Er werd netjes opgeruimd door de kinderen, dus kan onze poetsploeg echt doorwerken. Daarenboven is er geen schade, en dat is een hele prestatie...
    Toch nog even over het festival gisteren: geslaagd voor 100 %. Zelden zie je zo'n vreugde, zo'n engagement, zo'n deelname aan alle aktiviteiten. Prachtig tot wat kinderen eigenlijk in staat zijn. Het herhalen waard... volgend jaar.
    En dan verwachten we vandaag periode 6, met dezelfde coördinator, maar geen showbizz, wel themavakanties.
    We duimen dat het weer fijn wordt.

    02-08-2008 om 11:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is het dé dag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Inderdaad, vandaag wordt de inspanning van al die kinderen en monitoren én professionele showbizz begeleiders beloond met een spetterend festival.
    Dat begint om 17 uur. Tegen die tijd moet alles opgesteld, voorbereid en ingeoefend zijn. De hele morgen al zie je onwaarschijnlijke 'finisching touchen' aan alles en nog wat: theater, zang, straattheater, drankstand, eetstand, circus, schmink, poppenkast, musical,.... er is zelfs een ploegje die de vuilbakken 'aankleedt'.
    We zagen bijvoorbeeld een 'ballonlanceerder': als een middeleeuws toestel waar kanonballen mee afgeschoten werden... Maar in dit geval gaat het over ballonnetjes met water.
    Er is zelfs een festivalradio en een televisieploeg verzorgd door de kinderen zelf !
    Vanmiddag was het in het restaurant al lekker smullen van frietjes met stoofvlees en sla en een ijsje als dessert ! Straks wordt het 'het echte festivaleten'.
    De kinderen krijgen allemaal een armbandje, waarmee ze een hotdog, een hamburger, drank enzovoort mee kunnen krijgen. In de eet- en drankstandjes staan kinderen (met onze begeleiding uiteraard) volgens de hygiëneregels eten te verdelen. Ze krijgen dus ook allemaal een hoedje, moeten hun handen wassen, ....
    Het festival geeft alle kinderen de mogelijkheid om zelf op te treden én om zelf in alle vrijheid hun programma samen te stellen. Tof hoor.
    Om half acht is er dan anderhalf uur disco, met alle aangeleerde kinderkampdansen en natuurlijk ook een aantal bestsellers van eigen en internationale bodem.
    Het hele festival wordt afgerond om 21 uur. Dan wordt het nog nakaarten en feesten per verbond en rond half, elf uur, daalt de stilte weer over Massembre.
    Ik vermoed dat de monitoren zich daarna eens goed gaan laten gaan in de bar.... Maar morgen is het nog een zwre dag van opruimen, inpakken en... afscheid nemen.

    01-08-2008 om 13:37 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Tijsmans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jawel, hij was er ! En hoe !
    Al van 's middags kon je de spanning voelen, want HIJ kwam.
    Een enthousiaste kindermenigte onthaalde 'de ster' op een groot applaus én veel vriendschap.
    In de namiddag begeleidde Tijsmans een eerste swingpaleis in de feestzaal. Een mengeling van dansen, zingen en een kwis. Sterk staaltje van entertainment. Daarna ging hij op bezoek bij de verschillende verbonden om er deel te nemen aan door de kinderen in elkaar gestoken aktiviteiten. Hij werd gemasseerd, moest taartjes eten, naar een koor luisteren, meezingen, theater spelen, ... De kinderen mochten hem ook vragen stellen over alles en nog wat.
    Van elke groep mocht er 's middags iemand met Tijsmans aan de eretafel eten: heerlijk voor de gelukkigen !
    Na het avondeten begeleidde hij het tweede swingpaleis, dat uitliep tot half tien i.p.v. 21 uur. Wat wil zeggen dat het goed was.
    Uiteraard ging elk klein groepje op de foto met Tijsmans. Zo dichtbij hadden ze hem nog nooit geweten !
    We hoorden nog van de coördinatie dat Tijsmans de dag fantastisch vond en het voor één keer geen werk vond, maar vakantie ! En Massembre vond hij een heel mooi domein met prachtige vergezichten. (Uiteraard heeft hij gelijk, vinden wij !)
    En dan de monitoren; na zo'n hectische dag met 'opgedraaide kinderen' is een beetje ontspanning zeker welkom. In de bar was het 'white sensation' party, die voor één keer tot half twee duurde... dat mag wel eens nietwaar.
    Vanmorgen staan die monitoren er overigens weer heel geëngageerd bij.
    Je vindt twee grotere foto's met Mark Tijsmans op onze website bij 'Was je d'er maar' en 'Foto's van de week' !

    31-07-2008 om 10:25 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een mooie dag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is al lekker warm en het is nog maar kwart voor tien. Dat beloofd voor vandaag...
    Het shwobizz-kamp draait nu op volle toeren. En deze namiddag komt Mark Tijsmans op bezoek; hij blijft bij de kinderen tot 21 uur vanavond. De spanning stijgt dus, want zo'n acteur, zanger, entertainer op kamp... het heeft toch iets. Ik vermoed dat zelfs de papa's en de mama's dat wel eens zouden willen meemaken: een BV de hele dag voor jou.
    Vanavond is het de beurt aan Turnhout en Oostende voor een lekkere barbecue in het amfitheater. De Jomba (jongeren met bijzondere aandacht) groep amuseert zich rot; vandaag staat in het thema van de smurfen. Zo kregen ze al een optreden van de hoofd- en bijsmurfen in vol ornaat; prettig om zien hoor, vooral hoe die kinderen daar in op gaan.
    Achter de schermen draait Massembre op volle toeren: de poetsploeg onderhoudt dagelijks de toiletten en de douches en elke dag krijgen er twee logementsgebouwen een grondige poetsbeurt. Dan zetten de kinderen en monitoren alles op de bedden, maken de lavabo's vrij en de vuilbakjes leeg. Dan passeert onze ploeg en enkele uren later is zo'n gebouw weer toonbaar.
    In de keuken wordt er zeker hard én hygiënisch gewerkt. Even een kijkje in de hygiëne: het personeel komt toe, kleedt zich om, wast de handen (zonder ringen, uurwerken, ...) en zet een petje op. Bij elke wijziging van handeling dienen de handen gewassen. Er is een koude en warme keuken, waar de temperatuur van de voeding strikt gecontroleerd wordt. Afval wordt perfect gescheiden, er is geen kruising van vuile en propere voeding of gebruiksvoorwerpen. Als alles klaar is, wordt eerst een 'getuigenmaaltijd' in een potje gedaan en diepgevrozen. Het wordt één week bewaard om bij eventuele ongemakken te kunnen worden geanalyseerd. Dan gaat de  voeding in warmhoudkarren richting 'bain maries' in het restaurant. Ook daar verloopt de bediening onder strikte hygiënische regels. Tot slot wordt de keuken met speciale produkten en toestellen gepoetst, ook volgens bepaalde volgorde en regels. Het personeel vult op blaadjes in wie wat gepoetst heeft, ... neemt een douche en wast 's avonds zijn kledij. De volgende morgen verloopt alles weer volgens hetzelfde schema.   

    30-07-2008 om 10:11 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwoel dagje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er is niet echt veel zon, maar het is wel zwoel. Wat wil zeggen dat iedereen hier wat trager stapt, loopt en eet; veel drinkt en zweet.
    Geen zieken of gewonden, dat houden we hopelijk zo !
    Sorry voor Turnhout; de foto staat tegen 16 uur on line.
    Vanmorgen vertrok het thema 'space' (Midden-Vlaanderen) met de bus naar het Space Centre in Transinne voor een spannende dag ruimtevaart: ze doen daar o.a. de moonwalk en lanceren een zelfgemaakte raket !
    Het thema 'Indianen' loopt ook deze week op wieltjes. Hun tipi-kamp staat op zowat 1 km van het centrum Massembre in een wei naast het riviertje 'Massembre'; dat vormt de grens met Frankrijk. Doodstil is het er, midden in het bos. 'S Nachts prachtige sterrenhemels, nachtelijke geluiden van de uil (hier huizen zelfs nog oehoe's, die grote uilen van om en bij de 50 cm hoog !), een passerend wild everzwijn op zoek naar een lekker hapje,.... spannend.
    Leuven en Antwerpen organiseren vanavond een barbecue in het amfitheater. Alle andere verbonden doen fantastische zaken in dit showbizz thema: dansen, dichten, filmen, zingen, schminken, decorbouw, geluid, radio, video, reclame, ... je kunt het zo gek niet bedenken, maar alles wat van ver of dichtbij met showbizz te maken heeft, komt aan bod.
    En uiteraard kijken alle kinderen al uit naar morgen, want dan komt Mark Tijsmans (gekend van 'Flikken', musicals, ...) naar Massembre.
    Vrijdag wordt het knallen met een festival dat door de kinderen zelf in mekaar gestoken werd.
    Het wordt dus nog héél boeiend !

    29-07-2008 om 13:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!